PCharon Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2009 Το είπα και στην αρχή ότι δεν γίνεται διαγραφή, μετακίνηση, αντιγραφή, αποκοπή και μετονομασία του φακέλου αυτού. Αυτά τώρα μόλις τα λες. Θυμάσαι πως το έκανες για να κάνω το ίδιο και να σου πω πως τον διέγραψα?
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2009 Δεν ξέρει κανείς πως να τον διαγράψω τελικά αυτόν τον φάκελο; Όταν κάνω δεξί κλικ και διαγραφή πάνω του αρχίζει και γυρίζει ο κύκλος γύρω απ' το ποντίκι ότι κάτι πάει να γίνει όμως δεν μου βγάζει το μήνυμα που λέει θέλετε να διαγραφεί σίγουρα ο φάκελος. Τι να κάνω;
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Ρε παιδιά δεν ξέρει κανείς το πως να διαγράψω αυτόν τον άτιμο τον φάκελο;
SocialNetUsr Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Μπορείς να δοκιμάσεις με ένα linux live cd. Βρες την διαδρομή του φακέλου και προσπάθησε να τον σβύσεις.
kakovatos Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Τη λύση του να μπεις σε safe mode και να τον διαγράψεις από το command prompt, όπως σου είπαν παραπάνω, τη δοκίμασες?
Antwni Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Τη λύση του να μπεις σε safe mode και να τον διαγράψεις από το command prompt, όπως σου είπαν παραπάνω, τη δοκίμασες? Αφού ο φίλος είπε για xp, ενώ αυτός έχει Vista!!Για κοίτα από πάνω:-)
kakovatos Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Σωστά, άκυρο. Ας δοκιμάσει τότε από το cmd των vista, αλλιώς από command prompt μέσα από ένα bootable cd με Vista.
stilgar Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Το πρόβλημα δεν είναι ότι είναι λοκαρισμένο το folder, αλλά ότι το όνομα περιέχει illegal characters. Η λύση είναι να κάνεις backup τα υπόλοιπα απο το Desktop (κάπου αλλού) και να δώσεις από command prompt ένα "deltree *" ΜΕΣΑ στο φάκελο Desktop.Το "*" θα γίνει resolve απο το σύστημα σε ό,τι περίεργο έχεις βάλει... Δεν έχω Vista και δυστηχώς δεν μπορώ να σου δώσω αναλυτικά τις εντολές (δε θυμάμαι που είναι το αντιστοιχο του "\user\Desktop") Αν δεν υπάρχει η deltree στα Vista κατεβασε την rm απο http://openetwork.com/berk.html#Demo και δώσε "rm.exe -rf *"
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Το πρόβλημα δεν είναι ότι είναι λοκαρισμένο το folder, αλλά ότι το όνομα περιέχει illegal characters. Η λύση είναι να κάνεις backup τα υπόλοιπα απο το Desktop (κάπου αλλού) και να δώσεις από command prompt ένα "deltree *" ΜΕΣΑ στο φάκελο Desktop.Το "*" θα γίνει resolve απο το σύστημα σε ό,τι περίεργο έχεις βάλει... Δεν έχω Vista και δυστηχώς δεν μπορώ να σου δώσω αναλυτικά τις εντολές (δε θυμάμαι που είναι το αντιστοιχο του "\user\Desktop") Αν δεν υπάρχει η deltree στα Vista κατεβασε την rm απο http://openetwork.com/berk.html#Demo και δώσε "rm.exe -rf *" Νομίζω πως κατάλαβα τι πρέπει να κάνω όμως έχω μερικές απορίες γιατί δεν είμαι τόσο expert. Την διαδρομή για τις εντολές θα την βρω... μην ανησυχείς. Αν κάνω αυτό που μου λες, για ποιό λόγο πρέπει να κρατήσω Backup του Desktop; Θα χάσω κάτι; Και δεύτερον τι είναι η deltree και τι η rm; είναι εντολές; και τι πρέπει να κατεβάσω;
stilgar Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Νομίζω πως κατάλαβα τι πρέπει να κάνω όμως έχω μερικές απορίες γιατί δεν είμαι τόσο expert. Την διαδρομή για τις εντολές θα την βρω... μην ανησυχείς.Αν κάνω αυτό που μου λες, για ποιό λόγο πρέπει να κρατήσω Backup του Desktop; Θα χάσω κάτι; Και δεύτερον τι είναι η deltree και τι η rm; είναι εντολές; και τι πρέπει να κατεβάσω; Η deltree είναι εντολή που σβήνει δέντρα (folders και τα subfolders τους). Αρα θα σου σβήσει ΟΛΑ όσα έχεις στο desktop (εξού και η ανάγκη για backup). H rm είναι η αντίστοιχη της del για *NIX αλλά στο link που σου έστειλα θα βρεις port για win32. Εν ολίγοις, τι θα έκανα εγώ: 1. download & extract το zip κάπου. Copy to rm.exe στο c:\ 2. Open command prompt (start - run - cmd) 3. cd mpla\mpla\mpla\Desktop (το mpla κομμάτι το βρίσκεις μόνος σου) 4. dir/ad (θα σου δείξει όλα τα directories στο Desktop, και το δαιμονισμένο. Αν όχι goto plan 5. δοκίμασε αν το ΤΑΒ κάνει στα σVISTA 'filename completion'. δλδη δώσε cd [κενό] και μετά πάτα το TAB μια φορά. Αν σου βγάλει κάποιο από τα folders που έχεις συνέχισε να πατάς TAB μέχρι να βγάλει το περίεργο όνομα του δαιμονισμένου (λογίκα θα δείχνει κάτι πολυ περίεργο). Αν ναι, πάτα ctrl-C και δώσε c:\rm.exe -rf [κενό] TAB όσες φορές χρειαστεί για να δεις το δαιμονισμένο και μετά ΕΝΤΕΡ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ Στο dos αυτο παράθυρο κάνεις κλικ πάνω αριστερή γωνία και θα επιλέξεις EDIT -> MARK (ισως στα σVista να διαφέρει λίγο). Μάρκαρε ΜΟΝΟ το όνομα του δαιμονισμένου (τελευταία στήλη) και πάτα ENTER (αυτο θα το κάνει copy). Αν όλα πήγαν καλά θα έχεις και επιλογή paste στο EDIT -> MARK τώρα. Δώσε c:\rm.exe -rf <PASTE> (δηλαδή γράφεις την εντολή αφήνεις ένα κενό και κάνεις EDIT -> MARK -> PASTE. Αν όλα πήγαν καλά θα έχεις και το όνομα εκεί. ENTER και ο Θεος βοηθός. ΠΛΑΝ Β αφου πας στο μπλα\μπλα\Desktop δίνεις: rm -rf * (ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΣΒΗΣΕΙ ΟΛΑ ΞΑΝΑΛΕΩ) Καλό θα ήταν να πας στο mpla\Desktop και να δώσεις το dir/ad να κάνεις ένα printscreen και να το ανεβάσεις να το δω πριν κάνεις τίποτα. Αν πάλι νιώθεις γενναίος, be my guest
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Η deltree είναι εντολή που σβήνει δέντρα (folders και τα subfolders τους). Αρα θα σου σβήσει ΟΛΑ όσα έχεις στο desktop (εξού και η ανάγκη για backup). H rm είναι η αντίστοιχη της del για *NIX αλλά στο link που σου έστειλα θα βρεις port για win32. Εν ολίγοις, τι θα έκανα εγώ: 1. download & extract το zip κάπου. Copy to rm.exe στο c:\ 2. Open command prompt (start - run - cmd) 3. cd mpla\mpla\mpla\Desktop (το mpla κομμάτι το βρίσκεις μόνος σου) 4. dir/ad (θα σου δείξει όλα τα directories στο Desktop, και το δαιμονισμένο. Αν όχι goto plan 5. δοκίμασε αν το ΤΑΒ κάνει στα σVISTA 'filename completion'. δλδη δώσε cd [κενό] και μετά πάτα το TAB μια φορά. Αν σου βγάλει κάποιο από τα folders που έχεις συνέχισε να πατάς TAB μέχρι να βγάλει το περίεργο όνομα του δαιμονισμένου (λογίκα θα δείχνει κάτι πολυ περίεργο). Αν ναι, πάτα ctrl-C και δώσε c:\rm.exe -rf [κενό] TAB όσες φορές χρειαστεί για να δεις το δαιμονισμένο και μετά ΕΝΤΕΡ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ Στο dos αυτο παράθυρο κάνεις κλικ πάνω αριστερή γωνία και θα επιλέξεις EDIT -> MARK (ισως στα σVista να διαφέρει λίγο). Μάρκαρε ΜΟΝΟ το όνομα του δαιμονισμένου (τελευταία στήλη) και πάτα ENTER (αυτο θα το κάνει copy). Αν όλα πήγαν καλά θα έχεις και επιλογή paste στο EDIT -> MARK τώρα. Δώσε c:\rm.exe -rf <PASTE> (δηλαδή γράφεις την εντολή αφήνεις ένα κενό και κάνεις EDIT -> MARK -> PASTE. Αν όλα πήγαν καλά θα έχεις και το όνομα εκεί. ENTER και ο Θεος βοηθός. ΠΛΑΝ Β αφου πας στο μπλα\μπλα\Desktop δίνεις: rm -rf * (ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΣΒΗΣΕΙ ΟΛΑ ΞΑΝΑΛΕΩ) Καλό θα ήταν να πας στο mpla\Desktop και να δώσεις το dir/ad να κάνεις ένα printscreen και να το ανεβάσεις να το δω πριν κάνεις τίποτα. Αν πάλι νιώθεις γενναίος, be my guest Χίλια ευχαριστώ για τον κόπο σου και την βοήθειά σου. Το πρόβλημα το έλυσα χθες το βράδυ με μια άλλη εντολή ψάχνωντας λίγο στο google. Το πρόβλημα τώρα είναι ότι για να το κάνω αυτό έπρεπε να δημιουργήσω έναν καινούριο λογαριασμό χρήστη με το όνομα Administrator που θα είναι διαχειριστής και έτσι να μπορώ να τον διαγράψω τον φάκελο από εκεί. Έκανα τον λογαριασμό με το όνομα Administrator με μια εντολή μέσα απ' το Command promp που βρήκα σε ένα site, τον φάκελο τον διέγραψα και είναι εντάξει όμως τώρα ο καινούριος λογαριασμός με το όνομα Administrator δεν διαγράφεται! Είναι διαχειριστής του συστήματος και όταν πάω να αλλάξω τον τύπο του λογαριασμού που χρησιμοποιούσα πριν από Τυπικό λογαριασμό σε Διαχειριστή τώρα δεν μου το επιτρέπει. Τι πρέπει να κάνω;
stilgar Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Χίλια ευχαριστώ για τον κόπο σου και την βοήθειά σου. Το πρόβλημα το έλυσα χθες το βράδυ με μια άλλη εντολή ψάχνωντας λίγο στο google. Το πρόβλημα τώρα είναι ότι για να το κάνω αυτό έπρεπε να δημιουργήσω έναν καινούριο λογαριασμό χρήστη με το όνομα Administrator που θα είναι διαχειριστής και έτσι να μπορώ να τον διαγράψω τον φάκελο από εκεί. Έκανα τον λογαριασμό με το όνομα Administrator με μια εντολή μέσα απ' το Command promp που βρήκα σε ένα site, τον φάκελο τον διέγραψα και είναι εντάξει όμως τώρα ο καινούριος λογαριασμός με το όνομα Administrator δεν διαγράφεται! Είναι διαχειριστής του συστήματος και όταν πάω να αλλάξω τον τύπο του λογαριασμού που χρησιμοποιούσα πριν από Τυπικό λογαριασμό σε Διαχειριστή τώρα δεν μου το επιτρέπει. Τι πρέπει να κάνω; Δε νομίζω ότι εφτιαξες λογαριασμό administrator απλά τον εμφάνισες. Να υποθέσω με κάτι σαν: Net user administrator /active:yes ; Αυτός ο λογαριασμός υπάρχει και αν θες τη γνώμη μου καλό είναι να τον έχεις κι ας μην τον χρησιμοποιεις. Τώρα ακριβώς ποιο είναι το νέο σου πρόβλημα; Δε θες να τον βλέπεις τον administrator; Ο δικός σου λογαρισμός πως λέγεται; Δεν είναι "διαχειριστής συστήματος" κι αυτός; Τόσο καιρό πως έβαζες προγράματα πχ; Γενικά μην κάνεις πράγματα που βρίσκεις από δω κι απο κει αν δεν υπάρχει και η περιγραφή για το roll-back τους...
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Δε νομίζω ότι εφτιαξες λογαριασμό administrator απλά τον εμφάνισες. Να υποθέσω με κάτι σαν:Net user administrator /active:yes ; Αυτός ο λογαριασμός υπάρχει και αν θες τη γνώμη μου καλό είναι να τον έχεις κι ας μην τον χρησιμοποιεις. Τώρα ακριβώς ποιο είναι το νέο σου πρόβλημα; Δε θες να τον βλέπεις τον administrator; Ο δικός σου λογαρισμός πως λέγεται; Δεν είναι "διαχειριστής συστήματος" κι αυτός; Τόσο καιρό πως έβαζες προγράματα πχ; Γενικά μην κάνεις πράγματα που βρίσκεις από δω κι απο κει αν δεν υπάρχει και η περιγραφή για το roll-back τους... Μ' αυτήν την εντολή που γράφεις τον έκανα και ψάχνωντας και πάλι λίγο ακόμα κατάλαβα ότι είναι καλό το να έχεις αυτόν τον λογαριασμό όπως μου λες κι εσύ. Κι αυτός ο λογαριασμός που έχω τώρα (με όνομα salamandra) είναι διαχειριστής οπότε είμαι εντάξει. Απλώς θα ήθελα να μην εμφανίζεται ο καινούριος (Administrator), αλλά δεν είναι και σπουδαίο πρόβλημα. Μου προτείνεις να μεταφέρω τα δεδομένα μου και να χρησιμοποιώ εκείνον τον λογαριασμό (Administrator) αντί για αυτόν που χρησιμοποιούσα μέχρι τώρα (salamandra); Απ' ότι κατάλαβα σ' εκείνον έχω πιο πολλές "δυνατότητες";
stilgar Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Ισοδύναμοι είναι, κράτα τον αρχικό. Εγώ θα σου πρότεινα να υποβίβαζες τον δικό σου σε απλό χρήστη και να χρησιμοποιούσες αυτόν τον χρήστη για καθημερινή χρήση. Τον administrator μπορείς να τον επικαλείσαι μόνο σε ειδικές περιπτώσεις (πχ εγκαταστάσεις κτλ ή όποτε στo ζητάνε τα Vista ζητώντας το password του). Έτσι θα παίρνεις πρέφα πότε πάει να γίνει κάτι "συστεμικό". Password έχεις βάλει να υποθέσω στον Administrator... Αλλά πάλι εγώ είμαι λίγο παρανοικός με την ασφάλεια, οπότε... Επίσης καλό θα ήταν να ποστάρεις πως έλυσες το πρόβλημα σου. Έτσι όποιος άλλος έρθει σ'αυτό το thread να βρει μια λύση αντί για μια πρόταση που δε δοκιμάστηκε ποτέ και ένα αποτέλεσμα χωρίς περιγραφή.
Alexandros039 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Παιδιά το πρόβλημα είναι στην registry και οχι στο λειτουργικό σύστημα (OS)...... Δοκίμασε το Ncleaner και κάνε εκκαθάριση τις Registry. Μερικές φορές τα windows κρατάνε στην registry την διαδρομή τού φακέλου και δέν αφήνουν να το σβήσεις. Έκανες δεξί κλικ ιδιότητες (Properties) να δεις τα δικαιώματα (Read-Only) κλπ ?? Ελπίζω να βοήθησα καλή συνέχεια...... Εδώ θα βρεις το Ncleaner Download nCleaner NOW
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.