Προς το περιεχόμενο

Μπορω να παω στο εξωτερικο χωρις διαβατηριο;

Luxx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για Ε.Ε. ισχύει όπως είπαν οι προλαλήσαντες. Σε μερικές χώρες όμως είναι περίεργοι στον έλεγχο (για να βγεις από το αεροδρόμιο) και ζητάν διαβατήριο, με λίγο τσαμπουκά βέβαια περνάς. Προσωπικά μου έτυχε Ισπανία αυτό...

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Σε μια αλλη συζητηση που ειχα παλιοτερα, με διαβεβαιωσαν οτι η Αγγλια αποτελει λιγο "εξαιρεση" στο θεμα, και ζηταει διαβατηριο ακομη. Δεν το θυμαμαι ακριβως, θα το ψαξω να το βρω. Για τις υπολοιπες χωρες ειναι οπως τα περιγραψατε.

Η Αγγλία ζει στην δική της ΕΕ γι' αυτό.

Κάποιος Γάλλος πολιτικός κάποτε είχε πει πως η ΕΕ χωρίς την Ελλάδα και την Αγγλία, θα ήταν σκέτη πλήξη.

Δημοσ.

Να ενημερώσω ότι και Ελβετία (εκτός ΕΕ) πας κανονικά με νέα ταυτότητα, χωρίς ουδέποτε να ζητήσουν άλλο έγγραφο. Για να βγεις από το αεροδρόμιο, απλά περνάς από το γκισέ, δείχνεις την ταυτότητά σου και είσαι κύριος. Στην επιστροφή για Ελλάδα είχε και τελωνείο (αναμενόμενο θα έλεγα).

Δημοσ.

Απλά επειδή η Αγγλία κάθε έναν που μπαίνει μέσα τον περνάει απο face control πλέον, άν έχεις το καινούργιο διαβατήριο απλά το περνάει απο το σχετικό reader ενώ με την ταυτότητα θα πρέπει να περιμένεις να περάσει όλα τα στοιχεία χειροκίνητα. Το ξέρω επειδή μου το είπε ο υπάλληλος στο Heathrow όταν του απάντησα σε σχετική ερώτηση ότι το διαβατήριο μου είναι μέσα στη βαλίτσα. Τον ρώτησα αν το ότι μπαίνω στο UK με ταυτότητα δημιουργεί κάποιο πρόβλημα και μου είπε όχι, απλώς θα πρέπει να περάσει τα στοιχεία μου χειροκίνητα.

Και ναι το τσιπάκι μας μάρανε. Δλδ χωρίς τσιπάκι στο διαβατήριο δε σε έλεγχουν, λες και δεν έχουν πρόσβαση στο passengers' manifest. Ότι στοιχεία έχει το διαβατήριο σου πάνω, τα ίδια στοιχεία έδωσες και συ πριν όταν συμπλήρωνες το web form για να κλείσεις το εισητήριο. ffs παίχτε το τσε γκεβάρες ρε σεις του πληκτρολογίου αλλά τουλάχιστον να έχει και λίγο λογική η γκρίνια σας.

Δημοσ.

σε ότι έχει σχέση με ευρωπαϊκή ένωση πας χωρίς διαβατήριο ΑΛΛΑ μόνο αν έχεις νέα ταυτότητα.

αν έχεις τη παλιά θες διαβατήριο. το οποίο δεν αργεί και να βγει.

αυτό που λέω είναι 100%

από κει και πέρα με ταυτότητα πας και σε άλλες χώρες εκτός ευρωπαϊκής ένωσης όχι πολλές ακόμα βέβαια. πχ τουρκια

Δημοσ.
Ρε συ Ather, τι σου φταίει ο κόσμος και παραπληροφορείς; Μπορείς να πας παντού στην Ε.Ε λέμε μόνο με ταυτότητα νέου τύπου. Ξέχνα το διαβατήριο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πάπαλα.:-)

Το σωστό θα ήταν να πω ότι μπορείς να πας ΣΙΓΟΥΡΑ στις χώρες που είναι στη συνθήκη. Στις άλλες μπορεί ναι μπορεί και όχι. Στην κλασσική Ευρώπη οι μόνες χώρες που δεν είναι στη συνθήκη Schengen είναι Αγγλία-Ιρλανδία. Από ότι λένε οι άλλοι όμως και σε αυτές επιτρέπεται. Να πληροφορήσω επίσης ότι αυθημερόν τουλάχιστο μπορείς να πας σε Βουλγαρία και Τουρκία (χωρίς να ανήκουν στη Schengen) μόνο με ταυτότητα. Ο λόγος είναι τουριστικός και συναλλαγματικός.

Δημοσ.
Το σωστό θα ήταν να πω ότι μπορείς να πας ΣΙΓΟΥΡΑ στις χώρες που είναι στη συνθήκη. Στις άλλες μπορεί ναι μπορεί και όχι. Στην κλασσική Ευρώπη οι μόνες χώρες που δεν είναι στη συνθήκη Schengen είναι Αγγλία-Ιρλανδία. Από ότι λένε οι άλλοι όμως και σε αυτές επιτρέπεται. Να πληροφορήσω επίσης ότι αυθημερόν τουλάχιστο μπορείς να πας σε Βουλγαρία και Τουρκία (χωρίς να ανήκουν στη Schengen) μόνο με ταυτότητα. Ο λόγος είναι τουριστικός και συναλλαγματικός.

τουρκια βουλγαρια πας όπως και να χει δεν έχει σχέση το αυθημερόν

Δημοσ.

Να προσθέσω περί Τουρκίας & Βουλγαρίας, αυτό ίσχυε και παλαιότερα με τις παλαιές ταυτότητες. Προφανώς είναι κάποια διακρατική συμφωνία.

Δημοσ.

Αν η ταυτότητα σου ισχύει στην Ελλάδα (παλιά η νέα δεν έχει σημασία) μπορείς τυπικά να πας οπουδήποτε στην Ε.Ε. αφού ισχύει και εκεί.

Το ρισκάρεις όμως να σκάσεις μύτη σε ξένο αεροδρόμιο και να προσπαθείς να πείσεις τον αρμόδιο υπάλληλο (που δεν γνωρίζει Ελληνικά) να σε αφήσει να περάσεις???

Δημοσ.

http://www.ekep.gr/mobility/thesmiko0.asp

Τι μαλακίες λέει εδώ για άδεια παραμονής άμα μείνεις πανω από τρεις μήνες σε άλλη χώρα της Ευρωπαική Ένωσης. Εγω έμενα τόσο χρόνια Ιταλία και αυτό το ακούω για πρώτη φορά.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα, μήπως ξέρετε αν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στις ¨παλιές¨ ταυτότητες που έχουν χειρόγραφα τα στοιχεία (αλλά τα έχουν και με λατινικούς χαρακτήρες) και στις καινούργιες που έχουν εκτυπωμένα τα στοιχεία?

Δημοσ.
Καλησπέρα, μήπως ξέρετε αν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στις ¨παλιές¨ ταυτότητες που έχουν χειρόγραφα τα στοιχεία (αλλά τα έχουν και με λατινικούς χαρακτήρες) και στις καινούργιες που έχουν εκτυπωμένα τα στοιχεία?

όχι, με χειρόγραφη έχω ταξιδέψει εντός ε.ε και τουρκία ελεύθερα.(αρκεί να είναι και στα λατινικά όπως είπες)

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

σορρυ π επαναφερω το θεμα , λοιπον σε 2 βδομαδες ταξιδευω για αγγλια , δεν εχω διαβατηριο αλλα αστυνομικη ταυτοτητα με στοιχεια κ στα ελληνικα παιζει ν εχω προβλημα ; εχει τυχει σε κανεναν; σορρυ αλλα ειναι η πρωτη φορα π παω εξωτερικο και καταλαβαίνετε...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...