Προς το περιεχόμενο

Αναβάθμιση Η/Υ

DonKixwtis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας ! λοιπον εχω εναν υπολογιστη,με μητρικη

GA-8SGXP-FS (ηταν μονο για τα siemens,ουτε η ιδια η Gigabyte δεν την εχει στην ιστοσελιδα της)

τα χαρακτηριστικα της υπαρχουν εδω

http://www.fujitsu-siemens.co.uk/rl/servicesupport/techsupport/boards/Motherboards/GigaByte/8sgxp/Man_GA-8SGXP-FS_uk.pdf

Εγω θελω να αλλαξω

1)καρτα γραφικων (εχω την Ati radeon 9200 series )

2) ram ( εχω 1και 250 gigabyte στα 333Hz)

3) με οσα διαβασα, εβγαλα το συμπερασμα οτι χρειαζομαι και τροφοδοτικο εχω(Fortron ATX-300GTF 300watt)

4 ) και ενα dvd αντιγραφικο διοτι με εγκατελειψε αυτο που εχω.

Μετα απο ψαξιμο κατεληξα στα εξης,

1) SAPPHIRE RADEON HD3650 512MB DDR2 AGP RETAIL

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.510679

2)SUPERTALENT X32PB2GC 2GB (2X1GB) DDR1 PC-3200 400MHZ DUAL CHANNEL KIT

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.552054

3)THERMALTAKE W0146 TR2 RX 450W CABLE MANAGEMENT http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650647

ή TRUST PW-5250 420W LOW NOISE BIG FAN PSUhttp://www.e-shop.gr

/show_per.phtml?id=PER.802383

4)LG GH-22LP SUPER MULTI LIGHTSCRIBE DVD REWRITER BLACK BULKhttp://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.330635

Λοιπον, εχω επεξεργαστη intel pentium 4 στα 3 Ghz. Με ενδιαφερει να αυξησω τη ram, γιατι μου κανει καποιες καθηστερησεις. Μια καλη καρτα γραφικων (οσο μπορει να ειναι με συνδεση Agp) για να παιζω κανα παιχνιδακι και να βλεπω εικονες της προκοπης. Το τροφοδοτικο γιατι μαλλον απ'οσα διαβασα στο νετ, οι καινουριες καρτες γραφικων καλο ειναι να εχουν απο 400 watt, αλλα καταμπερδευτηκα με το αν ειναι συμβατο ή οχι με τη μητρικη και αν υπαρχουν ολα τα πριζακια για τους δισκους (δυο εχω), τα dvd κτλ.

Το dvd αντιγραφικο απλα να ειναι καλο, (εχω μια αρνητικη προκαταληψη για τα nec, επειδη πολυ γρηγορα ,δεν μπορεσα να ξαναγραψω dvd και τωρα πανε και τα cd.)

Η ολη "αναβαθμιση" δε θελω να περναει τα 200€.

Περιμενω τα φωτα σας, τις προτασεις σας . Ευχαριστω εκ των προτερων, και περιμενω την πολυτιμη βοηθεια σας

Δημοσ.

AGP VGA:

- Radeon X1650 XT 256MB, αν οντως ειναι AGP!

http://www.computershops.gr/pegasus/h002/showproduct.php?code=3546&pcode=H002_I003546

- Radeon X1650 Pro 256MB

http://www.zero1.gr/product_info.php?products_id=76006

- Radeon X1650 Pro 512MB

http://www.pixmania.com/gr/gr/511824/art/sapphire-technology/radeon-x1650-pro-512-mb-t.html?srcid=7255&Partenaire=skroutz&Code=&aftrack=TWpJMk1EczFNakE1OzEyMzEzNzUxODA7UGFydGVuYWlyZT1za3JvdXR6JkNvZGU9

- Radeon X1650 Pro 512MB

http://www.zero1.gr/product_info.php?products_id=68530

* Απεφυγε την 3650, πολλες ασυμβατοτητες στην AGP εκδοση της :cry:

* Ενδεχομενως η 1650 να παιξει και με το 300αρη τροφοδοτικο σου...

Παντως, αν βρεις 7600GS σε AGP (ή 6600GT) μεταχειρισμενες πλεον,

δε θα χρειαζοσουν και αλλαγη τροφοδοτικου, τους φτανουν τα 300W.

* Με 1.25 GB ram τωρα, για XP τουλαχιστον δεν χρειαζεσαι περισσοτερα.

Το πολυ, βγαλε τα 256 MB και προσθεσε 1 Χ 1 GB, να εχεις 2 GB @ 333 :-)

* Οσο για τροφοδοτικο, εκτος της επιλογης 3850, 1950 Pro, ή 6800 Ultra (οχι!),

για το συγκεκριμενο P4 συστημα, ακομη κι αυτο το μικρο, θα του ηταν αρκετο:

http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1163981&catalog=20&category=69977705

Δημοσ.

Γιατί δεν τσοντάρεις λίγα ακόμα για ένα κομπλέ σύγχρονο σύστημα?...στο λέω καθώς μπορείς να στήσεις συνολικά καλύτερο rig με λίγα λεφτά σήμερα...ορίστε ένα παράδειγμα..^^

Κρατάς το κουτί και σκληρούς.

SEASONIC ΤΡΟΦ.350W SS-350ET 80plus APFC (Δεν χρειάζεσαι μεγαλύτερο, αθόρυβο και αποδοτικό)

AMD ATHLON 64 X2 5050E 2.60GZ AM2 BOX (Κρύος, γρήγορος και οικονομικός)

ASROCK ALIVEXFIRE-ESATA2 R3 (Xfire, e-sata, AM3 ready)

KINGSTON KVR800D2N5/2G 2GB PC6400 800MHZ VALUE RAM (Αρκετά προς το παρόν, αργότερα κοτσάρεις άλλα 2 επάνω)

ASUS EAH4670/DI 512MB PCI-E RETAIL (Απλά ότι καλύτερο στο price segment της)

SAMSUNG DVD-RW SH-S223F BLACK BULK (Πολύ αξιόπιστο σε εγγραφές, καλό auto write strategy για TYG02-3 + YUDEN000 T02-3)

Σύνολο, 260€. Ανάλογα με το πόσο σε ενδιαφέρει το pc gaming (δεν ξέρουμε και την ανάλυση της οθόνης σου) μπορείς να ρίξεις το κόστος ακόμα περισσότερο. Σου εγγυώμαι πως θα έχεις ένα συνολικά καλύτερο σύστημα, και με μεγάλες δυνατότητες αναβάθμισης στο μέλλον. Δεν αξίζει imo να χαλάσεις λεφτά σε AGP κάρτα.

Δημοσ.

ευχαριστω για τις απαντησεις παιδια. Οσο για την 1gb στα 333 hz δεν τη βρισκω ευκολα. Βαλε και το γεγονος οτι μενω επαρχια, αν βαλω τα εξοδα αποστολης, μου βγαινει περιπου το ιδιο να βαλω 2 κατευθειαν στα 400 .

To gaming δε με πολυαπασχολει ,κυριως με adventures ασχολουμαι. Το πιο πολυπλοκο που εχω βαλει ειναι το tomb raider legent :rolleyes:

. Το maximum ειναι για μενα τα 200, μαζι με τα εξοδα αποστολης.:-)

Θεωρω οτι το pc μου με καλυπτει κατα το 90% των αναγκων μου. Και απλα ηθελα μια μικροαναβαθμιση να φυγω απο τα 125 mb μνημη της καρτας γραφικων και αφου θα παρω ,γιατι να μην παρω κατευθειαν 512 mb?

. Βασικα να πω την αληθεια, ενας λογος που θελω καρτα γραφικων με μεγαλη μνημη, ειναι οτι γραφω μεσω καρτας τηλεορασης και με ενοχλει που κολλαει το ολο συστημα.

Κατα τ'αλλα ,ξερω οτι ο Η/Υ δεν ειναι επενδηση ουτως ή αλλως. Γι αυτο μενω στο παλιο μου συστημα. Αμα ερθει εκεινη η ωρα που θα πρεπει να φαει κλωτσια,και θα εχω και το χρημα θα το στησω απο την αρχη.

Στο τροφοδοτικο παιζει θεμα συμβατοτητας; Επειδη το δικο μου κανει και καμποσο θορυβο, νομιζω οτι δεν θα ηταν κακη ιδεα να το αντικαταστησω. Αλλα με προβληματιζει το γεγονος οτι σε πολλα γραφει για sata συνδεση. Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι, αν τελικα παρω τροφοδοτικο, ακομα και αυτο που προτινεις Delirium, δε γραφει τεχνικα χαρακτηριστικα(οχι οτι τα καταλαβαινω ,αλλα λεμε τωρα), θα κανει για την μητρικη μου;

Παντως γενικα δεν αξιζει να προσπαθησω να αναβαθμισω τον υπαρχοντα Η/Υ?

Δημοσ.

Για 200 ευρώ δεν αξίζει αναβάθμιση. Με 100 πάνω κάτω πουλάς τα υπάρχοντά σου και παίρνεις καινούργιο σύστημα με τις 3πλάσιες επιδόσεις. Τώρα θα δώσεις 200 ευρώ και σε 6 μήνες θα τα "πετάξεις" (όχι κυριολεκτικά αλλά θα είναι χαμένα λεφτά)

Δημοσ.

αρχιζω να πειθομαι οτι δεν αξιζει τον κοπο να κανω καν αναβαθμιση. Ομως αν πω οτι παιρνω το παραδειγμα του Dante80, στη μητρικη αυτη θα μπορεσω να συνδεσω τους δυο σκληρους που εχω; απ'οσα γνωριζω ειναι συνδεση atapi.

Δημοσ.
Οσο για την 1gb στα 333 hz δεν τη βρισκω ευκολα. Βαλε και το γεγονος οτι μενω επαρχια, αν βαλω τα εξοδα αποστολης, μου βγαινει περιπου το ιδιο να βαλω 2 κατευθειαν στα 400

Δε χρειαζεσαι @ 333: 1 GB @ 400 θα (συγ)χρονιστει με τις χαμηλοτερες @ 333 MHz :-)

-----Προστέθηκε 8/1/2009 στις 12 : 51 : 10-----

Βασικα να πω την αληθεια, ενας λογος που θελω καρτα γραφικων με μεγαλη μνημη, ειναι οτι γραφω μεσω καρτας τηλεορασης και με ενοχλει που κολλαει το ολο συστημα.

Κατα πασα πιθανοτητα, ασχετο-ανεξαρτητο θεμα, απο την καρτα γραφικων σου :fear:

-----Προστέθηκε 8/1/2009 στις 12 : 52 : 41-----

Στο τροφοδοτικο παιζει θεμα συμβατοτητας; Επειδη το δικο μου κανει και καμποσο θορυβο, νομιζω οτι δεν θα ηταν κακη ιδεα να το αντικαταστησω. Αλλα με προβληματιζει το γεγονος οτι σε πολλα γραφει για sata συνδεση. Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι, αν τελικα παρω τροφοδοτικο, ακομα και αυτο που προτινεις Delirium, δε γραφει τεχνικα χαρακτηριστικα(οχι οτι τα καταλαβαινω ,αλλα λεμε τωρα), θα κανει για την μητρικη μου;

Για P4 μητρικη, ναι θα κανουν :-)

-----Προστέθηκε 8/1/2009 στις 12 : 57 : 07-----

Παντως γενικα δεν αξιζει να προσπαθησω να αναβαθμισω τον υπαρχοντα Η/Υ?

Αν μεινεις < 100 ευρω ναι B)

Ενδεχομενο να βοηθηθεις μεσω software στο υπαρχον pcακι?

- Παραμετροποιησης - καθαρισμος, ή και clean install των XP

- Εγκατασταση σωστων - βελτιστων προγραμματων & drivers

Δημοσ.
αρχιζω να πειθομαι οτι δεν αξιζει τον κοπο να κανω καν αναβαθμιση. Ομως αν πω οτι παιρνω το παραδειγμα του Dante80, στη μητρικη αυτη θα μπορεσω να συνδεσω τους δυο σκληρους που εχω; απ'οσα γνωριζω ειναι συνδεση atapi.

Θα μπορείς στην ίδια καλωδιοταινία αλλά θα αγοράσεις sata dvd.

Δημοσ.
Δε χρειαζεσαι @ 333: 1 GB @ 400 θα (συγ)χρονιστει με τις χαμηλοτερες @ 333 MHz :-)

A ! ωραια, ευχαριστω, το ειχα απορια και αυτο:-)

Κατα πασα πιθανοτητα, ασχετο-ανεξαρτητο θεμα, απο την καρτα γραφικων σου :fear:

:shock:

προφανως,:lol: , για να το λες που ξερεις καλυτερα.;) Γι αυτο το θεμα θα το ψαξω διαφορετικα

Αν μεινεις < 100 ευρω ναι B)

Ενδεχομενο να βοηθηθεις μεσω software στο υπαρχον pcακι?

- Παραμετροποιησης - καθαρισμος, ή και clean install των XP

- Εγκατασταση σωστων - βελτιστων προγραμματων & drivers

Κατα πασα πιθανοτητα , θα βαλω την καρτα γραφικων που προτινεις και μια ram 1gb, και θα εχω κανει την ψιλοαναβαθμιση μου. Οποτε μενω κατω των 100€, B)

Σας ευχαριστω και τους δυο ,για το χρονο που αφιερωσατε ,για να μου λυσετε τις αποριες μου:-)

κανω edit, γιατι μολις προσεξα στα χαρακτηριστικα της μητρικης μου αυτο

Slots 1 AGP slot supports 8X/4X mode

5 PCI slots support 33MHz & PCI 2.2 compliant

υπαρχει περιπτωση να παιρνει καρτα γραφικων pci-e?

Δημοσ.

Slots 1 AGP slot supports 8X/4X mode

5 PCI slots support 33MHz & PCI 2.2 compliant

υπαρχει περιπτωση να παιρνει καρτα γραφικων pci-e?

Οχι, ειναι απλες PCI :shifty:

Για simple adventures, δε ξερω αν χρειαζεσαι και νεα vga...

Παντως, κολληματα του tv-tuner, ειναι ασχετα απο vga :P

Δημοσ.

Εγώ θα επιμείνω να ακολουθήσεις την σύνθεση του Dante, και αν δεν μπορείς να υπερβείς κατά πολύ τα 200€ που έχεις, βολέψου με μία απλή κάρτα γραφικών, την οποία μπορείς να αναβαθμίσεις αν χρειαστεί μελλοντικα.

Οι IDE δίσκοι σου δεν είναι θέμα αφού είναι μόλις 2, και φυσικά αξίζει να ξοδέψεις κάτι παραπάνω για ένα αξιοπρεπές σύστημα με δυνατότητες αναβάθμισης...

Δημοσ.

ειναι μια αποψη. Προσωπικα ομως δε βρισκω το λογο να παρω κατι πιο αξιοπρεπες, αφου η χρηση που κανω στο Pc ειναι πολυ συγκεκριμενα πραγματα ,τοσο συγκεκριμενα που στο τελος θα αναρωτηθω αν χρειαζομαι εγω αναβαθμιση.διοτι η τεχνολογια περαν οτι δε με συγκινει ,δε βρισκω και λογο να παρω κατι καλυτερο αφου με εξυπηρετει το υπαρχον. Απλα και μονο μια μικρη αναβαθμιση για να βλεπω πιο ομορφα τα γραφικα στα παλιοτερα παιχνιδια, θα ηθελα. Τωρα αν το βρισκετε τοσο τραγικη την αναβαθμιση σε παλιο Pc,5 περιπου χρονων, δεν το πολυκαταλαβαινω. Σιγουρα τα καινουρια ειναι καλα κτλ.

Και αν βαλουμε να παρω και το ενα και το αλλο θα φτασω σε κανονικη συνθεση υπολογιστη. Οποτε δεν ειναι αναβαθμιση ειναι ολικη επαναφορα.

Καταλαβαινω την αγαπη καποιων με την τεχνολογια, αλλα ο καθενας εχει συγκεκριμενες αναγκες και χρησεις στον υπολογιστη

Προσωπικα ανοιξα το τοπικ για να ρωτησω περι συμβατοτητας και κυριως του τροφοδοτικου με τη μητρικη μου, και οχι τοσο αν με συμφερει ή μη η αναβαθμιση.

Δημοσ.

Καλά δεν θέλουμε να σε κάνουμε να αλλάξεις σύστημα σώνει και καλά.

Αυτό που πιστεύει ο καθένας πως είναι καλύτερο για εσένα λέει. Και από την στιγμή που είπες πως διαθέτεις συγκεκριμένο ποσό, σου είπαμε τι είναι προτιμότερο να κάνεις με αυτό.

Δεν είναι θέμα αγάπης για την τεχνολογία, αλλά κατανόησης για την τσέπη σου. Και η άποψη κάποιων είναι πως είναι κρίμα για την τσέπη σου πρώτα να αναβαθμίσεις το συγκεκριμένο σύστημα.

anyway, εσύ έχεις και το μαχαίρι και το καρπούζι, όπως νομίζεις κάνε.

:-)

Δημοσ.

anyway, εσύ έχεις και το μαχαίρι και το καρπούζι, όπως νομίζεις κάνε.

Γιατί νομίζω οτι το έχω διαβάσει και σε άλλο ποστ αυτό αλλά με διαφορά φρούτου;(πεπόνι στο άλλο :-D)

Δημοσ.

:X :cry:

κανεις δεν ξερει να μου πει αν χρειαζεται συστημα ψυξης για τον AMD ATHLON 64 X2 5050E 2.60GZ AM2 BOX ??????????????

:confused:

τελος παντων, νομιζω οτι δε χρειαζεται εφοσον λεει Ψύκτρα και ανεμιστηράκι. Απλα ηθελα να ξερω αν περιεχονται στο πακετο και αν επαρκουν.

Anyway, ευχαριστω για τη βοηθεια σας.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...