Προς το περιεχόμενο

Μπορω να παω στο εξωτερικο χωρις διαβατηριο;

Luxx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αν είναι καινουρια ταυτότητα δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Πήγα πρόσφατα με ταυτότητα ανανεωμένη 11/'08 (για μέτρο σύγκρισης με τη δικιά σου). Δεν χρειάζεται διαβατήριο. Απλά θα σου πούν

"καλό είναι αν μετακινείστε συχνά να βγάλετε διαβατήριο για να γίνεται πιο σύντομα η διαδικασία".

Αν έχεις παλιά ταυτότητα θα έχεις πρόβλημα ναι..

Δημοσ.
Αν είναι καινουρια ταυτότητα δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Πήγα πρόσφατα με ταυτότητα ανανεωμένη 11/'08 (για μέτρο σύγκρισης με τη δικιά σου). Δεν χρειάζεται διαβατήριο. Απλά θα σου πούν

"καλό είναι αν μετακινείστε συχνά να βγάλετε διαβατήριο για να γίνεται πιο σύντομα η διαδικασία".

Αν έχεις παλιά ταυτότητα θα έχεις πρόβλημα ναι..

η ταυτοτητα μ ειναι του 2003 σε πολυ καλλη κατασταση κ ειναι απο τις καινουργιες γραμμενη χειρογραφα δεν εχει θρησκευμα κ εχει λατινικους χαρακτηρες

Δημοσ.

Όχι δεν θα έχεις πρόβλημα αν η ταυτότητα είναι καινούρια. Καινούρια τουτεστιν ελληνικοί και λατινικοί χαρακτήρες.

εντιτ την άφησα ώρα την καρτέλα και τώρα είδα ότι παίχτηκαν ήδη δυο επιπλέον απαντήσεις. Μπαηγκονς.

εντιτ2 το 2003 είχε λατινικούς χαρακτήρες στις ταυτότητες;!

Δημοσ.

Θεωρώ οτι θα έχεις πρόβλημα.

Προλαβαίνεις να βγάλεις καινούρια.

Απλά πηγαίνεις αύριο κιόλας σε ένα τμήμα και λές οτι θές να κάνεις ανανέωση της παλιάς.

ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ αυτό γίνεται με το πέρας της 10ετίας. Πρακτικά είναι που θα πέσεις. Νομίζω θέλει 4 φωτογραφίες ταυτότητας και ένα λογαριασμό ΔΕΗ or something. Πάρε στο τμήμα που την εξέδωσες και ρώτα. Σε εμάς πάς με ραντεβού. Σε άλλα είναι πιο χαλαρά και σου βγάζουν με το που πάς. Είναι μισή ώρα διαδικασία.

go go go.

εδιτ : γκαρνέλ είναι χειρόγραφη όμως. Είναι λίγο δίκοπο. Και μένα με στραβοκοιτούσαν που πήγα μόνο με id και μάλιστα σε άψογη κατάσταση διετίας και μηχανογραφημένη.

Δημοσ.

Χμ, ναι όντως, το χειρόγραφο και παλιότερα -όταν ήταν μόνο χειρόγραφες- το κοιτούσαν περίεργα. Μάλλον αρνούνται να πιστέψουν ότι εν έτει 2003 μια χώρα βγάζει επίσημα έγγραφα γραμμένα στο χέρι..

Το κοίταγμα που λες είναι περίεργο ούτως ή άλλως, ΑΓΓΛΟΙ είναι, τι περίμενες; Αντιπαθέστατοι =ρ

• 8 μήνες μετά...
Δημοσ.

παιδια θελω βοηθεια!!!! με το αγορι μου θελουμε να παμε Βουδαπεστη τα χριστουγεννα αλλα θα παμε με λεωφορεια μεσο Π.Γ.Δ.Μ. Εκει θελει διαβατηριο ή φτανει μονο η ταυτοτητα? ρωτησα στο πρακτοριο με τα λεωφορεια και μου ειπαν πως η καινουρια ταυτοτητα ειναι αρκετη αλλα ειμαι δυσπιστη...

• Super Moderators
Δημοσ.
Θεωρώ οτι θα έχεις πρόβλημα.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ και δεν θα έχει κανένα πρόβλημα ο άνθρωπος! Μην τον "καίτε"!

B)

Δημοσ.

Κατ' αρχάς ήταν να ταξιδέψει όταν ακόμα δεν ήταν σίγουρο αν λεφτά τελικά υπήρχαν ή όχι (οχτώ μήνες πριν).

Οπότε δεν τον καιν και να θεν.

Αλλά δε θα τον καίγαν ούτως ή άλλως : Καλό θα του κάναν : Φαντάσου να έπεφτε σε κανένα βλήμα (δεν την έχουμε προνόμιο οι Έλληνες την βλητικότητα), και να τον ταλαιπωρούσε.

Έπαιζε πάντως καμμιά 10άρα χρόνους το εν λόγω σκηνικό.

Δημοσ.
Κατ' αρχάς ήταν να ταξιδέψει όταν ακόμα δεν ήταν σίγουρο αν λεφτά τελικά υπήρχαν ή όχι (οχτώ μήνες πριν).

Οπότε δεν τον καιν και να θεν.

Αλλά δε θα τον καίγαν ούτως ή άλλως : Καλό θα του κάναν : Φαντάσου να έπεφτε σε κανένα βλήμα (δεν την έχουμε προνόμιο οι Έλληνες την βλητικότητα), και να τον ταλαιπωρούσε.

Έπαιζε πάντως καμμιά 10άρα χρόνους το εν λόγω σκηνικό.

Λοιπόν θα σας πω την εμπειρία μου και μετά θα μου πείτε εσείς αν χρειάζεται διαβατήριο ή όχι:

Λονδίνο για 4ήμερο με φίλους, με ταυτότητα νέου τύπου σταματάνε εμένα και ένα άλλο παλικάρι απο άλλη παρέα , ίδια πτήση , επίσης Έλληνα με ταυτότητα ολοκαίνουρια 2 μηνών η ταυτότητα του παιδιού. Μας σταματάνε λοιπόν στην άκρη και αρχίζει να κοιτάζει την ταυτότητά μας μία μλκω και ήρθε κ ένας τύπος και κοίταγε κι αυτός την ταυτότητα με ένα monocle. Μας βάζουν να περιμένουμε... περνάει 1,5 ώρα και μας παίρνουν σε γραφειάκι ανακρίσεως. Μιλάμε με μία τύπισα στο κινητό προκειμένου να διαπιστώσουν οτι είμαστε όντως Έλληνες,και μας κρατάνε - κοιμίζουν μετά στο κρατητήριο του αεροδρομίου . Α επίσης μας πήρανε φωτογραφίες και δακτυλικά αποτυπώματα και την επόμενη μας στείλανε πίσω γιατί πίστευαν οτι οι ταυτότητες μας ήταν πλαστές.

Η ελληνική πρεσβεία (δεν μπορούσε ή δεν ήθελε?) , δεν έκανε τίποτα!

Μας έβαλαν στο αεροπλάνο την επόμενη λοιπόν με security αεροδρομίου και μόλις φτάσαμε Ελλάδα μας περίμενε η ελληνική αστυνομία όπου μας κάναν μια εξακρίβωση και φύγαμε.

Πήγα μετά απο κανα 2 μέρες στο υπουργείο εξωτερικών , υποβάλλαμε διαμαρτυρία και μας είπε η υπάλληλος οτι έχουν κάθε δικαίωμα να το κάνουν αυτό λόγω Σενγκεν και οτι το κάνουμε κι εμείς οι Έλληνες σε άλλους(πάντως σε Έλληνες οι Άγγλοι δεν το είχαν ξανακάνει). Μας είπε επίσης η υπάλληλος οτι όπου πηγαίνουμε πρέπει να έχουμε διαβατήριο γιατί είναι πιό "ϊσχυρό"

Σημειωτέον ότι : 1) οι υπόλοιποι φίλοι μου πέρασαν με ταυτότητα, είναι να σου κάτσει αλλά καλό είναι να μην το ρισκάρει κανείς.

2) Είχα ξαναταξιδέψει με την ίδια ταυτότητα στο Λονδίνο (πράγμα που τους είπα αλλά στα @@ τους)

3) 2 μήνες αργότερα πήγα Σκωτία αλλά έβγαλα διαβατήριο και δεν έπαιζε κανένα πρόβ.

Επομένως τι λέτε χρειάζεται ή όχι διαβατήριο?

• Super Moderators
Δημοσ.
...

Επομένως τι λέτε χρειάζεται ή όχι διαβατήριο?

Όχι! Γιατι ένα τυχαίο γεγονός δεν αποτελεί κανόνα για όλους! Θα μπορούσε να θεωρήσει πλαστό ακόμη και το διαβατήριό σου!

B)

Δημοσ.

...η διαφορά είναι ότι λέμε για διαβατήρια αλλά και ταυτότητες που είναι γνήσια - αλλά ως επίσημα έγγραφα αυτά που αδιαμφισβήτητα αναγνωρίζονται (εξόν τρανταχτών παρατυπιών) στην Αγγλία είναι τα ΠΡΩΤΑ. Οι ταυτότητες τους είναι κάτι πιο ξένο, και άρα αφορμή για παιδεμό, παρ' ό,τι αμφότερα είναι επίσημα έγγραφα. Διότι θεωρητικά είπώθηκε τί ισχύει. Στην πράξη είναι που ενίοτε βγαίνουν προβλήματα.

• Super Moderators
Δημοσ.
...η διαφορά είναι ότι λέμε για διαβατήρια αλλά και ταυτότητες που είναι γνήσια - αλλά ως επίσημα έγγραφα αυτά που αδιαμφισβήτητα αναγνωρίζονται (εξόν τρανταχτών παρατυπιών) στην Αγγλία είναι τα ΠΡΩΤΑ. Οι ταυτότητες τους είναι κάτι πιο ξένο, και άρα αφορμή για παιδεμό, παρ' ό,τι αμφότερα είναι επίσημα έγγραφα. Διότι θεωρητικά είπώθηκε τί ισχύει. Στην πράξη είναι που ενίοτε βγαίνουν προβλήματα.

Ναι ρε παιδί μου αλλά από τη στιγμή που δεν είχα ποτέ πρόβλημα και επίσης κανείς από φίλους-συναδέλφους κλπ κλπ, για μένα η απάντηση είναι "no problem". Και η ταυτότητά μου είναι χειρόγραφη (και με αγγλικους χαρακτήρες προφανώς).

B)

Δημοσ.

...δεν έχει πολλή διαφορά το θέμα απ' τους σκληρούς δίσκους (επιτέλους σύζευξη της τεχνολογίας με το κουτσομπολίστικο κομμάτι του φόρουμ) : όταν παίρνεις έναν δίσκο, ξέρεις ότι πιθανώς θα σου κρατήσει 2-4 χρονάκια, οπότε δεν πολυαγχώνεσαι να έχεις αντίγραφα πριν έρθει εκείνος ο καιρός. Ενίοτε όμως βαράει και μέσα σε μερικούς μήνες, και μένεις με το στρουθί στο χέρι. Οπότε, η λογική και προς άπαντας συμβουλή είναι, να έχουν απ' την πρώτη στιγμή αντίγραφα. Διότι όταν βαράει δίσκος, συνήθως ακολουθεί κεφάλι σε τοίχο. Εξ' ου λοιπόν και δεν είναι παίξε-γέλασε το να είσαι ο ένας στους χιλιάδες τυχερούς που είτε την ψυχή θα του βγάλουν, είτε και πακέτο στην Ελλάδα θα σ' επιστρέψουν.

Γι' αυτό και το ΚΑΛΥΤΕΡΟ είναι αν πας Αγγλία, να έχεις διαβατηριάκι, υπό την κατοχή του οποίου κανείς δε σε κουνάει απ' τη θέση σου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...