Προς το περιεχόμενο

Εισαγωγή σε πανεπιστήμια χωρίς πανελλαδικές εξετάσεις.

NIXZ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
και στο κάτω κάτω όλοι απο σας που έχετε κάνει post

κανείς δεν πέρασε Ελλάδα όλοι εξωτερικό πάτε/θα πάτε.

Λάθος κατάλαβες τότε από τα post μας.

Δεν έχω πρόβλημα να διαβάζω 2 μήνες τα γαμημένα τα συμπληρώματα για τον π είναι έτσι κι αλλιώς τα μαθηματικά και οι φυσικές (μόνο διάβασμα θέλουν)

Λάθος τα μαθηματικά και η φυσική ίσως είναι τα μοναδικά μαθήματα που εκτός από διάβασμα θέλει να διαθέτεις και πολλά άλλα.

πλάκα κάνεις έτσι?

Η αλήθεια έιναι πως έχετε ξενερώσει με το system ή απλά έχετε βολευτεί κάπου και απο κει και πέρα δεν σας να νοιάζει τίποτα τέρμα ας το πάρουμε απόφαση τίποτα δεν αλλάζει η λύση είναι μόνο το 6 ώρο διάβασμα.(για να περάσεις αρχιτεκτoνική ή αλλιώς υπάρχει και ζαμπονοκοφτική καβάλας) αν δεν μπορείς σε αποβάλλει το σύστημα και σταματάει εκεί. fine with that?

Κανείς δεν έχει βολευτεί με το διάβασμα και το 6ωρο διάβασμα ποιος τα λέει αυτά? Απλά είναι μερικά επαγγέλματα όπως το δικό σου που χωρίς διάβασμα δεν μπορείς να το εξασκήσεις. Δεν μπορείς επειδή ζωγραφίζεις ωραία να γίνεις αρχιτέκτονας χωρίς να ξέρεις 5 πράγματα παραπάνω ούτε με κανένα άλλο "πνευματικό" επάγγελμα γίνεται αυτό πως να το κάνουμε. Κανένα σύστημα και καμία εξέταση σε καμία χώρα δεν απαιτούν λίγο διάβασμα ή καθόλου εξετάσεις, όχι επειδή είναι κομπλεξικοί οι καθηγητές αλλά επειδή κάπως πρέπει να μάθεις. Να στα ανοίξουν και να στα βάλουν στο κεφάλι δεν γίνεται προς το παρόν.

Αν δεν θέλεις πολύ διάβασμα τότε μπορείς να διαλέξεις κάτι άλλο πιο τεχνικό, υπάρχουν αρκετά τέτοια επαγγέλματα. Όσο για τις εξετάσεις πρέπει με κάποιο τρόπο να ξεσκαρτάρει το πανεπιστήμιο/σχολείο ποιοι έχουν τις γνώσεις και ποιοι όχι αν έχεις καλύτερη λύση πες την.

• Απαντ. 213
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Λάθος τα μαθηματικά και η φυσική ίσως είναι τα μοναδικά μαθήματα που εκτός από διάβασμα θέλει να διαθέτεις και πολλά άλλα.

του πανεπιστημίου ναι αλλά μέχρι στιγμής στους τριγωνομετρικούς αριθμούς και

στις μεταβολές μονοατομικών αερίων απλά ζωγραφίζεις.

Δημοσ.
Γιατί εσύ έχεις περάσει όλα τα master της Ελλάδας και ξέρεις? Και για να σου απαντήσω στην ερώτησή σου:

1) Το λένε πολλοί καθηγητές, τόσο από Ελληνικά πανεπιστήμια, όσο και στο εξωτερικό, συγκεκριμένα Αμερική, Αγγλία, Ελβετία. Δεν χρειάζεται να επεκταθώ παραπάνω, γνώμες είναι αυτά, απλά επειδή τυχαίνει να έχω αρκετά συγγενικά πρόσωπα και να το έχω ψάξει λίγο παραπάνω το θέμα.

2) Βλέπω κάτι τυπάκια με 2,3 master από τα πανεπιστήμια του κώλου της Αγγλίας που σκάνε για δουλειά και δεν έχουν πάρει μυρωδιά τι είναι αυτό που σπουδάσανε. Δεν μιλάω για τα management και όλα αυτά, δεν τα ξέρω, μιλάω για μηχανικούς. Όταν λέμε όμως ότι δεν έχουν ιδέα, πραγματικά, δεν ξέρουν όυτε τα βασικά.

3) Μίλησα στο τηλέφωνο με έναν καθηγητή από σοβαρό πανεπιστήμιο της Αγγλίας (θα πω και το όνομά του, το Imperial College ήταν). Τα λόγια του ήταν ότι είμαι δεκτός, αλλά καλύτερα θα ήταν να μην πάω εκεί άμα θέλω να ασχοληθώ σοβαρά με το αντικείμενο, και να προτιμήσω κάποιο πανεπιστήμιο στην Αμερική ή σε άλλη Ευρωπαική Χώρα. Μέχρι και οι ίδιοι έχουν πάρει χαμπάρι ότι η παιδεία του είναι το μεγαλύτερο εμπόριο που έχουν να πλασάρουν.

Και εσύ από που βγάζεις το συμπέρασμα ότι τα Αγγλικά είναι καλύτερα από τα Ελληνικά? Μήπως σπουδάζεις εσύ σε ένα από αυτά, στα οποία αν δεν κάνω λάθος πληρώνεις κιόλας? Αυτό εννοώ όταν λέω ότι πουλάνε πτυχία. Κατά τα άλλα πιστεύω τα παραπάνω να σου φτάνουνε.

Μην μιλήσουμε για τις πτυχιακές και τις διπλωματικές. Επειδή έτυχε να γνωρίσω άτομο που σε 4 χρόνια πήρε bachelor & master από αγγλικό πανεπιστήμιο του κώλου πάνω στο τομέα μου, δεν του αναγνωρίζανε το πτυχίο αν δεν περνούσε από μερικά μαθήματα στο Ελληνικό Πολυτεχνείο. Μην φανταστείς πολλά, 5,6 μόνο, όχο και τα 65 που κάνουμε εμείς. Υποτίθεται ότι τα είχε διδαχθεί και τα ήξερε καλά για να έχει και master σε 4 χρόνια. Τον βρήκα, τον βοήθησα, του έδωσα βιβλία και σημειώσεις, του είπα τι να προσέξει και τι να διαβάσει και πήγε και πήρε 1. Το φαντάζεσαι? Αυτός με το master και τις τεράστιες γνώσεις. Και για να μην λες ότι είναι ατυχές περιστατικό, επειδή τυχαίνει πάντα να κοιτάω την λίστα με τα ονόματα αυτών που δίνουν για αναγνώριση ξένου πτυχίου, πάνω από 5 δεν έχω δει, και αυτά είναι χαριστικά μην σου πω. Οι περισσότεροι είναι γύρω στο 2,3. Τι σκατά μαθαίνανε έξω και κόβονται όλοι? Master δεν έχουν? Απλά δεν μάθανε τίποτα.

Όσο για την διπλωματική αυτού του ατόμου, επειδή πάλι έτυχε να την δω, αυτό που έκανε απλά είναι να πάρει ένα εμπορικό πακέτο και να βάλει διάφορες παραμέτρους και να τρέξει cases. Το κάνει και η γιαγιά μου που δεν έχει βγάλει πολυτεχνείο. Και μετά παραπονιόταν γιατί δεν αναγνωρίζεται το αντίστοιχο μάθημα...Δηλαδή με μια τέτοια πτυχιακή έμαθε, έτσι? Απλά αντί να κάτσει να σκεφτεί πάτησε μερικά κουμπιά και έβγαλε πολλές εικόνες. Άφησε και το pc να τρέχει με τις ώρες για να λέει ότι κάτι έκανε.

Δεν λέω ότι αυτό έξω είναι ο κανόνας, ούτε όμως ότι στην Ελλάδα οι πτυχιακές είναι όλες του κώλου. Μην τα ισωπεδώνουμε όλα.

Για την οργάνωση των Ελληνικών πανεπιστημίων κανείς δεν αμφιβάλει. Αυτό είναι που καταστρέφει τα Ελληνικά πανεπιστήμια. Όσο για τα υπόλοιπα, πιστεύω σε έχω καλύψει. Σε γενικές γραμμές η Αγγλία πουλάει πτυχία. Έχει 2,3 πανεπιστήμια που κρατάνε τα μπόσικα και κάνουν πολύ σοβα΄ρη δουλειά και τα υπόλοιπα πουλάνε πτυχία. Τώρα το αν θα είσαι προτιμότερος στην αγορά εργασίας είναι άλλο θέμα. Ξέρεις, πολλές φορές ο Έλληνας είναι βλάκας. Προτιμάει να ακούσει ότι ο άλλος είναι από Αγγλία, παρά από Ελλάδα και ας μην ξέρει τίποτα. Όχι ότι από την Ελλάδα ξέρουν και πάρα πολλά, αλλά τέλος πάντων. Τα ίδια σκ@τ@ είναι και τα 2. Απλά στην Αγγλία σου δίνουν την ψευδαίσθηση ότι κάνεις κάτι ενώ στην ουσία δεν κάνεις τίποτα.

Και για να μην παρεξηγηθούμε. Το Αγγλικό πανεπιστήμιο θα σου μάθει 5 πράγματα, αλλά θα σε βάλει κάτω και θα σε πατήσει να τα μάθεις. Το Ελληνικόα πανεπιστήμιο θα σου διδάξει 50 πράγματα, αλλά θα σε αφήσει να κάνεις ό,τι θέλεις. Άμα δεν γουστάρεις, μην μάθεις και τίποτα. Και τα rankings δεν λένε τίποτα. Αν τα rankings γίνονταν με κριτήριο το πρόγραμμα σπουδών, τις δημοσιεύσεις, τα ερευνητικά προγράμματα κ.λ.π, να δεις που θα βρίσκονταν τα αγγλικά. Απλά τα rankings κοιτάνε campus, φοιτητές από ξένες χώρες και τέτοια πράγματα.

Ελπίζω να μην παρεξηγηθώ, την γνώμη μου λέω, η οποία δυστυχώς βλέπω ότι επιβεβαιώνεται κάθε μέρα. Δεν πίστευα ότι το άτομο αυτό θα ήταν τόσο άσχετο όταν ήρθε να περάσει τα 6 μαθήματα για να αναγνωριστεί το πτυχίο του. Πάμε για την 5η εξεταστική από τότε, και ακόμα δεν έχει περάσει ούτε ένα μάθημα...

-----Προστέθηκε 10/1/2009 στις 02 : 16 : 07-----

Οκ, το παίρνω πίσω, δεν υποτιμώ του αρχιτέκτονες, πολύ σοβαρή δουλειά κάνουν. Απλά ξεφεύγει λιγάκι από τα όρια της έννοιας του μηχανικού.

καταρχας,σοθ ειπα εγω οτι τα μαστερ της ελλαδας ειναι του κωλου?ΓΙΑ ΤΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΕς ΜΙΛΗΣΑ

1)Tην επειχηρηματολογια το λενε πολλοι,το ακουσα, μου το πανε,ειναι του κωλου,αν δεν εχεις στοιχεια,μην μιλας

2)Αμα εχει σπουδασει σε κανα ακυρο πανεπιστημιο,λογικα δεν θα εχει ιδεα,αλλα τα καλα ειναι καλυτερα απο το μετσοβιο,κοιτα το ranking,εγω μιλαω με αποδειξεις!

3)θες να μας πεις οτι καθηγητης πολυτεχνειου σου ειπε για το πολυτεχνειο του οτι τα μαστερ τους δεν ειναι τοσο καλα οσο τα αντισοιχα της αμερικης και να πας σε εκει πολειτεχνειο,:mrgreen::mrgreen::mrgreen:,τα νοιωθεις αυτα που γραφεις?μεχρι αυριο θα γελαω

εχει κριτηρια για να σε δεχτουν και να τους πληρωσεις!!!!δεν σε περνουν επειδη πληρωνεις,θελουν βαθμους,και απο οτι καταλαβαινω εισαι τελειως ασχετως επι του θεματος,και επειδη εσυ σπουδασες σε ελληνικο πανεπιστημιο νομιζεις οτι τα αλλα δεν αξιζουν,κλασσικη ελληνικη λογικη,να σε πληροφορησω οτι εδω θεωρουνε οτι τα ελληνικα πανεπιστημια ειναι του κωλου,ποιος εχει δικιο??

θα στο ξαναπω,στην αγγλια εχει πολυτεχνεια εχει και πολυτεχνικες σχολες(τ.ε.ι),για να εδινε 5,6 μαθηματα θα ειχε τελειωσει πολυτεχνικη σχολη,και το ειπες και μονος σου ηταν του κωλου το πανεπιστημιο του,μαθε τα λιγο πριν βγαζεις συμπερασματα,αλλα ξεχασα τα αγγλικα ειναι του κωλου,πουλανε χαρτια,κατι σαν την λαικη ενα πραγμα:o

τα rankings κοιτανε προγραμμα σπουδων,κριτηρια εισοδου,το τη εκπαιδευτικο υλικο εχει το πανεπιστημιο(καθηγητες και εγκαταστασεις),και το ποσο ευκολα θα βρει δουλεια οταν τελειωσει,ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΧΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ,και καποια αλλα που ισως να μην γνωριζω

αν θες απαντα ειλικρινα,ποσοι ελληνες φοιτητες περνανε με σκονακι,ποσοι δνε κανουν τπτ στην πτυχιακη τουσ και περνουν 10,ποσοι δεν πατανε σε μαθημα και περνουν σημειωσεις απο κομματα,ποσοι χανουν εξεταστηκες λογω καταληψεων,ποσοι γλυφουν καθηγητες για να τους κανουν το 4 5 να περασουνε,τα αγγλικα πανεπιστημια δεν εχουνε τετοια

-----Προστέθηκε 10/1/2009 στις 06 : 05 : 10-----

του πανεπιστημίου ναι αλλά μέχρι στιγμής στους τριγωνομετρικούς αριθμούς και

στις μεταβολές μονοατομικών αερίων απλά ζωγραφίζεις.

ξεκινησες ενα threat και συμμετυχα γτ νομιζα οτι δεν σου αρεσε το συστημα των πανελληνιων και ηθελες να το αλλαξεις με κατι καλυτερο,αλλα η αληθεια ειναι οτι κανενα συστημα δεν σου αρεσει,και γενικως τπτ δεν σου αρεσει εκτος απο το να την αραζεις και να μιλας για τα γαμημενα τα συστηματα

robocop here

Δημοσ.

Ας πω κι εγώ τη γνώμη μου. Είσαι 17 ετών. 17άρηδες στην Ελλάδα είναι άλλοι 100 χιλιάδες, περίπου. Για να μπεις στην αρχιτεκτονική, ας πούμε ότι πρέπει η επίδοσή σου στις πανελλαδικές να είναι τέτοια ώστε να μην σε ξεπεράσουν περισσότεροι από, ας πούμε, 2 χιλιάδες συνομήλικοί σου. Αν μιλάμε για Ιατρική, ο αριθμός αυτός μικραίνει ακόμα περισσότερο.

Όταν λοιπόν μιλάμε ότι πρέπει να είσαι στο ανώτερο 2% ή κάπου εκεί, καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για πρωταθλητισμό. Πρωταθλητισμός χωρίς να ξεκωλωθείς δεν υπάρχει πουθενά. Ούτε στον αθλητισμό, ούτε στην τέχνη, ούτε στην επιστήμη. Επίσης, δεν υπάρχει πρωταθλητής χωρίς ταλέντο, δηλαδή κάποια προίκα από τη φύση. Άρα, για να περάσεις σε μια από τις κορυφαίες σχολές, πρέπει 1.να έχεις τις δυνατότητες να το κάνεις, 2.να θέλεις πολύ να το πετύχεις και 3.να τα δώσεις όλα.

Προφανώς και το εκπαιδευτικό σύστημα είναι τρισάθλιο. Το σχολείο είναι για τα πανηγύρια και τρέχουν όλοι στα φροντιστήρια για να καλύψουν το ξύσιμο που πέφτει από καθηγητές και μαθητές στις ώρες του σχολείου. Αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι αν θες να κάνεις πρωταθλητισμό, θα πρέπει να θυσιάσεις άλλα πράγματα. Κι αυτό ισχύει σε όλες τις χώρες του κόσμου. Αν δε θέλεις ή δεν μπορείς να το πάρεις απόφαση, κάτσε και σκέψου μήπως προτιμάς να κάνεις κάτι άλλο στο μέλλον και όχι να σπουδάσεις κάτι τόσο απαιτητικό.

Δημοσ.
θες να μας πεις οτι καθηγητης πολυτεχνειου σου ειπε για το πολυτεχνειο του οτι τα μαστερ τους δεν ειναι τοσο καλα οσο τα αντισοιχα της αμερικης και να πας σε εκει πολειτεχνειο

ναι έχει δίκιο, εμένα ο πρύτανης της οξφόρδης μου είπε έλα να διδάξεις χωρίς phd. Πάντως εγώ δεν ξέρω ποιο είναι καλό, ποιο κακό, εγώ ξέρω πως ο φοιτητής της οξφόρδης,του χαρβαρντ, του εράσμους (όχι του προγράμματος) δεν χάνεται. Ε του ΕΜΠ και της ΑΣΟΕΕ είναι φτερό στον άνεμο. Φανταστέιτε δλδ τα άλλα αει/ατει

Δημοσ.
Α

Όταν λοιπόν μιλάμε ότι πρέπει να είσαι στο ανώτερο 2% ή κάπου εκεί, καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για πρωταθλητισμό. Πρωταθλητισμός χωρίς να ξεκωλωθείς δεν υπάρχει πουθενά. Ούτε στον αθλητισμό, ούτε στην τέχνη, ούτε στην επιστήμη.

Tο θεμα ειναι σε τι "αθλημα" κανεις πρωταθλητισμο.

Δηλ αν ειναι να εισαι 'πρωταθλητης' στο να αποστηθιζεις (γιατι περι αυτου προκειται) γνωσεις, πληροφοριες, χωρις να εξασκεις την κριτικη ικανοτητα παραμετρος η οποια κατα κυριο λογο θα σε κανει "πρωτο" (απαισια εκφραση) στην επιστημη, στο επαγγελμα ή οτι αλλο ακολουθεις τοτε... βραστα.

Πραγματικα καθολου καλο τοσο για τους επιστημονες-επαγγελματιες που θα δουν οτι το να διαβαζεις και να ασχολεισαι με το αντικειμενο σου ''λυκειακα'' δεν σου προσφερει τπτ, οσο και για τς υπολοιπους που θα "εξυπηρετουνται" απο ανθρωπους που δεν προσεγγιζουν σωστα την πραγματικοτητα.

Δημοσ.

Μου άρεσε όπως τα πε ο Φίλιππος.

Λοιπόν είμαι επίσης 17 και δίνω φέτος πανελλήνιες. Κυνηγάω μεταξύ άλλων και τη νομική. Όπως καταλαβαίνεις έχω συνειδητοποιήσει ήδη από την Ά λυκείου πως για να καταφέρω κάτι τέτοιο χρειάζεται καλό και συστηματικό διάβασμα. Είναι γεγονός πως αργά ή γρήγορα θα στρωθείς καθώς ΟΛΟΙ οι συμμαθητές και φίλοι σου αυτό θα κάνουν.

Δεν είναι τόσο φοβερό πράγμα οι πανελλήνιες όσο το παρουσιάζουν και στο λέω εγώ που είμαι και της θεωρητικής (στη λογοτεχνία πχ. έχω χαλαρά 600 σελίδες σημειώσεις να διαβάσω...) Αυτό που ξέρω είναι πως είμαι στην κατεύθηνση που μου αρέσει και κάνω τα μαθήματα που γουστάρω. Τη βρίσκω να διαβάζω Ιστορία, Αριστοτέλη, Πλάτωνα, Ρίτσο, Καβάφη κτλ. όπως και οι φίλοι μου στη θετικοτεχνολογική καθώς και η πλειοψηφία στο forum διάβαζε ολοκληρώματα, παραγώγους κτλ. και επίσης το γουστάρουν. Αυτό μου αρκεί ώστε να παραμείνω συγκεντρωμένος στο στόχο μου. Και απ'ο κει και πέρα το πανεπιστήμιο είναι για να εντριφήσεις σε αυτό που σου αρέσει και με το οποίο θα ασχολείσαι μέχρι να βγεις στη σύνταξη.

Τι σου λέω τώρα; είμαι καμένος, another robot κτλ.

Ξέρω εσύ θες καφέδες, Clubακια, καυλάντες, διακοπές Πάρο με την παρέα. Όλα αυτά σαφώς δεν αποκλείονται από το διάβασμα για τις πανελλαδικές φτάνει να έχεις αντοχές. Πήγα το σάββατο πχ. σε ένα club στο μπουρνάζι, έγινα πίτα και έκανα μέχρι την Τρίτη να συνέλθω. Αποτέλεσμα να μείνει πίσω το διάβασμα και να τα λουστώ μεσα στην εβδομάδα χτυπώντας 12ωρα. 1,5 χρόνος σου μένει. Δε σου λέω να κάτσεις σπίτι και να φωτοσυνθέτεις αλλά δε γίνεται η μέρα να έχει 30 ώρες για να τα κάνεις όλα. Πρέπει αυτό το διάστημα να κάνεις 1-2 υποχωρήσεις.

Βέβαια και το πανεπιστήμιο έχει διάβασμα ειδικά στα κορυφέα τμήματα αλλά αρνούμαι να πιστέψω πως συγκρίνεται με τις πανελλαδικές. Οκ όλοι εσείς διαβάζετε στις εξεταστικές, η δυσκολία πάντως είναι αναλογη του επιπέδου σας και δεν ειναι σίγουρα αυτό το πράγμα το οποίο βιώνουμε καθημερινά για 9 μήνες στη Γ λυκείου έτσι δεν είναι;;; Παντου ακούω και βλέπω <<φοιτιητική ζωη>>...την καταρίπτουμε τελείως;;;

Τέλος, δυστυχώς το ξέρω οτι η παιδεία είναι χάλια απο πρώτο χέρι. Το σχολείο μου είναι σα φυλακή, τάξεις κανουν μάθημα σε λυόμενα, στο διάδρομο και στο σπιτάκι του φύλακα. Έχω καθήγητες που είναι ανίκανοι να διδάξουν (και συμμαθητές που είναι ανίκανοι να ακούσουν) και όμως κάνουν πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα με αποτέλεσμα να τα σκάω στα φροντιστήρια για να τα ακούσω σωστα. Τι να κάνουμε όμως; Η έκταση για την ανοικοδόμηση του καινούριου σχολείου που υποτίθεται θα ξεκινουσε πριν 20 χρόνια έγινε γήπεδο, οι συμμαθητές είναι ζώα, ο σύλλογος των καθηγητών αλληλουποστηρίζεται και η μονιμότητα των ΔΥ ισχύει απο το 1911. Κάναμε καταλήψεις, στείλαμε επιστολές αλλά ενα χελιδόνι δε φέρνει τη άνοιξη. Πάλι θα λέμε για το ποσοστο του προυπολογισμού για την παιδεία και για τη νοοτροπία του νεοέλληνα ;! Να κάτσουμε να διαμαρτυρόμαστε για την αδικία στα fora; Εγώ πάντως περιμένω πως και πως την ενηλικίωση μου για να ψηφίσω...

Ανακεφαλαιώνουμε: το σύστημα χέστηκε αν θα γίνεις αρχιτέκτων ή θα δουλεύεις σε βενζινάδικο. Έτσι λοιπόν και συ δες το τελείως χρησιμοθηρικά. Το δικό σου μέλλον εξασφαλίζεις, δεν κάνεις το χατιρι κάποιου άλλου.

Δημοσ.

Να δώσω και εγώ τα 2 cents μου

Κατα την γνώμη μου πάντα δεν φταίει το Ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα(οχι οτι είναι τέλειο αλλά τουλάχιστον είναι πιο δίκαιο απο κατι αλλα) αλλά πρώτον η νοοτροπία του Ελληνα που τα θέλει όλα έτοιμα, μεσα σε αυτους βεβαίως είμαι και εγώ.

Δεύτερον υπάρχει προπαγάνδα απο μερικούς που δεν τους συμφέρει το παρον συστημα γιατι δεν στήνεται εύκολα. Δείτε τα παιδια των δικηγόρων, γιατρών, βουλευτών(ανθρωποι με χρήμα που νομίζουν οτι όλα αγοράζονται) που εχουν μείνει στις πανελλήνιες και σαν δικαιολογία χρησιμοποιουν οτι οι ελληνικές σχολές δεν είναι καλές...

Τρίτον βολεύονται εργατικά πολλοι ανθρώποι ετσι, τα φροντιστήρια, ιδιωτικά σχολεία, ιεκ κλπ. Σκεφτείται να "φτιάξουν" το σύστημα, ποσα φροντιστήρια θα κλείσουν, χιλιάδες καθηγητές θα μείνουν άνεργοι, η ανεργια θα εκτοξευτεί κάτι που δεν βολεύει κανενα κομμα που είναι στην κυβέρνηση, μπορεί ομως να αξιοποιηθούν μερικοι καθηγητές απο το δημόσιο αλλά οχι όλοι.. Και εγώ πιστεύω οτι η μεγαλύτερη προπαγάνδα ξεκιναει απο αυτούς, μ@λακες είναι να πουν οτι οι καθηγητές του δημοσίου είναι καλοι;

Επίσης είμαι της άποψης οτι αν κάποιος θέλει να μάθει/σπουδάσει θα στρώσει κόλο και αυτο είναι το σωστό. Δεν μπορουν όλοι να σπουδάσουν με το ζόρι, εχει γεμίσει η Ελλάδα με άνεργους πτυχιούχους γιαυτο τον λόγο.

Γιαυτό γνώμη μου είναι να μην μασάτε αυτα που σας σερβίρουν οι καθηγητές φροντιστηρίων που και καλά νοιάζονται για την γνώση σας.

Δημοσ.

@argyris22: Δεν θα κάτσω να το αναλύσω περαιτέρω. Απλά πρόσεξε αυτό που θα πω. Έξυπνοι υπάρχουν παντού. Φυτά παντού. Τουρίστες παντού. Όχι μόνο στην Αγγλία, οπότε μην μπερδεύεσαι. Τα αγγλικά πανεπιστήμια θα σου μάθουν 5 πράγματα με το ζόρι. Άμα δεν τα μάθεις, θα σε διώξουν, που κατ εμε είναι σωστό που σε διώχνουν. Τα Ελληνικά σου δίνουν 10 πράγματα να μάθεις και άμα θέλεις μάθε τα. Λάθος σύστημα. Θα έπρεπε και εδώ με το ζόρι να τα μάθεις. Αλλά δεν γίνεται. Δεν κρίνω το πανεπιστήμιο γενικά. Εκεί δεν χωράει αμφισβήτηση ότι το Ελληνικό είναι μπουρδέλο. Κρίνω τις γνώσεις που μπορείς να αποκομίσεις. Άμα θέλεις να διαβάσεις, και στο ένα θα διαβάσεις και στο άλλο. Κρίνω τι σου προσφέρει το καθένα, και σε αυτό τον τομέα τα ελληνικά είναι σαφώς πολύ μπροστά, είτε αρέσει σε αυτούς που είναι αγγλία είτε όχι. Και ναι, οι πλειονότητα των Ελλήνων φοιτητών περνάει με σκονάκι, αντιγραφή, κάθεται στου καθηγητές κ.λ.π., αλλά αυτό και πάλι δεν αντικατοπτρίζει τις γνώσεις που προσφέρει το Ελληνικό πανεπιστήμιο σε σχέση με το Αγγλικό. Αυτό προσπαθώ να σου εξηγήσω. Και για να στο κάνω πιο λιανό: ΑΝ ήμουν εργοδότης και είχα να διαλέξω ανάμεσα σε έναν φοιτητή του 5 από ελλάδα και έναν με pass από Αγγλία, ίσως διάλεγα τον pass. ΑΝ έιχα να διαλέξω έναν φοιτητή του 8 από Ελλάδα και με first από Αγγλία δεν το συζητάω ότι θα διάλεγα τον έλληνα. Και αυτό γιατί αφενός είχε την θέληση να μάθει παρά το μπουρδέλο σύστημα και αφετέρου έχει πιο ολοκληρωμένες γνώσεις. Πώς να το κάνουμε. Αυτή είναι η αλήθεια.

Όσο για το τι συζήτησα με τον καθηγητή είναι δικό μου θέμα, γέλα όσο θες. Απλά αναφέρω τι μου είπε για το συγκεκριμένο θέμα. Για τα άτομα που σου λέω, δεν ήταν από ΤΕΙ, απλά δεν θέλω να αναφέρω τα πανεπιστήμια που ήταν, ξέρουμε και εμείς στην Ελλάδα τα πανεπιστήμια της Αγγλίας. Τέλος, όσον αφορά τις πτυχιακές, σε παρακαλώ, υπάρχουν και καλές και κακές. Μην μας τρελαίνεις τώρα... Έχω δει πτυχιακές Αγγλίας του κώλου, όπως και ελληνικές πολλές υπάρχουν.

Α, και το πόσο σχετικός ή άσχετος είμαι με το Αγγλικό σύστημα, δεν μπορείς να το κρίνεις, δεν με ξέρεις. Δεν είμαι κομπλεξικός με τα Ελληνικά πανεπιστήμια. Ξέρω ότι είναι μπουρδέλα από άποψη οργάνωνσης. Στον τομέα όμως των προσφερόμενων μαθημάτων είναι σίγουρα πολύ καλύετρα από κάποια αγγλικά. Και στο κάτω κάτω, γιατί όλοι πάνε Αγγλία? Γιατί είναι ελάχιστοι αυτοί που πάνε Ελβετία, Γερμανία, Ολλανδία, Βρυξέλες, Νορβηγία κ.λ.π. ίσως γιατί στην αγγλία πάνε αυτοί που βαριόντουσαν να στρώσουν κώλο για διάβασμα στις πανελλήνιες (υπάρχουν και εξαιρέσεις, ετνάξει??) και θελανε μια καλή και εύκολη λύση για να πάρουν πτυχίο. Γνωστή γλώσσα, πληρωτά πανεπιστήμια... Για πήγαινε να δεις τι κάνει π.χ. η (αν δεν κάνω λάθος eva ) στις βρυξέλες, και θα καταλάβεις για τι μιλάω. Εκεί πραγματικά σου βγαίνει ο κώλος. Αυτά τα πανεπιστήμια είναι όντως καλύτερα από τα Ελληνικά, όχι γιατί προσφέρουν ισάξιες γνώσεις με τα Ελληνικά, αλλά γιατί εκτός από αυτό είναι και πολύ οργανωμένα. Αυτό είναι που λέιπει στην Ελλάδα, η οργάνωνση. Αλλιώς οι προσφερόμενη γνώση είναι πολύ περισσότερη απότι από τα πανεπιστήμια της Αγγλίας που σου μαθαίνουν 5 πράγματα να σε χώσουν σε μια δουλειά και πέρα από αυτά είσαι εντελώς άσχετος...

@afentiko7: Πολύ αστείο, μπράβο... Όσο για το φτερό στον άνεμο, τα είπα παραπάνω, βαριέμαι να ξαναγράφω...

@topic starter: Φίλε, άμα θες να γίνεις κάτι στην ζωή σου, κάτσε διάβασε. Δεν υπάρχει έυκολος δρόμος για αποκτήσεις γνώση. Δεν είναι ρομπότ κάποιος αν διαβάζει. Ίσα ίσα, όταν διαβάζεις αποκτάς γνώσεις και ευρύτερη κριτική σκέψη, κάθε άλλο παρά ρομπότ. δεν λέω, το σύστημα σε πιέζει, αλλά δεν γίνετια αλλιώς. Κάπως πρέπει να διαχωριστεί ο καλός από τον σκάρτο. Αλλιώς όλοι θα μπαίνανε ιατρική, νομική και πολυτεχνείο. Και πες μου, θα ήθελες εσύ να έχεις για γιατρό εναν μαθητή του 5, που απλα είχε όνειρο να γίνει γιατρός? Εγώ προσωπικά όχι.Τι να κάνουμε, αυτή είναι η ζωή, παντού. Σε όλες τις χώρες υπάρχει κάποιο σύστημα για να διαχωρίζει τους άξιους από τους ανάξιους. Ναι, δεν είναι όλοι για σχολές, και ποιός σου λέει εσένα ότι εσύ είσαι (όχι εσύ προσωπικά, στον καθένα πάει). Κάποιος πρέπει να το ελέξει αυτό.

Τέλος, επειδή μίλησες για γεωμετρία, η ύλη της β λυκείου είναι παιδική. Η γεωμετρία που κάνετε είναι επιεικώς της πλάκας. 1 θεώρημα πρέπει να εφαρμόσεις και 2 τύπους και την έλυσες την άσκηση. Αυτό είναι για μικρά παιδάκια. Αν σου βαστάει, τρέχα βρες τα βιβλία των Ιησουιτών και λύσε τις ασκήσεις που έχει εκεί μέσα. Εκεί θα δεις πραγματικά ΔΥΣΚΟΛΕΣ ασκήσεις γεωμετρίας...

Για τα υπόλοιπα, κοίτα αυτά που σου γράψανε rodin002, filippos & thodoris. Κάτι παραπάνω θα ξέρουν...

Δημοσ.

Τι σου λέω τώρα; είμαι καμένος, another robot κτλ.

Ξέρω εσύ θες καφέδες, Clubακια, καυλάντες, διακοπές Πάρο με την παρέα.

"Τη βρίσκω να διαβάζω Ιστορία, Αριστοτέλη, Πλάτωνα, Ρίτσο, Καβάφη κτλ."

then you are not a robot.

wtf? αυτό που θέλω είναι να περάσω αρχητεκτονική χωρίς να διαβάζω βιολογία,

Αγγλικά κτλ. μόνο τα basics συνεπάγεται περρισότερος χρόνος γιατί δηλάδη να μην

τελιώνουν οι δραστηριώτητες μας στο σχολείο κατα τις 16:00 εεε?

Μπορείς να το κάνεις και μόνος σου μόλις γυρνάς να κάθεσαι να διαβάζεις μέχρι τις

4-5 σου γαμιέται η ψυχολογία όμως γιατί έχεις φροντιστήριο 7-9 υπάρχουν χιλιάδες

άλλα πράγματα να κάνεις και αυτό είναι που μου την σπάει αύριο γράφω Βιολογία

και έχω διαβάσει φυσική και μαθηματικά απο χθες για τι δηλαδή να μην κάτσω

σήμερα όλη μέρα στο Visual Studio 2008 να προγραμματίζω το Guitar Hero:

Virtuoso που φτιάχνω απο τις διακοπές, όχι πρέπει να μάθω το A+G = 300 (δεν το

ξέρω κιόλας), τι να τα κάνω αυτά ? Εντάξει πολλά απο αυτά θα σου χρησιμεύσουν :P

αλλά το πρόβλημα βρίσκεται στα φροντιστήρια:

8:00-14:00 σχολείο, 14:00-17:00 διάβασμα για σχολείο, 17:00-19:00 διάβασμα για

φροντιστήριο, 19:00-21:00 φροντιστήριο π.χ φυσική, 21:00-23:00 πάλι διάβασμα

γιατί 14:00-17:00 μπορεί να έχεις άλλο φροντιστήριο π.χ μαθηματικά και μετά

σου λένε κάνε και έκθεση θα σου χρειαστεί αλλά το διάβασμα ις δυπλούν γιατι έχεις

φυσική γενικής & κατεύθυνσης δεν ξέρω απο που να αρχίσω...

Στο γυμνάσιο έβγαζα 18,2 δεν είμαι απο τα παιδιά που θα πάει για τουρισμό στο μάθημα

αλλά απο την μέρα που ανακάλυπσα τον κόσμο των υπολογιστών και μπήκα στο λύκειο

όλα άλλαξαν δεν μου φτάνει ο χρόνος: φτιάξε πρόγραμμα... μπορείς να φτιάξεις έσυ με

αυτά παραπάνω φαντάσου πως μιλάμε για μαθήματα που θα δώσω αν βάλεις μέσα και τις

βιολογίες και χημείες παθαίνεις υπερκόπωση μόνο που τα κοιτάς και είναι ακόμα 2α λυκείου

στην τρίτη δηλαδή θα πέρνω χάπια???

Αν κάνουμε 32 ώρες την μέρα δεν υπάρχει πρόβλημα τώρα όμως κάτι άλλο πρέπει να μειωθεί

ή να αλλάξει ξέρω ξέρω μην κάθεσαι στο pc και τι να κάνω να απαρνηθώ την φύση μου? και

πάλι δεν μπορώ να σκέφτομαι 14 ώρες την ημέρα το σχολείο όμως έτσι όπως είναι τώρα τα

πράγματα δεν προλαβαίνω ούτε να κάτσω στο pc ούτε να διαβάσω πιστεύω πως δεν είναι και

τόσο αργά για μια αλλάγη εεε?

Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβα αρμενίζουμε πιο απο τα δύο ???

Μάλλον και τα δύο, τώρα τι??? πάω σε IEK??? :cry:

Τα πρώτα 100 χρόνια είναι τα δύσκολα μετά ηρεμείς...

Δημοσ.
"Τη βρίσκω να διαβάζω Ιστορία, Αριστοτέλη, Πλάτωνα, Ρίτσο, Καβάφη κτλ."

then you are not a robot.

wtf? αυτό που θέλω είναι να περάσω αρχητεκτονική χωρίς να διαβάζω βιολογία,

Αγγλικά κτλ. μόνο τα basics συνεπάγεται περρισότερος χρόνος γιατί δηλάδη να μην

τελιώνουν οι δραστηριώτητες μας στο σχολείο κατα τις 16:00 εεε?

Μπορείς να το κάνεις και μόνος σου μόλις γυρνάς να κάθεσαι να διαβάζεις μέχρι τις

4-5 σου γαμιέται η ψυχολογία όμως γιατί έχεις φροντιστήριο 7-9 υπάρχουν χιλιάδες

άλλα πράγματα να κάνεις και αυτό είναι που μου την σπάει αύριο γράφω Βιολογία

και έχω διαβάσει φυσική και μαθηματικά απο χθες για τι δηλαδή να μην κάτσω

σήμερα όλη μέρα στο Visual Studio 2008 να προγραμματίζω το Guitar Hero:

Virtuoso που φτιάχνω απο τις διακοπές, όχι πρέπει να μάθω το A+G = 300 (δεν το

ξέρω κιόλας), τι να τα κάνω αυτά ? Εντάξει πολλά απο αυτά θα σου χρησιμεύσουν :P

αλλά το πρόβλημα βρίσκεται στα φροντιστήρια:

8:00-14:00 σχολείο, 14:00-17:00 διάβασμα για σχολείο, 17:00-19:00 διάβασμα για

φροντιστήριο, 19:00-21:00 φροντιστήριο π.χ φυσική, 21:00-23:00 πάλι διάβασμα

γιατί 14:00-17:00 μπορεί να έχεις άλλο φροντιστήριο π.χ μαθηματικά και μετά

σου λένε κάνε και έκθεση θα σου χρειαστεί αλλά το διάβασμα ις δυπλούν γιατι έχεις

φυσική γενικής & κατεύθυνσης δεν ξέρω απο που να αρχίσω...

Στο γυμνάσιο έβγαζα 18,2 δεν είμαι απο τα παιδιά που θα πάει για τουρισμό στο μάθημα

αλλά απο την μέρα που ανακάλυπσα τον κόσμο των υπολογιστών και μπήκα στο λύκειο

όλα άλλαξαν δεν μου φτάνει ο χρόνος: φτιάξε πρόγραμμα... μπορείς να φτιάξεις έσυ με

αυτά παραπάνω φαντάσου πως μιλάμε για μαθήματα που θα δώσω αν βάλεις μέσα και τις

βιολογίες και χημείες παθαίνεις υπερκόπωση μόνο που τα κοιτάς και είναι ακόμα 2α λυκείου

στην τρίτη δηλαδή θα πέρνω χάπια???

Αν κάνουμε 32 ώρες την μέρα δεν υπάρχει πρόβλημα τώρα όμως κάτι άλλο πρέπει να μειωθεί

ή να αλλάξει ξέρω ξέρω μην κάθεσαι στο pc και τι να κάνω να απαρνηθώ την φύση μου? και

πάλι δεν μπορώ να σκέφτομαι 14 ώρες την ημέρα το σχολείο όμως έτσι όπως είναι τώρα τα

πράγματα δεν προλαβαίνω ούτε να κάτσω στο pc ούτε να διαβάσω πιστεύω πως δεν είναι και

τόσο αργά για μια αλλάγη εεε?

Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβα αρμενίζουμε πιο απο τα δύο ???

Μάλλον και τα δύο, τώρα τι??? πάω σε IEK??? :cry:

Τα πρώτα 100 χρόνια είναι τα δύσκολα μετά ηρεμείς...

Εχει περάσει ποτέ από το μυαλό σου ότι ίσως δεν κάνεις για επιστήμονας? Η ότι κάνεις αλλά θα καταστρέψεις τη ζωή σου? Εγώ πήρα χαμπάρι τον εαυτό μου στη β λυκείου μου ότι είτε 1 ώρα, είτε 5 , είτε 24/7 να διαβάζω θα βγάλω κοντά στο 17. Μπορεί αν ξημεροβραδιαζόμουν να βγαζα 17.5 ε και? Τις χαμένες ώρες ποιος θα μου τις έδινε πίσω? Επομένως με 2 ώρες το πολύ (συνήθως 1 ώρα) διάβασμα τη μέρα είχα άπλετο χρόνο και για να βγω έξω με την κοπέλα μου και να παίξω μπιλιάρδο κλπ.

Πχ από ότι βλέπω και από το προφίλ σου ασχολείσαι με παραγωγή κώδικα. Μπορεί εσύ πχ να παράγεις τον ίδιο κώδικα πιο γρήγορα από κάποιον άλλο. Ψάξου.

Δημοσ.
Εχει περάσει ποτέ από το μυαλό σου ότι ίσως δεν κάνεις για επιστήμονας? Η ότι κάνεις αλλά θα καταστρέψεις τη ζωή σου? Εγώ πήρα χαμπάρι τον εαυτό μου στη β λυκείου μου ότι είτε 1 ώρα, είτε 5 , είτε 24/7 να διαβάζω θα βγάλω κοντά στο 17. Μπορεί αν ξημεροβραδιαζόμουν να βγαζα 17.5 ε και? Τις χαμένες ώρες ποιος θα μου τις έδινε πίσω? Επομένως με 2 ώρες το πολύ (συνήθως 1 ώρα) διάβασμα τη μέρα είχα άπλετο χρόνο και για να βγω έξω με την κοπέλα μου και να παίξω μπιλιάρδο κλπ.

Πχ από ότι βλέπω και από το προφίλ σου ασχολείσαι με παραγωγή κώδικα. Μπορεί εσύ πχ να παράγεις τον ίδιο κώδικα πιο γρήγορα από κάποιον άλλο. Ψάξου.

Αν ενοείς τον χρόνο που αφιερώνω στο διάβασμα δεν ξεπερνάει την 1 ώρα γιατί απλά

δεν μπορώ κοιτάω το ταβάνι με μια ματιά μου έχουν μήνει όμως όταν σου λένε ότι

του χρόνου πρέπει να διαβάζεις 4 ώρες την ημέρα δεν γίνεται κομπλάρω.

Τι έχει το σύστημα να πει σε έναν μαθητή που δεν μπορεί να διαβάσει πάνω απο

1 ώρα αλλά έχει όρεξη like hell ???

Τό πρόβλημα με μένα είναι πως είτε 1 είτε 2 είτε 3 (που θα έχω βγάλει όλο τον σοφά

απο τους τοίχουν μέχρι τότε) κάτι παραπάνω δεν μαθαίνω για υτό και σε όλα τα

διαγωνίσματα γράφω 16 και ξενερώνω(βασικά δεν βλέπω κιόλας ακους εκεί το

ισοσκελές το είδα ισόπλευρο) και μετά σου λένε πως δεν διαβάζεις ααα θα τρελαθώ.:confused:

Δημοσ.
Αν ενοείς τον χρόνο που αφιερώνω στο διάβασμα δεν ξεπερνάει την 1 ώρα γιατί απλά

δεν μπορώ κοιτάω το ταβάνι με μια ματιά μου έχουν μήνει όμως όταν σου λένε ότι

του χρόνου πρέπει να διαβάζεις 4 ώρες την ημέρα δεν γίνεται κομπλάρω.

Τι έχει το σύστημα να πει σε έναν μαθητή που δεν μπορεί να διαβάσει πάνω απο

1 ώρα αλλά έχει όρεξη like hell ???

Τό πρόβλημα με μένα είναι πως είτε 1 είτε 2 είτε 3 (που θα έχω βγάλει όλο τον σοφά

απο τους τοίχουν μέχρι τότε) κάτι παραπάνω δεν μαθαίνω για υτό και σε όλα τα

διαγωνίσματα γράφω 16 και ξενερώνω(βασικά δεν βλέπω κιόλας ακους εκεί το

ισοσκελές το είδα ισόπλευρο) και μετά σου λένε πως δεν διαβάζεις ααα θα τρελαθώ.:confused:

Αυτό που σου είπε ο από πάνω,δεν κάνουν όλοι για επιστήμονες και όσο πιο γρήγορα το καταλάβουν οι μαθητές σε αυτή τη χώρα τόσο το καλύτερο.Το ορθό θα ήταν αυτοί που στην πέσανε να σκεφτούν λιγάκι τι συμβαίνει στον χώρο της παιδείας και γενικότερα...

Γιατί δεν σχολιάζουμε το γεγονός πως "πρέπει" ντε και καλά να πετύχει κανείς στις πανελλήνιες και όποιος δεν τα καταφέρνει θεωρείται από πολλούς αποτυχημένος? Και μη πείτε "α αυτό δεν ισχύει"...

Ξέρετε τι άγχος προκαλείται στους μαθητές,ιδιαίτερα της 3ης λυκείου? Ξέρετε ότι κάποιοι παίρνουν χάπια για να αντεπεξέλθουν?

Γιατί δεν σχολιάζουμε το γεγονός πως ο Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός είναι ανύπαρκτος και έτσι πολλές φορές οι μαθητές καταλήγουν να κάνουν μαθήματα που δεν τους αρέσουν ή να σπουδάζουν κάτι που σιχαίνονται? Αν πιάσεις και ρωτήσεις έναν καθηγητή κάτι για το τωρινό σύστημα εισαγωγής στη τριτοβάθμια εκπαίδευση δε ξέρει απολύτως τίποτα.Θα μου πείτε δε φταίει αυτός,η πολιτεία οφείλει να τον επιμορφώνει με σεμινάρια αλλά κάτσε ρε μάγκα μου,εκπαιδευτικός είσαι δε ξέρεις τι παίζει στον τομέα σου?

Ας μη κατηγορούμε μόνο τους μαθητές που από μικρή ηλικία δέχονται πιέσεις με ξένες γλώσσες,μπαλέτα,σπορ,ωδεία,σχολεία κλπ Στο κάτω κάτω ο μαθητής μικρός είναι,δε γνωρίζει,οφείλει να τον καθοδηγήσει κάποιος.Τώρα η μισή Ελλάδα θέλει να ασχοληθεί με το τραγούδι και η άλλη μισή να σπουδάσει ΕΜΠ/ιατρική...ε δε γίνεται.

Δημοσ.
@argyris22: Δεν θα κάτσω να το αναλύσω περαιτέρω. Απλά πρόσεξε αυτό που θα πω. Έξυπνοι υπάρχουν παντού. Φυτά παντού. Τουρίστες παντού. Όχι μόνο στην Αγγλία, οπότε μην μπερδεύεσαι. Τα αγγλικά πανεπιστήμια θα σου μάθουν 5 πράγματα με το ζόρι. Άμα δεν τα μάθεις, θα σε διώξουν, που κατ εμε είναι σωστό που σε διώχνουν. Τα Ελληνικά σου δίνουν 10 πράγματα να μάθεις και άμα θέλεις μάθε τα. Λάθος σύστημα. Θα έπρεπε και εδώ με το ζόρι να τα μάθεις. Αλλά δεν γίνεται. Δεν κρίνω το πανεπιστήμιο γενικά. Εκεί δεν χωράει αμφισβήτηση ότι το Ελληνικό είναι μπουρδέλο. Κρίνω τις γνώσεις που μπορείς να αποκομίσεις. Άμα θέλεις να διαβάσεις, και στο ένα θα διαβάσεις και στο άλλο. Κρίνω τι σου προσφέρει το καθένα, και σε αυτό τον τομέα τα ελληνικά είναι σαφώς πολύ μπροστά, είτε αρέσει σε αυτούς που είναι αγγλία είτε όχι. Και ναι, οι πλειονότητα των Ελλήνων φοιτητών περνάει με σκονάκι, αντιγραφή, κάθεται στου καθηγητές κ.λ.π., αλλά αυτό και πάλι δεν αντικατοπτρίζει τις γνώσεις που προσφέρει το Ελληνικό πανεπιστήμιο σε σχέση με το Αγγλικό. Αυτό προσπαθώ να σου εξηγήσω. Και για να στο κάνω πιο λιανό: ΑΝ ήμουν εργοδότης και είχα να διαλέξω ανάμεσα σε έναν φοιτητή του 5 από ελλάδα και έναν με pass από Αγγλία, ίσως διάλεγα τον pass. ΑΝ έιχα να διαλέξω έναν φοιτητή του 8 από Ελλάδα και με first από Αγγλία δεν το συζητάω ότι θα διάλεγα τον έλληνα. Και αυτό γιατί αφενός είχε την θέληση να μάθει παρά το μπουρδέλο σύστημα και αφετέρου έχει πιο ολοκληρωμένες γνώσεις. Πώς να το κάνουμε. Αυτή είναι η αλήθεια.

Όσο για το τι συζήτησα με τον καθηγητή είναι δικό μου θέμα, γέλα όσο θες. Απλά αναφέρω τι μου είπε για το συγκεκριμένο θέμα. Για τα άτομα που σου λέω, δεν ήταν από ΤΕΙ, απλά δεν θέλω να αναφέρω τα πανεπιστήμια που ήταν, ξέρουμε και εμείς στην Ελλάδα τα πανεπιστήμια της Αγγλίας. Τέλος, όσον αφορά τις πτυχιακές, σε παρακαλώ, υπάρχουν και καλές και κακές. Μην μας τρελαίνεις τώρα... Έχω δει πτυχιακές Αγγλίας του κώλου, όπως και ελληνικές πολλές υπάρχουν.

Α, και το πόσο σχετικός ή άσχετος είμαι με το Αγγλικό σύστημα, δεν μπορείς να το κρίνεις, δεν με ξέρεις. Δεν είμαι κομπλεξικός με τα Ελληνικά πανεπιστήμια. Ξέρω ότι είναι μπουρδέλα από άποψη οργάνωνσης. Στον τομέα όμως των προσφερόμενων μαθημάτων είναι σίγουρα πολύ καλύετρα από κάποια αγγλικά. Και στο κάτω κάτω, γιατί όλοι πάνε Αγγλία? Γιατί είναι ελάχιστοι αυτοί που πάνε Ελβετία, Γερμανία, Ολλανδία, Βρυξέλες, Νορβηγία κ.λ.π. ίσως γιατί στην αγγλία πάνε αυτοί που βαριόντουσαν να στρώσουν κώλο για διάβασμα στις πανελλήνιες (υπάρχουν και εξαιρέσεις, ετνάξει??) και θελανε μια καλή και εύκολη λύση για να πάρουν πτυχίο. Γνωστή γλώσσα, πληρωτά πανεπιστήμια... Για πήγαινε να δεις τι κάνει π.χ. η (αν δεν κάνω λάθος eva ) στις βρυξέλες, και θα καταλάβεις για τι μιλάω. Εκεί πραγματικά σου βγαίνει ο κώλος. Αυτά τα πανεπιστήμια είναι όντως καλύτερα από τα Ελληνικά, όχι γιατί προσφέρουν ισάξιες γνώσεις με τα Ελληνικά, αλλά γιατί εκτός από αυτό είναι και πολύ οργανωμένα. Αυτό είναι που λέιπει στην Ελλάδα, η οργάνωνση. Αλλιώς οι προσφερόμενη γνώση είναι πολύ περισσότερη απότι από τα πανεπιστήμια της Αγγλίας που σου μαθαίνουν 5 πράγματα να σε χώσουν σε μια δουλειά και πέρα από αυτά είσαι εντελώς άσχετος...

στο πρωτο κομματι της απαντησης σου συμφωνω απολυτα μαζι σου,μετα ομως το αν θα σου δωσουν 5 αναγκαστικα πραγματα,6 ή 7 ή 10,εξαρταται απο το ποσο καλο ειναι το πανεπιστημιο που θα πας

εγω δεν ειμαι κομπλεξικος με τα ελληνικα πανεπιστημια,εσυ ξεκινησες επιθεση για τα αγγλικα

το γτ διαλεγουνε να πανε αγγλια και οχι ελβετια ή jamaica,εχει να κανει με το θεμα της γλωσσας και μη μου πεις εσυ οτι θα πηγαινες να μαθεις μια καινουρια γλωσσα για να πας να σπουδασεις,οταν αντιστοιχα καλο πανεπιστημιο μπορεις να βρεις και στην αγγλια,oxford imperial

αληθεια δεν περιμενα τοσο ειλικρινη απαντηση,γτ οι περισσοτεροι λενε τα καλα του δικου τους συστηματος και δεν παραδεχονται τα κακα

Δημοσ.

Στα ελβετικά πανεπιστήμια πχ,νομίζεις ότι δεν έχει αγγλικά τμήματα;(εννοώ να διδάσκονται σε αγγλική γλώσσα)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...