sno0py Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2009 Kατα περιεργο τροπο ειμαι ο μονος που δεν θα στην μπω πεσανε ολοι πανω σου.Λογικο οι ανησυχιες σου κλπ τι να σου πω καλη τυχη σε οτι και αν γινει και υπομονη. *Παντως οτι το συστημα της εκπαιδευσης μπαζει ολοι το ξερουμε(οχι της παιδειας,της παιδειας ειναι σχεδον ανυπαρκτο) και γενικα το συστημα να βγαλω λ7 λ7 λ7 λ7 και τπτ αλλο και ας μην μαρεσει αυτο που κανω ειναι το χειροτερο που εχουμε δεχτει εμεις σημερα. Υ.Γ. Βρε παιδια λιγο πιο ηρεμα στο παιδι μην ξεχναμε οτι περασαμε ολοι απο τα θρανια και αρκετοι ειχαν τετοιου ειδους ανησυχιες..
doctorkostis Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2009 Ρε παιδια,ξεκολληστε λιγο...Πτυχιο δε σημαινει και λεφτα σημερα.Συνηθως το αντιθετο σημαινει...Αλλο το πτυχιο, αλλο η παιδεια/μορφωση και αλλο το να βγαλεις λεφτα.Ρωτηστε καποιον λιγο μεγαλυτερο να δειτε τι παιζει στην αγορα εργασιας τωρα που μιλαμε...
argyris22 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2009 *Παντως οτι το συστημα της εκπαιδευσης μπαζει ολοι το ξερουμε(οχι της παιδειας,της παιδειας ειναι σχεδον ανυπαρκτο) και γενικα το συστημα να βγαλω λ7 λ7 λ7 λ7 και τπτ αλλο και ας μην μαρεσει αυτο που κανω ειναι το χειροτερο που εχουμε δεχτει εμεις σημερα.QUOTE] αμα θες να ζησεις ελλαδα αυτη η σκεψη ειναι μονοδρομος, και οι θεωρειες του στυλ αμα εισαι καλος δεν θα χαθεις και θα εξελιχθεις,γτ οι καλοι περνουν 1000-1500 ευρω που για να ζησεις σημερα με οικογενεια δεν σου φτανουν,το ξερω οτι τα γενικευω αλλα νομιζω ετσι ειναι στης περισσοτερες δουλειες σημερα
Praetorianos Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2009 ετσι οπως ειναι σημερα τα πραγματα για να περασεις καπου και στη συνεχεια να βρεις μια δουλεια με ενα καλο εισοδημα η μονη λυση ειναι το ΔΙΑΒΑΣΜΑ. Λάθος, πολύ καλό εισόδημα με σχεδόν μηδενικό διάβασμα έχει και ο μπετατζής και ο υδραυλικός και ο σιδεράς και ο τεχνίτης και ο αλουμινάς και και και. Όταν όμως θέλεις να ασχοληθείς με πνευματικά επαγγέλματα -τρομάρα μας- δεν μπορεί να διαμαρτύρεσαι για το διάβασμα, και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. μεχρι 1 λυκειου δεν πολυδιαβαζα,αλλα φυσικες και μαθηματικα ημουνα καλος λογω μυαλου,1λυκειου ψιλοστρωθηκα,2 ακομα πιο πολυ,3 διαβασα πολυ και εβγαλα 15,600 μορια,με 8 αρχες οργανωσης,12 ιστορια και 125,εκθεση,φυσικες και μαθηματικα πανω απο 17 Το δικο μου συμπερασμα ειναι,οτι ναι το συστημα sucks,αλλα μεσα απο αυτη την διαδικασια γινεσαι καλυτερος ανθρωπος,αλλα αμα δεν περασεις και εκει που θες τοτε τι να το κανεις? Το σημερινό σύστημα όμως είναι σαφώς πιο δίκαιο και πιο επιλεκτικό στα μαθήματα που δίνεις. Τώρα αν κάποιος θεωρεί ότι για να μπει αρχιτέκτονες έπρεπε να εξετάζονται μαθηματικά, φυσική και σχέδιο τι να πω. btw αν και δεν είμαι σίγουρος, στο πολυτεχνείο μαθαίνεις προχωρημένα μαθηματικά? Τι σου χρειάζονται ρε γμτ τα ολοκληρώματα, εσυ κολώνες θα σχεδιάζεις.. Η Εύα μπορεί να σου πει καλύτερα τι άλλα άχρηστα μαθήματα θα κάνετε προκειμένου να πας προετοιμασμένος (η οποία Εύα σπουδάζει εξωτερικό) Η αδερφή μου διάβαζε απο τότε που γεννήθηκε με βαθμό 17,8 στις πανελλήνιες αλλά δεν περασε για 0,7 το σχέδιο και την κόψανε (ελεύθερο: 9,3,γραμμικό: 15,7)για αρχιτεκτωνική τι να το κάνει τώρα το τοπογράφος... Αδικία και αυτό, πάει για αρχιτέκτονας και την κόψανε γιατί έγραψε κάτω από την βάση στο σχέδιο? Παρεπιπτόντως το πόσο διαβάζει κάποιος είναι άσχετο με την απόδοση και το μυαλό του. θεωρητική?Δεν χρειάζεται να είσαι θεωρητικός για να ξέρεις ότι ο αρχιτέκτονας γράφεται με ο, ειρωνεύεσαι αρκετά, αλλά τουλάχιστον αυτό με την ορθογραφία άστο να πάει στον άνεμο. But as your opinion is that greek language sucks you can always write in english, unless you are not able to use it in a (very bestest) much more effient way than you do with your mother language.
Apoll Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2009 Εγώ πάντως παρατηρώ ότι αφού δεν υπάρχει διάθεση για γνώση τώρα, πως είναι δυνατόν να υπάρχει αργότερα. Και μετά γκρινιάζουμε γιατι δεν πάει τίποτα μπροστά και φταίνει όλοι και όλα εκτός από τους εαυτούς μας διαιωνίζοντας την σαπίλα και την ίδια νοοτροπία, και στους επόμενους. Συγνώμη αλλά η επανάσταση και η πρόοδος δεν χρειάζεται ούτε λεφτά, ούτε εξουσία, ούτε όπλα. Αλλάζουμε πρώτα εμείς και προσπαθούμε με κριτική σκέψη και ορθό Λόγο (Λόγο και όχι λόγο) να ωθήσουμε και τους άλλους. Αν λέμε "αφού έτσι είναι", "σιγά μην αλλάξω το σύστημα εγώ", "ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη", και άλλα πολλά, τότε πως περιμένουμε να ξυπνήσουν οι άλλοι; Στην εποχή της ελεύθερης και γρήγορης διακίνησης τον ιδεών, έχουμε πλέον την δύναμη να ακουστούν οι απόψεις μας πέραν του μικρού κλειστού κοινωνικού περίγυρου. Και όμως αναρωτιέμαι πως είναι δυνατόν να ζούμε σε ένα τόσο στενό και σκοτεινό περιβάλλον. Βλέπετε γύρω σας τι γίνεται, και όμως δεν είδα κανέναν να κόπτεται σοβαρά και να προσφέρει λύσεις. Όλοι κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Λέτε όλοι ότι η Παιδεία νοσεί. Όμως δεν βλέπω άλλη πρόταση από το ότι χρειάζονται περισσότερα λεφτά, από ένα Κράτος το οποίο έχει χρεωκοπήσει δεκαετίες τώρα. Το ίδιο ποίημα ακούω τα τελευταία 19 χρόνια που ήμουν και εγώ μαθητής (ναι είμαι της 1ης γενιάς τον καταλήψεων του 90-91). Αντί να συνδράμετε όλοι και να απαιτήσετε την απόλυση όλων των άθλιων δασκάλων και καθηγητών, συνδράμετε μαζί τους ακόμα και στις πιο κουφές δικαιολογίες τις οποίες έχουν. Αυτός είναι λόγος να κάνετε κατάληψη. Αυτός είναι λόγος να να κάνετε πορείες (χωρίς καψίματα γιατί δεν είμαστε και φασίστες). Το να γκρινιάζεται για το σύστημα και τους μισθούς στέλνωντας στην πυρά την περιουσία του διπλανού, γενικά και αόριστα δεν πρόκειτε να αλλάξει κάτι. Χατίρι κάνετε στην σαπίλα και το σύστημα να μην αλλάξει.
argyris22 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2009 Το σημερινό σύστημα όμως είναι σαφώς πιο δίκαιο και πιο επιλεκτικό στα μαθήματα που δίνεις. Τώρα αν κάποιος θεωρεί ότι για να μπει αρχιτέκτονες έπρεπε να εξετάζονται μαθηματικά, φυσική και σχέδιο τι να πω. btw αν και δεν είμαι σίγουρος, στο πολυτεχνείο μαθαίνεις προχωρημένα μαθηματικά? Τι σου χρειάζονται ρε γμτ τα ολοκληρώματα, εσυ κολώνες θα σχεδιάζεις.. Η Εύα μπορεί να σου πει καλύτερα τι άλλα άχρηστα μαθήματα θα κάνετε προκειμένου να πας προετοιμασμένος (η οποία Εύα σπουδάζει εξωτερικό) μου αρεσει η κριτικη σου προς ολους,για να σπουδασης αρχιτεκτονικη(here πολιτικος) δεν νομιζω οτι σου χρειαζεται η ιστορια,αρχες οργανωσης κτλ αμα ειχες διαβασει αυτα που εγραφα θα ειχες καταλαβει οτι και εγω εξωτερικο σπουδαζω
dark_banishing Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2009 μου αρεσει η κριτικη σου προς ολους,για να σπουδασης αρχιτεκτονικη(here πολιτικος) δεν νομιζω οτι σου χρειαζεται η ιστορια,αρχες οργανωσης κτλ αμα ειχες διαβασει αυτα που εγραφα θα ειχες καταλαβει οτι και εγω εξωτερικο σπουδαζω Καταρχήν πέρα από το αν χρειάζεται η όχι, για να γράφεις μαθηματικά φυσικές > 17 και ταυτόχρονα αρχές 8 θέλει πολύ ταλέντο. Γιατί μιλάμε για μάθημα ούτε 60 σελίδων. Είναι στοιχειώδης σεβασμός προς τον εαυτό σου, εφόσον έχεις το μυαλό να γράψεις μαθηματικά, να αφιερώσεις και 1 βδομάδα να γράψεις αρχές οργάνωσης. Όλη αυτή η καραμέλα με τις δύσκολες, άχρηστες, κακές πανελλήνιες και τα καημένα τα παιδιά ας σταματήσει. Από το πανεπιστήμιο και μετά κανείς περνάει άπειρες πιο δύσκολες και στρεσογόνες "εξετάσεις" που πλέον οι πανελλήνιες του φαντάζουν αστείες.
Praetorianos Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2009 μου αρεσει η κριτικη σου προς ολους,για να σπουδασης αρχιτεκτονικη(here πολιτικος) δεν νομιζω οτι σου χρειαζεται η ιστορια,αρχες οργανωσης κτλ αμα ειχες διαβασει αυτα που εγραφα θα ειχες καταλαβει οτι και εγω εξωτερικο σπουδαζω Φίλε Αργύρη λάθος πήγε το μήνυμα.. Αυτό Το σημερινό σύστημα όμως είναι σαφώς πιο δίκαιο και πιο επιλεκτικό στα μαθήματα που δίνεις. Τώρα αν κάποιος θεωρεί ότι για να μπει αρχιτέκτονες έπρεπε να εξετάζονται μαθηματικά, φυσική και σχέδιο τι να πω. btw αν και δεν είμαι σίγουρος, στο πολυτεχνείο μαθαίνεις προχωρημένα μαθηματικά? Τι σου χρειάζονται ρε γμτ τα ολοκληρώματα, εσυ κολώνες θα σχεδιάζεις.. Η Εύα μπορεί να σου πει καλύτερα τι άλλα άχρηστα μαθήματα θα κάνετε προκειμένου να πας προετοιμασμένος (η οποία Εύα σπουδάζει εξωτερικό) πήγαινε στον topic starter και όχι σε σένα.Το σύστημα που δίνατε εσείς ήταν μια μπούρδα και μισή και ευτυχώς που άλλαξε δεν το πιστεύω ότι κρινόταν ο βαθμός σου από θρησκευτικά και ιστορίες. (για την ΟΔΕ επιφυλάσσομαι πάντως) Όλη αυτή η καραμέλα με τις δύσκολες, άχρηστες, κακές πανελλήνιες και τα καημένα τα παιδιά ας σταματήσει. Από το πανεπιστήμιο και μετά κανείς περνάει άπειρες πιο δύσκολες και στρεσογόνες "εξετάσεις" που πλέον οι πανελλήνιες του φαντάζουν αστείες. +1 μαζί με αυτά που ανέφερε ο Apoll. Πάντως για να λέμε και του στραβού το δίκιο πιο στρεσογόνα κατάσταση μέχρι τώρα δεν έχω περάσει, να ξέρεις ότι από 1 μάθημα κρίνεται το μέλλον σου. Όμως και πανελλήνιες να μην τις έλεγαν κάτι παρόμοιο θα πάθαινες και στα πανεπιστήμια, δεν το γλίτωνες
Garnele Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2009 για να σπουδασης αρχιτεκτονικη(here πολιτικος) δεν νομιζω οτι σου χρειαζεται η ιστορια,αρχες οργανωσης κτλ Αυτό είναι πολύ κλασικό επιχείρημα το οποίο έχει σαν αντεπιχείρημα την ευρύτερη παιδεία και μόρφωση. Γιατί πολύ απλά αν δεν είχες κάνει ιστορία, γλώσσα και τα ρέστα, θα έπαιρνες να διαβάσεις μια εφημερίδα που δεν είναι ζωγραφισμένη ή σε μαθηματικούς τύπους και θα είχες, όχι μόνο προβλήματα κατανόησης, αλλά και ανάγνωσης. Εν τέλει, αν κάποιος πιστεύει πως το διάβασμα δεν του αρέσει μπορεί να αφήσει το πανεπιστήμιο, τις ανώτερες σπουδές, τις πανελλήνιες και τη σιχαμένη γκρίνια και να ασχοληθεί με κάτι άλλο. Δε χρειάζεται να γίνουμε όλοι πτυχιούχοι η αλήθεια είναι, έχει πολλές δουλειές που μπορεί να κάνει κανείς και χωρίς πτυχίο πολυτεχνείου και αρχιτέκτΩνασδφασδφ.
kage Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2009 δεν εχω διαβασει το θεμα αλλα ειναι η μονη λυση για να γινει κατι καλο στην παιδεια.να αντιγραψουν με λιγες αλλαγες ενα πετυχημενο εκπαιδευτικο(κ οχι μονο) συστημα κ να το ενταξουν εδω... κ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ τα ιδιωτικα φροντ.παιζει να γινονται μονο στην ελλαδα αυτα... αφηστε τα παιδια να θελουν μια καλυτερη ζωη,οσοι τελειωσαν σχολεια κτλ δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να εμπλακουν σε αυτη την συζητηση. ======================================== by http://prezatv.blogspot.com/2009/01/blog-post_07.html#comments - <<Βαρέθηκα φίλοι μου,που είμαι μαθητής,δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια.Βαρέθηκα να πηγαίνω 7 ωρες σχολείο και να πέρνω νεκρές γνώσεις,βαρέθηκα να περνάω όλη τη βδομάδα στα φροντιστήρια και να με φορτώνουν,βαρέθηκα που είμαι μαθητής. Μας πίνουν το αίμα αδέρφια,πεταγόμαστε στον ύπνο μας και λέμε "βαχ βαχ πάλι διαγώνισμα",δεν πάει άλλο κάτι πρέπει να γίνει. Πολλά παιδιά ζούμε με το άγχος των Πανελληνίων,πολλά παιδιά αυτοκτονούν για την σκατα ζωή που μας προσφέρουν οι παπάρες,άλλη πέφτουν στην πρέζα. Αυτή είναι η πραγματικότητα και όσο συνεχίζει η κοινωνία να γυρνάει τις πλάτες της στο μέλλον,σε μας δηλαδή που είμαστε τα παιδιά της,τόσο πιο πολύ θα την φτύνουμε. Γιατί ρε μαλάκα Στυλιανίδη, να μην πάω για καφέ το απόγευμα και να πηγαίνω φροντιστήριο; Γιατί ρε μαλάκα υπάρχουν τα σχολεία, αφού δεν κάνουμε τίποτα εκεί μέσα; Γιατί ρε μαλάκα την ώρα που το κράτος σου σκοτώνει τα αδέρφια μας, εσύ πετάς γαρύφαλλα στην Παπαρίζου; Γιατί ρε μαλάκα,υπάρχουν πανελλήνιες; Γιατί ρε μαλάκα εξαρτιέται η ζωή μας από το κωλοχαρτό σου; Γιατί ρε μαλάκα;;;;;;;;;Γιατί;;;;;; ΣΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΡΕ!!!! Δεν γουστάρω έχω ξενερώσει,δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι συνομιλικοί μου στο εξωτερικό να ζούνε σαν νέοι,να διασκεδάζουν αλλά και να μαθαίνουν στο σχολείο.Το ξέρετε ότι στην Αγγλία,οι νέοι πάνε σχολείο μέχρι τις 4,αλλά εκεί κάνουν και τις εργασίες για το σπίτι και όλα; Και μετά έχουν όλο το απόγευμα να διασκεδάσουν;; Γιατί λοιπόν ρε μαλάκες,εμείς δεν είμαστε άνθρωποι, γιατί μας τα στερήτε όλα;; Τί θα κερδίσετε;;; Γιατί να διαβάζουμε τα κακογραμμένα βιβλία σας, για να μένουμε άνεργοι μετά;; Για πείτε μου πόσα πτυχία να αποκτήσω για να μην υπάρχω;; Για πείτε μου γιατί μέχρι τα 18 πρέπει να μαθαίνω 100 ξένες γλώσσες;;; Σε ποιά χώρα γίνεται αυτό;;; Μαλάκες!!!!!! >>
DarkOrion Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2009 btw αν και δεν είμαι σίγουρος, στο πολυτεχνείο μαθαίνεις προχωρημένα μαθηματικά? Τι σου χρειάζονται ρε γμτ τα ολοκληρώματα, εσυ κολώνες θα σχεδιάζεις.. Πλάκα κάνεις έτσι??? Και τι νομίζεις, οι κολώνες από πίσω δεν έχουν μαθηματικά για να υπολογιστούν? Η απλά τις βάζουν όπου γουστάρουν, για να μην κόβουν την θέα κίολας... Φίλε μου, από το πολυτεχνείο γίνεσαι μηχανικός, όχι τεχνίτης. Υπάρχει τεράστια διαφορά. Και για να στην πω με πιο απλά λογάκια. Οι τεχνίτες είναι αυτοί που πας το αυτοκίνητο στο συνεργείο και σου λένε, έβγαλε πράσινο καπνό η μηχανή, πρέπει να αλλάξεις το εμβολοχιτώνιο (παράδειγμα, έτσι το λέω). Ο μηχανικός είναι αυτός που από το ΤΙΠΟΤΑ θα κάτσει να την σχεδιάσει και να την ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΙ. Οι υπολογισμοί πώς γίνονται? Στον άερα? Προφανώς και θες ολοκληρώματα, και διπλά, και τριπλά και της παναγιάς τα μάτια θες.
Apoll Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2009 ...Το ξέρετε ότι στην Αγγλία,οι νέοι πάνε σχολείο μέχρι τις 4,αλλά εκεί κάνουν και τις εργασίες για το σπίτι και όλα;Και μετά έχουν όλο το απόγευμα να διασκεδάσουν;;.... .....Και μόνο 6 εβδομάδες το καλοκαίρι διακοπές....... (+ 1 εβδομαδα μετά από το τέλος κάθε περιόδου) Και να προσθέσω ότι πολλά σχολεία είναι ανοιχτά και μέχρι το βράδυ, με όλους τους χώρους για διασκέδαση-χόμπυ. Από ζωγραφική μέχρι Warhammer.
frenzy Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2009 Πες στους δασκάλους και τους καθηγητές πως θα δουλεύουν μέχρι τις 4 με 8 εβδομάδες διακοπές και θα γίνει της πόρνης στα σχολεία. (apoll συνομήλικοι ήμαστε. το 90 ένιωθα πως κάναμε κατάληψη με αποτέλεσμα, ρίξαμε τον υπουργό, ακουστήκαμε. Τις επόμενες χρονιές ξαναέγιναν καταλήψεις από τους μικρότερους σαν από συνήθεια. Η σαπίλα φτάνει μέχρι τους μαθητές και τις οικογένειές τους. Η δράση μας φτάνει μόνο μέχρι το πρώτο βήμα. Στο δεύτερο βαριόμαστε)
Super Moderators Thresh Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2009 Και να προσθέσω ότι πολλά σχολεία είναι ανοιχτά και μέχρι το βράδυ, με όλους τους χώρους για διασκέδαση-χόμπυ. Από ζωγραφική μέχρι Warhammer. και πως θα κάνουν φροντιστήρια οι καθηγητές ρε Apoll?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.