Προς το περιεχόμενο

κοροιδια alpha visa

pern112

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

hello every1! λοιπον η καρτα αυτοι για οσους δεν ξερουν μαζευει ποντους με βαση τις αγορες, ποντοι που μετατρεπονται σε εκπτωση η δωρα απο συγκεκριμενα μαγαζια. Σημερα εκπληκτος ενημερωθηκα απο το φυλλαδιο οτι οι ποντοι ληγουν μετα απο καποιο καιρο χωρις να ξερω ποσους εχω ηδη χασει, ενω ηδη ξερω οτι αρκετοι προκειται να ληξουν συντομα. Δηλαδη αν θες να παρεις κατι που θελει πχ 20.000ποντους δεν μπορεις να τους μαζευεις αλλα εισαι αναγκασμενος να εξαργυρωνεις παιρνοντας ακομα και πραγματα που δε σε ενδιαφερουν. Λυπαμαι αλλα καλυτερα να εχω επιστροφη τοτε οπως εχουν οι καρτες αλλων τραπεζων. Πολυ κριμα να κανει μια τετοια κινηση η συγκεκριμενη τραπεζα. Προσωπικα μολις ληξουν καποιες δοσεις που εχω περασει θα κλεισω την καρτα και θα περασω σε αλλη τραπεζα

Δημοσ.
hello every1! λοιπον η καρτα αυτοι για οσους δεν ξερουν μαζευει ποντους με βαση τις αγορες, ποντοι που μετατρεπονται σε εκπτωση η δωρα απο συγκεκριμενα μαγαζια. Σημερα εκπληκτος ενημερωθηκα απο το φυλλαδιο οτι οι ποντοι ληγουν μετα απο καποιο καιρο χωρις να ξερω ποσους εχω ηδη χασει, ενω ηδη ξερω οτι αρκετοι προκειται να ληξουν συντομα. Δηλαδη αν θες να παρεις κατι που θελει πχ 20.000ποντους δεν μπορεις να τους μαζευεις αλλα εισαι αναγκασμενος να εξαργυρωνεις παιρνοντας ακομα και πραγματα που δε σε ενδιαφερουν. Λυπαμαι αλλα καλυτερα να εχω επιστροφη τοτε οπως εχουν οι καρτες αλλων τραπεζων. Πολυ κριμα να κανει μια τετοια κινηση η συγκεκριμενη τραπεζα. Προσωπικα μολις ληξουν καποιες δοσεις που εχω περασει θα κλεισω την καρτα και θα περασω σε αλλη τραπεζα

τώρα νταξυ χωρίς να θέλω να πάρω το μέρος της τράπεζας τι ήθελες η να το θέσω καλύτερα τι περίμενες? ν αγοράζεις πχ 2 φορές το μήνα και κάποτε ΟΟΟΤΑΝ ΜΑΖΕΨΕΙΣ πόντους να σου πούνε ΕΛΑ σε περιμέναμε 2 χρόνια και το κρατήσαμε στοκ αυτό που ήθελες.

το κάθε προϊόν είναι για το καθένα διαφορετικό. μπορεί άλλοι να αγοράζουν πολύ περισσότερα πράγματα από σένα και να τους καλύπτει αυτό, άλλοι σα και σένα να αγοράζουν λιγότερο και να μη τους καλύπτει.

λες εισαι εξαναγκασμενος να παρεις κατι που δε θες

ε αμα δε το θες γτ να το παρεις?

άμα δεν κάνεις σωστές επιλογές με έρευνα αγοράς να δεις τι ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ σε εσένα άμα δε διαβάζεις τους όρους χρήσεις του χαρτιού που υπογράφεις να δεις ότι το τάδε προϊόν έχει "ημερομηνία λήξης" που εσένα δε σε εξηπηρετει ε συγνώμη αδερφέ καλά να πάθεις.

Δημοσ.

Με αυτες τις πιπούλες προσπαθουν να κερδισουν γενικα πιστούχους, αλλά και στην καλυτερη των περιπτώσεων ή΄κερδίζεις μεμονωμένες εκπτωσεις απο μερικα καταστηματα πχ οπως κανει η Eurobank, ή παιρνεις ενα 5% ως επιστροφη οπως κανει η Aspis, με μεγιστο ομως τα 50 ευρώ το μηνα. Δηλαδη 1000 ευρω το μηνα εξοδα, για να κερδισεις 50 ευρω... Αξιζει..............?????????:whistle::whistle:

Ασε που κατι τετοιο σε πορωνει, γιατι σκεφτομενος οτι χάνεις "ποντους", μεχρι και στο περιπτερο θα σκασεις μυτη με τη credit card...:lol: (Αν και απο ο,τι μου χουν πει στο εξωτερικό (Σουηδια) ειναι αρκετά συνηθες να ψωνιζουν παντού ετσι, ακομα και στο περιπτερο).

Τωρα σχετικα με το αν θα φύγεις απο τη Τράπεζα ή οχι, σε βαθος χρονου θα δεις οτι ολες ίδιες είναι τελικά ή θα γίνουν στη πορεία. Οπως με τις εταιρείες κινητης τηλεφωνίας ή ίντερνετ.. "Να μεινω να κανω τι, να φυγω να παω που" (που ελεγε παλια και η..Αντζελα...)

(ΕΡΩΤΗΣΗ: Αναφέρεσαι στην Alpha BONUS?)

Edit: Ακυρο..Ειδα τον τιτλο οτι αναφερεσαι στην Alpha..

Δημοσ.
τώρα νταξυ χωρίς να θέλω να πάρω το μέρος της τράπεζας τι ήθελες η να το θέσω καλύτερα τι περίμενες? ν αγοράζεις πχ 2 φορές το μήνα και κάποτε ΟΟΟΤΑΝ ΜΑΖΕΨΕΙΣ πόντους να σου πούνε ΕΛΑ σε περιμέναμε 2 χρόνια και το κρατήσαμε στοκ αυτό που ήθελες.

το κάθε προϊόν είναι για το καθένα διαφορετικό. μπορεί άλλοι να αγοράζουν πολύ περισσότερα πράγματα από σένα και να τους καλύπτει αυτό, άλλοι σα και σένα να αγοράζουν λιγότερο και να μη τους καλύπτει.

λες εισαι εξαναγκασμενος να παρεις κατι που δε θες

ε αμα δε το θες γτ να το παρεις?

άμα δεν κάνεις σωστές επιλογές με έρευνα αγοράς να δεις τι ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ σε εσένα άμα δε διαβάζεις τους όρους χρήσεις του χαρτιού που υπογράφεις να δεις ότι το τάδε προϊόν έχει "ημερομηνία λήξης" που εσένα δε σε εξηπηρετει ε συγνώμη αδερφέ καλά να πάθεις.

μαλλον δεν καταλαβες αυτο που ειπα. Δεν μιλησα για στοκ ουτε να αγορασω σε δυο χρονια ενα προιον που θελω τωρα. Κατα περιοδους βγαζει πχ η aegean προσφορες για τους ποντους. Γιατι να μου σβησουν τους ποντους, ας μεινουν μεσα και οταν θελω εγω αγοραζω οτι μου κεντρισει το ενδιαφερον. Πρεπει με το ζορι να παρω κατι τωρα με 10000 ποντους ενω δεν μ αρεσει κατι απο τη λιστα? Μα και 100000 ποντους να ειχα αν μου κανει προσφορα ενα mp3 και εγω εχω ηδη δυο γιατι να πρεπει να παρω ή να κοιταξω μια προσφορα για κατι αλλο ενώ εγω πχ θελω να παω ενα ταξιδι και αν εχει προσφορα η aegean καλως αν οχι δε πειραζει θα περιμενω. Ποντοι με ημερομηνια ληξεως ειναι κοροιδια. Το ιδιο κανει και η aegean με τα bonus miles. Δηλαδη αν ξεσκιστω στα ταξιδια (οπως και εγινε) για μια περιοδο και μετα παω στρατο και δεν χρησιμοποιω τα αεροπλανα, χανω ολους τους ποντους?

Δημοσ.

Σε αυτές ακριβώς τις λεπτομέρειες βασίζονται αυτοί οι «έξυπνοι» που βγάζουν αυτές τις κάρτες.

π.χ πολλές εταιρίες δίνουν bonus miles που ισχύουν μόνο για ένα άτομο... στην πράξη όμως αυτός που θα πάει κάποιο ταξίδι θα το κάνει εξαναγκαστικά για να μην χάσει το «δώρο» αλλά και θα πάρει και κάποιους φίλους μαζί του, δίνοντας και επιπλέον τζίρο στην εταιρία.

Το ίδιο ισχύει και με τις visa... σου δίνουν διάφορα δώρα για να σε ωθούν σε αυξημένο καταναλωτισμό και αλόγιστη χρήση της κάρτας.

Δημοσ.
μαλλον δεν καταλαβες αυτο που ειπα. Δεν μιλησα για στοκ ουτε να αγορασω σε δυο χρονια ενα προιον που θελω τωρα. Κατα περιοδους βγαζει πχ η aegean προσφορες για τους ποντους. Γιατι να μου σβησουν τους ποντους, ας μεινουν μεσα και οταν θελω εγω αγοραζω οτι μου κεντρισει το ενδιαφερον. Πρεπει με το ζορι να παρω κατι τωρα με 10000 ποντους ενω δεν μ αρεσει κατι απο τη λιστα? Μα και 100000 ποντους να ειχα αν μου κανει προσφορα ενα mp3 και εγω εχω ηδη δυο γιατι να πρεπει να παρω ή να κοιταξω μια προσφορα για κατι αλλο ενώ εγω πχ θελω να παω ενα ταξιδι και αν εχει προσφορα η aegean καλως αν οχι δε πειραζει θα περιμενω. Ποντοι με ημερομηνια ληξεως ειναι κοροιδια. Το ιδιο κανει και η aegean με τα bonus miles. Δηλαδη αν ξεσκιστω στα ταξιδια (οπως και εγινε) για μια περιοδο και μετα παω στρατο και δεν χρησιμοποιω τα αεροπλανα, χανω ολους τους ποντους?

Καθόλου κοροϊδία!

Το γράφει μάλιστα στους όρους:

Πόντοι που έχουν λήξει: Πόντοι που δεν έχουν εξαργυρωθεί µετά την πάροδο δύο (2) ετών

από την ηµεροµηνία έκδοσής τους θα ακυρώνονταν. Τα Μέλη του Προγράµµατος θα

ειδοποιούνται µέσω του Εκκαθαριστικού Σηµειώµατος για τον αριθµό των Πόντων που

πρόκειται να ακυρωθούν, τρεις (3) µήνες πριν την ηµεροµηνία λήξης.

Δημοσ.

Αυτό που δεν γράφει όμως είναι πως όταν θέλεις να εξαργυρώσεις, σου ζητάνε τηλεφωνική επιβεβαίωση του αριθμού της κάρτας σου.

Δεν τους αρκεί που για να κάνεις την παραγγελία δίνεις ηλεκτρονικά τον αριθμό, πρέπει να τον επιβεβαιώσουν και μόνο από το τηλέφωνο.

Έφαγαν μαύρο από εμένα.

Δημοσ.
Καθόλου κοροϊδία!

Το γράφει μάλιστα στους όρους:

Πόντοι που έχουν λήξει: Πόντοι που δεν έχουν εξαργυρωθεί µετά την πάροδο δύο (2) ετών

από την ηµεροµηνία έκδοσής τους θα ακυρώνονταν. Τα Μέλη του Προγράµµατος θα

ειδοποιούνται µέσω του Εκκαθαριστικού Σηµειώµατος για τον αριθµό των Πόντων που

πρόκειται να ακυρωθούν, τρεις (3) µήνες πριν την ηµεροµηνία λήξης.

δεν εγραψα απατη απο την τραπεζα κοροιδια εγραψα. Αυτο σημαινει οτι εφαρμοζουν μια πολιτικη που εγω θεωρω κοροιδια αν εσυ παλι θεωρεις οτι ειναι σωστη ψωνισε θηκες cd και εκπτωση 10% στα ρουχα οταν χωρις καρτα σου κανουν στο ταμειο πλεον 20% ή στις εκπτωσεις μεχρι και 50%

Δημοσ.

Από την στιγμή που είναι τόσο ευανάγνωστα διατυπωμένο στους όρους (δεν έχει και πολλούς όρους που αφορούν τους πόντους), δεν μπορεί να θεωρηθεί κοροϊδία... Κι εγώ θα προτιμούσα να μένουν επ' αόριστον και να μαζεύονται, θα ήθελα επίσης να μπορούσα να εξαργυρώσω πόντους γι;α ρευστό όπως γίνεται αλλού. Αυτό δεν σημαίνει ότι με κοροϊδεύουν...

Δημοσ.

Καλά πλάκα μας κάνεις??

Τι θες δηλαδή ? Τους πόντους από την πιστωτική κάρτα να τους γράψεις στα παιδια και στα εγγόνια σου?

2 χρόνια δε σου φτάνουν για να τους εξαργυρώσεις ?:-)

Δημοσ.

είσαι λιγο υπερβολικουλης και θα σου εξηγήσω το γιατί

καταρχήν άλλο τι θέλω εγω σαν καταναλωτής (πχ να χω τους πόντους 10 χρόνια καβατζα και όταν μαζέψω να εξαργυρώσω το τάδε αυτοκινητάκι δώρο)

και άλλο το τί μου πουλάει σαν προϊόν η εταιρία (η κάρτα ειναι το προϊόν)

σου λέει λοιπόν ΣΟΥ ΠΟΥΛΑΕΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ

μου κάνει λες εσυ και το παίρνω

δε μου κάνει λες εσυ και δεν το παίρνω

για να πεις όμως δε μου κάνει συμενει οτι κανεις ερευνά αγοράς η ψάχνεις το ίδιο το προιον!

εσύ δε το έκανες και σου ξαναλέω καλά να πάθεις γτ την επόμενη φορά θα σου γίνει μάθημα και θα ψαχτεις.

λοιπόν πάμε άλλη μια με παράδειγμα.

πουλάω αυτή τη μπλούζα 10 ευρώ και τη παίρνεις και λέει η ετικέτα προσοχή πλύσιμο στους 60

το βάζεις και το πλένεις στους 90 και ξεβάφει

Ε ΚΟΡΟΪΔΊΑ ΤΟ ΠΛΗΝΑ ΣΤΟΥΣ 90 ΚΑΙ ΤΟ ΈΧΑΣΑ ΤΟ ΠΡΟΪΌΝ (ΧΑΛΑΣΕ ΞΕΒΑΨΕ)

αυτό μου δίνεις να καταλάβω με το παραπονο σου

πάμε τωρα

στο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ λες οτι πχ σαρεσει μονο τα ταξίδια και όλα τα άλλα δε σου κάνουν και είσαι υποχρεωμένος να ξοδέψεις σε ένα mp3 player αλλά έχεις ήδη 2!

τότε ΠΟΛΥ ΚΑΚΟΣ αγόρασες το προιον αφού το 90% σου είναι άχρηστο.

και θα στο αναλύσω ακόμα πιο πολυ για να δεις πόσο λάθος είσαι στο τροπο που σκευτεσαι και στο τροπο ΟΤΙ ΔΕ ΨΑΧΝΕΙς ΠΡΙΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ..

μαζεύεις μαζεύεις πόντους

αγοράζεις αγοράζεις πράματα και είσαι κοντά στο στόχο και συνεχίζεις να αγοράζεις άχρηστα ισως πράματα για να πάρεις το δώρο του ταξιδιού γτ το δωρο του mp3 δε σου κάνει και δικαιομασου αυτο.

και ερχομαι και σε ρωταω.. γτ να αγοράζεις ένα κάρο αιδιουλες για τους ποντους και να μη παρεις το εισητηριο με κανονικα λευτα 60 ευρω έχει ενα ταξιδι πήγαινε έλα ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ

αυτο της αλφα είναι χωρις φόρους ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑΣΙΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΝΑΥΛΟΥ ! κοινως στανταρ θα δώσεις λευτακια καποθ 50 ευρω φόρους ΟΣΟ ΔΛΔ ΤΟ ΝΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΖΕΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ..

ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΩ! οι πόντοι εσένα μπορεί να σου φαίνονται κοροϊδία ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ! ( και για μένα είναι)

ΑΛΛΟΙ τους χrhσημοπιουν ιδικά των αεροπορικών που ανέφερες ΓΤ έχουν άλλες ανάγκες και κάνοντας 10 ταξίδια το μηνα τους μαζεύουν for fun

ουφ παραλήρημα

και προσοχε.. ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΚΑΙΟΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΟΝΙΟΜΑΣΤΕ :)

Δημοσ.
Καλά πλάκα μας κάνεις??

Τι θες δηλαδή ? Τους πόντους από την πιστωτική κάρτα να τους γράψεις στα παιδια και στα εγγόνια σου?

2 χρόνια δε σου φτάνουν για να τους εξαργυρώσεις ?:-)

διαβασε τα ποστ μου διαβασε το σχολιο σου και κρινε...

sndev ακριβώς επειδή δεν έχω την καταναλωτική μανία δεν μαζεύω τους πόντους σαν τρελος. Αν διαβαζω τα μικρα γραμματα ή όχι αυτό είναι άλλο θέμα και λάθος δικό μου. Να χρεωνει ομως πχ η aegean παραπανω ναυλο στην περιπτωση που σου δινει το εισητηριο μου φαινεται λιγο απιθανο. Η όλη κατασταση μου θυμισε τα καρτοκινητα που σου λεει δωρεαν 500 λεπτά τό μήνα με μονο 5 ευρώ. Αυτό δε λέγεται δωρεαν εκτός αν δεν πηγα σε καλό σχολειο. Το ιδιο και στην κάρτα. Κανε συλλογη ποντους αλλά αν δεν κανεις μεγαλη συλλογη και γρηγορα στους παιρνω πισω. Δηλαδη μονο εγω το βλεπω σαν μια τραπεζικη κοροιδια? Να σου πω δηλαδη κι αλλο? ποσοι απο εσας πληρωνετε ετησια συνδρομη σε μια καρτα? το ξέρατε οτι με μια αιτηση σας γινεται πιστωση και σταματατε πλεον να πληρωνετε? αλλά αυτο δεν το λενε, ουτε το γράφουν με μεγαλα γραμματα κάπου. Υπ'όψιν, την πιστωτικη καρτα δεν τη θεωρω κοροιδια γιατι μου δινει την δυνατοτητα ατοκων δοσεων εφοσον πληρωνω ολοκληρο το υπολοιπο καθε μηνα

Δημοσ.
διαβασε τα ποστ μου διαβασε το σχολιο σου και κρινε...

sndev ακριβώς επειδή δεν έχω την καταναλωτική μανία δεν μαζεύω τους πόντους σαν τρελος. Αν διαβαζω τα μικρα γραμματα ή όχι αυτό είναι άλλο θέμα και λάθος δικό μου. Να χρεωνει ομως πχ η aegean παραπανω ναυλο στην περιπτωση που σου δινει το εισητηριο μου φαινεται λιγο απιθανο. Η όλη κατασταση μου θυμισε τα καρτοκινητα που σου λεει δωρεαν 500 λεπτά τό μήνα με μονο 5 ευρώ. Αυτό δε λέγεται δωρεαν εκτός αν δεν πηγα σε καλό σχολειο. Το ιδιο και στην κάρτα. Κανε συλλογη ποντους αλλά αν δεν κανεις μεγαλη συλλογη και γρηγορα στους παιρνω πισω. Δηλαδη μονο εγω το βλεπω σαν μια τραπεζικη κοροιδια? Να σου πω δηλαδη κι αλλο? ποσοι απο εσας πληρωνετε ετησια συνδρομη σε μια καρτα? το ξέρατε οτι με μια αιτηση σας γινεται πιστωση και σταματατε πλεον να πληρωνετε? αλλά αυτο δεν το λενε, ουτε το γράφουν με μεγαλα γραμματα κάπου. Υπ'όψιν, την πιστωτικη καρτα δεν τη θεωρω κοροιδια γιατι μου δινει την δυνατοτητα ατοκων δοσεων εφοσον πληρωνω ολοκληρο το υπολοιπο καθε μηνα

Κανεις πολυ καλα που δεν εχεις τη καταναλωτικη μανια αλλα απο κει και περα δεν ειναι τραπεζικη κοροιδια. απλα ειναι ενα προιον μιας τραπεζας που δεν σου τεριαζει συμφωνα με τις αγορες σου!

οσο αφορα τα εισητηρια επειδη αυτη ειναι η δουλεια μου να σου πω στα γρηγορα τι παιζει

ενα εισητηριο αποτελητε απο το ναυλο κ τους φορους

το κομματι φοροι ειναι σταθερο πχ 60 ευρω

ο ναυλος αλαζει ομως συμφωνα με την διαθεσημοτητα μπορει να ξεκιναει η τιμη απο 20 ευρω εως και 300 ευρω! (φυσικα αλαζει και το ποσο συμφωνα με τη διαδρομη.)

απο κει και περα οταν παιρνεις το "δωρο" της aegean θα πληρωσεις τους φορους (αυτη θα σου πληρωσει το αντιστοιχο 20-300 ευρω το ναυλο της δλδ δε παιζει να σου πληρωσει τους φορους αεροδρομιου. το λεει αλωστε αμα δεις εκει στα δωρα της καρτας)

ελα ομως που αμα ξερεις απο τωρα για τον επομενο μηνα οτι θες να πας εκει πχ απ οτο νετ το εισητηριο θα κανει τελικη με τους φορους απο 50-65 ευρω για καποιο προορισμο εσωτερικου.. μαζι με τους φορους αυτο. ( αυτο συμβαινει γτ δινει ξεφτιλα ναυλους πχ 10 ευρω ο ναυλος μεσω νετ παντα + φοροι τσουπ να τη η τιμη.)

εκει που θελω να καταληξω ειναι οτι αν σχεδιαζεις απο τωρα καποιο ταξιδι και εισαι σιγουρος για 10-20 -30 ευρω που σου κανει δωρο (τον ναυλο της δλδ μεσω νετ ) αξιζει το κοπο ι καρτα?

Δημοσ.

Εγώ συμφωνώ με τον topic starter. Δίνω απόλυτο δίκιο στο σκεπτικό του. Θα δωσω ένα παράδειγμα, το οποίο δεν είναι ακριβώς το ίδιο, αλλά θα καταλάβετε τι εννοώ. Παίρνω ένα προιόν από το Πλάισιο, χαλάει και μου δίνουν πιστωτικό. Είναι δυνατόν να μου πουν ότι, κοιτάξτε κύριε, θα πρέπει να αγοράσετε κάτι όπως δήποτε μέσα στο επόμενο 2μηνο αλλιώς το πιστοτικό παραγράφεται. Αυτό σας φαίνεται εντάξει? Το ίδιο ακριβώς πράγμα είναι. Οι πόντοι αυτοί κερδίζονται με την αξία του αγοραστή και αντιστοιχούν σε ποσό που θα αγοράσει ό,τι θέλει και όποτε το θέλει ο καθείς.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...