Προς το περιεχόμενο

ΑSUS P5K καμιά ανταπόκριση στην οθόνη..

joh3nylio

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε όλους,

Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με την μητρική μου κάρτα. Έχω μητρική της ΑSUS socket 775 και συγκεκριμένα το μοντέλο P5K. To πρόβλημα είναι πως χωρίς να πειράξω κάτι ή να κάνω κάποια αλλαγή σε κάποιο από τα μέρη του hardware και δίχως να κάνω κάποιο update στο BIOS, όταν πάτησα το PC (πριν 2 ημέρες) να ανοίξει δεν έδινε σήμα στην οθόνη. Δοκίμασα και ξανατοποθέτησα την κάρτα γραφικών(PCI Express) και αφού δεν είχε αποτέλεσμα δοκίμασα και μια άλλη κάρτα αλλά πάλι δεν είχα αποτέλεσμα. Αυτό σημαίνει πως δεν είναι θέμα της κάρτας γραφικών αλλά ούτε της οθόνης ή του καλωδίου γιατί τα δοκίμασα σε άλλο υπολογιστή και δουλεύουν κανονικά. Τι μπορεί να φταίει? Τι λύσεις έχω πριν καταλήξω σε κάποιο κατάστημα για service? Ευχαριστώ εκ των προτέρων..

Δημοσ.

reset στις μνήμες ??!!??!!??

Κάνε ένα reset bios, αφαιρώντας τη μπαταρία για 2-3 λεπτά, αφού έχεις διακόψει την παροχή ρεύματος στο board από το switch του τροφοδοτικού. Επανατοποθέτησε τη μπαταρία και δοκίμασε να boot-άρεις με min hardware. (άσε μόνο μια μνήμη, το cpu και την κάρτα γραφικών συνδεδεμένα)

Δημοσ.

Δηλαδη, αφου βγαλει καλωδιο τροφοδοσιας,να πατησει το power button για να αποφορτησει τους πυκνωτες, να βγαλει τις δυο μνημες, να ξαναβαλει το καλωδιο τροφοδοσιας, να πατησει το power button, να αφησει το συστημα σε λειτουργια για 3-4 δευτερα,να ξαναβγαλει το καλωδιο τροφοδοσιας,να ξαναπατησει το power button,να ξαναβαλει την μια μνημη και να ξεκινησει το συστημα.

Αν δεν κανω λαθος, αυτο ειναι το reset στις μνημες.

Δημοσ.

Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις προτεινόμενες λύσεις..τις δοκίμασα αλλά δυστυχώς το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει!

Δημοσ.
Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις προτεινόμενες λύσεις..τις δοκίμασα αλλά δυστυχώς το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει!

Αφαίρεσε τροφοδοσία (από πρίζα και mobo), γείωσε τα χέρια σου, φόρα λαστιχένια γάντια και δοκίμασε να αφαιρέσεις και να επανεγκαταστήσεις τον επεξεργαστή (βγάλε τον, ευλόγησε τον και εγκατέστησε τον πάλι). Στη συνέχεια βάλε το καλώδιο τροφοδοσίας ατο τροφοδοτικό, πάτα το κουμπί (αν έχει ) από 0 στο 1 (ώστε να "περάσει" ρεύμα στο τροφοδοτικό) και μετά κούμπωσε τα βύσματα τροφοδοσίας του mobo. Δοκίμασε να ξεκινήσεις με minimum hardware. Αν το πρόβλημα επιμένει, ενώ έχεις δοκιμάσει και οτι έχουν πει και οι υπόλοιποι παραπάνω, άρχισε να σκέφτεσαι να αντικαταστήσεις το mobo όσο είναι στην εγγύηση (3 χρόνια θαρρώ) .....

-----Προστέθηκε 11/1/2009 στις 07 : 57 : 44-----

Α!!!! Επίσης, επέιδή έχω συναντήσει ανάλογο πρόβλημα, μέτρησε (αν υπάρχει η δυνατότητα με κάποιο tester) την τάση τροφοδοσίας που δίνει το τροφοδοτικό σου (όλες τις τάσεις +-5V,+-12V). Εϊναι σύνηθες να κρασάρει μηχάνημα από ρεύμα που πέρασε στην τροφοδοσία (και ίσως σε όλο το υπόλοιπο μηχάνημα)....έτσι κι αλλίώς από εκεί περνάει πρώτα το ρεύμα

Δημοσ.

πιθανοτατα ειναι τροφοδοτικο. αν εχεις αλλο δοκιμασε αλλο. συνηθως αυτο ειναι. κανενα μπιπ κανει?

Δημοσ.

Όχι δεν κάνει. Εδώ που έφτασα καθώς νομίζω πως έχω δοκιμάσει τα πάντα, εύχομαι να είναι απλά το τροφοδοτικό. Αν και δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται..Θα το δοκιμάσω και θα επιστρέψω στο θέμα-εύχομαι με ευχάριστα.

Δημοσ.

φιλε μπορει να εχει προβλημα ο επεξεργαστης... λογικα το προβλημα που εχεις ειναι οτι ενω δουλευουν κανονικα ολοι οι ανεμιστηρες δεν κανει post η μητρκη ( το beep δηλαδη) και δεν εχεις καθολου εικονα. αφου τσεκαρες την καρτα γραφικων, δοκιμασε και επεξεργαστη...

Δημοσ.

Λοιπόν ...είχαμε εξέλιξη και μάλιστα θετική. Έβγαλα ώς ύστατη προσπάθεια πρίν καταλήξω σε κάποιο service τα πάντα από το pc και τα ξανασύνδεσα..τα πάντα όμως. Επίσης έκανα και reset την μητρική αλλάζοντας το τζαμπεράκι "chassis" ή κάπως έτσι. Σύνδεσα ξανά λοιπόν τα καλώδια και το πρόβλημα λύθηκε από το πουθενά! Η αλήθεια είναι πώς δεν κατάλαβα ακόμα τι έφταιγε ή τί φταίει γιατί πιθανόν να ξανασυμβεί..αλλά η ουσια είναι πως λύθηκε.

Σας ευχαριστώ για τις προτάσεις σας...

Δημοσ.
μηπως εχει ρε παιδια κανα τζαμπερακι chassis intrusion connector και θελει γεφυρωμα?

αν με ειχες ακουσει θα ειχες τελειωσει νωριτερα!:-D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...