Προς το περιεχόμενο

Τόσο άθλια ping? - οργισμένο Fax στη HOL

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

δλδ για να μπουν στο GRIX πρέπει να σκάσουν λεφτά οι άλλοι ISPs gdp77?

δεν έσκασαν όμως όταν μπήκαν και ΑΙΧ? δεν το βρίσκω ιδιαίτερα παράλογο όταν όλοι οι ISPs της Ελλάδας θα έχουν 10gbit ο καθένας για το GRIX

• Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Η forthnet πάντως σε otrenet.gr, hol.gr, tellas.gr, vivodi.gr πάει μέσω aix.

Ωραία... Λοιπόν πρέπει να μάθουμε γιατί τότε η HOL σε Forthnet πάει μέσω Φρανκφούρτης...

-----Προστέθηκε 10/1/2009 στις 07 : 48 : 17-----

δλδ για να μπουν στο GRIX πρέπει να σκάσουν λεφτά οι άλλοι ISPs gdp77?

δεν έσκασαν όμως όταν μπήκαν και ΑΙΧ? δεν το βρίσκω ιδιαίτερα παράλογο όταν όλοι οι ISPs της Ελλάδας θα έχουν 10gbit ο καθένας για το GRIX

Κοίτα εγώ από "ράδιο αρβύλα"ξέρω τα εξής :

1) Το ΑΙX είναι στημένο σε κτίριο του ΟΤΕ με κυκλώματα ΟΤΕ και όλοι πληρώνουν ενοίκιο. Από κει και πέρα όμως ακούγεται ότι η Forthnet ζητάει επιπλέον χρήματα από τον κάθε παροχο για να κάνει peering μαζί του. (Μόνο από τον OTE δε ζητάει) - (Μαλλον γι' αυτό όταν κάνεις ping από forthnet--->hol πας μέσω AIX ενώ το αντίθετο δε συμβαίνει - Προφανώς η HOL δεν πληρώνει στη forthnet)

2) Γι'αυτό το λόγο θέλουν τώρα να στήσουν το GRIX σε άλλο κτίριο (ανεξάρτητα από OTE). Εκεί έχει γίνει η συμφωνία κανένας να μη ζητάει χρήματα από άλλον για να κάνει peering. Η Forthnet και η HOL είναι ήδη στο GRIX (που θεωρητικά θα ξεκινήσει να λειτουργεί εντός των ημερών). Και πάλι όμως ακούγεται ότι η Forthnet ετοιμάζεται για νταβατζιλίκια και θα ζητήσει και πάλι χρήματα.

Δημοσ.

Μπορεί κάποιος από εσάς που ξέρετε να εξηγήσει λίγο πιο απλά τι είναι το aix, το peering και το grid κλπ συντομογραφίες? Καλό θα είναι να μαθαίνουμε και εμείς οι υπόλοιποι 2-3 πράγματα να ξέρουμε τι ακριβώς παίζει. Επίσης αν και δεν μπορώ να πω πως κατάλαβα πλήρως τι γίνεται, το πρόβλημα είναι της HoL που δεν πληρώνει ή της Forthnet που ζητάει επιπλέον χρήματα για αυτό?

• Super Moderators
Δημοσ.

το AIX σημαίνει Athens Internet eXchange http://www.aix.gr/

χοντρικά είναι ένας κόμβος διασύνδεσης των ελληνικών ISPS ώστε να επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω εσωτερικού (άρα χαμηλότερα Pings) και όχι για παράδειγμα να βγαίνουν μέσω Γερμανίας όπως είπε ο gdp77...

το GRIX είναι σαν το ΑΙΧ απλά δεν θα είναι ΟΤΕ controlled και θα έχει ο καθένας από τους ISPs 10gbit connection με τον κόμβο...

Δημοσ.

το GRIX είναι σαν το ΑΙΧ απλά δεν θα είναι ΟΤΕ controlled και θα έχει ο καθένας από τους ISPs 10gbit connection με τον κόμβο...

Δλδ δεν συνδέονται στο Athens Internet eXchange μόνο και μόνο να γλυτώσουν χρήματα μερικοί ISP's?Έλεος....

Τουλάχιστον αν και έχω κάπου 890kb/s ταχύτητα όταν παίζω games δεν έχω πάνω από 50ms ping.

Να και ένα προνόμιο στο να έχεις connx επιτέλους!:P

• Super Moderators
Δημοσ.

τώρα στο AIX έχει διαφορετικό bandwidth ο εκάστοτε ISP...

ενώ στο GRIX με 10gbit each θα είναι GG

Δημοσ.

Tnx Thresh. Άρα σε λίγο καιρό αν ισχύει αυτό που λέει ο gdp77 για το ότι θα ξεκινήσει εντός των ημερών το Grix, θα πρέπει να δούμε διαφορά όσοι παίζουμε online games, ε? Μακάρι λοιπόν..

• Super Moderators
Δημοσ.

GRIX οεο, όχι GRID :P

όσοι παίζουν online games που οι servers τους είναι στην Ελλάδα...

για pings με εξωτερικό δεν παίζει ρόλο το AIX/GRIX

Δημοσ.

Οκ οκ, don't shoot the noob :P. Λογικά πάντως θα βελτιωθούν και τα custom games στο bnet αφού συνδέεσαι με άτομα από Ελλάδα χωρίς να διατηρεί σύνδεση με το bnet. Μπας και παίξουμε και καμιά dota χωρίς delay δηλαδή ..

Δημοσ.

Συνέχεια για GRIX ακούω απο πολλούς και GRIX δεν βλέπω...

Οταν θα γίνει το GRIX ο ενας, τωρα που τελιώνει ο άλλος κτλ..

Ειναι τιποτα Top Classified Project και δεν βρισκω εγώ τιποτα

ουτε Google, ούτε ΕΔΕΤ/GRNET(.gr) ούτε ΕΕΤΤ και γενικα πουθενα?

Μαρεσει επισης που οχι μόνο δεν βρήκα τίποτα με το keyword αυτο

πουθενα αλλα ήδη έχουμε και βλέπω "πληροφορίες" οτι ολοι οι providers

θα έχουν απο 10Gbps σύνδεση ? Ουαου...

Καποιο λινκ ? :-)

Δημοσ.

Απο ρεπορταζ σε εφημεριδα ?

Και δεν υπάρχει πουθενα στο ιντερνετ παρα μονο σε μια

φυλλαδα ?

Καλα καταλαβα GRIX του χρόνου σε Production Φάση με υγεία...

Δημοσ.

Επειδή δεν υπάρχουν διαθέσιμες πληροφορίες ούτε στο site του ΕΔΕΤ ούτε του ΕΙΕ (όπως θα έπρεπε), δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει υποδομή. Τουλάχιστον με Forthnet που είμαι εγώ τώρα, βλέπω GRNet μέσω GRIX:

>[parsifal@celeron ~]$ traceroute grnet.gr
traceroute to grnet.gr (194.177.211.37), 30 hops max, 52 byte packets
1  router (192.168.1.1)  3.742 ms  99.792 ms  100.493 ms
2  bbras-llu-kln-02L0.forthnet.gr (194.219.231.33)  27.499 ms  26.074 ms  59.062 ms
3  core-kln-01-Gi6-0-0.forthnet.gr (62.1.37.129)  29.499 ms  48.280 ms  31.537 ms
4  core-ath-08G4-0-0.forthnet.gr (212.251.94.5)  29.995 ms  26.949 ms  26.043 ms
5  grix.forthnet.gr (194.219.199.38)  28.249 ms  26.901 ms  27.535 ms
6  grnet.gr-ix.grnet.gr (83.212.8.1)  28.213 ms  29.043 ms  29.525 ms
7  athens3-to-eie.grnet.gr (195.251.27.126)  30.226 ms  27.432 ms  27.048 ms
8  clientRouter.grnet-admin.athens-3.access-link.grnet.gr (194.177.209.2)  29.729 ms  27.819 ms  27.392 ms
9  * clientRouter.grnet-admin.athens-3.access-link.grnet.gr (194.177.209.2)  28.358 ms !X *
10  clientRouter.grnet-admin.athens-3.access-link.grnet.gr (194.177.209.2)  110.446 ms !X *  29.998 ms !X

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...