choutos Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2009 Έχω ένα fujitsu amilo 1667 g2 εδώ και 3 χρόνια και είμαι υπερευχαριστημένος. Πριν από 3 μήνες λέω δεν του ανεβάζω λίγο τη μνήμη να ανασάνει το μηχάνημα? Πήρα λοιπόν από το e-shop 2 από τις παρακάτω μνήμες: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.555295 Το μηχάνημα ανάσανε όντως του έκανα και ένα καλό format και όλα ρολόι για κανένα μήνα. Κάποια στιγμή από απροσεξία σε λάθος συναγερμό του avg σβήνω ένα dll αρχείο και νάτη...μπροστά μου μια ωραιότατη bsod. Λέω δε βαριέσαι τόσος κόσμος την πάτησε με τη συγκεκριμένγ π@π@ριά του avg οπότε του ξαναχτυπάω ένα format. Όμως σιγά σιγά οι bsod γίνανε συχνότερες ώσπου έφθασα στο σημείο να έχω καθημερινά προβλήματα. Από ένα σημείο και μετά τις εμφάνιζε μόνο όταν έβαζα κάποιο usb stick ή εξωτερικό σκληρό. Οπότε υποπτεύομαι τροφοδοσία, αλλά σε αυτή την περίπτωση τί κάνω? Το πρώτο που σκέφτηκα ήταν μνήμες αλλά επί ένα μήνα παίξαν απροβλημάτιστα, θα κάνω και ένα memtest να είμαι σίγουρος. Αλλο ενδεχόμενο θα ήταν θερμοκρασίες αλλά έχω βάση ψύξης zalman nc2000 που γενικά κάνει καλή δουλειά. Από την άλλη σκέφτομαι ότι αν είναι τροφοδοσία γιατί δεν πετάει bsod από τη στιγμή που η βάση του laptop λογικά τραβάει περισσότερο ρεύμα από ένα usb stick. Ποτέ όμως δεν εμφανίστηκε πρόβλημα όταν δούλευε μόνο η βάση, μόλις βάλω usb τσουπ...Α, τώρα που το θυμήθηκα πρόσφατα μου τό κανε κανα δυο φορές και όταν πήγα να εγκαταστήσω κάποια βαριά προγράμματα. Μύλος... Βασικά ήθελα να ξέρω αν υπάρχει κάποια λύση στην περίπτωση που είναι πρόβλημα τροφοδοσίας. Επίσης θα μπορούσε να οφείλετε σε πρόβλημα μόνο του σκληρού? Software πρόβλημα δε νομίζω να παίζει δύο format έχω κάνει. Λεπτομέρεια: Έχω την εντύπωση ότι κάθε φορά που συμβαίνει το μοιραίο πρώτα σταματάει ο δίσκος να παίζει και μετά πετάγεται η μπλε οπτασία...Δεν έπρεπε να γίνει ακαριαία?
Draculina Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2009 Πριν την μπλε οπτασία ακούς ένα κλακ από το δίσκο ε?? Το φαινόμενο εμφανίζεται και όταν έχεις το μηχάνημα στην μπαταρία και στην πρίζα με την μπαταρία και στην πρίζα χωρίς την μπαταρία?? Αν τρέξεις κάτι που θα σου πιτωσει τη CPU για λίγη ώρα (οχι εγκατάσταση, κάτι που να μην γράφει στο δίσκο τόσο πχ) θα βγάλει μπλε οθόνη?? Για τις θερμοκρασίες φίλε κάνε μια δοκιμή με κανένα everest, fanspeed κτλ, μήπως έχεις καμια εκπληξη, είναι παλιούλικο το μηχάνημα, η σκόνη μαζεύεται εύκολα... Τις παλιές μνήμες τις έχεις να τις βάλεις για ένα διάστημα να δεις αν θα γίνουν τα ίδια και μ'εκείνες?
choutos Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2009 Για το θόρυβο από το δίσκο δε θυμάμαι αλλά το πρόβλημα εμφανίζεται με όλους τους πιθανούς συνδυασμούς τροφοδοσίας όπως τους ανέφερες. Μέχρι τώρα μόνο σε φάση install προγραμμάτων μου το έχει κάνει. Θα δοκιμάσω κάποια στιγμή και τις παλιές μνήμες να δω. Σκόνη δε νομίζω να παίζει το καθαρίζω συχνά. Αν είναι τροφοδοσία υπάρχει καμια λύση? Θα μπορούσε όλη τη μανούρα να την κάνει ο δίσκος από μόνος του? Thanks!
Draculina Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Θα ξεκινούσα από έλεγχο δίσκου για τπτ bad sectors και μνήμες...Αυτό με το install είναι καπως ύποπτο...Δεν αρκεί να το στρεσάρεις για να πετάξει μπλε οθόνη, σου βγάζει πρόβλημα όταν γραφεις πράγματα στο δίσκο...Είναι και τα πιο ευκολα να ελέγξεις και να αποκλείσεις. Με τη τροφοδοσία περιπλέκουν τα πράγματα, σε άλλα λαπτοπ είναι χωριστή πλακέτα που κουμπώνει στη μητρική, σε άλλα είναι ενσωματωμένη οπότε αλλάζεις μητρική (στο παλιό μου vaio έτσι ήταν)... Κανε μια δοκιμή να κάνεις install ένα προγραμμα έχοντας κλείσει οτιδήποτε "περιφερειακό" τραβάει ρεύμα, ethernet, wifi, firewire - bluetooth αν έχει, ακόμα και usb αν σου δίνει τη δυνατότητα, βγάλε και το 1 dim RAM ακόμα καλύτερα...Προτιμότερα ό,τι μπορείς κλείστο από το BIOS και όχι τα Windows.Θα σου βγάλει μπλε οθόνη?
choutos Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Μετά από format που έγινε το μηχάνημα δεν ξαναπαρουσίασε πρόβλημα ούτε κατά την εγκατάσταση προγραμμάτων ούτε όταν συνέδεσα διάφορα στις usb θύρες, αν και από το φόβο μου δεν άφηνα φλασάκι για πάνω από 2-3 λεπτά πάνω. Αυτό που παίζει από usb σε μόνιμη βάση είναι αποκλειστικά η βάση ψύξης. Προς το παρόν όλα καλά, μέχρι και ubuntu εγκατέστησα για dual boot και δεν τράβηξε ζόρι. Θα ψάξω λίγο περισσόερο το θέμα του δίσκου. Τα ubuntu έχουν κάποια extra διαγνωστικά για το hardware ή κάνω λάθος? Ευχαριστώ για τη βοήθεια!
Draculina Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Καλά έκανες!Και ήθελα να σου πω για linux αλλά δεν το τόλμησα!!Υπάρχει το badblocks εκεί για να βρεις bad sectors. Απο κονσολα τρεχεις badblocks -sv /dev/sda1 πχ (ή hda1, όποιο είναι το device του δισκου, όπου sda1, sda2 κτλ το partition που θέλεις να ελέγξεις ή sda ο δίσκος όλος!) Μαλλον ήταν μ_λ_κ των windows...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.