Προς το περιεχόμενο

Asus P5Q, E5200 και overclocking

iagouaros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όταν έλεγα ότι το σύστημα μου είναι σταθερό το εννοούσα, γιατί το είχα διαπιστώσει από πολλές συνεχόμενες ώρες Gaming. Ούτε θερμοκρασία ανέβαζε και κανένα πρόβλημα δε μου παρουσίαζε.

Θέλω να καταλήξω ότι, αν και όλα ήταν καλά για μένα (vcore:1,368-Fsb Freq:288-multiplier:12,5-3.6Ghz) το orthos είχε διαφορετική γνώμη. Το έτρεξα χτες πρώτη φορά και μέσα σε 10 λεπτά έβγαλε σφάλμα.

Τελικά ανέβασα τη vcore σε 1,39375 και με αυτήν την τάση μπόρεσε να βγάλει 14 ώρες στο orthos χωρίς σφάλμα με θερμοκρασίες από 58-64.

Έχω vdrop της τάξεως των 0,03- 0,04V .

Επειδή μπερδεύτηκα με όλα αυτά θέλω να με βοηθήσετε.

Θέλω να ρωτήσω:

α) αν δεν έτρεχα το orthos και άφηνα έτσι το σύστημα μου unstable, τι θα γινότανε; θα είχα πρόβλημα στο μέλλον;

β) Έτσι που είμαι τώρα με αυτές τις τάσεις και τις θερμοκρασίες είμαι καλά; Να το αφήσω έτσι; Να το ανεβάσω λίγο; Να το κατεβάσω λίγο; Τι μου προτείνετε;

coretempnv0.jpg

w640.pngcpuzay7.jpg

w640.png

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

1ον Αν αφηνες το συστημα σου ετσι δεν θα γινοτανε κατι απλα σε μια απαιτιτηκη εφαρμογη ή κατα την διαρκεια που χρησιμοποιουσες μεγαλο ποσοστο του επεξεργαστη σου θα ειχες restart,μπλε οθονες,bsod κ.λ.π

2ο Μεινε εκει που εισαι ή και να κατεβεις λιγακι για τι αν τωρα εχεις 58-64 τις καυτες μερες του καλοκαιριου ποσο θα εχεις?

Δημοσ.

Αυτό ακριβώς κάνει το orthos.

Τσιτάρει την cpu σε τόσο ακραίες συνθήκες που πολύ δύσκολα με πραγματικές εφαρμογές μπορείς να αντιμετωπίσεις.

Ενα pc με πάνω απο 4 'ωρες σταθερό orthos είναι κατά κοινή ομολογία σταθερότατο ακόμα και να κολάει στις 4 και ενα λεπτό πολύ δύσκολα θα πέσεις σε εφαρμογή που θα πιέσει την cpu παραπάνω ώστε να προκαλέσει κάποιο κόλημα.

Τώρα τι κάνεις απο δω και πέρα.

Κανονικά και αφου σε βλέπω να το ψάχνεις για τα 4 γίγα.

Αν δώσεις στη cpu άλλο 0,5-0,6 αν υπολογίσεις και το vdrop θα σαι ακόμα σχετικά ασφαλείς.

Δεν χάνεις να δοκιμάσεις.

Επίσης αυτό που σου λένε τα παιδιά για της μνήμες εχει μεγάλη σημασία.

Μπορεί το κόλλημα στο orthos να οφείλεται σε αδυναμία της μνήμης να δουλέψει στις oced ταχύτητες.

Αν παρατηρήσεις στο cpuz καθώς αυξάνεις το fsb αναλογικά αυξάνεται και η ταχύτητα της ram.

Αν ξεπεράσεις τα όρια της θα σου χτυπάει αυτή error στο orthos.

To κακό είναι πως το orthos απλά γράφει error και δε λέει φταίει η μνήμη η φταίει η cpu...Πρέπει μόνος σου να καταλάβεις.

Το ότι έδωσες ρεύμα στη cpu και προχώρησε 14 ώρες σημαίνει πως εως εδω η μνήμη σου δεν εχει problem. Συνέχισε έτσι βάλε 1,45 sto bios =1,42 real ρεύμα και ανέβασε το fsb ώστε η cpu σου να βγάλει 3800. Αν δουλέψει που μάλλον θα δουλέψει δοκίμασε orthos αν περάσει το 3 ωρο θα σαι οκ and stable.:-)

Μη το παρακάνεις με το orthos. Αν ξεπεράσεις το 3ωρο-4ωρο να νιώθεις ασφαλείς και δε χρειάζεται να να κάνεις τη cpu σου να ψιχοραγεί συνέχεια τρέχοντας stability tests.

Για την ιστορία εγω σταμάτησα στα 3588 με 1.4375 στο bios 1,424 στην πραγματικότητα οπότε μάλλον είσαι σε καλύτερο κομμάτι. :)

Δημοσ.

Φιλε μου εγω με επεξεργαστη στα 45nm δεν θα εδινα 1.45 volt στο bios.Δεν νομιζω να δει και καμια διαφορα απο τα 3,6 στα 3,8.Με τις θερμοκρασιες?ειναι ηδη στα 58-64, το καλοκαιρι ποσο θα φτασει δηλαδη.Απο εμενα μεινε εκει ή κατεβα και λιγο,αυτη ειναι η αποψη μου και αυτο που θα εκανα εγω

Δημοσ.
Φιλε μου εγω με επεξεργαστη στα 45nm δεν θα εδινα 1.45 volt στο bios.Δεν νομιζω να δει και καμια διαφορα απο τα 3,6 στα 3,8.Με τις θερμοκρασιες?ειναι ηδη στα 58-64, το καλοκαιρι ποσο θα φτασει δηλαδη.Απο εμενα μεινε εκει ή κατεβα και λιγο,αυτη ειναι η αποψη μου και αυτο που θα εκανα εγω

Διαφορά θα εχει της τάξεως του 5.5%.

Τώρα αν θα τη δει είναι άλλο θέμα.

Όντως τα τελευταία 200 mherz έιναι αυτά που πονάνε περισσότερο...

Στις φώτο είδα επίσης την μνήμη κάποια στιγμή στα 960 (480χ2) με πεντάρια.:devil:

Εντυπωσιακό!!!

Μετά βέβαια την έθαψες τελείως 576 (288χ2) άμα εχει DDR2 800 ας προσπαθήσει να βάλει κάποιο divider που να του δίνει 800 - 900 στο τέλος. Αν εχει DDR2 στα 667 καλής ποιότητας 740-800.

Δημοσ.
Διαφορά θα εχει της τάξεως του 5.5%.

Τώρα αν θα τη δει είναι άλλο θέμα.

Όντως τα τελευταία 200 mherz έιναι αυτά που πονάνε περισσότερο...

Στις φώτο είδα επίσης την μνήμη κάποια στιγμή στα 960 (480χ2) με πεντάρια.:devil:

Εντυπωσιακό!!!

Μετά βέβαια την έθαψες τελείως 576 (288χ2) άμα εχει DDR2 800 ας προσπαθήσει να βάλει κάποιο divider που να του δίνει 800 - 900 στο τέλος. Αν εχει DDR2 στα 667 καλής ποιότητας 740-800.

Διαφορα θα εχει 5.3% και οχι 5.5:pΕγω δεν συμφωνω να ανεβει και αλλο.

ΤΕΛΟΣ

Α και τις μνημες τις ειχε κατεβασει για να παει 1:1 με τον επεξεργαστη μηπως τον εκοβαν αυτες αλλα δεν...

Δημοσ.

Για την ιστορία θα σταματήσω στα 3,6ghz και μετά αν πάω για υδρόψυξη θα ανεβώ κι άλλο. Όσο για τις μνήμες τις έχω στο auto και ανέβηκαν στα 960Mhz.

Σας ευχαριστώ και τους δύο γιατί έμαθα πράματα που μου φαινόταν κινέζικα και πολύ δύσκολα. Να 'στε καλά....

memorynq2.jpg

w640.png

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...