Προς το περιεχόμενο

Αναβάθμιση Turbo-X

patsi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά.Θα ηθελα να κάνω την εξής ερώτηση:Έχω έναν φορητό Turbo-X απο το πλαίσιο.Θέλω να τον αναβαθμίσω και θα ήθελα αν ξέρει κανείς να μου πει αν γίνεται να αναβαθμιστεί ο επεξεργαστής.Και αν ναι οι επεξεργαστές για φορητούς έχουν διαφορά στην τιμή από τους απλούς επεξεργαστές;

Ευχαριστώ:shifty:

Δημοσ.
Καλησπέρα παιδιά.Θα ηθελα να κάνω την εξής ερώτηση:Έχω έναν φορητό Turbo-X απο το πλαίσιο.Θέλω να τον αναβαθμίσω και θα ήθελα αν ξέρει κανείς να μου πει αν γίνεται να αναβαθμιστεί ο επεξεργαστής.Και αν ναι οι επεξεργαστές για φορητούς έχουν διαφορά στην τιμή από τους απλούς επεξεργαστές;

Ευχαριστώ:shifty:

Το να αλλάξεις επεξεργαστή σε φορητό υπολογιστή δεν είναι εύκολο.Καλύτερα να στον αλλάξει κάποιος που ξέρει ή ακόμα καλύτερα δώστο στο Πλαίσιο να στον αλλάξουν.Οι τιμές όμως των επεξεργαστών σε λαπτοπ να ξέρεις όμως είναι αρκετά υψηλές σε σχέση με των desktop.Ρώτα στο Πλάισιο πόσο θα σου πάει το "κουστουμάκι" αν και δεν νομίζω ότι συμφέρει να το κάνεις.

Δημοσ.

Εννοείτε θα το πάω στο πλαίσιο.Δεν θα το επιχειρούσα μόνος μου.Απλα ρώτησα μήπως το είχε επιχειρήσει κανείς και ξέρει τις τιμές.Ωχ κατάλαβα φίλε μου.Δεν βλέπω να τον αλλάζω τον επεξεργαστή!!

Δημοσ.

Οι, συνήθως εύκολες, αλλαγές που μπορείς να κάνεις με λογικό κόστος είναι μνήμες και σκληρός που και να μην ξέρεις λογικά κάποιος γνωστός θα υπάρχει που να μπορεί να βοηθήσει. Το όλο εγχείρημα συνήθως δεν ξεπερνάει τα 150 ευρώ (ανάλογα και με το δίσκο που θες γιατί οι μνήμες είνα αρκετά φθηνές) και βλέπεις αρκετή διαφορά.

Τώρα που το ξανασκέφτομαι αν είσαι εντός εγγύησης καλύτερα πήγαινε στο Πλαίσιο γιατί δεν ξέρω τι πολιτική έχουν σχετικά με τις αναβαθμίσεις και την εγγύηση. Αν είσαι εκτός καλύτερα είναι με τη βοήθεια κάποιου γνωστού για να μην πληρώνεις κερατιάτικα.

Δημοσ.

Αν και δεν ξέρω αν κάνουν αυτοί οι επεξεργαστές για το δικό σου λαπτοπ γιατί ουτέ πόσο παλιό είναι δεν ξέρω αλλα ούτε αν κάνουν για την μητρική σου πλακέτα,βρήκα στο Πλαίσιο κάποιους που έχει.Για δές εδώ http://www.plaisio.gr/productlist.aspx?catalog=21&category=69981004&MSCSProfile=DCCDF22EB27065BE74277CB8CCB73BC4763925D2BBEE594E6032E5FA3BBC437CCA782FD0CD927AE72D9D515146C7109D49F5462B05165523C7FF68C65054229C30858F79EDD2F2A3E7873C54152EEA16B35F9AC9BCCB4AA777B32A3901A49BE97175B9BC670430BB1A32121D3996CEF0A7835518DE3636F8405219EC128EA680

Δημοσ.

Η αλλαγη επεξεργαστη ειναι σχετικα απλη.

Σε 2 λεπτα μπορει να γινει, οι περισσοτεροι φορητοι εχουν ενα καπακι με βιδες, το βγαζεις και εκει αποκαλυπτεται η ψυχτρα του επεξεργαστη και διαφορα αλλα.

Ξεβιδωνεις την ψυχτρα και αναλογα το σοκετ του επεξεργαστη τον βγαζεις.

Για φθηνο επεξεργαστη μπορεις να ριξεις μια ματια σε ebay οπου θα βρεις.Ενα θεμα που θα πρεπει να προσεξεις ειναι το θεμα συμβατοτητας της μητρικης σου και φυσικα το συστημα ψυξης αν αντεχει.

Προσωπικα σε turbo-x φορητο επειδη δεν την παλευε το συστημα ψυξεις και "μαρσαρει" εντονα αλλαξα επεξεργαστη και εναλα χειροτερο!!!

Απο p4 prescott 3.0Ghz εβαλα εναν p4 2.4 northwood και απο τοτε ηρεμησα.

Πες μας ποιο μοντελο μητρικης εχεις και τι επεξεργαστη εχεις και ποιον θες να βαλεις.

Το να το πας στο πλαισιο θα σου βγει μια περιουσια και αν εχουν θα σου βαλουν μεταχειρισμενο επεξεργαστη(εκτος και αν μιλαμε για πολυ προσφατο φορητο)

Δημοσ.

Ο επεξεργαστής μου είναι Intel Core 2duo T5450 1.66GHz.Ο φορητός είναι 1 έτους και σαν αγορά και σαν μοντέλο.Αλλά μόλις μίλησα με Πλαίσιο και μου είπαν πως καινούργιος στα 2.2 θα βγει περίπου στα 160-180.Και επειδή έχει 1 χρόνο ακόμη εγγύηση δεν τον πειράζω μόνος μου για να μην έχω προβλήματα.Τον επιτραπέζιο τον έχω κάνει πειραματόζωο.Του έχω αλλάξει τα πάντα.

Δημοσ.

πουλαω καινουργιο επεξεργαστη καινουργιο αχρησιμοποιητο στο κουτι του και πιο συγκεκριμενα διπυρινο Ιntel T3400 2.16GHz 1MB CACHE 667MHz bus speed.τιμη συζητησιμη.αλλα δεν ξερω αν κανει για το motherboard σου γιατι ειναι καινουργια cpu

Δημοσ.

Έτσι σκέφτομαι για σειρά 7.Αλλα πρέπει πρώτα να περάσω απ το Πλαίσιο να δω τι έχουν κ αυτοί για τον φορητό μου.

-----Προστέθηκε 9/1/2009 στις 06 : 29 : 43-----

Θα το κοιτάξω arka και θα σου πώ

Δημοσ.

Η διαφορα τους σε ταχυτητα δε δικαιολογει το εξοδο, ουτε τα εργατικα,

ουτε (αν ασχετος user) το ρισκο της φτιαχτο-μονος-σου τοποθετησης :eek:

Λογικα οι turbo-x θα ειναι "προσβασιμοι" για upgrade, αλλα εχω δει και τελευταιο Acer,

που για να αλλαξεις cpu (ή να προσθεσεις μνημη!) πρεπει να λυσεις ολοκληρο laptop :cry:

Δημοσ.

Oι Turbo-X είναι προσβάσιμοι και εύκολα αναβαθμίσιμοι αλλά δεν αξίζει όπως είπες; την τιμή.Απλά παίζω παιχνίδια και τις ποιο πολλές φορές είναι πρόβλημα ο επεξεργαστής.Αλλά έχω και τον επιτραπέζιο.

-----Προστέθηκε 9/1/2009 στις 07 : 29 : 18-----

Οπότε μάλλον δεν αξίζει να πληρώσω τζάμπα.Απλά δεν θα παίζω εκτός σπιτιού.Πολυ απλό.

Δημοσ.
Oι Turbo-X είναι προσβάσιμοι και εύκολα αναβαθμίσιμοι αλλά δεν αξίζει όπως είπες; την τιμή.Απλά παίζω παιχνίδια και τις ποιο πολλές φορές είναι πρόβλημα ο επεξεργαστής.Αλλά έχω και τον επιτραπέζιο.

-----Προστέθηκε 9/1/2009 στις 07 : 29 : 18-----

Οπότε μάλλον δεν αξίζει να πληρώσω τζάμπα.Απλά δεν θα παίζω εκτός σπιτιού.Πολυ απλό.

δε νομιζω οτι το προβλημα σε αυτο το θεμα ειναι ο επεξεργαστης. Δε νομιζω οτι σε καποιο παιχνιδι θα υπαρχει θεμα να σε φρεναρει ο επεξεργαστης και οχι η καρτα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...