Προς το περιεχόμενο

Mass Effect 2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
πολυ αδικες οι συγκρισεις με το dragon age... το mass effect 2 ειναι ενα κουτσουρεμενο mass effect 1, το rpg κομματι του ειναι εντελως ανουσιο, ουσιαστικα ειναι ενα third person shooter με το συστημα διαλογων του mass effect...To ποια θα ειναι τα υπολοιπα μελη της ομαδας δεν εχει καμια σημασια ή διαφορά μια και εσυ θα σκοτωνεις το 90% των αντιπαλων σε sniper mode...Οι δυναμεις επισης ειναι αχρηστες, εγω προσωπικα δεν χρησιμοποιησα καμια(μονο αυτην που σε εκανε αορατο, οταν επεφτε η ενεργεια και δεν ειχα καλυψη και αυτην ελαχιστες φορες). Γενικα καμια προκληση στις μαχες...ακομα και οι αρχηγοι τρομερα ευκολοι...

οχι οτι δεν μου αρεσε, ωραια ατμοσφαιρα, χαρακτηρες...περισσοτερο σαν ταινια αξιζει παρα σαν παιχνιδι...

Η σύγκριση δεν είναι καθόλου άδικη, διάλεξα πολύ προσεκτικά τις λέξεις. Το Dragon Age είναι ένα καλό παιχνίδι, αλλά δεν μπόρεσα να καταλάβω τί το εξαιρετικό βρήκε τόσος κόσμος στην υπόθεση.

Σίγουρα το ΜΕ2 σαν παιχνίδι είναι χειρότερο, αλλά σαν υπόθεση, πλοκή και ενδιαφέρον είναι έτη φωτός μακριά. Έχουν σχεδιάσει μερικές πίστες, όπου-όπως και στο πρώτο- έχω μείνει με το στόμα ανοιχτό μπροστά στη θέα που αντικρύζω. Και η μουσική, όπως και στο πρώτο μέρος, πάλι κορυφαία.

Το Dragon Age καλό παιχίδι, αλλά μέτρια εμπειρία. Το Mass Effect 2 είναι μέτριο παιχνίδι, αλλά κορυφαία εμπειρία. Προτιμώ σίγουρα το δεύτερο.

Δημοσ.

ναι ρε παιδι μου, δεν διαφωνω...αλλα συγκρινεις μηλα με πορτοκαλια...

ας πουμε τα κοτορ που ειχαν παρομοιο περιβαλλον εμενα μου αρεσαν περισσοτερο...

το mass effect 2 ειναι μια ψιλοαρπαχτουλα, απλα το πρωτογενες υλικο με το οποιο ειχαν να δουλεψουν ηταν εξαιρετικο...

στο dragon age εκαναν τρομερη προσπαθεια να μετατρεψουν την ισομετρικη προοπτικη του bg σε 3d...νταξ καταλαβαινω οτι πολυ κοσμος μπορει να εχει βαρεθει τα typical fantasy based rpgs και το sci fi να τους κεντριζει περισσοτερο...

Δημοσ.
ναι ρε παιδι μου, δεν διαφωνω...αλλα συγκρινεις μηλα με πορτοκαλια...

ας πουμε τα κοτορ που ειχαν παρομοιο περιβαλλον εμενα μου αρεσαν περισσοτερο...

το mass effect 2 ειναι μια ψιλοαρπαχτουλα, απλα το πρωτογενες υλικο με το οποιο ειχαν να δουλεψουν ηταν εξαιρετικο...

στο dragon age εκαναν τρομερη προσπαθεια να μετατρεψουν την ισομετρικη προοπτικη του bg σε 3d...νταξ καταλαβαινω οτι πολυ κοσμος μπορει να εχει βαρεθει τα typical fantasy based rpgs και το sci fi να τους κεντριζει περισσοτερο...

Καθε αλλο. Απλα στο Dragon age εχουν κοψει τα -παντα- απο αυτα που εκαναν ενδιαφερον τα παλια τους παιχνιδια BG και NWN και αφησαν μονο τα "βασικα". Το Witcher ας πουμε και αυτο συγχρονο RPG ειναι και εχει ολα αυτα που κανουν ενα high/dark fantasy western RPG τοσο "περιπλοκο" και με ψαξιμο και βαθος και ελευθερια. Κατι δηλαδη που να αφηνει τη φαντασια στον παικτη.

Τωρα το Mass Effect ειναι ενα space opera RPG και σαφως οι επιλογες του ειναι μετρημενες και καπως περιορισμενες αλλα οταν ειναι τοσο καλοφτιαγμενες μπορεις να το δεις και απο αλλη σκοπια σε αντιθεση με το DAΟ. Θα ελεγα οτι η Bioware τα τελευταια χρονια προσπαθει να πιασει λιγο απο Japan RPG μερια και συγκεκριμενα απο SquareEnix δηλαδη μια εμπειρια τυπου ταινιας/ βιβλιου.

Δημοσ.

Δεν υπάρχει καμιά σχέση ανάμεσα στους κενούς και αδιάφορους NPC's του Dragon Age και στους καταπληκτικούς και καλογραμμένους χαρακτήρες του Mass Effect, σε σημείο που ο παίχτης να δένετε συναισθηματικά.

Δημοσ.

υπερβολες, οι διαλογοι μεταξυ των npcs στο dao ηταν εκπληκτικοι στο ma οι npcs ηταν μοναχα μια αποστολη ο καθενας...απλα ειναι η space opera που δεν την εχουμε βαρεθει ακομα στα παιχνιδια, που φτιαχνει την ατμοσφαιρα...

Δημοσ.

Δεν μίλησα για διαλόγους, αλλά για χαρακτήρες. Αν σου αρέσουν τα bland sims 3 κουκλάκια του DAO, με γεια σου και χαρά σου. Από εκεί και πέρα υπάρχει μια τεράστια διαφορά στα 2 games. Προσωπικά βρήκα το DAΟ μια υπερεκτιμημένη μετριότητα, ουδεμία σχέση με καταξιωμένα RPG όπως το The Witcher. Προτιμώ την σειρά ME από την Bioware για τους λόγους που ανάφερα, για RPG...υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια.

Δημοσ.

1ο run normal χωρις dlc.

Και μου πεθανε μονο ο παπαρας ο mordin :mad:

2ο run insanity με dlc.

Και δεν πεθανε κανενας :lol:

3ο run δεν παιζει μιας και δεν βρισκω το λογο.Μονο με κανενα γενικευμενο expansion ισως να το ξανασκεφτω.

Το παιχνιδι για μενα τα εσπασε κυριολεκτικα.Υπεροχο σεναριο,τρομερη ατμοσφαιρα,δουλεμενο story backround για ολους τους χαρακτηρες,

εκτος του zaheed που ηταν ενας προχειρος και κακογραμμενος χαρακτηρας

σωστη κλιμακωση της δυσκολιας του παιχνιδιου

οσοι ειχαν παιξει και το 1 καταλαβαινουν τι λεω-με master spectre gear το παιχνιδι ηταν περιπατος ανεξαρτητα δυσκολιας

και τελος η συνεχεια των επιλογων απο το 1 στο 2 ηταν κατι που με ξαφνιαζε ευχαριστα καθε φορα που γινοταν

πχ στο Illum που μου μιλησε η asari εκ μερους της rachni queen που εσωσα στο 1 ηταν ολα τα λεφτα

και δεν εχω ξαναδει σε παιχνιδι τριλογια.Προς το παρων uninstall και κραταω τα save για το mass effect 3 :-D .

ΥΓ:Ποιος περιμενει μεχρι το 2012 γμτ... :cry:

Δημοσ.
υπερβολες, οι διαλογοι μεταξυ των npcs στο dao ηταν εκπληκτικοι στο ma οι npcs ηταν μοναχα μια αποστολη ο καθενας...απλα ειναι η space opera που δεν την εχουμε βαρεθει ακομα στα παιχνιδια, που φτιαχνει την ατμοσφαιρα...

To αντιθετο, οι διαλογοι στο DAO ηταν κατι παραπανω απο κλισε, σουπερ βαρετοι μιας και ηξερες απο την αρχη σε τι μοτιβο κινουταν ο καθε χαρακτηρας και μονο συγκεκριμενοι -βασικοι- χαρακτηρες ειχαν την δυναμη να κανουν σωστους διαλογους και μαλιστα σε τετοιο βαθμο που η διαφορα τους μεταξυ αυτων και των αλλων λιγοτερο καλων ή απλα αθλιων voice actors σε συνδιασμο με το κακογραμμενο κειμενο εκαναν παπαδες για να σου δημιουργησουν ενα ντεκαβλε συναισθημα.

Το mass effect ειναι παντου και across the board, που λενε και εξω, ποιοτικο σε αυτον τον τομεα και δεν υπαρχει κανεις και τιποτα να σου τη σπασει (την ψευδεσθηση).

Δημοσ.

Όταν σκανάρεις τους πλανήτες και σου λέει scanner results : depleted υποτίθεται ότι δεν έχει τίποτα άλλο για να πάρεις σε αυτόν τον πλανήτη ;

Δημοσ.
Όταν σκανάρεις τους πλανήτες και σου λέει scanner results : depleted υποτίθεται ότι δεν έχει τίποτα άλλο για να πάρεις σε αυτόν τον πλανήτη ;

Συνήθως έχει ακόμα πολύ μικρές ποσότητες μετάλλων.

Δημοσ.

πολυ μισος ρε ikaruga ουτε να σου κλεβανε το σπιτι...παντως απο τα σχολια σας, ισως να ηταν καλυτερα να ξεκινουσατε το γκαλακτικα παρα να ασχολειστε με παιχνιδια...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να πω κ γώ την άποψή μ πάνω στο DAO, ME2 π έχω παίξει κ τα δύο.

Καταρχήν είναι διαφορετικό είδος κ δεν μπορούν να συγκριθούν σωστά σαν παιχνίδι μόνο σαν εμπειρία(άλλα πράγματα ζητάς από το καθένα).

Σαν παιχνίδι το DAO φαίνεται να είναι ανώτερο, μιας κ οι ώρες π σ προσφέρει είναι πολύ περισσότερες (καθώς κ ο κόσμος-npcs).Αν κ τα δύο είναι γραμμικά κ πάντα σ πάνε απο ένα σημείο Α σε Β με τον κόσμο να είναι όσο πιο στενός κ ανεξερεύνητος γίνετε το dao είναι rpg κ αυτα τα χαρακτηριστά σε ενδιαφέρουν περισσότερο,σε αντίθεση με το ΜΕ( π είναι μόνο κατα 1% rpg).

Τα γραφικα του ΜΕ2>>DAO.Το sound του ΜΕ2>>DAO στεγνά!

Τέλος το story κ των δύο ήταν εκπληκτικό(το dao ήταν μεγαλύτερο οπότε αναγκάστηκε να πλατειάζει-με αποτέλεσμα να σε κάνει να το βαριέσαι λίγο όσο να-ναι) με εκπληκτικά cut scenes.

+επιπτώσεις απο το προηγούμενο game

-άμα δεν βρείς save την έβαψες

+minigames

+οτι είχες ένα υπεργαμάτο πλοίο στην διάθεσή σ , σε αντίθεση με το dao π κοιμόσουν στο χωμα :P

+ οι χαρακτήρες του ME ήταν πολύ πιο ενδιαφέροντες κ με ωραίες αποστολές

- δεν είχε morigan :devil:

- origins

- no buggy!

-κακό ending.

+δεν ήταν κ τόσο κλισέ

Τώρα όσον αφορά την εμπειρία ΜΕ>>>>DAO κ σαν gameplay(δεν τα συγκρίνω απλά εμένα μ άρεσε καλύτερα) κ σαν ανάμνηση κ σαν προσδοκία για την μελλοντική καψοσυνέχεια.

Κ φυσικά εγώ ευχαριστήθηκα πολύ περισσότερο το ΜΕ2 ;)

Συνήθως έχει κανα μεγάλο ακόμα άλλα γτ να κάτσεις να ξεσκίζεσαι σε αυτόν ενώ υπάρχουν τόσοι άλλοι rich πλανήτες..4 συστήματα άδειασα κ έκανα όλα τα upgrades(κ υπάρχουν άλλα τόσα κ βάλε συστήματα-10+).

Επεξ/σία από >-Nosakos<-
Δημοσ.
πολυ μισος ρε ikaruga ουτε να σου κλεβανε το σπιτι...παντως απο τα σχολια σας, ισως να ηταν καλυτερα να ξεκινουσατε το γκαλακτικα παρα να ασχολειστε με παιχνιδια...

E κοιτα, οταν ερχεται ο αλλος και μου διαφημιζει το DAO σαν το next best thing μετα τη σειρα BG και NWN και μου δινει αυτο που λεγεται DAO ε τι περιμενεις να κανω? Ουτε factions (που να παιρνεις μερος και να υπαρχουν πολεμοι μεταξυ τους), ουτε βαθος, ουτε ποικιλια στις περιοχες, χαρτες, οπλα, αντικειμενα, NPCs κτλ χωρια το η "σουπερ σοβαρη και πολυπλοκη ιστορια" που βγηκε ο μεγας κακος undead δρακος και πρεπει να ψωφησει...ασε μην μου τα θυμηζεις. Η απολυτη μετριοτητα προσωποποιημενη.

Το mass effect ομως ειναι δουλεμενο διαφορετικα, εχει μια αυρα απο μερακι που φαινεται απο τους δημιουργους. Μπορει τα RPG στοιχεια του να ειναι μετρημενα στα δαχτυλα αλλα οι χαρακτηρες του, ο τροπος που αναβαθμιζεις τον εξοπλισμο σου και το ολο concept της περιπετειας στο διαστημα ειναι φτιαγμενα πραγματικα οσο καλυτερα γινοταν.

Ειναι ενα θεμα αν ενα παιχνιδι βγαινει να καλυψει τις μποτες του BG/NWN (και να μην τα καταφερνει) και αλλο αν ενα παιχνιδι φτιαχνεται απο την αρχη σαν interactive ταινια (και να ειναι αυτο που προοριζοταν).

Δημοσ.
Συνήθως έχει ακόμα πολύ μικρές ποσότητες μετάλλων.

Συνήθως έχει κανα μεγάλο ακόμα άλλα γτ να κάτσεις να ξεσκίζεσαι σε αυτόν ενώ υπάρχουν τόσοι άλλοι rich πλανήτες..4 συστήματα άδειασα κ έκανα όλα τα upgrades(κ υπάρχουν άλλα τόσα κ βάλε συστήματα-10+).

Eεκεί ήθελα να καταλήξω...

Δημοσ.

Επειδή αυτή την εποχή δεν παίζει σάλιο, όπως έχει πει κ γνωστός υπουργός, αν το κατεβάσω, θα μου πάρει τα saves από το ME1 ή τζίφος;

Είναι και πανάκριβο το τιμημένο σε single version...

Sent from my iPhone using Insomnia.app

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...