Προς το περιεχόμενο

Mass Effect 2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Ειρθε μολις τωρα του θειου, ολα δουλευουνε ρολοι εκτος το AA σε καρτα ATI, επισης δεν εχει Gamepad support :(

ολα τα παιχνιδια υποστηριζουν gamepad, κατεβασε το xpadder...

• Απαντ. 712
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Its downloading now. Ελπιζω να ειναι οντως μεγαλη βελτιωση του πρωτου (που αγαπησα ετσι και αλλιως) και οχι το φιασκο που εφαγα με το Dragon Age.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλά η μουσική του από το launcher ακόμα μαζί με τον μυστήριο πρόλογο προϊδεάζουν το no-life που 8α επακολουθήσει. Το story και οι ίντριγκες μέχρι στιγμής κάνουν το 1 να φαίνεται σαν παιδική χαρά. Tα mini-games στα hack/open lock άλλαξαν. Το shooter element (βελτιώθηκε?) έχει κάποιες επιρροές από πχ gears of war/codmw όπως τα headshot που κάνουν critical επιτέλους + το melee attack lol.Επίσης το ammo είναι καλύτερη προσ8ήκη από το weapon overheat imho γιατί προφυλάσσει καλύτερα από το mindless spraying + η αστοχία πρέπει να έχει penalty. Η ασπίδα μοιάζει να πέφτει πολύ πιο γρήγορα επίσης όσο είσαι uncover σε σχέση με το 1. Τα face animations οπού το πρώτο ήταν αξεπέραστο είναι ακόμη καλύτερα WTF. Ο Martin Sheen τα σπάει ως illusive man. Τα skillset άλλαξαν και δεν είναι κοινά ανά κλάση, ενώ κοστίζουν και περισσότερο όσο τα ανεβάζεις. Γενικά το me διέφερε από τα άλλα crpgs στον τομέα του κόσμου/setting. Δεν βρισκόσουν σε άλλον ένα D&D κλώνο με τους γνωστούς πάνω κάτω κανόνες (no offence DAO). Επιφυλάσσομαι πάντως μέχρι να πιάσω το μ@μό-ΜΑΚΟ στα χέρια μου...

edit: what a n00b. Το ΜΕ1 δεν είχε mini games, Απλώς έπρεπε να είχες μαζί σου companions με τα απαραίτητα tech levels (που πλέον δεν υπάρχουν αντίστοιχα skills). To θυμήθηκα γιατί είχα αφήσει κάποια ζόρικα crates στο πρώτο mission και μετά δεν μπορούσα να τα ανακτήσω...

P.S.1 Η αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά των companions συνεχίζεται και στο 2. Και εδώ δεν είναι dragon age να έχεις overhead view. Διορθώνεται κάπως με τα q,e αλλά και πάλι μπαίνουν μέσα στην μούρη των βαριά οπλισμένων εχθρών. Τουλάχιστον κάνουν σωστή χρήση των skills τους.

P.S.2 Το πιο άσχημο σημείο του game είναι η τρομερή γραμμικότητα του στα εκάστοτε levels. Μιλάμε για point Α->Β. Δεν θυμάμαι στο 1 να κλείνουν πόρτες πίσω σου (λες και θα χαθείς) ούτε αν κατά λάθος ξεκίναγες μια συζήτηση με ένα φρουρό να ξεκίναγε το main quest ενώ υποτίθεται θα μίλαγες με 2-3 άτομα πριν που θα στο δίνανε (και μετά φαίνεται ως completed αυτή η ανύπαρκτη συζήτηση). Είναι τόσο δύσκολο το game να ακολουθεί το τέμπο του παίκτη και όχι να τον ρασάρει σε μια σειρά από το ομολογουμένως όμορφα ξετυλιγμένο story?

P.S.3 Save Not Quick-Save (κάνει overwrite) A Lot. Δεν ξέρεις από ένα διάλογο/event πως θα ταξιδέψει η πλοκή και θα βρεθείς κάπου αλλού χάνοντας την μισή εξερεύνηση από έναν πλανήτη.

Επεξ/σία από ilos
Δημοσ.
Its downloading now. Ελπιζω να ειναι οντως μεγαλη βελτιωση του πρωτου (που αγαπησα ετσι και αλλιως) και οχι το φιασκο που εφαγα με το Dragon Age.

Τι σχεση εχουν τα 2?Το ΜΕ2 ειναι action-shooter με καποια rpg στοιχεια(να χαμε να λεγαμε) και το DAO ειναι rpg.

Δημοσ.

το παιχνιδι ειναι φοβερο ,τρομερα γραφικα και πολυ ομαλη κινηση.Καιρο ειχα να δω κατι παρομοιο στο pc μου που να δικαιολογει τα φραγκα που εχω σκασει στις αναβαθμισεις ! :)

Δημοσ.
Τη σχέση τη λένε Bioware.

Yeap, ακριβως. Λοιπον μεχρι και τωρα το παιχνιδι διχνει αρκετα προσεγμενο, δεν πηγα πολυ μακρια, μολις μπηκα δηλαδη στο νεο μου σκαφος και επειδη νοικιασα το Uncharted 2 πρωτα θα τερματισω αυτο σημερα και απο αυριο βλπεπουμε ποτε θα ασχοληθω και με το mass effect γιατι βλεπω οτι εχει ΠΟΛΥ ψωμι η υποθεση.

Μαχη ηδη ειναι καλυτερη απο το πρωτο και οι χαρακτηρες εχουν αρκετες λεπτομερειες παραπανω σε σχεση με το πρωτο. Το Vanguardόνι μου θα σκισει σε βαθος χρονου.

Δημοσ.
Yeap, ακριβως. Λοιπον μεχρι και τωρα το παιχνιδι διχνει αρκετα προσεγμενο, δεν πηγα πολυ μακρια, μολις μπηκα δηλαδη στο νεο μου σκαφος και επειδη νοικιασα το Uncharted 2 πρωτα θα τερματισω αυτο σημερα και απο αυριο βλπεπουμε ποτε θα ασχοληθω και με το mass effect γιατι βλεπω οτι εχει ΠΟΛΥ ψωμι η υποθεση.

Μαχη ηδη ειναι καλυτερη απο το πρωτο και οι χαρακτηρες εχουν αρκετες λεπτομερειες παραπανω σε σχεση με το πρωτο. Το Vanguardόνι μου θα σκισει σε βαθος χρονου.

Αλλη team ασχοληθηκε με το ΜΕ2.Ασε που ειναι και port σε αντιθεση με το DAO.Επομενως καμια σχεση.Εκτος και αν εχει σχεση το Dirt της Codemasters με το Cricket της ιδιας εταιριας..

Δημοσ.

ωραιο ηταν, αλλα μικρο...

αντε να βγει το 3 τωρα...σε σχεση με το 1ο περιορισαν παρα πολυ την χρησιμοτητα των δυναμεων...στο 1ο εκανα pause συνεχεια, ενω σε αυτο κυλουσε σχεδον σαν καθαρο shootem up...μονο οπλα αλλαζα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ πάλι είδα σε game forums (gamespot.com) ότι το ΜΕ2 είναι 2.5 φορές μεγαλύτερο από το ένα. Δηλαδή αν το 1 το τερματίζεις σε 12 ώρες, το 2 σε 28+ ώρες... τώρα βέβαια αυτά διαφέρουν ανάλογα με το skill .. :D

Μην ακούσω όμως ότι το τερματισε κάποιος σε 8 ωρες, σαν αυτά που διαβάζουμε αλλού και μας στριφογυρίζουν τα βλέφαρα...

Πάντως, το ΜΕ2 είναι πολύ περισσότερο ένα shooter, παρά RPG και αυτό ομολογώ ότι με ξένισε στην αρχή. Οι μάχες όμως είναι αρκετά ριφιναρισμένες και μαρέσει που παίζει σημασία σε πιο σημείο χτυπάς τον Εχθρό(επιτέλους). Κρίμα που έφυγε το inventory όπως και οτιδήποτε έχει σχέση με λοοτα. Κυριαρχούν μόνο τα βασικά items, 2-3 όπλα και armors με 1 ή 2 είδη στατς (ως τώρα). Το σύστημα με τα upgrades είναι λίγο αλλαγμένο και πολύ πιο απλοικό με βάση την ποικιλία που θα μπορούσε να έχει σε σχέση με το 1.

Βασίζομαι όμως στο γεγονός ότι η Bioware έφτιαξε το ΜΕ2 με γνώμονα τις παρατηρήσεις του Κοινού. Εξού και η καθολική διαγραφή του weapon overload system.

Το στόρι πάντως είναι απολαυστικά Επικό και έχει ένα εξαίσιο cast (βλέπε Illusive Man) αν και πιστεύω ότι το μοντέλο του Illusive δεν ταιριάζει με την φωνή του Sheen( που θαυμάσαμε στο Apocalypse Now ). To τσιγάρο πάντως ταιριάζει γάντι στην ημι-χρωστική φωνή του. Δεν ξέρω για το Team που έφτιαξε το story αλλά εμένα με κρατάει περισσότερο απο το 1. Ίσως λόγω, τώρα πια, την γνώσης μου για τον Κόσμο του παιχνιδιού.

Με χαλάει πάντως που το παιχνίδι διαλέγει μόνο του κάποιες επιλογές απο το ΜΕ1, πράγμα που συμβαίνει αν δεν έχει κάνει import τα saves από το ΜΕ1 στο ΜΕ2 , θα έπρεπε να έχει κάποιες έξτρα επιλογές στην αρχή ή κατά την διάρκεια παρά να αποφασίζει μόνο του.

Όσοι περιμένετε ένα αναβαθμισμένο σύστημα, πιο βαθύ ή πιο ποικιλόμορφο απο το Dragon Age ή έστω απο το ΜΕ1 θα απογοητευτείτε.

Αν όμως είστε λάτρεις ενός "console-oriented Shooter with RPG elements"(γνώμη μου) και δώσετε βάση στο story, θα το λατρέψετε.

Επεξ/σία από PCM
Δημοσ.
Εγώ πάλι είδα σε game forums ότι το ΜΕ2 είναι 1.5 φορές μεγαλύτερο από το ένα. Δηλαδή αν το 1 το τερματίζεις σε 12 ώρες, το 2 σε 28+ ώρες... τώρα βέβαια αυτά διαφέρουν ανάλογα με το skill .. :D

Μιάμιση φορά μεγαλύτερο από το 1 σημαίνει περίπου 18 ώρες για το 2.

Εμένα δεν μου παίζει, κολλάει αμέσως μόλις τελειώνω με την δημιουργία του χαρακτήρα και πάω να ξεκινήσω. ΕΥΧΟΜΑΙ το γνήσιο που μου έρχεται να μην μου κάνει τα ίδια, γιατί τότε...:mad:

Δημοσ.

Εμένα δεν μου παίζει, κολλάει αμέσως μόλις τελειώνω με την δημιουργία του χαρακτήρα και πάω να ξεκινήσω. ΕΥΧΟΜΑΙ το γνήσιο που μου έρχεται να μην μου κάνει τα ίδια, γιατί τότε...:mad:

Εγώ πάντως θυμάμαι ότι το ένα μου είχε πάρει γύρω στις 35 ώρες.Στο 2 έχω παίξει προς το παρόν 11 ώρες και πιστεύω ότι έχει ακόμα πολύ ψωμί.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι είχες δίκιο, εννοούσα 2.5 φορές μεγαλύτερο, το διόρθωσα. :-)

Επίσης ενα γ@μάτο Τip για όσους θέλουν να ενεργοποιήσουν το ΑΑ ( AntiAliasing) και έχουν κάρτες ΑΤΙ , ας μετονομάσουν το .exe αρχείο σε ut3.exe και το ενεργοποιούνε μέσω Control Panel απο τα drivers της κάρτας.

Για Nvidia κατεβάζετε το nHancer και μετά κάνετε enable το 08011C5: Unreal Engine 3 στο Anti-Aliasing compatibility pulldown.

Ακόμα απορώ γιατί η Bioware να αφήσει στην απ'έξω εργοστασιακά το Antialiasing.

Επεξ/σία από PCM

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...