@@sos@@ Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Aν καποιος διαβασει το GOMORRA στις πρωτες σελιδες αναφερει με στοιχεια πως και που κατασκευαζονται τα επωνυμα ρουχα και παπουτσια.
nurse Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Το βιβλίο του Ρομπέρτο Σαβιάνο εννοείς;
@@sos@@ Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Το βιβλίο του Ρομπέρτο Σαβιάνο εννοείς; ναι αυτος ειναι ο συγγραφεας
ClouD Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 nurse, καλώς ή κακώς κάποια καζούρα είναι να την περιμένεις σε τέτοια θέματα. Δηλαδή όταν μιλάς για "την αγωνιώδη φάση" που περνάς με αφετηρία το "αν είναι αυθεντικό το ρούχο που πλήρωσες ή όχι", είναι αναμενόμενο. Προσωπικά, όταν θα αγοράσω ρούχα δύο κινήσεις γίνονται: 1) Βλέπω κάτι που γουστάρω. 2) Το δοκιμάζω και συνεχίζω να γουστάρω, αν έχω τα χρήματα που χρειάζεται, το παίρνω. Και η υπόθεση κλείνει εκεί. Αν σε ξενερώνει -εκ των υστέρων- το ρούχο που αγόρασες, ε είναι λίγο μαλακία, με την έννοια της κακής επιλογής. Αλλά να σε ξενερώνει το ρούχο που αγόρασες, όχι γιατί δεν καλύπτει τις ανάγκες που θέλεις ως ρούχο, αλλά επειδή υπάρχει υποψία ο κροκόδειλος να είναι ψεύτικος, ε τη σηκώνει την καζούρα της η κατάσταση... Επίσης, η καζούρα φαίνεται συνήθως "κακής ποιότητας χιούμορ" για αυτούς που είναι αποδέκτες και εξαιρετικής ποιότητας για τους υπόλοιπους ;-)
random Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 είτε μαϊμού, είτε γορίλας, ο ίδιος Κινέζος τα ράβει . εδώ, σε στιγμές χαλάρωσης:
ClouD Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Σωστός ο random, αλλά δε μπορώ να δεχθώ τόσο ισοπεδωτικές τάσεις. Κάποια κροκοδειλάκια είναι ξεχωριστά!
NemeSis1990 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Το πρόβλημα δεν είναι για το αν είναι αυθεντικό ή όχι. Αν ήταν μαϊμού, σε ένα κράτος που δεν επικρατεί ανομία και αταξία, θα έκανες μήνυση και θα αποζημιώσουνα με το παραπάνω.
nurse Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 ClouD και την πλάκα δέχομαι και τα αστεία δέχομαι. Αυτό μπορείς να το δεις και από τις προηγούμενες αποκρίσεις μου. Παντού το χιούμορ χωράει ακόμη και στις κηδείες. Το θέμα είναι ότι εάν θέλεις να γελάσεις πολύ, και όχι να αλατοπιπερώσεις μια συζήτηση, είναι προτιμότερο να δεις και να πεις ότι θέλεις στο αντίστοιχο topic, χωρίς να αλλοιώνεις άλλα. Άλλωστε μπορείς να βρεις αρκετά από αυτά. Τα "ξεχωριστά" κροκοδειλακια είναι αυτά που πληρώνεις ή αυτά που νομίζεις ότι πληρώνεις; Γιατί η λογική το φοράω μου κάνει και αν έχω να το πληρώσω το παίρνω, είναι η λογική που μερικοί μερικοί εκμεταλλεύονται για να σου πουλήσουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Άλλωστε εάν ήμασταν ως καταναλωτές περισσότερο ενημερωμένοι και πονηρεμένοι δεν θα τολμούσαν κάποιοι να κάνουν αυτά που κάνουν. Φαντάσου στη θέση του lacoste να ήταν ο υπολογιστής των 1500e που αγόρασες. Απέξω είναι πχ. DEL και από μέσα HELL. Πως θα το καταλάβαινες εάν δεν ήξερες; Δεν θα ρωτούσες; Δεν θα ήσουν σε μια αγωνιώδη φάση;;; Προφανώς δεν θα σε ενδιαφέρει ή καλύτερα αφού σου έκανε η ταμπέλα και το κουτί απέξω και είχες να το πληρώσεις θα ήταν άτοπο για εσένα να το ψάξεις περισσότερο.. Επίσης το καλό η κακό χιούμορ όπως αναφέρω και πιο πάνω είναι υποκειμενικό. Κρίμα πάντως που εσένα όταν σου κάνουν χιούμορ το βλέπεις ως καζούρα. Μάλλον θα έχεις παρεξηγηθεί αρκετές φορές όταν σου κάνουν «καζούρα» … Για τα υπόλοιπα καλό θα ήταν να διαβάσεις καλύτερα το συγκεκριμένο topic πέρα από τις χιουμοριστικές αποκρίσεις..
ClouD Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Ώπ, άραξε, έφυγες πολύ ;-). Δεν είπα πουθενά ότι δεν δέχεσαι την πλάκα και νομίζω ότι κάτι πήγε στραβά με τη λέξη καζούρα. Όπως και να 'χει κάνεις κάποιες υποθέσεις για εμένα που δεν μπορώ να καταλάβω από που ξεκινάνε. Όπως για παράδειγμα αυτό [από που ήρθε αυτό?!] : Κρίμα πάντως που εσένα όταν σου κάνουν χιούμορ το βλέπεις ως καζούρα. Μάλλον θα έχεις παρεξηγηθεί αρκετές φορές όταν σου κάνουν «καζούρα» … Η απλή λογική που παρουσίασα και χρησιμοποιώ σταθερά, έχει να κάνει περισσότερο με την αφετηρία του τόπικ [που κακώς υπέθεσες ότι δεν το έχω διαβάσει ολόκληρο, είναι διασκεδαστικό θεματάκι ]. Να σου θυμίσω λίγο πως ξεκίνησες: Ξέρω ότι θα ξενερώσω μερικούς τώρα. Αλλά έσκασα ένα σημαντικό ποσό για ένα μπουφάν Lacoste (όχι για τη μάρκα αλλά επειδή μου άρεσε). [b']Συνάδελφος στη δουλειά μου είπε ότι κυκλοφορούν πολλά μαϊμού!!![/b] Δηλαδή αν δεν άκουγες κάτι και δεν υποψιαζόσουν ότι μπορεί να είναι μαϊμού θα ήταν όλα καλά σε ότι αφορά το ρούχο; Προσωπικά σχημάτισα την εντύπωση ότι το ρούχο δεν σε ξενέρωσε πουθενά, αλλά οι υποψίες για την αυθεντικότητά του σε βάλανε σε μία "αγωνιώδη φάση" [χεχε]. Και αναρωτιέμαι, το βλέπεις, το δοκιμάζεις, σου λένε μία τιμή Α και εσύ σκέφτεσαι ότι "είναι καλής ποιότητας, το νιώθω στη δοκιμή, το γουστάρω, τα έχω το παίρνω!" ή σκέφτεσαι "Α σκέψεις + πούλημα μούρης"; Γιατί "αγωνιώδη φάση" για τέτοιου είδους υποψίες μπορώ να την αιτιολογήσω μόνο με το δεύτερο τρόπο [εκτός αν η παράνοια "με δουλέψανε" είναι γενικό φαινόμενο], εφόσον φυσικά δεν έχεις βρει ενοχλητικά σημεία στο προϊόν που αγόρασες όπου πάμε σε άλλο θέμα. Ε και θεωρώ κάπως κρίμα να καταλήγεις να μην απολαμβάνεις κάτι που αρχικά γούσταρες για έναν τέτοιο λόγο. Θεωρώ τις χιουμοριστικές απαντήσεις περισσότερο ontoppic, ακριβώς για τους παραπάνω λόγους. Αν είναι να κάθομαι να περνάω ένα στάδιο παράνοιας [βάση στην ετυμολογία της λέξης] για κάθε ρούχο που αγοράζω, ερχμ, μπα. Ούτε καν, δε θέλω να το σκέφτομαι ;-) Και για να απαντήσω στις ερωτήσεις σου: Τα "ξεχωριστά" κροκοδειλακια είναι αυτά που πληρώνεις ή αυτά που νομίζεις ότι πληρώνεις; Τα "ξεχωριστά" ήταν ειρωνικό. Η ειρωνία ξεκινά από την ψευδαίσθηση που υπάρχει πως κάποια επώνυμα [χα, όπου το όνομα αντιπροσωπεύει συνήθως ανώνυμη εταιρεία] ρούχα παράγονται μαζικά σε τριτοκοσμικές χώρες. Είναι λίγο αστείο άμα το σκεφτείς: αυθεντικό αντίγραφο, ένα από τα χιλιάδες! Φαντάσου στη θέση του lacoste να ήταν ο υπολογιστής των 1500e που αγόρασες. Απέξω είναι πχ. DEL και από μέσα HELL. Πως θα το καταλάβαινες εάν δεν ήξερες; Δεν θα ρωτούσες; Δεν θα ήσουν σε μια αγωνιώδη φάση;;; Πολύ κακή αναλογία. Στον υπολογιστή μου κοιτάζω τη λειτουργικότητά του και όχι την ονομασία. Και HELL να έγραφε από μέσα' date=' αν έκανε τη δουλειά του με τον τρόπο που υποσχόταν η αγορά θα ήμουν κομπλέ. Προφανώς δεν θα σε ενδιαφέρει ή καλύτερα αφού σου έκανε η ταμπέλα και το κουτί απέξω και είχες να το πληρώσεις θα ήταν άτοπο για εσένα να το ψάξεις περισσότερο.. Κάνεις μια ακόμα υπόθεση για εμένα η οποία είναι εντελώς αβάσιμη και επίσης εντελώς λάθος. Σου είπα ότι είναι κακή αναλογία, key word: λειτουργικότητα. Ειδικά το pc μου δεν υπάρχει περίπτωση να το επιλέξω με βάση την ετικέτα ή την τιμή του γιατί αυτό που χρειάζομαι από αυτό είναι συγκεκριμένη λειτουργικότητα. Καλοπροαίρετα γράφω, οι διαγωνισμοί για το ποιος την έχει μεγαλύτερη [ή αυθεντικότερη] δε με ψήνουν ιδιαίτερα.
nurse Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 ok πάω πάσο, χαίρομαι που διευκρινίζεις τις έννοιες που χρησιμοποιείς και για ποιο λόγο τις αναφέρεις. Άλλωστε το μήνυμα σου άφηνε και κάποιες άλλες προεκτάσεις ως απόκριση του προηγούμενου δικού μου post nurse, καλώς ή κακώς κάποια καζούρα είναι να την περιμένεις σε τέτοια θέματα. Δηλαδή όταν μιλάς για "την αγωνιώδη φάση" που περνάς με αφετηρία το "αν είναι αυθεντικό το ρούχο που πλήρωσες ή όχι", είναι αναμενόμενο. Προσωπικά, όταν θα αγοράσω ρούχα δύο κινήσεις γίνονται: 1) Βλέπω κάτι που γουστάρω. 2) Το δοκιμάζω και συνεχίζω να γουστάρω, αν έχω τα χρήματα που χρειάζεται, το παίρνω. Και η υπόθεση κλείνει εκεί. Αν σε ξενερώνει -εκ των υστέρων- το ρούχο που αγόρασες, ε είναι λίγο μαλακία, με την έννοια της κακής επιλογής. Αλλά να σε ξενερώνει το ρούχο που αγόρασες, όχι γιατί δεν καλύπτει τις ανάγκες που θέλεις ως ρούχο, αλλά επειδή υπάρχει υποψία ο κροκόδειλος να είναι ψεύτικος, ε τη σηκώνει την καζούρα της η κατάσταση... Επίσης, η καζούρα φαίνεται συνήθως "κακής ποιότητας χιούμορ" για αυτούς που είναι αποδέκτες και εξαιρετικής ποιότητας για τους υπόλοιπους ;-) Σωστός ο random, αλλά δε μπορώ να δεχθώ τόσο ισοπεδωτικές τάσεις. Κάποια κροκοδειλάκια είναι ξεχωριστά! Για το παράδειγμα DEL -HELL έχει να κάνει με το επώνυμο μηχάνημα σε σχέση με αυτό το εξίσου ποιοτικό που μπορεί να συνθέσεις και μόνος σου. Στη πρώτη περίπτωση όμως έχεις πληρώσει τη μάρκα κατά πολύ. Φαντάσου να μην είναι και αυτή...!!! Εντάξει κάνεις τη δουλειά σου αλλά τη κοροϊδία που τη βάζεις; Το ίδιο ισχύει με το θέμα μαϊμού σε ποιο ευτελή ίσως θέματα,,, το ρουχισμό. Δεν είναι το θέμα ο τρόπος επιλογής ρουχισμού και υπολογιστή αλλά του κοινού παρονομαστή πληρώνεις τις προδιαγραφές της μάρκας που επιλέγεις και όχι την απάτη μερικών. Το άλλο , δεν κάνω υποθέσεις για εσένα απλά απευθύνομαι σε εσένα όπως και εσύ πιο πριν. Το μόνο που έκανα ήταν να κάνω πιο αδρή τη λογική που παρέθεσες. Προφανώς δεν συμφωνούμε στη τακτική : μου αρέσει – έχω να το πληρώσω – το παίρνω. Το θέμα είναι ότι σε κανένα δεν αρέσει η κοροϊδία. Και νομίζω ότι σε αυτό με συμμερίζεσαι. Χωρίς κακή διάθεση nurse.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.