Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

x264 και h264 λεω εγω...

και η scene δεν εχει ιδεα απο hd, ειναι ολα χαλια. τωρα αυτα τα bdrip & brrip ειναι για την πετσα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

toufas νομίζω ότι είσαι λάθος. για κοίτα λίγο στην wikipedia τα λήματα h264 και χ264 και θα δεις ότι ο x264 είναι μια free library κωδικοποίησης του γενικότερου standard που ονομάζεται h264(δες και εδώ)

(για όσους διαβάσουν τα επόμενα ποστ μεταξύ εμού και του parsifal και ψάχνουν τι παίζεται είχα κάνει λάθος και αντί για κωδικοποίηση είχα γραψει αποκωδικοποίηση)

Επεξ/σία από grigas
διόρθωση
Δημοσ.

Το αντίθετο: Ο x264 είναι encoder.

Υπάρχει βέβαια και GPL'd κώδικας για H.264 decoding στο ffmpeg project, απ' όπου δανείζονται διάφορα άλλα projects τη βιβλιοθήκη libavcodec (ffdshow, avidemux κ.ά.)

Δημοσ.
...ο x264 είναι μια free library αποκωδικοποίησης ...

...Ο x264 είναι encoder....

το αντίθετο που βρίσκεται?? το ίδιο δεν λέμε??

Δημοσ.

Κωδικοποίηση: encoding - Κωδικοποιητής: encoder

Αποκωδικοποίηση: decoding - Αποκωδικοποιητής: decoder

Είναι δύο διακριτές λειτουργίες. Μη σε μπερδεύει το concept των codecs (codec: encoder/decoder) όπως π.χ. ο XviD, με την εγκατάσταση του οποίου έχεις και encoder και decoder μαζί. Μπορείς κάλλιστα να έχεις μόνο το ένα ή μόνο το άλλο. Π.χ. για τον x264 σε Windows δεν υπάρχουν επίσημα binaries που να εγκαθιστούν VFW ή DirectShow decoder και encoder μαζί (όπως π.χ. βρίσκεις για τον XviD). Η πιο συχνή μορφή χρήσης του x264 είναι με command-line standalone EXE αρχείο, που χρησιμοποιείται από τα διάφορα encoder front-ends (MeGUI, StaxRip, AutoMKV κλπ.)

Δημοσ.
x264 is a free software library for encoding H.264/MPEG-4 AVC video streams
από το λινκ τις wikipedia που εγώ ο ίδιος έδωσα και συμβουλεύτηκα πριν γράψω το ποστ μου...τελευταίες μέρες είμαι λίγο γιούχου μου φαίνεται:o:o:o:o...ίσως φταίει το αλκοόλ των χριστουγέννων...:o:o:o:o

(έκανα κ edit το αρχικό μου ποστ)

Δημοσ.

h264 = avc

υπάρχει και το vc-1 της ms. Βέβαια το h264 βασίζεται στο πρότυπο mpeg-4 part 10 ενώ της ms στο mpeg-4 part 2. Αυτούς τους 2 codec χρησιμοποιούν τα blu-ray.

Το x264 είναι μια βιβλιοθήκη κωδικοποιησης για αυτά τα στανταρς. Ε το coreavc είναι ένας αποκωδικοποιητης του x264 περιεχομένου όχι του προτύπου avc.

Δημοσ.

το edit πάει σύννεφο parsifal :P

ξέρω τι εστί codec/encoder/decoder πρόλαβα τα divx στην φάση που κάναμε πέρασμα μία με τον αργό, μία με τον γρήγορο, μία τα γράμματα στο τέλος, μέχρι να πιάσουμε καλό αποτέλεσμα σε 700mb (μην πώ και 650mb μερικές φορές)

Δημοσ.

parsifal αν δεν κάνω λάθος τα υπάρχοντα divx τσιπ παιζουν μαξιμουμ μεχρι 720x576 (καδρο dvd) χ 2gbps bitrate. Το λεω γιατι γράφεις πιο πάνω οτι το νεο φορμάτ μαλλον θα παιζει με τα υπάρχοντα τσιπ.

Οπως και να χει δεν βλεπω να το αφήσουν να παιζει χωρις αναβάθμιση των συσκευών, ειναι πολλα τα λεφτα ;) :P

Δημοσ.
parsifal αν δεν κάνω λάθος τα υπάρχοντα divx τσιπ παιζουν μαξιμουμ μεχρι 720x576 (καδρο dvd) χ 2gbps bitrate. Το λεω γιατι γράφεις πιο πάνω οτι το νεο φορμάτ μαλλον θα παιζει με τα υπάρχοντα τσιπ.

Δεν έχω γράψει κάτι τέτοιο. Μιλούσα για τα μοντέλα που ανέφερε ο paredwse (Egreat και Popcorn), τα οποία παίζουν αυτήν τη στιγμή και MPEG-4 AVC video. Τώρα, τα απλά MPEG-4 ASP compatible standalone players των 30 και 40€ δε μπορούν να παίξουν AVC περιεχόμενο ούτε τώρα, ούτε στο μέλλον εννοείται.

Δημοσ.

Όπως και να έχει, ο λόγος που χαιρόμαστε όλοι είναι πιστεύω επειδή το divx χρησιμοποιεί mkv container με αποτέλεσμα να έρθει ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στα standalone players και να γίνει ακόμα πιο διαδεδομένο.

Αυτό που με εκνευρίζει εδώ που τα λέμε είναι που άργησε να διαδοθεί το H264. Αν εξαιρέσουμε ότι πρέπει να είναι λίγο πιο απαιτητικό σε cpu, πράγμα που δεν μας απασχολεί την σήμερον ημέρα, μόνο πλεονεκτήματα έχει σε σχέση με Xvid-divx δηλαδή καλύτερη ποιότητα!

Δημοσ.
Καλά αυτά δε συγκρίνονται με τα htpc με την καμία

Κανένα standalone δεν πρόκειται ποτέ να συγκριθεί με ένα σωστά συναρμολογημένο HTPC, ούτε σε ευελιξία ούτε σε future-proofness. So;

Μπορείς να βάλεις τους γονείς σου ή τους παππούδες σου να φτιάξουν εκ του μηδενός ένα HTPC, να εγκαταστήσουν το απαραίτητο λογισμικό και να το ρυθμίσουν; Δε μπορείς! :-D

Δημοσ.
Δεν έχω γράψει κάτι τέτοιο. Μιλούσα για τα μοντέλα που ανέφερε ο paredwse (Egreat και Popcorn), τα οποία παίζουν αυτήν τη στιγμή και MPEG-4 AVC video. Τώρα, τα απλά MPEG-4 ASP compatible standalone players των 30 και 40€ δε μπορούν να παίξουν AVC περιεχόμενο ούτε τώρα, ούτε στο μέλλον εννοείται.

σορρυ γράψε λάθος. Αρα ξεκινάμε να μαζεύουμε ευρω για την αγορά του καινούργιου player :P :p

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...