Επισκέπτης Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 ok. Σ' ευχαριστώ για τις πληροφορίες stilgar και σας ευχαριστώ όλους για την βοήθειά σας. Το πρόβλημα που είχα με τον φάκελο που δεν διαγραφόταν λύθηκε με τον τρόπο που θα σας εξηγήσω παρακάτω. Η παρακάτω διαδικασία έγινε σε Windows Vista Home premium 64bit. (Για άλλα λειτουργικά συστήματα δεν γνωρίζω να σας πω περισσότερα). Η διαδικασία που θα κάνετε ουσιαστικά είναι η μετονομασία του φακέλου του οποίου το όνομα έχει αλλάξει σε έναν χαρακτήρα που δεν εμφανίζεται από το σύστημα. (Η συνήθεις διαδικασία που ακολουθούμε για να δημιουργήσουμε έναν φάκελο με κενό όνομα είναι Δεξί κλικ-Δημιουργία φακέλου-Alt+255). Παρ' όλα αυτά επειδή υπάρχουν πολλοί τρόποι για την μετονομασία ενός φακέλου σε κενό όνομα γι' αυτόν τον λόγο ο τρόπος που θα σας εξηγήσω παρακάτω λογικά μπορεί να λύσει το πρόβλημα σε φακέλους που μετονομάστηκαν με διάφορους τρόπους. 1. Άνοιγμα της Γραμμής εντολών (Command prompt). Η διαδρομή που θα έχετε θα είναι λογικά C:\Users\Όνομα χρήστη> 2. Πληκτρολογούμε την εντολή cd Desktop και Enter για να μεταβούμε στην επιφάνεια εργασίας. Αν ο φάκελος είναι διαφορετικός τότε πατάμε cd το όνομα του φακέλου που θέλουμε να πάμε και Enter. 3. Πληκτρολογούμε την εντολή dir /x /a /p για να δούμε τα περιεχόμενα της Επιφάνειας εργασίας. Βλέπουμε ότι υπάρχουν 3 κατάλογοι-φάκελοι που εμφανίζονται με την Ημερομηνία, δίπλα την ώρα, δίπλα την ένδειξη <DIR> και δίπλα μία, δύο τελείες ή κάποια γράμματα. 4. Βλέπουμε ότι ο 3ος φάκελος κατά σειρά είναι αυτός που δεν διαγράφεται. Σ' εμένα αυτός ο φάκελος είχε όνομα 0A00~1 (στον δικό μου υπολογιστή ήταν ο 3ος κατά σειρά. Σ' εσάς ο φάκελος μπορεί να έχει άλλη θέση ή άλλο όνομα). 5. Η εντολή που πρέπει να δώσουμε τώρα είναι για μετονομασία του φακέλου από 0A00~1 σε abc. Αυτήν η εντολή είναι η ren "0A00~1" "abc" (Υπάρχει περίπτωση να μην χρειάζονται τα εισαγωγικά στα ονόματα των φακέλων. Δοκιμάστε και με και χωρίς τα εισαγωγικά στην εντολή. Αφού πατήσετε Enter με την σωστή εντολή τότε ο φάκελος έχει αλλάξει όνομα και πλέον μπορείτε να δείτε ότι το όνομά του είναι abc και όχι κενό όνομα όπως πριν. Τώρα μπορείτε να τον επεξεργαστείτε τον φάκελο όπως και πριν βάλετε το κενό όνομα, όπως επίσης και να τον διαγράψετε εντελώς απ' το σύστημά σας. Ότι απορίες έχετε ρωτήστε. Αυτά!
Alexandros039 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Τώρα θα ξέρω αν αντιμετωπίσω και εγώ κανένα τέτοιο πρόβλημα. Αλλά πολλές φορές φταίει και η Registry χρειάζεται κανένα καθάρισμα πού και πού....... :mrgreen::mrgreen:
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.