chek2fire Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 Mόλις πήρα την 285gtx και φυσικά σε evga. Δεν την έχω βάλει ακόμα πάνω γιατί πρώτα θέλω να δω για τι γίνετε με τους linux driver για την συγκεκριμένη κάρτα. Δεν ξέρω αν οι τελευταίοι που βγήκαν προχτές έχουν υποστίριξη γιαυτή την κάρτα. Μου κάνε εντύπωση πάντως η παράξενη ψύκτρα της μια και δεν έχει πτερύγια αλλά είναι στην ουσία ένας σταυρός σε δύο διατάξεις και δεν ξέρω κατά πόσο αποτελεσματική είναι η ψύξη με αυτό τον τρόπο.
HellasVagabond Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 Αν δεν σκοπευεις να την λιωσεις στο OC μια χαρα ειναι η ψυκτρα της.
Ailuros Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 Δεν πιανω τι θα επρεπε να καταλαβω απο αυτο ... Και οι 2 gpu δεν θα ασχολουνται με το τρεχον προγραμμα/παιχνιδι; Αρα το παιχνιδι, εν προκειμενω το gta4 δεν θα καταναλωνει το αθροισμα; GTX295/4870X2 & οτιδήποτε SLi/Crossfire δουλεύουν οι οδηγοί με πρωτόκολλο AFR (alternate frame rendering). Υπεραπλουστευμένα σε μια 4870Χ2 επεξεργάζονται τα καρέ ως εξής: πυρήνας Α = καρέ 1 πυρήνας Β = καρέ 2 πυρήνας Α = καρέ 3 πυρήνας Β = καρέ 4 κ.ο.κ ΄Αρα σαν αποτέλεσμα αν ανά πυρήνα η κάρτα έχει 1GB μνήμη θα χρησιμοποιείται ΠΑΝΤΑ 1GB μνήμη ανά πυρήνα ανά καρέ και ποτέ τα συνολικά 2 GB που έχει η X2 ανά καρέ.
chek2fire Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Σήμερα έβαλα την κάρτα πάνω στο pc. Οι πρώτες εντυπώσεις είναι αρκετά θετικές. Στα επίπεδα θορύβου η κάρτα είναι ελάχιστα πιο θορυβοδης από την 8800gts που είχα. Στα game τώρα. Αρχικά έπαιξα το warhammer online. Eκείνη την ώρα ο server που παίζω ήταν σχεδόν γεματος και στην περιοχή που βρισκόμουν γινόντουσαν πολιορκίες στα keep. Παρά τον κόσμο που υπήρχε και το αναμενόμενο lag η κάρτα πήγε άψογα. Μετά έβαλα το gta και εκεί υπήρχε φοβερή βελτίωση στην απόδοση των γραφικών και στο performance. Aφού και βροχή που με έπιασε η κάρτα έπαιξε αποβλημάτιστα. Το τρίτο game που δοκίμασα ήταν το grid αλλά εκεί ήταν αναμενόμενο να πάει καλά. Το θέμα είναι ότι πλέον βλέπω φοβερές λεπτομέρειες στα γραφικά του παιχνιδιού. Τέλος στο linux αρχικά μου κράσαρε ο xserver αλλά μπήκα σε text mode και εγκατέστησα τους driver με το .run αρχείο από το official site της nvidia. Μετά την εγκατάσταση τα πάντα δούλεψαν άψογα. Νομίζω ότι γενικά τα πράγματα θα γίνονται όλο καλύτερα με τις νέες εκδόσεις των drive. Πάντως για μένα άξιζε η αναβάθμιση από την 8800gts
javaneze Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Καλοριζικη ρε φιλαρακο και καλα παιχνιδια. Στο gta4 εμενα δεν με εχει εντυπωσιασει ακομα .... Σε τι windows τα παιζεις γιατι εμενα στα XPpro32 παει καλυτερα απο οτι στα vista64 που μου κανει σπασιματα το παιχνιδι.(τυπου lag αλλα στο offline) Αν ασχοληθεις με κλοκαρισμα κρατα μας ενημερους για τα αποτελεσματα σου. Τελος μια χαρη αν θες, η evga εμπεριεχει στο cd με τους drivers το "precision" utility. Eπειδη αυτο για την gtx285 δεν το μοιραζει ακομα απο το site της, αν θες ανεβασε το μας εδω να το τσιμπησουμε οσοι ενδιαφερομαστε ή εστω αν μπορεις στειλτο μου ενα email στο javaneze[at]yahoo.com . Θενξ ;-)
chek2fire Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Παίζω σε windows xp 32 αλλά γενικά τα windows τα έχω τελείως άδεια δλδ δεν τα χρησιμοποιώ καθόλου για τις δουλείες μου παρά μόνο για παιχνίδια. Το gta έχει προβλήματα στον κώδικα του γιαυτό μάλλον τα σπασίματα που αναφέρεις. Και σε μένα φαντάζομαι αν επαιζα κανά δύωρο θα εμφανιζόταν το frame drop.
Bspus Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Στα xp 32bit ποση διαθεσιμη μνημη απο τα 4gb εχεις τωρα που εχεις καρτα με 1gb? Ποση ειχες πριν με την 8800?
javaneze Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Bspus αν καταλαβα καλα την ερωτηση, δεν παιζει κανενα ρολο η καρτα. Tα XP αναγνωριζουν 2,9GB μνημη ανεξαρτητως καρτας. chek2fire στα XP32 δεν εχω καθολου framedropping ουτε μετα απο 5 ωρες παιχνιδιου. Στα vista ξεκιναει με το καλημερα. Προφανως κατι φταιει οπως drivers κτλ ... τους 181.22 εχω και στα 2.
chek2fire Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Eίναι και θέμα επεξεργαστή. Επιμένω ότι τα game δεν θέλουν τετραπύρηνους αλλά ωμή δύναμή όπως είναι οι 8500,8600,8700
HellasVagabond Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Eίναι και θέμα επεξεργαστή. Επιμένω ότι τα game δεν θέλουν τετραπύρηνους αλλά ωμή δύναμή όπως είναι οι 8500,8600,8700 Προφανως δεν εχεις δει ποσο μαμιοντας πανε οι GTX285/295 σε i7 επεξεργαστες...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Bspus αν καταλαβα καλα την ερωτηση, δεν παιζει κανενα ρολο η καρτα. Tα XP αναγνωριζουν 2,9GB μνημη ανεξαρτητως καρτας. oh really? και μένα πως και στα 2 μηχανήματα βλέπουν 3.25gb? σε άλλους έχω δει να αναγνωρίζουν και 3.5gb
mits@kos Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 oh really? και μένα πως και στα 2 μηχανήματα βλέπουν 3.25gb? Same here. Μην τα ξαναλέμε. Το 32 bit OS μπορεί να κάνει address περί τις 4 δις διευθύνσεις μνήμης (~4GB), στις οποίες φυσικά και συμπεριλαμβάνεται και η VRAM της κάρτας γραφικών... Οπότε, ανάλογα με το πόση VRAM έχει η κάρτα γραφικών, δεσμεύει αντίστοιχες διευθύνσεις μνήμης και μειώνει τη διαθέσιμη φυσική μνήμη του λειτουργικού. Δεν είναι θέμα ΧΡ, είναι θέμα 32 bit αρχιτεκτονικής. Googlάρετε για λεπτομέρειες.
john2gr Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Same here. Μην τα ξαναλέμε. Το 32 bit OS μπορεί να κάνει address περί τις 4 δις διευθύνσεις μνήμης (~4GB), στις οποίες φυσικά και συμπεριλαμβάνεται και η VRAM της κάρτας γραφικών... Οπότε, ανάλογα με το πόση VRAM έχει η κάρτα γραφικών, δεσμεύει αντίστοιχες διευθύνσεις μνήμης και μειώνει τη διαθέσιμη φυσική μνήμη του λειτουργικού. Δεν είναι θέμα ΧΡ, είναι θέμα 32 bit αρχιτεκτονικής. Googlάρετε για λεπτομέρειες. Indeed. Με την GTX295 (που έχει 1.7GB) τα XP μου βλέπουν μόλις 2.5GB από τα 4GB που έχω συνολικά
konstantinos77 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Προφανως δεν εχεις δει ποσο μαμιοντας πανε οι GTX285/295 σε i7 επεξεργαστες... οντως η 295 παει στο διαστημα με Ι7 επεξεργαστη.μου θυμισε την 8800gtx οταν την ειχα πρωτοπαρει και τωρα εχω ακομα καλυτερες εντυπωσεις .μονο το κουτι με χαλασε .:lol:
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.