Dr_Michael Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Έχω ένα αρχείο με όνομα: en.rs Ουσιαστικά πρόκειται για text document. Αυτό ήταν στα Αγγλικά και το μετέφρασα στα Ελληνικά. Δυστυχώς όμως το encoding δεν ήταν UTF-8 οπότε τα Ελληνικά δεν παίζουν σωστά. Πώς μπορώ να το αλλάξω σε utf;
PCharon Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Για να κάνεις απλά τη δουλειά σου, γράψε emeditor Google και κατέβασε το ομώνυμο πρόγραμμα. Άνοιξε το αρχείο κειμένου με τον editor αυτόν και μετά επέλεξε save as. Επέλεξε την κωδικοποίηση που θες (UTF-8 στην περίπτωση αυτή) και είσαι έτοιμος.
micos000 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Το ίδιο και στο σημειωματάριο. Αρχείο->Αποθήκευση Ως και στην Κωδικοποίηση βάλε UTF-8.
PCharon Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 [karalol] Πω πωωωω, πρέπει να έχω πολλά χρόνια να χρησιμοποιήσω το σημειωματάριο!!! [/karalol]
micos000 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Κι εγώ το ίδιο, προτιμώ το notepad++ ή το editpad. Αλλά το θυμόμουν από τα προβλήματα με τους υπότιτλους σε srt.
Dr_Michael Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Το ίδιο και στο σημειωματάριο.Αρχείο->Αποθήκευση Ως και στην Κωδικοποίηση βάλε UTF-8. [ATTACH]15105[/ATTACH] Το έχω ήδη δοκιμάσει αυτό αλλά δεν έπαιξε, αφού το αρχικό αρχείο έχει ήδη πρόβλημα στο encoding (τα Ελληνικά δεν διαβάζονται).
parsifal Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Μήπως το αρχείο το επεξεργάστηκες σε άλλο PC από αυτό που προσπαθείς να αλλάξεις το encoding; Δηλαδή, μήπως στο τρέχον PC υπάρχει το πρόβλημα που περιγράφεται εδώ: [[Windows XP και πρόβλημα Ελληνικών χαρακτήρων]] ;
Dr_Michael Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Μήπως το αρχείο το επεξεργάστηκες σε άλλο PC από αυτό που προσπαθείς να αλλάξεις το encoding; Δηλαδή, μήπως στο τρέχον PC υπάρχει το πρόβλημα που περιγράφεται εδώ: [[Windows XP και πρόβλημα Ελληνικών χαρακτήρων]] ; Όχι. Μόνο σε Windows Vista. Όπως και να χει, σημασία έχει ότι πλέον το original αρχείο δεν δείχνει σωστά τα Ελληνικά και ακόμα και αν μετατραπεί σε UTF-8 πάλι τίποτα.
micos000 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Μια περίπτωση είναι να κάνεις εισαγωγή στο word το προβληματικό αρχείο και να "παίξεις" με τις επιλογές κωδικοποίησης. Μια άλλη είναι να επιλέξεις όλο το κείμενο στο σημειωματάριο (CTRL+A) και να δοκιμάσεις μια άλλη γραμματοσειρά (π.χ. times new roman ή arial)
Dr_Michael Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Μια περίπτωση είναι να κάνεις εισαγωγή στο word το προβληματικό αρχείο και να "παίξεις" με τις επιλογές κωδικοποίησης.Μια άλλη είναι να επιλέξεις όλο το κείμενο στο σημειωματάριο (CTRL+A) και να δοκιμάσεις μια άλλη γραμματοσειρά (π.χ. times new roman ή arial) Τα έχω κάνει αυτά ήδη. Τζίφος! Μόνο το ConText το ανοίγει σωστά αλλά δεν το μετατρέπει σε utf8.
micos000 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 και αν κάνεις αντιγραφή από αυτό και επικόλληση στο word? Πάντως, απ' ότι βλέπω στο ConText, χρησιμοποιεί την Courier New γραμματοσειρά, αλλά το file format είναι DOS. Πάνε Tools->Convert text to->Unicode και σώσε σε άλλο αρχείο. Αλλιώς, στην εισαγωγή στο word επέλεξε DOS και νομίζω θα στο περάσει.
Dr_Michael Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2009 και αν κάνεις αντιγραφή από αυτό και επικόλληση στο word?Πάντως, απ' ότι βλέπω στο ConText, χρησιμοποιεί την Courier New γραμματοσειρά, αλλά το file format είναι DOS. Πάνε Tools->Convert text to->Unicode και σώσε σε άλλο αρχείο. Αλλιώς, στην εισαγωγή στο word επέλεξε DOS και νομίζω θα στο περάσει. Ευχαριστώ micos000! Έπαιξε ως εξής: Άνοιγμα με context, μετατροπή σε DOS (αφού ήταν ήδη σε utf-8), άνοιγμα με Word σε DOS και μετά αντιγραφή-επικόλληση στο σημειωματάριο και αποθήκευση σε UTF-8.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.