Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η AMD ανακοίνωσε την κυκλοφορία ενός νέου επεξεργαστή για φορητούς υπολογιστές της μικρομεσαίας κατηγορίας. Πρόκειται για τον μονοπύρηνο Athlon Neo, με συχνότητα λειτουργίας 1.6GHz και τιμή TDP 15W. Ο επεξεργαστής έχει 512MB L2 cache και υποστηρίζει μνήμη 667MHz DDR2 και DirectX 9.

Αν και εκ πρώτης όψεως φαίνεται να συνιστά την απάντηση της AMD στον Atom της Intel, τα πράγματα είναι ελαφρώς διαφορετικά. Ο Athlon Neo είναι μεγαλύτερος σε διαστάσεις από τον Atom και καταναλώνει περισσότερο ρεύμα, γεγονός που ευνοεί την Intel σε περίπτωση άμεσης σύγκρισης. Για το λόγο αυτό, η AMD στοχεύει στην αγορά των μεγάλων netbooks, με οθόνες 12 ή 13 ιντσών. Σύμφωνα με την εταιρεία, υπάρχει ένα κενό σε αυτό το κομμάτι της αγοράς, καθώς δεν έχει κατασκευαστεί επεξεργαστής ειδικά για αυτούς τους υπολογιστές.

Ο Athlon Neo θα είναι το βασικό στοιχείο της πλατφόρμας Yukon, η οποία θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων είτε την ATI Radeon HD 3450, είτε την ενσωματωμένη κάρτα X1250. Σε γενικές γραμμές, τα συστήματα που θα βασίζονται στην πλατφόρμα Yukon θα στοιχίζουν μεταξύ 500 και 650 ευρώ.

Source.png Πηγή: e-pcmag.gr

Δημοσ.

Επειδή είναι πιο μεγάλος και καίει παραπάνω σημαίνει οτι είναι και πιο αποδοτικός από τον atom; Μεγαλύτερα netbook 13" χμμμ 500-650 ευρώ χμμμ δηλαδή laptop, νομίζω οτι έχουν κυκλοφορήσει laptop στην αγορά εδώ και χρόνια. Μπράβο AMD, μου φαίνεται ambitious but rubbish, να δούμε.

Δημοσ.

Από τον atom καίει περισσότερο,ο οποίος είναι μικρός και για ελαφριά εργασία.Ο neo λογικά θα είναι και ταχύτερος γιατί στοχεύει σε laptop.Πάντως οι cpu έχουν φτάσει στα όριά τους από πλευράς κατανάλωσης ρεύματος.Αυτό που πρέπει να κοιτάξουν σοβαρά οι κατασκευαστές laptops είναι οι μπαταρίες.

Δημοσ.

Αφού το κόστος θα είναι αυξημένο τότε προσεγγίζει τις τιμές των κανονικών φορητών, απο εκει και πέρα δεν νομίζω να εχει εμπορική επιτυχία αν πραγματικα δεν προβεί σε κινήσεις που θα τον διαφοροποιήσουν απο τον ανταγωνισμό...

• Super Moderators
Δημοσ.

μάλλον εννοεί τα laptops γενικότερα που θα κυκλοφορήσουν με αυτόν το cpu

Δημοσ.
μάλλον εννοεί τα laptops γενικότερα που θα κυκλοφορήσουν με αυτόν το cpu

Δεν είμαι σίγουρος. Κάποια θα κυκλοφορήσουν με πχ. την HD3410. Dx10 θα υποστηρίζουν φαντάζομαι. Εκτός κι αν δε μετράει επειδή δε θα χουν Vista.

Δημοσ.

Πάντως θα κυκλοφορήσει μάλλον σε 2 εκδόσεις. Το dv2 είναι το πρώτο netbook που περιλαμβάνεται στην πλατφόρμα AMD's Neo platform, έχοντας στον εσωτερικό του κόσμο ένας 1.6GHz Athlon Neo MV-40 επεξεργαστή, μέχρι 4GB μνήμης και ένα σκληρό δίσκο 500GB παρακαλώ ξεκινώντας ως τιμή κοντά σα $699. Το dv3 starts at $799 έρεχεται με συγκεκριμένη προηγμένη σύνθεση, περιλαμβάνοντας είτε ένας 2GHz Athlon X2 QL-62 ή ένανα 2.4GHz Turion X2 Ultra ZM-86, μαζί με την κάρτα ATI Radeon HD 3200 graphics, up to 8GB of DDR2 RAM, 160/250/320/400GB σε ότι αφορά την επιλογή των σκληρών δίσκων

Δημοσ.

netbooks με 12 ίντσες έχουν αγοραστικό κοινό. Παραπάνω δε νομίζω...

Χωρίς CD /DVD , πολύ λεπτότερα και ελαφρύτερα από ένα αντίστοιχο laptop , και με οθόνη που δεν σου βγάζει τα μάτια (όπως είναι οι 9άρες που έχουν τα περισσότερα netbooks).

Με τιμή βέβαια το πολύ μέχρι 550 ευρώ...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...