Προς το περιεχόμενο

Εισαγωγή σε πανεπιστήμια χωρίς πανελλαδικές εξετάσεις.

NIXZ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 213
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Λοιπον για α μην τρελαθουμε κιολας, υπαρχουν 2 κατηγοριες:

Τα παιδια που δεν εχουν απο πισω ετοιμη δουλεια, η λεφτα να τους περιμενουν, οποτε ξεσκιζονται στο διαβασμα τις 2 τελευταιες ταξεις του λυκειου χωρις να αποκτουν καμια, μα καμια, γνωση/δυνατοτητα/ικανοτητα εκτος απ το πως να πετυχουν στις πανελληνιες.

Τα παιδια που εχουν κ λεφτα κ μπαμπα με στρωμενη δουλεια, με τα παντα ετοιμα. Εγω αν ανηκα σ αυτη την κατηγορια, που δυστυχως δεν ανηκω, δεν θα ανοιγα ΒΙΒΛΙΟ στο σχολειο κ απλα θα διαβαζα 4 χρονακια στο πανεπιστημιο (προφανως σε ιδιωτικο)

ολα τ αλλα περι μορφωσης και παιδειας στη 2βαθμια ειναι ιστοριες για αγριους

Δημοσ.
τελικα ποιο ειναι το προβλημα σου/του;

Screw you guys,I'm going
Για
[u']διάβασμα[/u]
Γεωμετρία(γράφω αύριο)

ολα τ αλλα περι μορφωσης και παιδειας στη 2βαθμια ειναι ιστοριες για αγριους

gameover.gif

Δημοσ.
.............

καλα και μας τα κανεις να για την γεωμετρια;;;;;;;;;;;;;;;;; κι εγω εγραφα σημερα μηχανικη 4 ωρες με κατι υπολογισμους να σου φυγει ο κωλος και ουτε καν στα ελληνικα αλλα δεν κανω ετσι.

Δημοσ.
Τις γενικές γνώσεις τις έχεις μάθει μέχρι την 2α γυμνασίου μετά αρχίζει η παραπαιδεία.

Θέλεις να μου πεις ότι οι γενικές γνώσεις σταματάνε στην ιστορία των μινωικών χρόνων (αν θυμάμαι καλά), στο χ+1=2 και στο F=ma? Καήκαμε..

Αλλά αυτο δεν συμβαίνει στην Γεωμετρία(γράφω αύριο),στην έκθεση, στην Ιστορία, στα Κείμενα, στα Αρχαία, στα Θρησκευτικά, στην Χημεία, στην Ιστορία και στην Βιολογία.

Η γεωμετρία είναι μάθημα για να σε μάθει να σκέφτεσαι. Η ιστορία για ξέρεις τι είναι το πολυτεχνείο, κείμενα και αρχαία ας γράψει κανείς θεωρητικός:P, τα θρησκευτικά πρέπει να καταργηθούν, η χημεία για να καταλάβεις γιατί δεν ρίχνουμε οινόπνευμα στη φωτιά, και βιολογία για να μάθεις και να σκεφτείς πριν αποδεχτείς αμασητί θεωρίες περί καταγωγής της γυναίκας από τα πλευρά κάποιου, φίδια/μήλα και ιστορίες για αγρίους.. Αγγλικά, έτσι για το γαμώτο:-D

Πως θα είναι αυτό το ανώτερο σύστημα παιδείας ???

PLZ ας τα αριθμήσει κάποιος...

Πολύ περίπλοκο και πάλι θα είναι άδικο για μερικούς, δεν υπάρχει τέλειο. Πάντως στο ανώτερο σύστημα σίγουρα δεν θα μαθαίνεις μόνο 2 μαθήματα, όσο σημαντικά και να 'ναι..

Λοιπον για α μην τρελαθουμε κιολας, υπαρχουν 2 κατηγοριες:[...]ολα τ αλλα περι μορφωσης και παιδειας στη 2βαθμια ειναι ιστοριες για αγριους

Υπάρχει και μια άλλη κατηγορία που κάτι έμαθε και μετά την δευτέρα γυμνασίου, χωρίς να ανήκει στην Upper Class. (εγώ δεν ανήκω εκεί πάντως :P)

Δημοσ.

Δεν διαφωνω οτι κατι εμαθες απλα στο οτι τα κινητρα που σε παρακινουσαν να μαθεις ηταν δικα σου και δεν στα ειχε εμφυσήσει το λυκειο ως εκπαιδευτικη βαθμιδα.

Και στο λεω εγω αυτο που εχω δει και αλλα εκπαιδευτικα συστηματα, τελειωσα λυκειο, τελειωνω ελληνικο Πανεπιστημιο και εχω γονεις εκπαιδευτικους (με πατερα λυκειαρχη)

Δημοσ.
Θέλεις να μου πεις ότι οι γενικές γνώσεις σταματάνε στην ιστορία των μινωικών χρόνων (αν θυμάμαι καλά), στο χ+1=2 και στο F=ma? Καήκαμε..

Η γεωμετρία είναι μάθημα για να σε μάθει να σκέφτεσαι. Η ιστορία για ξέρεις τι είναι το πολυτεχνείο, κείμενα και αρχαία ας γράψει κανείς θεωρητικός:P, τα θρησκευτικά πρέπει να καταργηθούν, η χημεία για να καταλάβεις γιατί δεν ρίχνουμε οινόπνευμα στη φωτιά, και βιολογία για να μάθεις και να σκεφτείς πριν αποδεχτείς αμασητί θεωρίες περί καταγωγής της γυναίκας από τα πλευρά κάποιου, φίδια/μήλα και ιστορίες για αγρίους.. Αγγλικά, έτσι για το γαμώτο:-D

)

ετσιιιιιιιιιιιιιιιιιιι

Δημοσ.
Άμα νομίζεις οτι με το που θα μπέις πολυτεχνείο θα είσαι ελεύθερος.... είσαι βαθια νυχτωμένος

αν σνομπαρεις ειδικα την γεωμετρια δεν πας ουτε μεχρι την πορτα του βασικα

Δημοσ.
Δεν διαφωνω οτι κατι εμαθες απλα στο οτι τα κινητρα που σε παρακινουσαν να μαθεις ηταν δικα σου και δεν στα ειχε εμφυσήσει το λυκειο ως εκπαιδευτικη βαθμιδα.

Και στο λεω εγω αυτο που εχω δει και αλλα εκπαιδευτικα συστηματα, τελειωσα λυκειο, τελειωνω ελληνικο Πανεπιστημιο και εχω γονεις εκπαιδευτικους (με πατερα λυκειαρχη)

Ναι τα κίνητρα πρέπει να έχεις και μια προδιάθεση γιατί αν δεν έχεις ακόμα και στο πανεπιστήμιο θα περιορίζεσαι στα sosάκια των παρατάξεων ίσα να περάσουμε το μάθημα και να σου για την επιστήμη που διάλεξες.

Όμως με τι εφόδια θα ασχοληθείς περαιτέρω να μάθεις πάνω σε οποιοδήποτε τομέα σε ενδιαφέρει αν δεν ξέρεις και δυο πράγματα πάνω στον υπόλοιπο κόσμο, από τι αποτελείται, τι έχει γίνει στο παρελθόν, με βάση τι κανόνες λειτουργεί και γιατί συμβαίνει έτσι και όχι αλλιώς.

Δημοσ.

Δεν κάνω μόνο εγώ λάθη τελικά "Πανεπηστίμιο", Γιατί όμως όλοι οι

επιτυχημένοι (cough | cough) πρέπει να έρχονται απο το εξωτερικό? let me tell you why...

because greece sucks like hell!!! φεύγουν και αναζητώντας αυτό που θέλουν να κάνουν

στα α.. για κάθε λυκειάρχη και υπολυκειάρχη

...διάβασε και θα ανταμειφθείς :P

Δημοσ.
Είναι αλήθεια?

Το ακούμε και το ξανακούμε τόσο καιρό (συνήθως την περίοδο των εκλογών)

αλλά τίποτα. Τώρα πάω 2α Λυκείου μόλις πάω να χαρώ λίγο που το αναφέρουν στα

κανάλια μου κόβεται η χαρά "εσένα δεν σε πιάνει να κάτσεις να διαβάσεις"

τι πάει να πει δεν με πιάνει θα μείνω 3 χρόνια δεν με ενδιαφέρει απο το να φάω όλη

την σαβούρα στην μάπα καλύτερα να τα χαραμίσω. Ακόμα και σ υτό το άθλιο μάλλον

τρισάθλιο εκπαιδευτικό σύστημα που έχουμε στην Ελλάδα ο θεός σου δίνει επιλογές:

1. Μπορείς να διαβάζεις και να βγάζεις 10-11 σε όλα εκτός απο τα μαθήματα που σε

ενδιαφέρουν όπου γράφεις 15-16 και κρατάς τις δυνάμεις σου για το πανεπιστήμιο

όπου το να διαβάζεις έχει νόημα.

Pros: Φτιάχνεις χαρακτήρα / ανακαλύπτεις τα ταλέντα σου / ξέρεις περίπου τι να

κάνεις στο μέλλον.

Cons: Έχεις του γονείς σου να σου πρίζουν τα ~love~ και δεν σου δίνουν και φράγκο

επίσης δεν πιστεύω πως με 15-16 περνάς εκεί που θές γιατί 15-16 είναι 13-14 στις

πανελλάδικές ασε που δεν έχεις μάθει να διαβάζεις και μετά θα χάνεις χρονιές στο

πανεπιστήμιο.

2.Μπορείς να είσαι κυριολεκτικά φυτό διαβάζεις τα πάντα (μέχρι και δίκαιο) βγάζεις

παντού 20' και πανεπιστήμιο μετά κάθεσε παράλυτως (απλώνεις τις ρίζες σου) αφού

βαριέσαι τη ζωή σου.

Pros: Έχεις μια αρμονική δίθεν σχέση με τους γονείς σου και σου δίνουν και λεφτά.

σου ανοίγονται πόρτες αν είσαι τελίως Geek μπορείς να πας και MIT ή Harvard για

φυσική και νομική αντίστοιχα.

Cons: Τα προσεγγύεις όλα με περίεργες επιστημονικές απόψεις χάνεις το μυαλό σου

2/4 παιδειά που ξέρω που έχουν ζοριστεί πολύ στις πανελλαδικές πίνουν χάπια

:shock: ασε που δεν ξέρεις που θές να περάσεις τι να κάνεις στο μέλλον.

καταντάς κουλτουριάρης ψυχάκιας εκτός και αν είσαι ένας απο τους ανοιχτόμυαλους

όπου αποκτάς ανωσία σε όλα τα παραπάνω αλλά πάλι είσαι σκατοχαρακτήρας όπως

όλοι οι διευθηντές και υπουργοί.

Which side are you on, boys? - In memoriam of Alexis Grigoropoulos posted by square2logic

Λένε πως ο Καραμανλής το αναφέρει για να καθησυχάσει τους νέους, θα αλλάξει ποτέ

τίποτα ??? τους σιχάθηκα και δεν είμαι ακόμα 17...

Αν δε διαβάζεις καθόλου τα κενά θα συσσωρευτούν και μετά στην τρίτη λυκείου δε θα έχεις τον χρόνο να τα καλύψεις. Δεν είπαμε να ξεσκίζεσαι στο διάβασμα αλλά να φροντίζεις να έχεις τις απαραίτητες βάσεις στα μαθηματικά, φυσική, στη δομή του γραπτού λόγου κ.λ.π.

Αν σου φαίνεται too much σχολεία , φροντιστήρια, διάβασμα μπορείς να δώσεις δεύτερη φορά χωρίς να έχεις σχολεία και φροντιστήρια(αυτό έκανα εγώ αλλα δε καθόμουνα και τελείως στο λύκειο, φρόντιζα να μην έχω κενά).

Μπορείς εναλλακτικά να πας στο εξωτερικό για σπουδές, αφού έχεις την οικονομική δυνατότητα.Αφού υπάρχει η οικονομική δυνατότητα τότε έχεις σαφώς περισσότερες επιλογές από ένα παιδί που πρέπει να περάσει οπωσδήποτε σε ένα δημόσιο πανεπιστήμιο της πόλης του και δεν έχει στρωμένη δουλειά.

Δημοσ.
Αν δε διαβάζεις καθόλου τα κενά θα συσσωρευτούν και μετά στην τρίτη λυκείου δε θα έχεις τον χρόνο να τα καλύψεις. Δεν είπαμε να ξεσκίζεσαι στο διάβασμα αλλά να φροντίζεις να έχεις τις απαραίτητες βάσεις στα μαθηματικά, φυσική, στη δομή του γραπτού λόγου κ.λ.π.

Αν σου φαίνεται too much σχολεία , φροντιστήρια, διάβασμα μπορείς να δώσεις δεύτερη φορά χωρίς να έχεις σχολεία και φροντιστήρια(αυτό έκανα εγώ αλλα δε καθόμουνα και τελείως στο λύκειο, φρόντιζα να μην έχω κενά).

Μπορείς εναλλακτικά να πας στο εξωτερικό για σπουδές, αφού έχεις την οικονομική δυνατότητα.Αφού υπάρχει η οικονομική δυνατότητα τότε έχεις σαφώς περισσότερες επιλογές από ένα παιδί που πρέπει να περάσει οπωσδήποτε σε ένα δημόσιο πανεπιστήμιο της πόλης του και δεν έχει στρωμένη δουλειά.

i love this guy, i would hug you if i could...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...