Προς το περιεχόμενο

Upate iLife 09?

NKod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 118
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Το amazon uk το έχει για 30 Ιανουαρίου, το οποίο έχω προπαραγγείλει μαζί με το iwork 09.

Την περασμένη εβδομάδα διάβασα πως η τελική έκδοση του iLife 09 έχει σταλεί προς παραγωγή. Φαντάζομαι πως δεν θ' αργήσει λοιπόν... :-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ πάω για iMac χωρίς να περιμένω iLife09. Ξέρει κανείς από που μπορώ να το προπαραγγείλω από το εξωτερικό; Γιατί από ότι είδα στην Ελλάδα συμβαίνει το κλασικό φαινόμενο τα νούμερα να μένουνε ίδια και να αλλάζει μόνο το σύμβολο του νομίσματος!

Ρε παιδια συγνωμη που θα σας την χαλασω αλλα εδω που τα λεμε δεν ειναι και φτηνα τα mac. Μην λεμε και οτι θελουμε. Φτιαχνω pcακι με 300-400euro και μου λετε τωρα οτι για να παρω mac (που το ομολογω οτι εδω και καιρο θελω) πρπει να ακουμπησω τουλαχιστον 2000 για να παρω ενα της προκοπης? Η μηπως εννοειτε οτι το να αγωρασω ενα τωρα η πριν δυο μηνες και να ξαναπληρωσω το update μιας σουιτας εφαρμογων ειναι σωστο? Δεν λεω αν θες να αγορασεις το λειτουργικο μονο του ειναι φθηνο, το ilife μονο του φθηνο, το hardware φθηνο και αυτο.Αλλα αφου ολλα αυτα ειναι τοοοοοσο φθηνα γιατι για το πακετο πρεπει να πληρωσω 2000. Δεν το λεω με κακη διαθεση, αλλα εμενα που θελω να αλλαξοπιστησω, οταν βλεπω τετοιες διαφορες σε τιμες αναμεσα στα δυο, ε πως να το κανουμε , δεν με βοηθαει κιολας να αλλαξοπιστησω.

Μια ερωτησούλα παιδιά. Από ότι είδα το iLife 09 βγαίνει σε δύο εκδόσεις: μία family pack και μια ας την πω απλή. Η Family Pack εγκαθίστανται έως και σε 5 ΜΑCs αν δεν κάνω λάθος, ενώ η απλή μόνο σε ένα;

σωστά...εναλλακτικά, αγοράζεις το απλό και το χρησιμοποιείς σαν family pack..θα σε ελέγξει κάνεις;;; θα είσαι και ψιλονομιμος..

βέβαια, υπάρχει και το άλλο: δε το αγοράζεις με "real moneys" και το βρίσκεις με άλλους πιο "οικονομικούς τρόπους" απο το internet...η τελευταία λύση συμφέρει 100%...αυτό εφαρμόζω προσωπικά, ειδικά τώρα με την οικονομική κρίση..

:P

• Super Moderators
Η μηπως εννοειτε οτι το να αγωρασω ενα τωρα η πριν δυο μηνες και να ξαναπληρωσω το update μιας σουιτας εφαρμογων ειναι σωστο?

Όταν έχεις το Office 2003 και βγει το 2007, στο δίνει δωρεάν η M$?

B)

Βασικα εκει ειναι το θεμα. Ολοι (συμπεριλαμβανομενου και του ομιλουντος) βριζουμε την Μ$. Απο την αλλη μου λες οτι αυτο που βριζουμε το κανει και ο στιβ και ξαφνικα ειναι αποδεκτο. Λαθος ειναι στην μια λαθος και στην αλλη. Με την διαφορα οτι το office μπορω να το τρεξω και σε ενα χρεπι που θα παρω απο αγκελια για 2 κιλα φετα, αρα ξαφνικα μου φεναιται οτι καπως πεφτει το συνολικο του κοστος. Οπως και να εχει ομως δεν θελω να μπω σε τετοοια κουβεντα. Επαναλαμβανω οτι το προβλημα ειναι οτι εμενα και αλλους 1000 σαν εμενα με κραταει ο στιβ μακρια απο τη "ασυγκρητα καλυτερη πλατφορμα του" μονο με τις αδικαιολογιτα ανεβασμενες (to say the least) τιμες του.

Πως ακριβώς υπολογίζεις την αξία του iMac και την συγκρίνεις με pc 400 ευρώ;

Δια της πειρατείας και τη κλοπής πνευματικών δικαιωμάτων;

Έχεις υπολόγίσει πως μαζί με το iMac παίρνεις και ένα κορυφαίο λειτουργικό σύστημα; Μόνο τα Vista ultimate να βάλεις στο οικονομικό σου pc θα πρέπει να πληρώσεις 333.64 €!! Οπότε το pc των 400 γίνεται αυτομάτως 733.64 ευρώ!

Υπολόγισε μέσα σε όλα το κορυφαίο πακέτο iLife. Αλήθεια, πόσο θα στοίχιζαν ανάλογα προγράμματα για pc όπως ιστοσελιδογράφος, μοντάζ, επεξεργασίας εικόνας κλπ;

Και τέλος pc και mac είναι δύο διαφορετικά πράγματα και για μένα είναι σαν να συγκρίνουμε laptop με pc!

Δεν είμαι φανατισμένος με το iMac αλλά προσπαθώ να γίνω ένας σωστός επαγγελματίας και το μόνο που με ενδιαφέρει στη δουλειά είναι τα κωλοτρία προγράμματα που έχω εγκατεστημένα να λειτουργούνε σωστά, χωρίς κρασαρίσματα χωρίς κίνδυνο να κολλήσει ιό και να χαλάσει η δουλειά μου. Αλλά και έκρηξη να γίνει που λέει ο λόγος ή κλοπή έφοσον έχεις ρυθμίσει το TimeMachine δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα! Και μέχρι στιγμή ο πιο φιλικός και αποδοτικός τρόπος είναι μονόδρομος και λέγεται Mac. Το αν θα δώσω το πολύ 1000 ευρώ παραπάνω για να έχω όλα τα παραπάνω πίστεψε με δεν είναι τίποτα.

Αν δεν τα δώσεις εκεί θα τα δώσεις σίγουρα σε τεχνικούς, αντιβιωτικά, στο παραπάνω ρεύμα για format και defrag και στον ψυχίατρο από τα νεύρα που θα έχεις συγκεντρώσει από την αναξιοπιστία των pc.

Σε πολλά πράγματα θα μπορούσα να συμβιβαστώ με τα Windows, αν και με το OSX βρίσκομαι πολύ-πολύ καλύτερα. Εκείνο που δεν θα μπορούσα με τίποτα να κάνω δίχως είναι το Time Machine... Αυτό το πρόγραμμα έχει ανεκτίμητη αξία!!!!!!

Αν και δεν κατάλαβα τι σχέση έχουν οι τιμές των Mac με το συγκεκριμένο θέμα, ας γράψω γρήγορα γρήγορα τη γνώμη μου:

Στην Ελλάδα πληρώνουμε για μια ζημιά στο μπάνιο 50 ευρώ τα υλικά και 5 ευρώ τον υδραυλικό, γιατί έχουμε τη νοοτροπία ότι η ανθρώπινη εργασία δεν πρέπει να πληρώνεται, οπότε και οι επαγγελματίες το αντιμετωπίζουν έτσι. Στη Γερμανία πληρώνουνε 5 ευρώ τα υλικά και 50 τον υδραυλικό.

Κάτι αντίστοιχο πληρώνεις και στα Mac. Το κορυφαίο λειτουργικό, την απροβλημάτιστη λειτουργία κτλ κτλ. Δηλαδή πληρώνεις εργασία, όχι υλικά.

Παιδιά, μέσα απ' αυτό το θέμα (κυρίως διαβάζοντας για το Faces) κάθισα και έψαξα τη σουίτα iLife που είχα τόσο καιρό και καθόταν και έχω πάθει πλάκα! Ετοιμάζω ιστοσελίδες, που δε θα καθόμουν να φτιάξω ποτέ και οργάνωσα επιτέλους όλες τις φωτογραφίες μου, που τόσο καιρό δεν το έκανα γιατί σκεφτόμουν ως windowsάκιας, ότι "κάτσε να τις βάλω πρώτα σε φακέλους και μετά θα τις ρίξω στη βιβλιοθήκη".

Είναι φοβερό το τι ψυχώσεις αποκτάς με την πολύχρονη χρήση windows.

Θυμάμαι πριν κανά δυό χρόνια, είχα πάει κάτι mp3 στην αδερφή μου, που είχε Mac, αλλά είναι και εντελώς (μα παντελώς) άσχετη από υπολογιστές. Και τις είχα πει "θέλουν να τις τακτοποιήσεις" και μου απάντησε κάτι σε στυλ "Τι λες ρε;! Και γιατί δεν το κάνει μόνος του ο υπολογιστής;!" με αποτέλεσμα να την κοιτάω σαν χαζός.

Όχι, δε θα σας τακτοποιήσει τα mp3 ο Mac (εκτός αν έχουν tags), αλλά ήταν μια φιλοσοφία που απλά δεν μπορούσα να κατανοήσω με τίποτα.

Παλι το χασαμε το εργο. Ρε παιδες δεν παω να το κανω pc vs mac. δεν με ενδιαφερει αυτη η κουβεντα του στυλ " αφου τα πισια κρασαρουν ενω τα μακ οχι και με τοσους ιους και τα πισι αυτο και τα μακ αυτο" Εμενα αυτο που με καιει και για αυτο το εγραψα και κατω απο το Upate iLife 09 θεμα, ειναι οτι εγω εχω ψηθει για μακ εδω και καιρο (εχω ειδη 6 πισι στο σπιτι και 25 πισι στη δουλεια + ενα hackintosh παλι στο σπιτι) να αγορασω ενα μακ και για λογουσ αισθητικης αλλα κατα κυριο λογο για την ilife και καποια προγραμματα ηχου για την δουλεια μου. Και επαναλαμβανω, περα απο το τι κανει ο βασιλακις ο θηρας που δεν με ενδιαφερει καθολου γιατι απο εμενα, σαν ιδιοτη,παιζει να μην εχει παρει ουτε δραχμη (για λογουσ ιδεολογιας και μονο)αυτο που λεω ειναι οτι ολη αυτη η τιμολογιακη νοοτροποια του μηλου με απομακρυνει απο τα μακ. Και σε αυτο συμβαλει παρα πολυ και το γεγονος οτι τωρα που ειμαι στην τσιτα και με κρατανε με αλυσιδες να μην παω να παρω εναν 24 η εναν μακ προ να κανω την δουλεια μου, βλεπω οτι για ενα εξτρα faces kai places, την δυνατοτητα precision editing,και κατι αλλα ψιλα, που ομως γιατι να μην τα εχω, θα πρεπει να πληρωσω αλλη μια κατοσταρα ενω, και αυτο με ενοχλει περισσοτερο, θα το εχω πληρωσει πριν ενα μηνα μαζι με το overpriced product που αγορασα.

Δεν το λεω απο αποψη οικονομικη, γιατι για παραδειγμα στο iphone που εχω, ενω το εχο κανει jailbroken απο την πρωτη στιγμη, εχω αγορασει ολες μου τις εφαρμογες απο το appstore γιατι μου φαινεται λογικο να στηριξω το συστημα μονο με 0.99 η 1,99 ευρω για να μου δωσει καλυτερες εφαρμογες και υπηρεσιες. το να δοσω ομως αλλα 100 για μια σουιτα εφαρμογων η οποια ειναι ο κυριος λογος που θελω να μπω και εγω στην οικογενεια του μηλου, ενω την εχω πληρωσει ηδη με την αγορα του μακ, μου φαινεται τουλαχιστον υπερβολη (και παλι το τονιζω) λογω ιδεολογιας και μονο.Σιγουρα ΣΙΓΟΥΡΑ δεν τα χρειαζεται η εταιρεια για να γινει ακομα καλυτερη.

τωρα οσο για το κοστος που ανεφερες Pantelis51 επετρεψε μου σαν προιν υπευθηνος υπολογιστων για χρονια σε μια απο τις μεγαλυτερες εταιριες πωλησης η/υ, να διαφωνησω μαζι σου. Δυστυχως και το τονιζω ΔΥΣΤΥΧΩΣ, δεν τιθεται θεμα συγκρησης ανα μεσα στα δυο.

Αν διαβάσεις γράφω ξεκάθαρα πως αυτά τα δύο δεν συγκρίνονται. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα για μένα. Και εφόσον δεν θέλεις να δώσεις τα 70 ευρώ τότε περίμενε μερικές εβδομάδες να κυκλοφορήσουνε mac με το ilife 09.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...