Προς το περιεχόμενο

Μπορω να παω στο εξωτερικο χωρις διαβατηριο;

Luxx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Λοιπόν θα σας πω την εμπειρία μου και μετά θα μου πείτε εσείς αν χρειάζεται διαβατήριο ή όχι:

Λονδίνο για 4ήμερο με φίλους, με ταυτότητα νέου τύπου σταματάνε εμένα και ένα άλλο παλικάρι απο άλλη παρέα , ίδια πτήση , επίσης Έλληνα με ταυτότητα ολοκαίνουρια 2 μηνών η ταυτότητα του παιδιού. Μας σταματάνε λοιπόν στην άκρη και αρχίζει να κοιτάζει την ταυτότητά μας μία μλκω και ήρθε κ ένας τύπος και κοίταγε κι αυτός την ταυτότητα με ένα monocle. Μας βάζουν να περιμένουμε... περνάει 1,5 ώρα και μας παίρνουν σε γραφειάκι ανακρίσεως. Μιλάμε με μία τύπισα στο κινητό προκειμένου να διαπιστώσουν οτι είμαστε όντως Έλληνες,και μας κρατάνε - κοιμίζουν μετά στο κρατητήριο του αεροδρομίου . Α επίσης μας πήρανε φωτογραφίες και δακτυλικά αποτυπώματα και την επόμενη μας στείλανε πίσω γιατί πίστευαν οτι οι ταυτότητες μας ήταν πλαστές.

Η ελληνική πρεσβεία (δεν μπορούσε ή δεν ήθελε?) , δεν έκανε τίποτα!

Μας έβαλαν στο αεροπλάνο την επόμενη λοιπόν με security αεροδρομίου και μόλις φτάσαμε Ελλάδα μας περίμενε η ελληνική αστυνομία όπου μας κάναν μια εξακρίβωση και φύγαμε.

Πήγα μετά απο κανα 2 μέρες στο υπουργείο εξωτερικών , υποβάλλαμε διαμαρτυρία και μας είπε η υπάλληλος οτι έχουν κάθε δικαίωμα να το κάνουν αυτό λόγω Σενγκεν και οτι το κάνουμε κι εμείς οι Έλληνες σε άλλους(πάντως σε Έλληνες οι Άγγλοι δεν το είχαν ξανακάνει). Μας είπε επίσης η υπάλληλος οτι όπου πηγαίνουμε πρέπει να έχουμε διαβατήριο γιατί είναι πιό "ϊσχυρό"

Σημειωτέον ότι : 1) οι υπόλοιποι φίλοι μου πέρασαν με ταυτότητα, είναι να σου κάτσει αλλά καλό είναι να μην το ρισκάρει κανείς.

2) Είχα ξαναταξιδέψει με την ίδια ταυτότητα στο Λονδίνο (πράγμα που τους είπα αλλά στα @@ τους)

3) 2 μήνες αργότερα πήγα Σκωτία αλλά έβγαλα διαβατήριο και δεν έπαιζε κανένα πρόβ.

Επομένως τι λέτε χρειάζεται ή όχι διαβατήριο?

Πφφ. Έπρεπε να τα κάνετε όλα πουτάνα, όπως ο Snoop Dogg και ο Σφακιανάκης.

• 4 μήνες μετά...
  • Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

καλησπερα να ρωτησω κ εγω κατι εχω μια θελω να παω ολλανδια σε 3 βδομαδες εχω μια ταυτοτητα η οποια εχει χειρογραφους τους χαρακτηρες αλλα κ στα λατινικα αναφερει ημερομηνια εκδοσης δελτιου μαιο 2001 στο πισω μερος

και στο μπροστα επικυρωση μαρτιο του 2002 λετε να εχω προβλημα ??

Δημοσ.

εφόσον έχει λατινικούς χαρακτήρες σε όλες τις χώρες του σέγκεν πας κανονικά.

με τις χειρόγραφες τραβάνε ζόρι κάποιες χώρες που ενώ δεν είναι στο σέγκεν χαριστικά αφήνουν με ταυτότητα πχ αγγλία τουρκια ktlp

Δημοσ.

εφόσον έχει λατινικούς χαρακτήρες σε όλες τις χώρες του σέγκεν πας κανονικά.

με τις χειρόγραφες τραβάνε ζόρι κάποιες χώρες που ενώ δεν είναι στο σέγκεν χαριστικά αφήνουν με ταυτότητα πχ αγγλία τουρκια ktlp

οποτε λες δεν θα εχω προβλημα παρολο που δεν αναφερει υψος οπως ενο φιλου μου που την εχει βγαλει πριν κανα 2 χρονια κ ειναι εκτυπωμενη ?

Δημοσ.

Εγω παντως φετος τα Χριστουγεννα (μαλλον τα περσινα επρεπε να πω)πηγα με την οικογενεια μου στο Βελγιο.

Στις μικρες μου κορες,ειχα βγαλει διαβατηριο,αλλα εγω και η γυναικα μου ειχαμε μονο τις ταυτοτητες μας και δεν αντιμετωπησαμε κανενα προβλημα πουθενα.

Δημοσ.

Σχετικά με την Αγγλία, και ιδιαίτερα τα αεροδρόμια Heathrow, Gatwick, Luton και Cardiff. Εγώ εργάζομαι στη χώρα εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά διατηρώ την Ελληνική υπηκοότητα και ούτε με ενδιαφέρει να πάρω Βρετανική, καθώς δεν σκοπεύω να μείνω μόνιμα εδώ.

Όσοι περνάτε χωρίς προβλήματα τον έλεγχο, απλά θεωρήστε τους εαυτούς σας τυχερούς. Πολλοί υπάλληλοι των αεροδρομίων, θα σας καθυστερήσουν, θα σας ταλαιπωρήσουν, μπορεί και να σας στείλουν πίσω, όπως ακριβώς έχει συμβεί σε αρκετό κόσμο που γνωρίζω. Δεν είναι υποχρεωμένοι να σας επιτρέψουν την είσοδο στη χώρα, επειδή η Βρετανία - όπως είπαν και άλλοι φίλοι εδώ μέσα = ΔΕΝ έχει υπογράψει τη συνθήκη Σέγκεν. Αντί, λοιπόν, να ταλαιπωρείστε, βγάλτε ένα διαβατήριο για να μη δίνετε το δικαίωμα να σας παιδέψει κανένας.

Όταν είχε λήξει το δικό μου διαβατήριο πριν από λίγο καιρό και έπρεπε να πετάξω από Λονδίνο για Μιλάνο, είδα κι έπαθα να φύγω από το Λονδίνο, αν και είχα ταυτότητα βγαλμένη το 2010 (Ελληνική).

Από τη στιγμή, λοιπόν, που δεν θα είστε εσείς μαζί με αυτούς που ρωτούν επειδή θα ταξιδέψουν, καλό θα ήταν να μη λέτε με σιγουριά ότι δεν θα έχουν πρόβλημα, επειδή ακριβώς, εξαρτάται σε ποιόν υπάλληλο θα πέσεις, και πόσο τυπικός είναι (by the book). Και, πιστέψτε με, στην Αγγλία οι περισσότεροι ΕΙΝΑΙ τυπικοί και απόλυτοι.

Φιλικά πάντα, ελπίζω να βοήθησα.

Δημοσ.

Σχετικά με την Αγγλία, και ιδιαίτερα τα αεροδρόμια Heathrow, Gatwick, Luton και Cardiff. Εγώ εργάζομαι στη χώρα εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά διατηρώ την Ελληνική υπηκοότητα και ούτε με ενδιαφέρει να πάρω Βρετανική, καθώς δεν σκοπεύω να μείνω μόνιμα εδώ.

Όσοι περνάτε χωρίς προβλήματα τον έλεγχο, απλά θεωρήστε τους εαυτούς σας τυχερούς. Πολλοί υπάλληλοι των αεροδρομίων, θα σας καθυστερήσουν, θα σας ταλαιπωρήσουν, μπορεί και να σας στείλουν πίσω, όπως ακριβώς έχει συμβεί σε αρκετό κόσμο που γνωρίζω. Δεν είναι υποχρεωμένοι να σας επιτρέψουν την είσοδο στη χώρα, επειδή η Βρετανία - όπως είπαν και άλλοι φίλοι εδώ μέσα = ΔΕΝ έχει υπογράψει τη συνθήκη Σέγκεν. Αντί, λοιπόν, να ταλαιπωρείστε, βγάλτε ένα διαβατήριο για να μη δίνετε το δικαίωμα να σας παιδέψει κανένας.

Όταν είχε λήξει το δικό μου διαβατήριο πριν από λίγο καιρό και έπρεπε να πετάξω από Λονδίνο για Μιλάνο, είδα κι έπαθα να φύγω από το Λονδίνο, αν και είχα ταυτότητα βγαλμένη το 2010 (Ελληνική).

Από τη στιγμή, λοιπόν, που δεν θα είστε εσείς μαζί με αυτούς που ρωτούν επειδή θα ταξιδέψουν, καλό θα ήταν να μη λέτε με σιγουριά ότι δεν θα έχουν πρόβλημα, επειδή ακριβώς, εξαρτάται σε ποιόν υπάλληλο θα πέσεις, και πόσο τυπικός είναι (by the book). Και, πιστέψτε με, στην Αγγλία οι περισσότεροι ΕΙΝΑΙ τυπικοί και απόλυτοι.

Ευχαριστούμε για την διευκρίνιση. Πάλι καλά που δε τη πάτησα. Και η μαλακία το διαβατήριο κοστίζει γμτ μου.

Δημοσ.

Πάντως το τελευταίο εξάμηνο πέταξα από και προς Λονδίνο 6 φορές και ούτε μια δεν είχα πρόβλημα.

Δημοσ.

Πάντως το τελευταίο εξάμηνο πέταξα από και προς Λονδίνο 6 φορές και ούτε μια δεν είχα πρόβλημα.

Ε τότε τι να πω. Μπορεί να φταίει η φάτσα μου και των συγγενών μου.

Δημοσ.

Σε εναν φιλο που πηγε γερμανια με την χειρογραφη με τους λατινικους χαρακτηρες τον ρωτησανε αν την ειχε φτιαξει μονος του.

Παντως πρεπει να αλλαξει η ταυτοτητα, ειδικα το μεγεθος της, μεχρι και του στρατου το 2000 ηταν πιο βολικη.

Δημοσ.

Ε τότε τι να πω. Μπορεί να φταίει η φάτσα μου και των συγγενών μου.

Ίσως να είναι και αυτό. Το τελευταίο καλοκαίρι, ήμαστε 6 άτομα και μια που ήταν κάπως πιο σκούρα την ξεσκίσαν στο ψάξιμο και τους ελέγχους. Πρέπει να έχουν αυστηρότερο policy απέναντί τους.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...