Προς το περιεχόμενο

Upate iLife 09?

NKod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Α μπα πολύ μανούρα με έκτρα hardware για geotaging εδώ ξεχνάω να πάρω τη μηχανή σιγά μη θυμάμαι και το gps. Συν το ό,τι μου τη ΣΠΑΕΙ να μην έχει drivers για Mac OS X οπότε δεν αγοράζω.

Σύντομα θα γίνει trend το geotaging και όλες οι ψηφιακές θα έχουν πάνω gps.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 118
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Α μπα πολύ μανούρα με έκτρα hardware για geotaging εδώ ξεχνάω να πάρω τη μηχανή σιγά μη θυμάμαι και το gps. Συν το ό,τι μου τη ΣΠΑΕΙ να μην έχει drivers για Mac OS X οπότε δεν αγοράζω.

Σύντομα θα γίνει trend το geotaging και όλες οι ψηφιακές θα έχουν πάνω gps.

Πλεονεκτήματα:

- Είναι μικρότερο από κουτάκι σπίρτα (5cm x 3cm x 1cm).

- Είναι αδιάβροχο.

- Αν το ρυθμίσεις να καταγράφει κάθε 15sec' date=' η μπαταρία του κρατάει 20 ώρες.

Βασικά, με "γοήτευσε" το μικρό του μέγεθος και η τιμή του δεν ήταν απαγορευτική ώστε να μην το ριψοκινδυνεύσω.

Μειονέκτημα (σοβαρό):

Έχει drivers MONO για Windows. Αυτό το ήξερα πριν το παραγγείλω αλλά είπα να το δοκιμάσω, μπας και κάποιο από τα σχετικά προγράμματα για Mac OS X το υποστήριζε.

Αυτό, κάνει τη διαδικασία "μαρκαρίσματος" των φωτογραφιών είναι λίγο πολύπλοκη αλλά ΟΚ, θα το αντέξω κι αυτό (και στο μεταξύ ψάχνω μήπως βρω κάποιο συμβατό πρόγραμμα για Mac OS X)

[/quote']

You' re my hero! Please αν μπορείς πες μας πιο εκτεταμένες εντυπώσεις όταν το λειτουργήσεις λίγο περισσότερο, γιατί το ψήνω πολύ άσχημα!

Εγώ στην αρχή κοίταζα αυτό http://www.gisteq.com/PhotoTrackrCD110.php

Μετά όμως διάβασα στο forum ότι υπάρχουν ακόμα unresolver issues με τους drivers για mac.

Μετά ήμουν έτοιμος να αγοράσω αυτό: http://www.amazon.com/Amod-AGL3080-Driverless-Software-included/dp/B000WO6HJW/ref=sr_1_2?ie=UTF8&s=electronics&qid=1231342376&sr=1-2

για το οποίο λέγονται τα καλύτερα αλλά μετά είδα τις διαστάσεις του 90 mm χ 45 mm χ 23 mm

Δεν είναι λίγο τέρας?

Windows δεν έχω στο mac, έχω βέβαια desktop pc αλλά θα βόλευε πάρα πολύ να δούλευε με mac..

Κράτα μας ενήμερους αν βρεις κανένα τρόπο να το λειτουργήσεις σε mac.

Πόσο το πήρες αν επιτρέπεται?

Κράτα μας ενήμερους αν βρεις κανένα τρόπο να το λειτουργήσεις σε mac.

Πόσο το πήρες αν επιτρέπεται?

http://www.pixmania.com/gr/gr/17381/xx/xx/1914/23/criteresn.html

Είναι κι άλλο ένα μοντέλο λίγο ακριβότερο που εκτός από USB επικοινωνεί και με bluetooth. Δεν το προτίμησα γιατί ήταν λιγάκι μεγαλύτερο σε διαστάσεις.

Τώρα που το σκέφτομαι όμως αναρωτιέμαι μήπως θα έπρεπε να προτιμήσω αυτό, μπας και το έβλεπε το Mac OS X μέσω bluetooth...

Εγώ δεν κατάλαβα ακόμα πως δουλεύει η συσκευή... εννοείται ξεχωριστά από την φωτογραφική αλλά το σημειώνουμε εμείς; δηλαδή την ώρα που τραβάμε μια φωτό πατάμε και το gps να "σημειώσει" την τοποθεσία

Εγώ δεν κατάλαβα ακόμα πως δουλεύει η συσκευή... εννοείται ξεχωριστά από την φωτογραφική αλλά το σημειώνουμε εμείς; δηλαδή την ώρα που τραβάμε μια φωτό πατάμε και το gps να "σημειώσει" την τοποθεσία

Από όσο έχω διαβάσει είναι ανοιχτά και τα 2 με την ώρα σεταρισμένη και στα 2 και το gps καταγράφει κάθε ώρα την θέση σου και μετά με software συγκρίνει την ώρα της φωτογραφίας και της κολάει σε tag την αντίστοιχη τοποθεσία.

Από όσο έχω διαβάσει είναι ανοιχτά και τα 2 με την ώρα σεταρισμένη και στα 2 και το gps καταγράφει κάθε ώρα την θέση σου και μετά με software συγκρίνει την ώρα της φωτογραφίας και της κολάει σε tag την αντίστοιχη τοποθεσία.

πιο λογικό μου ακούγεται από αυτό που είπα...

πιο λογικό μου ακούγεται από αυτό που είπα...

Στο συγκεκριμένο, ορίζεις από πριν κάθε πότε θα καταγράφει τη θέση σου. Το σύνηθες είναι να καταγράφει κάθε 15 sec.

Έτσι δεν φοβάσαι μήπως ξεχάσεις να πατήσεις το κουμπάκι του την ώρα που τραβάς φωτογραφίες.

Βάζεις το GPS στο μπρελόκ με τα κλειδιά σου και το έχεις στην τσέπη χωρίς να νοιάζεσαι.

Βέβαια, αν θέλεις, μπορείς να πατήσεις και μόνος σου το κουμπί του και να καταγράψει εκείνη τη στιγμή τη θέση σου, ανεξάρτητα από το χρονικό διάστημα που του έχεις ορίσει για αυτόματη καταγραφή.

Ποιο ακριβά (και μεγαλύτερα σε μέγεθος) μοντέλα έχουν και αισθητήρα κίνησης για να καταγράφουν μόνο όταν κινήσαι κι έτσι να εξοικονομούν μπαταρία.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...