Alexisssss Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2009 Oτι απορια εχεις ανοιξε νεο topic και θα σε βοηθησουμε ολοι
iagouaros Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Θέλω να ανεβώ στα 4,0Ghz αλλά δεν τα κατάφερα... Μήπως το έχει καταφέρει κανείς, για να μου πει τις ρυθμίσεις που έκανε;;;;;
Alexisssss Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Φιλε μου δεν μας λες μεχρι που εφτασες και με τι ρευμα εισαι εκει,οπως επισης και τι ψυξη υπαρχει.Αν εισαι με stock δυσκολα ειναι τα 4ghz
iagouaros Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Τώρα είμαι στα 3,6ghz, με bus speed 288, multiplier 12,5x, vcore στα 1.368v και ψύκτρα την ARCTIC COOLING FREEZER 7 PRO.
Alexisssss Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Οι μνημες ειναι 1:1? Παιζει να σε κοβουν αυτες.Τα post τα περναει?Μπορει να χρειαστει να δωσεις και λιγο παραπανω ρευμα στο northbridge.
iagouaros Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Επειδή δεν κατάλαβα τι εννοείς 1:1 σου παραθέτω από cpuz τα παραπάνω παράθυρα. Τώρα από benchmark έτρεξα 3dmark03-06 και το έχω λιώσει στα παιχνίδια και δεν είχε κανένα πρόβλημα αστάθειας. Orthos δεν το έτρεξα.
Alexisssss Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 Οι μνημες σε κοβουν φιλε μου μαλλον.Δες εκει στο cpuz στην καρτελα memory-timings-fsb:ram,ειναι 3:5.Στο bios πρεπει να γραφει divider, βαλτο ενα προς ενα.Αν δεν εχει divider ριξε την συχνοτητα απο τις μνημες μονος σου.Π.Χ Για να πας 1:1 σε ενα επεξεργαστη με fsb 333 πρεπει να βαλεις τις μνημες να δουλευουν στα 667 mhz.
iagouaros Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 Kατέβασα τη συχνότητα, αλλά πάλι τα ίδια. Δεν μπορώ να ανεβώ, μου βγάζει σφάλμα overclocking. To 1:1 είναι το καλύτερο; Δηλαδή πρέπει να είναι έτσι επί μονίμου βάσεως;
Alexisssss Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 Μπορει εκει η cpu να βρισκει τειχο και να μην ανεβαινει παραπανω.Το ενα προς ενα ειναΙ για να μην σε κοψουν οι μνημες,μολις φτασεις την επιθυμητη συχνοτητα(cpu) τις κανεις και αυτες ενα o/c.Οταν λες σφαλμα overclocking τι εννοεις?Δεν περναει τα post?Δεν μπαινει στα windows?Τι κανει?
iagouaros Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 Μπορει εκει η cpu να βρισκει τειχο και να μην ανεβαινει παραπανω.Το ενα προς ενα ειναΙ για να μην σε κοψουν οι μνημες,μολις φτασεις την επιθυμητη συχνοτητα(cpu) τις κανεις και αυτες ενα o/c.Οταν λες σφαλμα overclocking τι εννοεις?Δεν περναει τα post?Δεν μπαινει στα windows?Τι κανει? Μου κάνει συνέχεια restart, πριν μπω στα windows. Τα ανεβάζω στο bios αλλά όταν πατάω save, σβήνει και δεν κάνει boot. Μετά από 2- 3 προσπάθειες κάνει και μου λέει ότι Overclocking failed και μου δίνει δύο επiλογές ή να μπω στο bios ή να φορτώσω τις default ρυθμίσεις. Για να καταλάβω, πες ότι δεν καταφέρνω να ανεβώ πιο πάνω, τις μνήμες θα τις αφήσω χαμηλά για να είναι 1:1 ή θα το βάλω πάλι auto (θα γίνει 5:3) για να ανεβάσω τη συχνότητα τους....
Alexisssss Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 Βαλ'τες οπως τις ειχες πριν.Τωρα που εισαι στα 3,6 τι vcore exeis και τι temps?Παντως καλυτερα να μεινεις εκει που εισαι!
iagouaros Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 Βαλ'τες οπως τις ειχες πριν.Τωρα που εισαι στα 3,6 τι vcore exeis και τι temps?Παντως καλυτερα να μεινεις εκει που εισαι! Tο vcore είναι στα 1,368v. Θα το παλέψω λίγο ακόμη κι αν δεν τα καταφέρω θα σταματήσω εκεί που είμαι.... Σ'ευχαριστώ Alexisssss για ακόμα μια φορά...
yiannis_1 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 Το έγραψα και σε άλλο νήμα κάποιοι 5200 πάνε στα 4000-4200 με πολύ ρευμά 1,45-1,5 και κάποιοι άλλοι όχι. Εγω έιμαι στα 3600 με 1,4 άρα σε σχέση με μένα καλά είσαι. Το 1,368 είναι στο bios ή στο Cpu Z? Αν εχεις vdrop = 0.3-0.5 χαμηλότερες Vcore στο Cpuz που ανεβοκατεβαίνουν ανέβασε και άλλο 0,05 στο bios. Ίσως εχεις ελπίδες τότε για 3800. Αρκεί να εχεις καλή και κυρίως καλοτοποθετημένη!!! ψύκτρα που κρατάει την Cpu κάτω απο τους 60 βαθμούς.
Alexisssss Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 Δεν μου λες?Στο northbridge εχεις δωσει καθολου ρευμα?
yiannis_1 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 Δεν μου λες?Στο northbridge εχεις δωσει καθολου ρευμα? Όχι στο auto το χω. Παλιότερα είχα προβλήματα στο ποστάρισμα με ανεβασμένο volt στο NB. Δε νομίζω ότι παίζει ρόλο όμως είμαι με 314 χ 11,5. Δε μιλάμε δηλαδή για πολύ ψηλό FSB... Η μητρική είναι η asus p5b. Η απλή όχι κάποια Deluxe και δεν είναι και κάτι το τρομερό στο OC. Με τον Ε2180 που είχα παλιά έπιανα σταθερά για 24/7 λειτουργεία τα 10χ319 όσο δηλαδή και με ένα μονταρισμένο asrock 945G της πλάκας που εχω. Γενικά η μητρική πρέπει να διηλίζει μέτρια το ρεύμα και το max FSB της ειδικά με κατεβασμένο το Mutli του επεξεργαστη είναι γτπ.Για αυτό και περιορίζομαι σε CPUδες με 200 FSB. Επίσης αμα βάλεις τα λοιπά ρεύματα ψηλά NB-SB κτλ κτλ ούτε καν καταφέρνει να ποστάρει. Δηλαδή μεγαλύτερο κακό παρά καλό κάνεις. Ίσως να φταίνε οι μέτριες ψύκτρες που εχει πάνω οι αδύναμοι πυκνοτές ή κάτι άλλο. Το mobo ούτος ή άλλος ήταν φτηνό ακόμα και όταν το πήρα 3 years before οπότε η υποστήριξη και μόνο 0,45 CPU είναι δώρο οπότε who cares. Θα τα θελα άλλα 200 mherz αλλά δε θα σκάσω κιόλας. PS. ΣΕ asus αντι να κάνεις clear cmos η να ανοιγοκλείνεις το pc μέχρι να πάρει μπρος σε αποτυχημένο OC, κλείσε για 4-5 " το διακόπτη του PSU. Αυτό δεν επαναφέρει ακριβώς το σύστημα στα default αλλά σου βγάζει κατευθείαν το μήνυμα για Oc Fail και με F1 μπαίνεις στο bios για να διορθώσεις τις υπερβολές... Φτάσαμε το μισάωρο στο Orthos Vcore 1.424 για 3611 mherz. AΑίσχος... Ούτε 50% OC δε θα φτάσει η μλκια...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.