Προς το περιεχόμενο

Εισαγωγή σε πανεπιστήμια χωρίς πανελλαδικές εξετάσεις.

NIXZ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Νομίζω πως δεν με καταλαβαίνεις δεν σνομπάρω το διάβασμα έτσι όπως το εννοείς εσύ αλλά το διάβασμα του σχολείου αυτό το συστηματικό 4 ώρες για τις μαλακίες που μαθαίνουμε (αν είναι μιά φορά να επιτραπεί αυτή η έκφραση ας γίνει τώρα) τα οποία και ξεχνάμε την επόμενη βδομάδα. Πρώτo κιόλας μήνα στο Λυκείου καταλαβαίνεις πως για να περάσεις κάπου πρέπει να ταλαιπωρηθείς όχι πραγματικά

να μάθεις. anyway ειναι κουραστικό να λες όλο τα ίδια και τα ίδια.

sorry αλλα το 4 ωρες που λες δεν ειναι υποχρεωτικο για ολους. ο καθενας εχει το συστημα του. απλα βρες το δικο σου.

• Απαντ. 213
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Μου λένε πως έχω μεγάλο ταλέντο στο σχέδιο για 'υτο το μόνο που χρειάζεται είναi να διαβάσω το έχω σίγουρο το 20 στο ελεύθερο.σκοπεύω να κάνω τρελά πράγματα αλλά δεν νομίζω πως

ο bill gates τα έγγραφε σε forums και πάλι σε ποιον να τα πω?

όλοι είναι: "κάτσε διάβασε."

http://elmine.wijnia.com/weblog/2008/11/10000-hours/

http://www.stefanking.nl/2009/01/the-real-10000-hour-rule-of-becoming-an-expert/

http://www.nylon.gr/business/10000-hours/

Είτε το πιστεύεις είτε όχι -προσωπικά αμφιταλαντεύομαι-, ορίστε τι ισχύει για τον κανόνα των 10.000 ωρών. Αυτά περί ταλέντου.

*Ποιος έχει όρεξη να διαβάσει οταν ξέρει πως του χρόνου θα του κοπεί ο κλς

αυτό ακούω απο όλους (και απο συγγενείς μου): "θα γμθς του χρόνου να περάσεις

εκεί που θες και μετά μην ξαναδιαβάσεις ποτέ δεν θα σου ξαναμιλήσει κανείς θα

κάνεις την ζωή σου.", Αυτό το τελευταίο είναι που με κρατάει όρθιο.

Τέτοιες πίπες θα ακούσεις πολλές και στις λένε για να σου δώσουν κουράγιο ή επειδή δεν έχουν ιδέα από πανεπιστήμιο. Όπως είπαν κι άλλοι χρήστες αν "δεν ξαναδιαβάσεις ποτέ στην ζωή σου" θα τα βρεις μπαστούνια μετά και θα μετανοιώνεις εσύ που θα τρέχεις.

Ομως μπορεί να υπάρχει κάποιο άλλο παιδί εξισου καλό στο σχέδιο, που όμως λόγω αφραγκιάς δεν μπορεί να σπουδάσει. Με αυτόν τι κάνουμε? Μην απαντήσεις, δυο χρόνια που μαι στο φόρουμ όλοι μου τα μασάνε.

Life's a bitch

Νομίζω πως δεν με καταλαβαίνεις δεν σνομπάρω το διάβασμα έτσι όπως το εννοείς εσύ αλλά το διάβασμα του σχολείου αυτό το συστηματικό 4 ώρες για τις μαλακίες που μαθαίνουμε τα οποία και ξεχνάμε την επόμενη βδομάδα. Πρώτo κιόλας μήνα στο Λυκείου καταλαβαίνεις πως για να περάσεις κάπου πρέπει να ταλαιπωρηθείς όχι πραγματικά να μάθεις.

Αυτό σηκώνει πολύ κουβέντα. Καταρχάς στο Λύκειο υποτίθεται εκτός των άλλων μαθαίνεις γενικές γνώσεις και δεν πας απλά για να ξέρεις όταν αποφοιτήσεις ποια είναι η παράγωγος του lnx και τι σημαίνει εσωτερικό γινόμενο. Και μένα δεν μου άρεσε η ιστορία και τα αρχαία αλλά ντάξει, το ότι ξέρω τι έγινε το 1453 δεν είναι και τόσο δυσάρεστο.

Πάντως στις πανελλήνιες εξετάζεσαι σε μαθήματα που θα σε απασχολήσουν και μετά (Φυσική, Μαθηματικά, Σχέδιο). Τώρα για την εξέταση στην έκθεση προσωπικά το θεωρώ ανήκουστο να γίνονται ορθογραφικά λάθη σε καθημερινές λέξεις από φοιτητές ή τελειόφοιτους λυκείου.

ΥΓ Το ότι είμαστε 3-4 χρόνια μεγαλύτεροι δεν σημαίνει ότι έχουμε ξεχάσει πως είναι να είσαι μαθητής ή ότι είμαστε άλλη γενιά ;)

Δημοσ.

Πάντως στις πανελλήνιες εξετάζεσαι σε μαθήματα που θα σε απασχολήσουν και μετά (Φυσική, Μαθηματικά, Σχέδιο). Τώρα για την εξέταση στην έκθεση προσωπικά το θεωρώ ανήκουστο να γίνονται ορθογραφικά λάθη σε καθημερινές λέξεις από φοιτητές ή τελειόφοιτους λυκείου.

ΥΓ Το ότι είμαστε 3-4 χρόνια μεγαλύτεροι δεν σημαίνει ότι έχουμε ξεχάσει πως είναι να είσαι μαθητής ή ότι είμαστε άλλη γενιά ;)

Συμφωνω οσο δεν παει!Ειναι τραγικο να βλεπεις επιστημονες(κατα τα αλλα) να μη μπορουν να γραψουν μια προταση σωστα η να μην ξερουν βασικα ιστορικα γεγονοτα.Το σχολειο δινει γενικοτερη μορφωση που ισως φαινεται βαρετη,αλλα αργοτερα θα καταλαβεις τη σημασια της.Δεν ειναι μονο μαθηματικα,φυσικη,χημεια....

Δημοσ.

Αυτό σηκώνει πολύ κουβέντα. Καταρχάς στο Λύκειο υποτίθεται εκτός των άλλων

μαθαίνεις γενικές γνώσεις και δεν πας απλά για να ξέρεις όταν αποφοιτήσεις ποια

είναι η παράγωγος του lnx και τι σημαίνει εσωτερικό γινόμενο. Και μένα δεν μου

άρεσε η ιστορία και τα αρχαία αλλά ντάξει, το ότι ξέρω τι έγινε το 1453 δεν είναι και

τόσο δυσάρεστο.

Τις γενικές γνώσεις τις έχεις μάθει μέχρι την 2α γυμνασίου μετά αρχίζει η

παραπαιδεία. Νομίζω πως τα μαθημάτικα και η φυσική δεν έχουν όριο ότι και να

σου πούνε στο επόμενο κεφάλαιο σου φένονται χρήσιμα ,εύκολα και κατανοήσιμα.

Αλλά αυτο δεν συμβαίνει στην Γεωμετρία(γράφω αύριο),στην έκθεση, στην Ιστορία,

στα Κείμενα, στα Αρχαία, στα Θρησκευτικά, στην Χημεία, στην Ιστορία και στην Βιολογία.

ας μην μιλήσουμε καθόλου για μαθήματα όπως τα Αγγλικά, FAILURE icon13.gif

-----Προστέθηκε 8/1/2009 στις 06 : 45 : 58-----

Συμφωνω οσο δεν παει!Ειναι τραγικο να βλεπεις επιστημονες(κατα τα αλλα) να μη μπορουν να γραψουν μια προταση σωστα η να μην ξερουν βασικα ιστορικα γεγονοτα...

Νομίζω πως
την έχεις ψωνίσει
Δημοσ.

παραπαιδεία. Νομίζω πως τα μαθημάτικα και η φυσική δεν έχουν όριο ότι και να

σου πούνε στο επόμενο κεφάλαιο σου φένονται χρήσιμα ,εύκολα και κατανοήσιμα.

Αλλά αυτο δεν συμβαίνει στην Γεωμετρία(γράφω αύριο),στην έκθεση, στην Ιστορία,

στα Κείμενα, στα Αρχαία, στα Θρησκευτικά, στην Χημεία, στην Ιστορία και στην Βιολογία.

ας μην μιλήσουμε καθόλου για μαθήματα όπως τα Αγγλικά, FAILURE icon13.gif

Όχι τις γενικές γνώσεις δεν τις μαθαίνεις μέχρι την δευτέρα γυμνασίου και αυτό ΦΑΙΝΕΤΑΙ. Το οτι το σύστημα εκπαίδευσης έχει τεράστια κενά είναι δεδομένο. Θεωρητικά όποιος έχει ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση (όπως εσύ)ξέρει ανάγνωση, γραφή και δεν κάνει ορθογραφικά σε λέξεις καθημερινής χρήσης.

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο το τι σου λένε οτι έχεις να μάθεις, αλλά το ότι έφτασες εκεί που έφτασες χωρίς να έχεις τα απαραίτητα εφόδια. Οτι ο δάσκαλος ή ο καθηγητής σου σε πέρασε, δεν πέρασες μόνος σου.

Όλα τα μαθήματα έχουν μια χρησιμότητα, ειδικά για την Γεωμετρία που δίνεις αύριο (και καλά θα κάνεις να κάτσεις να διαβάσεις) η σημασία της είναι τεράστια καθώς οξύνει τον νού.

Και όταν με το καλό μπείς στο πανεπιστήμιο ο καθηγητής που δεν θα σε ξέρει αλλά θα έχει μια κόλλα μόνο με τις "γνώσεις" σου στο συγκεκριμμένο μάθημα θα σε κόψει, και εσύ θα γκρινιάζεις για το σάπιο σύστημα που ζητάει να στρώνεις κώλο για διάβασμα...

Δημοσ.

Ναι και για το διάβασμα του σχολείου μιλάμε. Σκέψου λίγο ότι δε γράφεις καν ορθογραφημένα τη γλώσσα σου. Σνόμπαρε κάτι μόνο after you have mastered it.

Το πώς θα είναι το ιδανικό σύστημα παιδείας κατ' εμέ απέχει πολύ από αυτό που έχεις στο μυαλό σου όταν σνομπάρεις τη γεωμετρία, την έκθεση, τα κείμενα , τα αρχαία, τη χημεία, τη βιολογία και τα αγγλικά. Καλύτερα να μην ακούσεις την άποψή μου σ' αυτό το θέμα λοιπόν.

παραπαιδεία.

Τα μαθήματα των σχολών δεν είναι λογική συνέχεια των μαθημάτων της 2ας Γυμνασίου. Απέχουν δραματικά ακόμα και από τα μαθήματα της 3ης Λυκείου. Η γνώση (προς οποιαδήποτε κατεύθυνση) δεν σταματάει στη 2α Γυμνασίου. Δεν σταματάει ούτε στο πτυχίο.

Συμπέρασμα, κόψε τις μπούρδες και διάβασε, γιατί κάθε άνθρωπος πατάει πάνω στις γνώσεις των προηγούμενων για να πάει την ανθρωπότητα ένα βήμα παραπέρα (και οι γνώσεις αυτές, as of now, αποκτώνται με διάβασμα, εξάσκηση και αγάπη - ναι, και τα τρία). Ολοκληρωμένος άνθρωπος δε γίνεσαι ξέροντας μόνο να σχεδιάζεις - έτσι γίνεσαι απλά ένας ανεγκέφαλος με μόνο εφόδιο στη ζωή μια δεξιότητα.

Το να μην καταλάβεις τι σου λέμε (αν και μπορείς να το καταλάβεις) είναι δικαίωμά σου και θα σε κάνει να αισθανεσαι καλά για λίγο καιρό. Το να καταλάβεις τι σου λέμε, όμως, θα σου είναι απείρως πιο χρήσιμο (και αυτό θα το δεις στην πράξη, αν επιλέξεις να καταλάβεις).

Δημοσ.

Πως θα είναι αυτό το ανώτερο σύστημα παιδείας ???

PLZ ας τα αριθμήσει κάποιος...

[/Quote]

..........

NIXZ.σε παραδεχομαι' date='ξερεις να quot-αρεις.Μου την ειπες big time![u']Τρεχω να κρυφτω στη φωλια μου και να κλαψω....[/b'][/u]
live action double facepalm

Πόσο δίκιο είχα.

Δημοσ.

Μικρέ δεν έχεις καταλάβει πώς παίζεται το παιχνίδι. Αν αρχίσουμε όλοι σ' αυτό το thread τα facepalms, θα έχεις ψυχολογικά τραύματα μέχρι την κυκλοφορία 512-bit επεξεργαστών. Αν δε σου αρέσουν οι απαντήσεις μας φύγε, αλλά μην trollάρεις ενώ είσαι εσύ αυτός που έχει πεις τις βλακείες.

Δημοσ.
Μικρέ δεν έχεις καταλάβει πώς παίζεται το παιχνίδι. Αν αρχίσουμε όλοι σ' αυτό το thread τα facepalms, θα έχεις ψυχολογικά τραύματα μέχρι την κυκλοφορία 512-bit επεξεργαστών. Αν δε σου αρέσουν οι απαντήσεις μας φύγε, αλλά μην trollάρεις ενώ είσαι εσύ αυτός που έχει πεις τις βλακείες.

Οτι έχω πει είναι βασισμένο σε κάτι.

Τρεχω να κρυφτω στη φωλια μου και να κλαψω....
Δημοσ.
Μικρέ[/b'] δεν έχεις καταλάβει πώς παίζεται το παιχνίδι.

muscle.jpg

Αν δε σου αρέσουν οι απαντήσεις μας φύγε

Αν μιλάς εκ μέρους όλον δεν έχω πρόβλημα.

Δημοσ.

λοιπον παιδι εσυ που ανοιξες το θεμα... οταν ζητας κατι προσεχε τι ζητας... αν θες να μπαινεις στο πανεπιστημιο χωρις εξετασεις να ξερεις οτι δεν θα ειναι μελι γαλα οπως τωρα που ξεπατωνεσαι στο διαβασμα και τα ξυνεις μετα. στο λεω που εχω πειρα και στα δυο και ειμαι και κοντα στην ηλικια σου

Δημοσ.

NIXZ,μετα απο αυτο το post δεν ασχολουμαι αλλο.Αν δε θες να ακουσεις αποψεις αλλων η συμμετοχη στα fora δεν ειναι καλη ιδεα.Εχει περασει απο το μυαλο σου οτι μπορει και να μην εχεις παντα δικιο?Μαλλον οχι....

Εξαλλου στην Ελλαδα εισαι,αν εχεις φραγκα μια μερα θα το παρεις και συ το χαρτι,μη μου αγχωνεσαι....Οτι εμαθες εμαθες,απο δω και περα ειναι παραπαιδεια,στειρα αποστηθιση,εξετασεις μια ζωη,μας τα παιρνουν τα φροντιστηρια...

Γα..... τα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...