tatos Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Καλησπερα σας! ειμαι κατοχος μιας Ατι Χ1950Pro η οποια τελευτεα εχει αρχισει και ριχνει πολλα fps με αποτελεσμα σε διαφορα σημεια να μου κανει και fps lag. απο Ram εχω 2 giga. Η καρτα λοιπον απο εκει που επαιζε στις αρχες με 60-70 fps εχω φτασει στο σημειο σε ιδια μερη διαφορων παιχνιδιων να πεφτω στα 20-10-5 και πολλες φορες μεχρι να ξεκολισει η οθονη!! τι θελω λοιπον εγω τωρα....τις γνωμες σας για το τι μπορω να κανω για να ανεβασει λιγο fps πριν τιν αντικαταστησω(θα γινει συντομα με αγορα καινουργιου μηχανηματος). θυμαμαι οτι υπαρχει ενα προγραμμα για ΑΤΙ που επεζες με μνημες ανεμιστηρα και γενικα σκαλιζες τη καρτα...μπορει καποιος να μου το προτεινει και να μου πει τι να πειραξω?αν οχι μπορω να κανω κατι αλλο? εχω τα τελευτεα calalist επανω και το overclooking option το εχω κλειστο. η καρτα δειχνει οτι παιζει στους 50-55 βαθμους. δεν ξερω αν ειναι πολυ η λιγο. εχει να προτινει κανεις να πειραξω κατι στο option τις καρτας? (εννοειται οτι την εχω βγαλει και ειναι καθαρη απο σκονες) γενικως help για να ανεβασουμε εστω λιγο τα fps . να ειναι playable δλδ και 30-40 δεν με πειραζει αρκει να παιζεται εφοσον θα αλαχτει συντομα.! ευχαριστω εκ των προτερων.
notios7 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 ξεκλειδωσε το λουκετακι και κανε μια δοκιμη
tatos Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 ξεκλειδωσε το λουκετακι και κανε μια δοκιμη Μπορεις να με help για το τι να κανω? φοβαμαι μηπως επειδη τα εχει φτυσει την αποτελειωσω και μεινω χωρις καρτα¨/ οταν λεω τι να κανω εννοω ποσο να το ανεβασω το VPU και το memory clock? ακομα εχει 2 options στο πλαι. enable for 3d applications only και preserve ATI Overdrive settings at logon. τα επιλεγω? edit : εχει και ενα κουμπι που λεει Run automated clock configuration utility
liopyr Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 To framedrop το παρατηρείς στα ίδια παιχνίδια που παλιότερα έπαιζε με ~60fps?
liopyr Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Noμίζω πως για τόσο μεγάλα fradedrops ο τελευταίος υπεύθυνος μπορεί να είναι η κάρτα. Κάτι παίζει στο background λογικά. Δοκίμασέ την σε "καθαρή εγκατάσταση".
tatos Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 οταν λες καθαρη εγκατασταση εννοεις formated pc? αν ναι δεν μπορω να το κανω:/ αλλα γενικως το υπολοιπο pc παει σφαιρα για να πω οτι και κατι αλλο δεν παει καλα. τα games εχουνε παρει updates και ισως βαρυνανε τα γραφικα τους και σιγα σιγα "ετρωγε" τη καρτα...δεν ξερω τι να πω...
liopyr Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 οταν λες καθαρη εγκατασταση εννοεις formated pc? αν ναι δεν μπορω να το κανω:/ αλλα γενικως το υπολοιπο pc παει σφαιρα για να πω οτι και κατι αλλο δεν παει καλα. τα games εχουνε παρει updates και ισως βαρυνανε τα γραφικα τους και σιγα σιγα "ετρωγε" τη καρτα...δεν ξερω τι να πω... Δεν τρώγεται η κάρτα ρε συ... Άμα στο κάνει σε όλα τα παιχνίδια αυτό, και όχι σε κάποιο που έγινε ένα βαρβάτο update, το πιθανότερο είναι να φταίει η εγκατασταση... Αν είναι δύσκολο να κάνεις format, δοκίμασε την κάρτα σε ένα Pc φίλου σου, να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να φταίει αυτή, (τουλάχιστον hardware-ικά)...
tatos Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 για να σου πω τα games ειναι wow(update oloklhro expansion) CoD(apo to 4 sto 5) kai C&C(expansion kai auto) δλδ ειναι μεγαλα updates.τωρα το να το δοκιμασω σε αλλο pc και αυτο δυσκολο. με λιγα λογια οτι ειναι να γινει γινεται εδω :/
coreygaylas Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 το Lich King εχει καλυτερα γραφικα, το CoD 5 εχει καλυτερα γραφικα, οσο για το C&C δεν εχω ιδεα. δοκιμασε χαμηλοτερα settings.
liopyr Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 για να σου πω τα games ειναι wow(update oloklhro expansion) CoD(apo to 4 sto 5) kai C&C(expansion kai auto) δλδ ειναι μεγαλα updates.τωρα το να το δοκιμασω σε αλλο pc και αυτο δυσκολο. με λιγα λογια οτι ειναι να γινει γινεται εδω :/ Αυτά δεν είναι ακριβώς updates ρε μαν, αυτά είναι σχεδόν διαφορετικά παιχνίδια... (το πρώτο είναι διαφορετικό παιχνίδι, στο δεύτερο προσθέσαν νομίζω πολλά εφφέ, για το CnC δεν έχω ιδέα). Αν και χρησιμοποιούν την ίδια engine, υποτίθεται πως είναι αρκετά αναβαθμισμένα σε γραφικά... Τώρα τόσο μεγάλη διαφορά σε frame rate δεν ξέρω αν είναι φυσιολογική, αλλά μία σχετική πτώση σίγουρα...
tatos Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 τα εχω βαλει σε πιο low εννοειται και πηρα μια δεκαρα fps παραπανω αλλα και παλι ειναι στιγμες που....ειμαι για να το σπαω:/
liopyr Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 τα εχω βαλει σε πιο low εννοειται και πηρα μια δεκαρα fps παραπανω αλλα και παλι ειναι στιγμες που....ειμαι για να το σπαω:/ Aναμενόμενο να μην δεις ουσιαστικές βελτιώσεις αν δεν έχεις αξιοπρεπή επεξεργαστή, (που σηκώνει περισσότερο φόρτο σε χαμηλές αναλύσεις/settings). Και εδώ που τα λέμε, δεν είναι και του πεταματού η κάρτα, τα συγκεκριμένα παιχνίδια θα έπρεπε τουλάχιστον να τα κρατούσε σε playable framerate. Εγώ επιμένω πως είναι στο background το πρόβλημα. Δοκίμασε να κάνεις update και drivers της κάρτας. Αν είναι οι τελευταίοι, δοκίμασε να τους ξαναπεράσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.