Προς το περιεχόμενο

Ποια τα χαρακτηριστικά ενός καλού media player;

nurse

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παρατηρώ προτάσεις για καλό media player.

VLC

Winamp

Media Monkey

Windows media player

Q time

Και άλλα που δεν μπορώ να σκεφτώ αυτή τη στιγμή.

Από συνήθεια πολλών ετών τώρα, εγώ χρησιμοποιώ το winamp και MS Windows media player.

Ποια είναι εκείνα τα χαρακτηριστικά που κάνουν ένα player καλό;

Για ποιο λόγο θα έπρεπε κατά τη γνώμη σας να δω και ένα άλλο player;

Υπάρχει κάποιος που να έχει ενσωματωμένους όλους τους αποκωδικοποιητές για να βλέπω DVD για παράδειγμα κοκ;

Ευχαριστώ.

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

κοιτα να δεις φιλε μου,

το θεμα πιστευω ειναι υποκειμενικο. ο καθενας οπως εξηπηρετειτε καλυτερα και οτι εχει συνηθησει.

στα windows χρησιμοποιουσα vlc για ταινιες και winamp για τραγουδια.

στα ubuntu, χρησιμοποιω παλι vlc μονο και μονο απο συνηθεια και amarok για ηχους που κανει παπαδες...

Δημοσ.

amarok ;;;;

Καινούριο είναι αυτό;;

Πάντως από τα λίγα που ξέρω δεν υπάρχει κάτι "όλα σε ένα" ; Έτσι δεν είναι;

Δημοσ.
Πάντως από τα λίγα που ξέρω δεν υπάρχει κάτι "όλα σε ένα" ; Έτσι δεν είναι;

Υπάρχει: Media Player Classic - HomeCinema και VLC οι δύο πιο δυνατοί «όλα σε ένα» players κατά τη γνώμη μου.

Δημοσ.
Υπάρχει: Media Player Classic - HomeCinema και VLC οι δύο πιο δυνατοί «όλα σε ένα» players κατά τη γνώμη μου.

Δεν είχα καταλάβει ότι είναι όλα σε ένα... Νόμιζα ότι δανείζονταν τους αποκωδικοποιητές από το power dvd για τα dvd πχ.

Το αντίθετο το κάνουν δηλαδή εάν βάλω το VLC για παράδειγμα θα μπορεί ο media player των windows να παίζει dvd με τους αποκωδικοποιητές του VLC ;;;!

Δημοσ.

Όχι, ο vlc έχει ενσωματωμένους τους codecs και αυτός είναι ένας λόγος που το προτιμούν τόσοι πολλοί. Για μουσική ποτέ δεν χρησιμοποίησα vlc ή κατι παραόμοιο, γιατί πιστεύω πως δεν έχουν λειτουργίες για οργάνωση μουσικής κτλ και είναι καθαρά video players. Οπότε για βίντεο έχω media player classic (k-lite codec pack) ή smplayer, και για ήχο μόνο τον αξιολάτρευτο foobar2000. Ο amarok είναι στο linux, αν και πιστεύω ο foobar2000 είναι καλύτερος.

Δημοσ.
Νόμιζα ότι δανείζονταν τους αποκωδικοποιητές από το power dvd για τα dvd πχ.

Ο MPC-HC μπορεί να το κάνει και αυτό, αν για κάποιο λόγο το θέλεις. Ο VLC όχι, γιατί είναι εντελώς αυτόνομος ως player, δεν εξαρτάται από και δεν αλληπεπιδρά με τυχόν εγκατεστημένα στο σύστημα DirectShow φίλτρα/codecs.

Το αντίθετο το κάνουν δηλαδή εάν βάλω το VLC για παράδειγμα θα μπορεί ο media player των windows να παίζει dvd με τους αποκωδικοποιητές του VLC ;;;!

Για τον VLC, απαντήθηκε εν μέρει πιο πάνω και η απάντηση είναι «Όχι». Ο VLC δεν εγκαθιστά codecs στο σύστημα.

Το ίδιο ισχύει και για τον MPC-HC, με τη μόνη διαφορά ότι τα «φίλτρα» που αυτός χρησιμοποιεί εσωτερικά διατίθενται και σε μορφή .ax (codecs) για εγκατάσταση στο σύστημα και χρήση τους από άλλες εφαρμογές. Υπάρχουν διαθέσιμα στο SourceForge: 32bit versions, 64bit versions

Αν θέλεις μία γενικότερη εισαγωγή στο σύστημα αναπαραγωγής που χρησιμοποιούν τα Windows, μπορείς να δεις στο Insomnia Wiki το άρθρο [[Video playback σε περιβάλλον Windows]]

Δημοσ.

[offtopic]

LOL! Όχι, μια χαρά είναι. Αυτό ακριβώς που βλέπεις είναι το νέο μου post-Christmas avatar. Είναι βελτιωμένη, πιο abstract :lol: εκδοχή!

[/offtopic]

Δημοσ.

ενας ολα σε ενα player δεν πιστευω πως μπορει να ειναι καλος σε ολα. ειναι μετριος στο συνολο.

πρεπει κατα την γνωμη μου να χρησιμοποιεις αλλο εργαλειο για ηχο και αλλο για εικονα-ηχο. το καθε εργαλειο πρεπει να το κρινεις με τα δικα σου προσωπικα δεδομενα. ποσο ευχριστο σου ειναι, ποσο ελαφρυ-βαρυ για το συστημα σου, τι ποιοτητα εξωδου (εικονα - ηχος) εχει και ποσο σε απασχολει αυτο, θες να χρησιμοποιεις πληκτρολογιο για να το ρυθμισεις ή το ποντικι, ή και τα δυο μαζι... ειναι αρκετα αυτα που πρεπει να κοιταξεις.

Σε αυτη λοιπον την βαση, οτι δηλαδη πρεπει να κοιταξεις αρκετες παραμετρους για το καθε αναπαραγωμενου ειδος (εικονα-ηχος, ηχος), δεν πιστευω πως ενας player μπορει να τα εχει ολα στο βαθμο εκεινο που να σε ικονοποιουν ολα. τεσ πα, επειδη ειπα πολλα παλι, γνωμη μου ειναι πως καθε εργαλειο φτιαχνετε για καποιο σκοπο και τα ολα σε ενα, καλο ειναι να υπαρχουν, αλλα αν ψαχνεις κατι παραπανω σε ποιοτητα-ευχριστια-κοστος υπολογιστικο, τοτε πρεπει να πας σε κατι λιγοτερο ολα σε ενα...

Δημοσ.

Συμφωνώ μαζί σου, θίγεις ένα ζήτημα στο οποίο δεν αναφερθήκαμε ακόμη.

Πολλοί χρήστες περιμένουν από τον audio player τους κάποιες ευκολίες που δεν τους παρέχονται από τους all-in-one players, όπως plugins για διάφορες λειτουργίες (π.χ. ξυπνητήρι!), μία στοιχειώδη integrated βάση δεδομένων για να έχουν γρήγορη πρόσβαση στα album τους, μία λειτουργική playlist κ.ά.

Δημοσ.

Ο καθε Media Player προσφερει διαφορετικα χαρακτηριστικα οπως διαφορετικη ποιοτητα εικονας/ηχου και αρκετα αλλα.

Εγω θα ελεγα για μουσικη ασυζητητη τον κλασσικο Windows Media Player 11/12 αφου εχει μακραν την καλυτερη ποιοτητα ηχου.

Τωρα για εικονα ο VLC ειναι καλος αφου εχει built in codec που παιζει σχεδον τα παντα αλλα ωστοσο η ποιοτητα εικονας δεν ειναι και οτι καλυτερο. Εν ολιγοις για βιντεο σου προτεινω τον GOM Player που εχει και Built In Codec σαν τον VLC και μακραν καλυτερη ποιοτητα εικονας.

Δημοσ.

Ρε παιδιά γτ όταν πάω να κάνω update στον vlc μου λέει ''An error occurred while checking for updates...'' Ενώ τα firewall είναι απενεργοποιημένα!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...