Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η εταιρεία DivX Inc, γνωστή για το ομώνυμο πακέτο video software, ανακοίνωσε την κυκλοφορία του DivX 7. Η τελευταία έκδοση του γνωστού προγράμματος περιλαμβάνει μια σημαντική καινοτομία που θα ικανοποιήσει τους απαιτητικούς χρήστες. Ειδικότερα, η έβδομη έκδοση περιλαμβάνει υποστήριξη για τη μέθοδο συμπίεσης video H.264.

Το πρότυπο H.264 επιτρέπει τη συμπίεση αρχείων video σε υψηλή ανάλυση και ποιότητα [1080p]. Το πρόγραμμα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις: τη δωρεάν, που περιλαμβάνει μόνο τον player και τη DivX Pro που πέρα από την αναπαραγωγή δίνει τη δυνατότητα για επεξεργασία και μετατροπή των video files.

Το DivX 7 είναι διαθέσιμο μέσα από την ανανεωμένη ιστοσελίδα της εταιρείας. Σημειωτέον ότι η έκδοση DivX Pro διατίθεται δωρεάν για δοκιμαστική περίοδο 15 ημερών.

Source.png Πηγή: pathfinder.gr

Source.png Πηγή: divx 7 info & download

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Επιτέλους! Το 1ο βήμα για να ερθει το H.264 σε ολα τα dvd players. :-D :-D

Αν περιμέναμε απο το nero νυχτώσαμε, στα 4 τελευταία χρόνια εχουν βγει το πολυ 10 players που υποστήριζαν NeroEnc και με τιμές ... φαρμάκι! :devil:

Δημοσ.

Πριν καμια.. 4-5 χρονια ειχα κατεβασει το DivX player κλπ κλπ

Αλλα δεν καταλαβα τι το ιδιαιτερο εχει..

και πηγε απο εκει που ηρθε!

Προφανως ειναι το προγραμμα που zip-αρονται οι ταινιες ε?

Δημοσ.

πειτε μας λιγο τι και πως. αν παρω απο θειο μια απλη rip ταινια πως το αξιοποιω? αλλιως αν εχω μια 1080p τι κανω? [αν κανω]

η παιρνω το blue ray και παιζω απο εκει?

Δημοσ.

Ένα πολύ σημαντικό, κατά τη γνώμη μου, παρεπόμενο της κυκλοφορίας του DivX 7 θα είναι η καλύτερη υποστήριξη Matroska/MKV (επιλέχθηκε ως το επίσημο container format του DivX 7) και MPEG-4 AVC video streams από mainstream κατασκευαστές player (Philips, Sony κλπ). Ελπίζω να δούμε μέσα στο 2009 πληθώρα νέων τέτοιων συσκευών και να μη διαψευσθεί αυτή μου η εκτίμηση...

• Super Moderators
Δημοσ.
Ένα πολύ σημαντικό, κατά τη γνώμη μου, παρεπόμενο της κυκλοφορίας του DivX 7 θα είναι η καλύτερη υποστήριξη Matroska/MKV (επιλέχθηκε ως το επίσημο container format του DivX 7) και MPEG-4 AVC video streams από mainstream κατασκευαστές player (Philips, Sony κλπ). Ελπίζω να δούμε μέσα στο 2009 πληθώρα νέων τέτοιων συσκευών και να μη διαψευσθεί αυτή μου η εκτίμηση...

Αναρωτιέμαι αν το νυν decoding τσιπάκι της Sigma Designs αναβαθμίζεται στα μηχανήματα που το φοράνε (popcorn, egreat).

Φοβάμαι πως θα χρειαστεί νέο τσιπάκι κι άρα νέο μηχάνημα...

Δημοσ.
Αναρωτιέμαι αν το νυν decoding τσιπάκι της Sigma Designs αναβαθμίζεται στα μηχανήματα που το φοράνε (popcorn, egreat).

Τέτοια λέγε. Σήμερα παρέλαβα το popcorn :P

Δημοσ.

ε ναι πρέπει να βγάλουν και αυτοί κάποια φράγκα. Η scene τους έχει γυρίσει την πλάτη, εδώ και καιρό. Το x264 κυριαρχεί και θα κυριαρχήσει.

Δημοσ.

Firmware updates γενικώς δίνουν οι εταιρείες, αλλά νέο τσιπάκι για ποιο λόγο να χρειαστεί; Όσον αφορά το DivX 7, τα video streams που θα παράγει θα είναι MPEG-4 Part 4/10 compliant: οποιοδήποτε συσκευή που μπορεί τώρα να παίξει MKV αρχεία με MPEG-4 ASP ή AVC video stream - αυτές που αναφέρεις μπορούν αν δεν κάνω λάθος - θα μπορεί να παίξει και τα MKV που θα παράγει η σουίτα/codec της DivX [1]. Το αν θα έχει στάμπα "DivX 7" ή "DivX Certified" που θα υποδηλώνει ρητά συμβατότητα με το output του Dr.DivX ή όπως αλλιώς λένε τώρα τη σχετική εφαρμογή (όπως π.χ. η αντίστοιχη στάμπα "NeroDigital" που είδαμε σε ορισμένα λίγα μηχανήματα) είναι άλλη ιστορία, θέμα licensing κλπ.

[1] Μία πιθανή εξαίρεση σε αυτό θα είναι αν π.χ. η DivX χρησιμοποιήσει κάποιο δικό της obscure format για τα streams υποτίτλων. Περί αυτού, δεν έχω γνώση και άποψη.

Δημοσ.
omni την διαφορα απο x264 & h264 δεν μας ειπες...

Και συ τι είσαι, εξεταστής?

πάντως να μη χαίρονται οι κάτοχοι divx συσκευών, διότι πανω από 480p αυτές δε βγάζουν. Νταξει και καλά επειδή το brrip προέρχεται από πηγη 1080p και του βάζουμε και λίγο sharpening δε σημαίνει ότι είναι καλύτερο από ένα avi.

Γι' αυτό μπείτε σε κανά καλό θείο, κάντε αθόρυβο το pc σας και καλωσήρθατε στον κόσμο του hd.

Δημοσ.

πειτε μας λιγο τι και πως. αν παρω απο θειο μια απλη rip ταινια πως το αξιοποιω? αλλιως αν εχω μια 1080p τι κανω? [αν κανω]

Δημοσ.

Υπάρχουν 2 ειδών ριπ. Τα πρώτα διατηρούν την ανάλυση 1080p, 720p. Τα άλλα τα brrip την "ριχνουν" σε απλού dvd (πχ 720*400). Eσύ λοιπόν παραγγέλνεις τα πρώτα (παίζουν άνετα σύμφωνα με τα specs σου) συνδέεις το pc με την hdtv σου και τα βλέπεις

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...