Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω Windows Vista Ultimate 32 bit!

Κατεβάζω τώρα τα Windows 7 32 bit.

Να προχωρήσω σε update ή να τα περάσω σε ξεχωριστό partition που έχω? Βασικά εγώ σκέφτομαι πολύ σοβαρά το update, απλά επειδή βλέπω πως "ποικίλουν" οι απόψεις, δεν ξέρω τι να κάνω.

• Απαντ. 373
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Έχω Windows Vista Ultimate 32 bit!

Κατεβάζω τώρα τα Windows 7 32 bit.

Να προχωρήσω σε update ή να τα περάσω σε ξεχωριστό partition που έχω? Βασικά εγώ σκέφτομαι πολύ σοβαρά το update, απλά επειδή βλέπω πως "ποικίλουν" οι απόψεις, δεν ξέρω τι να κάνω.

Βασικα βαλτα σε ξεχωριστο partision του δισκου σου δεν λεει να κανεις upgrade ακομα...

Δημοσ.

Τα έκανα καθαρό install σε ένα laptop που δεν χρησιμοποιώ...

Έτσι κι αλλιώς αναβάθμιση από Greek σε English δεν μπορεί να γίνει, ώστε να κάνω αναβάθμιση από Vista σε 7, καθότι η Beta έκδοση είναι English.

To laptop δούλευε όχι απλά εμφανώς πιο γρήγορα, αλλά ως προς έκπληξη μου ήταν ακόμη πιο "ελαφρύ" κι από τα προεγκατεστημένα XP! Δεν συνάντησα κανένα πρόβλημα με drivers & για την ώρα όλα δείχνουν να λειτουργούνε άψογα!

Τι είναι τα Windows 7?

Για όσους έχουν υπολογιστές που δεν πληρούν υψηλές απαιτήσεις, είναι σαν να βάζουν τα Vista με light performance XP!;) Πολύ καλό!

Για όσους έχουν υπολογιστές που πληρούν υψηλές απαιτήσεις, όπως πχ δυνατές κάρτες γραφικών, καλό επεξεργαστή και αναβαθμισμένη Ram & είναι (ας πούμε) Vista-Fans, ΔΕΝ θα δούνε τεράστιες διαφορές, ΔΕΝ θα ξετρελαθούνε, ΔΕΝ θα πάθουν!!

Γνωρίζοντας το περιβάλλον των Vista πάρα πολύ καλά (καθότι τα έχω σχεδόν από τότε που βγήκαν), δεν μπορώ να πω πως αν έβαζα στο PC μου τα 7, πως θα χαιρόμουν που τα αντικατέστησα με τα Vista! Αν είχα XP, μπαίνοντας σε ένα τόσο διαφορετικό περιβάλλον & συνηθισμένος από την "θολούρα" των παλιών, σίγουρα τα Windows 7 μπροστά στη προκατάληψη των Vista θα με είχαν στείλει. Σημασία όμως έχει πως με έχουν πείσει, κι ας ανήκω στους Vista-Fans!;)

Παρόλα αυτά τα Windows 7 δείχνουν όχι απλά να είναι η αναβαθμισμένη μορφή των Vista (και ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΧΙ ΤΩΝ XP), αλλά αν παραμείνουν το ίδιο δυναμικά στις τελικές τους εκδόσεις, όπως και στη συγκεκριμένη beta... θα καθαρίσουν μόνιμα τα XP παρεούλα με τα Vista!

Τι δεν μου άρεσε? Η γραμμή εργασιών που είναι αρκετά μεγαλύτερη σε σχέση με τα XP & Vista, το οτι λείπει η εναλλαγή παραθύρων των Vista (που όταν εργάζεσαι στον υπολογιστή, σου λύνει απίστευτα το πρόβλημα του "ψαξίματος" μεταξύ των 10 παραθύρων που μπορεί να έχεις ανοίξει), το χάος στις ρυθμίσεις οθόνης που πραγματικά θέλει χρόνο ώσπου να το συνηθίσεις & τα παράθυρα που μεν χαρακτηρίζονται "όμορφα" λόγω του Windows Aero (επίσης Vista-like), αλλά που θυμίζουν λιγάκι τα πλήρως αποτυχημένα... Windows Millennium...!

Βέβαια όλα αυτά... είναι λεπτομέρειες! Τα Windows 7 όπως δείχνουν, θα γίνουν άξιοι διάδοχοι!

Δημοσ.
16 gb ελεύθερο χώρο;Καλά τι θα περάσει μέσα;

Ρε μπας και περνάει μαζί και τίποτα ταινίες,mp3 κτλ; :P

Εγώ έκανα αυτή τη βλακεία και θα σου πω γιατί...

Αν τα κάνεις install κατευθείαν μέσω του προηγούμενου λειτουργικού και όχι κατα την εκκίνηση του υπολογιστή, μεν σε προειδοποιούνε πως σε περίπτωση καθαρού install θα σβηστούνε τα πάντα, αλλά δημιουργούνε έναν φάκελο μέσα στον σκληρό σου με ονομασία WindowsOld, που έχει στοιχεία από τα προηγούμενο λειτουργικό μέσα... μαζί με ΟΛΑ ΣΟΥ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ!! :rolleyes:;)

Κι όχι απλά έχεις πρόσβαση στα αρχεία, αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα πάντα (mp3, video κλπ) πέρα σαφώς από τα προγράμματα.

Δημοσ.

Τι δεν μου άρεσε? Η γραμμή εργασιών που είναι αρκετά μεγαλύτερη σε σχέση με τα XP & Vista, το οτι λείπει η εναλλαγή παραθύρων των Vista (που όταν εργάζεσαι στον υπολογιστή, σου λύνει απίστευτα το πρόβλημα του "ψαξίματος" μεταξύ των 10 παραθύρων που μπορεί να έχεις ανοίξει

1.Την μικραινεις αν θες και την κανεις σαν και αυτη των xp.Ενα κλικ ειναι.

2.Αν εννοεις το flip 3d φυσικα και υπαρχει και στα 7.

Δημοσ.
16 gb ελεύθερο χώρο;Καλά τι θα περάσει μέσα;

Ρε μπας και περνάει μαζί και τίποτα ταινίες,mp3 κτλ; :P

16GB συνολο φιλε. 7,5 θελει το OS. Ε, θα τα βαλεις σε partition 10GB, ισα ισα..;

Δε χρειαζεται καθολου ελευθερος χωρος στο δισκο..;

και απο τα 7,5GB τα περισοτερα τα δεσμευουν οι χωροι για backup/restore κλπ..;)

Δημοσ.
16GB συνολο φιλε. 7,5 θελει το OS. Ε, θα τα βαλεις σε partition 10GB, ισα ισα..;

Δε χρειαζεται καθολου ελευθερος χωρος στο δισκο..;

και απο τα 7,5GB τα περισοτερα τα δεσμευουν οι χωροι για backup/restore κλπ..;)

Και πάλι είναι τεράστιο footprint τα 7,5 gb,μάλλον θα πρέπει να επανεξετάσουν το θέμα του με το έτσι θέλω να πιάνει 3 giga το system restore όπως πχ κάνει στα Vista,αλλά ΟΚ,κουβέντα να γίνεται :)

Δημοσ.
1.Την μικραινεις αν θες και την κανεις σαν και αυτη των xp.Ενα κλικ ειναι.

2.Αν εννοεις το flip 3d φυσικα και υπαρχει και στα 7.

Φιλε τριτωνα, μηπως εχεις υποψη σου κανενα mod για Video Playback στα Win 7..;

Πριν βαλω τον οδηγο της καρτας γραφικων επαιζε κανονικα και ο WMPlayer και ο KMPlayer βιντεο. Απο τη στιγμη που περασα τον οδηγο οταν κλικαρω σε αρχειο βιντεο (avi wmv κλπ) παγωνει το συμπαν..! δεν παιρνει ουτε Ctrl Alt Del..

Ε, και φυσικα ακολουθει hard close..

-----Προστέθηκε 17/1/2009 στις 11 : 43 : 44-----

Και πάλι είναι τεράστιο footprint τα 7,5 gb,μάλλον θα πρέπει να επανεξετάσουν το θέμα του με το έτσι θέλω να πιάνει 3 giga το system restore όπως πχ κάνει στα Vista,αλλά ΟΚ,κουβέντα να γίνεται :)

Δεν κοιταξα αν υπαρχει επιλογη για το ποσο χωρο θα δεσμευει το λειτουργικο για restore κλπ, οπως στα XP..

Δημοσ.
Φιλε τριτωνα, μηπως εχεις υποψη σου κανενα mod για Video Playback στα Win 7..;

Πριν βαλω τον οδηγο της καρτας γραφικων επαιζε κανονικα και ο WMPlayer και ο KMPlayer βιντεο. Απο τη στιγμη που περασα τον οδηγο οταν κλικαρω σε αρχειο βιντεο (avi wmv κλπ) παγωνει το συμπαν..! δεν παιρνει ουτε Ctrl Alt Del..

Ε, και φυσικα ακολουθει hard close..

Τι καρτα γραφικων εχεις?Eχω nvidia 9600 gt .Κανενα προβλημα.Καλυτερα προτιμησε τους drivers του windows update γιατι ειναι τεσταρισμενοι με τα 7 beta.

Δημοσ.

Πανάρχαιη.. GeForce2 MX 400..! το κακο ειναι οτι εβαλα πρωτα τους πιο προσφατους/ενημερωμένους και αφου δεν δουλεψε πηγα σε πιο παλιους κλπ.. μπερδεμα..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Πανάρχαιη.. GeForce2 MX 400..! το κακο ειναι οτι εβαλα πρωτα τους πιο προσφατους/ενημερωμένους και αφου δεν δουλεψε πηγα σε πιο παλιους κλπ.. μπερδεμα..

Χρειάζεται drivers η geforce 2;;; Μέχρι και στα xp που είναι παλιά χωρίς drivers θα δουλεύει :P

Επεξ/σία από tolis_01
κλασικά τυπογραφικά :p
Δημοσ.
Χρειάζεται drivers ή geforce 2;;; Μέχρι και στα xp που είναι παλιά χωρίς drivers θα δουλεύει :P

Χαχα..!! σωστος..!! εβαλα στα Win 7, λογο μονιτορ (CRT).. δεν επιτρεπει μανιουαλ ρυθμισεις refresh rate, και με τα 60 Hz στραβωνομαι. Ε, μεσω οδηγου της καρτας εχω 70 Hz refresh rate και βλεπω "ξεκουραστα" με 1024Χ768, αλλα δεν βλεπω βιντεο.. :cry::cry:

EDIT: στα xp χωρις drivers την εχω απ την αρχη.. ;):P:p

Δημοσ.
Χαχα..!! σωστος..!! εβαλα στα Win 7, λογο μονιτορ (CRT).. δεν επιτρεπει μανιουαλ ρυθμισεις refresh rate, και με τα 60 Hz στραβωνομαι. Ε, μεσω οδηγου της καρτας εχω 70 Hz refresh rate και βλεπω "ξεκουραστα" με 1024Χ768, αλλα δεν βλεπω βιντεο.. :cry::cry:

EDIT: στα xp χωρις drivers την εχω απ την αρχη.. ;):P:p

και γω crt εχω και μια χαρα εφτιαξα το refresh rate απο το personalize/ display settings/ advanced

Δημοσ.
Τι καρτα γραφικων εχεις?Eχω nvidia 9600 gt .Κανενα προβλημα.

Καλυτερα προτιμησε τους drivers του windows update γιατι ειναι τεσταρισμενοι με τα 7 beta.

Κι εγώ, αυτό έγραφά μερικές μερες πρίν, αλλα όσο περνάνε οι μέρες (απο την εμφάνιση της beta1), είναι λάθος σύσταση :o

η beta1, για Geforce 6/7/8/9, έχει ενσωματομένους την έκδοση 178.24 (με ημερομηνια 7/10/2008)

με windows update μου κατεβασε τους 179.23 (20/11/2008).

και οι δύο, στο δικό μου έχουν πρόβλημα: δεν "ξυπνάει" η vga (Gf 6600GT) μετά απο sleep ή hybernate. Στα 32μπιτ. περιέργως στα 64 δεν συμβαίνει.

πήγα στο nvidia.com οπου έχουν βγάλει την εκδοση 181.20 (26/12/2008) . την εγκατέστησα και μάλλον λύνει το πρόβλημα. (στην αρχή της εγκατάστασης ο installer έχει τίτλο "windows 7 display drivers")

στο nvidia.com μην ψάχνετε για "Win7 drivers" στο wizard. Κατεβάστε τους οδηγούς Vista (32 ή 64, ότι 7ρια έχετε).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...