Προς το περιεχόμενο

Upate iLife 09?

NKod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

To software που "συνδέει" αυτά που έχει καταγράψει το gps με τις φωτογραφίες, υπάρχει σε Mac;

Αυτό είναι το πρόβλημα σε αυτό που αγόρασα εγώ. :cry:

Πρέπει να τρέξεις σε windows το πρόγραμμα @trip για να τραβήξεις τα data από το GPS. Μπορείς να "ρίξεις" τις φωτογραφίες σου στο πρόγραμμα αυτό και να τις δεις στο χάρτη αλλά μόνο μέσα από το πρόγραμμα. Ο λόγος είναι πως δεν αποθηκεύει τις συντεταγμένες ΜΕΣΑ στις φωτογραφίες (στα πεδία του EXIF info).

Για το λόγο αυτό πρέπει να κάνεις τα παρακάτω:

Κάνεις export αυτά τα GPS data από το @trip σε αρχείο μορφής GPX.

Παίρνεις το αρχείο GPX και το βάζεις (στο Mac) στο πρόγραμμα HoudahGeo(*). Στο ίδιο πρόγραμμα ρίχνεις και τις φωτογραφίες σου και προσθέτει τις σωστές συντεταγμένες στο EXIF Info κάθε φωτογραφίας.

Μετά ρίχνεις τις φωτογραφίες στο iPhoto.

(*) Πιθανόν να υπάρχουν κι άλλα προγράμματα που κάνουν την ίδια δουλειά. Αυτό φαίνεται καλό πάντως αν και δεν είναι freeware. Μάλιστα, αν έχεις κάποιο από τα υποστηριζόμενα GPS, μπορεί να διαβάσει κατευθείαν τις συντεταγμένες από εκεί.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 118
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Καταπληκτικό thread, όσο ζείς μαθαίνεις

Εχώ κι εγώ ερωτήσεις για το GPS πραγματάκι:

Είναι ελαφρύ? Το νιώθεις πλαστικούρα και πούπουλο? Τι μπαταρία έχει?

Και το βασικό! Μέσα στο Macbook Pro μπαίνει άραγε? Η πλακέτα του πόσο να είναι?

Ρε παιδία το iLife δεν είναι μόνο το iPhoto!!

Πείτε και τίποτα για Garageband, iMovie, iDVD...Το Garageband έχει και μαθήματα πιάνου, κιθάρας το τσέκαρε κανείς;

Επίσης, κυκλοφορεί στα καταστήματα;Πλαίσιο κ.λπ.;

Εγω προσωπικά το garageband το στελνω αμέσως στο trash.... το iweb που το δουλευω πολύ έκανε κάποιες βελτιώσεις που όμως τα έκανα με add ons οπότε δε με εντυπωσίασε η αλλαγή imovie, idvd δε τα χω δουλέψει το πολύ εντυπωσιακό είναι το iphoto....

Εγω προσωπικά το garageband το στελνω αμέσως στο trash....

Φαντάζομαι, ότι το στέλνεις στο trash γιατί δεν ασχολείσαι με ηχογραφήσεις κ.λπ. γιατί στον τομέα του είναι κορυφαίο. Όχι επαγγελματικό, βέβαια, αλλά απλά κορυφαίο.

Για αγορά του iLife, κατάστημα ή μόνο διαδίκτυο;

Ρε παιδία το iLife δεν είναι μόνο το iPhoto!!

Πείτε και τίποτα για Garageband, iMovie, iDVD...Το Garageband έχει και μαθήματα πιάνου, κιθάρας το τσέκαρε κανείς;

Επίσης, κυκλοφορεί στα καταστήματα;Πλαίσιο κ.λπ.;

Από ένα πρόγραμμα ηχογράφησης περιμένεις άλλα πράγματα, όχι μαθήματα... δυστυχώς δεν άκουσα να έχει άλλες σημαντικές αλλαγές :fear:

Άντε ίσως μόνο αυτό, δηλαδή κάπως πιο φιλική αναπαράσταση της αλυσίδας των εφέ, που μου θυμίζει amplitube. Δηλαδή να τα βλέπεις σαν πετάλια στη σειρά κτλ.

Αυτό που λέει από κάτω για Magic GarageBand Jam, το είχε και η προηγούμενη έκδοση. Συνολικά, δε φαίνεται να αξίζει η αναβάθμιση για κάποιον που ενδιαφέρεται κυρίως για το garageband.

Από ένα πρόγραμμα ηχογράφησης περιμένεις άλλα πράγματα, όχι μαθήματα... δυστυχώς δεν άκουσα να έχει άλλες σημαντικές αλλαγές :fear:

Το Garageband είναι κορυφή. Είναι εξαιρετικό πρόγραμμα ηχογράφησης. Έχεις δίκιο, όμως, σε ένα καίριο σημείο. Στην αναβάθμισή του. Δεν επικεντρώθηκαν σε πιο τεχνικές λεπτομέρειες, οπότε παραμένει σχεδόν ίδιο με το 08. Παρόλα αυτά, η δυνατότητα των μαθημάτων αυτών, αν είναι λειτουργικά, θα είναι ένα (+). Από αυτά, που δεν περιμένεις από προγράμματα ηχογράφησης:-)

Άντε ίσως μόνο αυτό, δηλαδή κάπως πιο φιλική αναπαράσταση της αλυσίδας των εφέ, που μου θυμίζει amplitube. Δηλαδή να τα βλέπεις σαν πετάλια στη σειρά κτλ.

Μην το περνάς στο ντούκου αυτό!! Είναι απίστευτα βολικό!!!:-)

Αυτό που λέει από κάτω για Magic GarageBand Jam, το είχε και η προηγούμενη έκδοση. Συνολικά, δε φαίνεται να αξίζει η αναβάθμιση για κάποιον που ενδιαφέρεται κυρίως για το garageband.

Κερδισμένος θα βγει ούτως ή άλλως από την αγορά του iLife 09...ακόμα κι αν το πάρει μόνο για ένα από τα προγράμματα. :-)

Φαντάζομαι, ότι το στέλνεις στο trash γιατί δεν ασχολείσαι με ηχογραφήσεις κ.λπ. γιατί στον τομέα του είναι κορυφαίο. Όχι επαγγελματικό, βέβαια, αλλά απλά κορυφαίο.

Για αγορά του iLife, κατάστημα ή μόνο διαδίκτυο;

ακριβώς!!! και πιανει και αρκετο χώρο!!!! πάντως δεν υπάρχει ενα επαγγελματικό logic νομίζω....

δοκιμάζω το iPhoto και με έχει εντυπωσιάσει αρκετά, το face recognition δεν είναι τέλειο αλλά νομίζω ότι είναι αρκετά καλό.

Αυτό που μου την έχει σπάσει όμως είναι ότι επειδή δεν έχω όλες τις φωτογραφίες στο macbook και δεν είχα συνδεδεμένο τον σκληρό την ώρα που έκανα το update, για όσες φωτογραφίες ήταν στον σκληρό δεν έχει τρέξει το auto recognition με αποτέλεσμα να μην βγάζει καν ότι υπάρχει κάποιος στην φωτογραφία..

Να ρωτήσω κάτι? Πήγα να το αγοράσω από το Amazon.co.uk (και από το amazon.com) αλλά μου λέει οταν πάω να κάνω το check out οτι δεν μπορεί να αποσταλεί στην Ελλάδα...:-( Δοκίμασα και με άλλους sellers (δλδ πήγα στην κατηγορά New και διάλεξα από εκεί έναν, αλλά πάλι τα ίδια. Λένε οτι το στέλνουν μόνο σε market place που έχουν amazon.)

Εσείς πώς το παραγγείλατε? Μπορεί κάποιος να μου στείλει το url??

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...