Προς το περιεχόμενο

Phenom II X4 920 & 940

Dante80

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτή τη στιγμή με τις τιμές όπως είναι διαμορφωμένες, ο 940 είναι στην κατηγορία του 9550, αλλά και του i7 920. Ο τελευταίος όμως είναι ακριβότερος σαν πλατφόρμα αν υπολογίσουμε τις ακριβές μητρικές και τις triple channel μνήμες που θέλει. Έτσι στα 300ε οι επιλογές είναι ο phenom II 940be kai o core 9550. Από αυτά που διαβάζω ο 9550 (παρά το μειονέκτημα των 166μηζ) είναι σχεδόν παντού πιο γρήγορος από τον phenom ενώ ακόμα και ο αρκετά φθηνότερος 9400 είναι καλύτερος σε αρκετές περιπτώσεις (αν και εδώ είναι πιο ισορροπημένη η κατάσταση). Όσον αφορά το o/c ο 940 μπόρεσε σε όλα τα τεστ να ανέβει μέχρι τα 3.8-3.9γηζ με αέρα. Σε παρόμοιο επίπεδο μπορεί να φτάσει και ο 9550 (αλλά και ο 9400). Άρα και εδώ δεν πλεονεκτεί ο phenom Συνεπώς αυτή τη στιγμή ο phenom είναι μια τρομερή επιλογή αναβάθμισης για τους έχοντες αργούς διπύρηνους athlon, και κατάλληλη μητρική φυσικά, αλλά σαν επιλογή για νέο υπολογιστή ακόμα δεν θα τον πρότεινα... Βέβαια είμαστε ακόμα στις πρώτες μέρες κυκλοφορίας των επεξεργαστών και οι τιμές είχαν διαμορφωθεί εκεί ψηλά πριν βγούν οι επίσημες δοκιμές στο νετ. Τώρα που οι ισορροπίες δυνάμεων και οι αντιστοιχίες αρχίζουν να κατασταλάζουν, θα εξομαλυνθούν οι τιμές στα σωστά επίπεδα (ήτοι, ο 940 να πέσει στην τιμή του 9400, γύρω στα 210ε για να υπάρχει ανταγωνιστική βάση).Επίσης ας μην ξεχνάμε οτι σε έναν μήνα περίπου θα εμπλουτιστεί η γκαμα των phenom με νεους επεξεργαστές

• Super Moderators
Δημοσ.

συμφωνώ με τον προλλαλήσαντα...με τους ddr3 Phenom II θα έχουμε καλύτερη και πιο σωστή σύγκριση με τις πλατφόρμες της Intel

Δημοσ.

Παιδιά οι τιμές στη Ελλάδα είναι πολύ τσιμπημένες. Στο εξωτερικό ο P2 940 έχει από 260Ε και κάτω στα περισσότερα καταστήματα. http://www.heise.de/preisvergleich/eu/a389214.html

Εμένα μου φαίνεται πως υπάρχει συνεννόηση μεταξύ των μεγάλων καταστημάτων γι να κρατήσουν ψηλά και τις τιμές στους C2Q αλλά και στους P2.

• Moderators
Δημοσ.

Εμένα μου φαίνεται πως υπάρχει συνεννόηση μεταξύ των μεγάλων καταστημάτων γι να κρατήσουν ψηλά και τις τιμές στους C2Q αλλά και στους P2.

Τοτε περιμενουμε τα μικρα καταστημα να κανουν καλες τιμες για να τσιμπησουμε απο εκει :-)

• Super Moderators
Δημοσ.

ο κόσμος το έχει τούμπανο και αυτοί κρυφό καμάρι...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...