tomasss Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Αρχιτεκτονες γινονται αυτοι που δεν εχουν τα @ρχιδια να γινουν πολιτικοι μηχανικοι, αλλα είναι πολυ αντρες για να γινουν διακοσμητες... Όσους πολιτικούς μηχανικούς γνώρισα που σπουδάζουν Ελλάδα, τους σιχάθηκα από το ψώνιο και τον εγωισμό τους. Τί στο καλό τους δίνει τα @ρχίδια να μιλούν με αυτό το εξυπνακίστικο ύφος δεν καταλαβαίνω. Και το θέμα της εισαγωγής χωρίς πανελλαδικές είναι πολύ πρώιμο και υπό εξέταση, και καλό είναι να περιμένουμε να δούμε προς τα που πάει καθώς είναι τερααααααααααστια κουβέντα. Αυτό είναι το κακό φίλε μου στην Ελλάδα: ότι όλα είναι υπό εξέταση. Η κάθε σχολή μπορεί να διενεργεί τις δικιές της εξετάσεις, στα δικά της μαθήματα, στις δικές απαιτήσεις για τον κάθε ενδιαφερόμενο που επιθυμεί να φοιτήσει σε αυτή. Οι ίδιες οι σχολές πρέπει να καθορίζουν τον αριθμό των εισακτέων ανάλογα με τις δυνατότητες κάλυψης και όχι ο κανόνας της προσφορας και ζήτησης στο μηχανογραφικό. Έτσι το λύκειο θα μπορεί να προσφέρει αυτή την τόσο παραμελημένη, γενική μόρφωση, αφού δεν θα κάνουν ράλι οι καθηγητές στο πέρασμα της διδακτικής ύλης. Και το καλύτερο είναι ότι δεν θα επηρεαστεί ο βαθμός απολυτηρίου από τα μαθήματα εισαγωγής, αφού αυτά δεν θα υπάρχουν. Τόσο απλές λύσεις σε 1002 παραλλαγές έχουν ειπωθεί από όλους μας, αλλά πότε θα δωθούν περισσότερα χρήματα στην παιδεία? ( βασική προϋπόθεση)
NIXZ Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Αρχιτεκτονες γινονται αυτοι που δεν εχουν τα @ρχιδια να γινουν πολιτικοι μηχανικοι, αλλα είναι πολυ αντρες για να γινουν διακοσμητες... Πολιτικοί μηχανικοί σήμερα γίνονται όσοι δεν τα καταφέρνουν στο σχέδιο.
lary7 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Όσους πολιτικούς μηχανικούς γνώρισα που σπουδάζουν Ελλάδα, τους σιχάθηκα από το ψώνιο και τον εγωισμό τους. Τί στο καλό τους δίνει τα @ρχίδια να μιλούν με αυτό το εξυπνακίστικο ύφος δεν καταλαβαίνω. Ετσι ειναι , αλλα να εισαι σίγουρος πως πολλά παιδια οταν τελειώσουν την σχολη και βγούν στην αγορα εργασίας αναπτύσουν μεγαλύτερο σεβασμο για τους αρχιτεκτονες και τον ρόλο τους. PS: Για να μην παρεξηγηθώ, αρχιτεκτονικη τελειωνω
teo64x Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Ένα αστείο κάναμε για τους αρχιτέκτονες, μην το κάνετε τόοοσο θέμα. Get humor
Praetorianos Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Ρε NIXZ μια ερώτηξη. Αυτά που γράφεις να σου πω την αλήθεια περίμενα να τα διαβάσω από κάποιον άλλο που δεν θέλει να ασχοληθεί και ιδιαίτερα με το αντικείμενο και θα μπει σε μια σχολή έτσι για να λέει ότι μπήκε, και επειδή βαριέται να διαβάσει αμπελοφιλοσοφεί για την αδικία του συστήματος. Εσύ όμως λες ότι εκτός από το ότι είναι πολιτικός μηχανικός ο πατέρας σου ενδιαφέρεσαι για το σχέδιο. Αν δεν μπορείς/βαριέσαι/γίνεις ζόμπι/χαπακωθείς για να περάσεις τα γελοία μαθήματα των πανελληνίων (σε σχέση με του πολυτεχνείου) τι σε κάνει να πιστεύεις ότι παρακάτω θα είναι ευκολότερα? Άσε που στο κάτω κάτω, σχολές σαν τις δικές σου μπορεί και να μην τις συμφέρει αυτό που προτείνεις. Φυσικά και το σύστημα πρέπει να αλλάξει, αλλά στο συγκεκριμένο thread το θέμα είναι άλλο.
Critter Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Ενταξει μωρε, τι το πιανετε απο τη μυτη το παιδι? Δεν νομιζω κανεις να ηταν χαρουμενος που εδινε πανελληνιες αλλα ηταν αναγκαιο κακο αν ηθελε κανεις να σπουδασει κατι. Απλα το παιδι ακουσε κατι που ειναι φυσικο να το αναστατωνει υπο αυτη την εννοια και να λεει αυτα που λεει. Εφηβος ειναι, δεν μπορει να σκεφτει οσο ωριμα σκεφτεστε οι υπολλοιποι και ο παρορμητισμος ειναι στα υψη. Εγω η συμβουλη που θα σου δωσω ειναι να κατσεις και να διαβασεις συστηματικα για να πετυχεις την υψηλη βαθμολογια που έχει αυτη η σχολη και να μην σκεφτεσαι καν οτι ακουσες αυτο που ακουσες. Σαν να μην ειπωθηκε ποτε. Αν γινει, τοτε καλως...δεν θα εχεις χασει τιποτα...θα εχεις διαβασει λιγο παραπανω κατι που μονο καλο θα σου κανει. Η αποψη μου για τη σωρεια εξετασεων στην Ελλαδα, ειναι σαφεστατα η χειροτερη και ειμαι υπερ της εισαγωγης στα πανεπιστημια με εξετασεις στο πανεπιστημιο (δηλαδη εξειδικευμενες στο αντικειμενο που θα σπουδασεις και με πιο ορθο τρόπο). Οχι σαν εμενα που εδωσα πανελληνιες θρησκευτικα για να περασω πληροφορικη.
silverthan Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Και ποια θα είναι τα κριτήρια εισαγωγής....?
deminho11 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Ποιός θα έχει το μεγαλύτερο σκόρ στο Guitar Hero III
NIXZ Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 θα μπει σε μια σχολή έτσι για να λέει ότι μπήκε, Μου λένε πως έχω μεγάλο ταλέντο στο σχέδιο για 'υτο το μόνο που χρειάζεται είναi να διαβάσω το έχω σίγουρο το 20 στο ελεύθερο.(δεν το είπα στην αρχή γιατι φένεται εγωιστικό) σκοπεύω να κάνω τρελά πράγματα αλλά δεν νομίζω πως ο bill gates τα έγγραφε σε forums και πάλι σε ποιον να τα πω? όλοι είναι: "κάτσε διάβασε." και επειδή βαριέται να διαβάσει True * *Ποιος έχει όρεξη να διαβάσει οταν ξέρει πως του χρόνου θα του κοπεί ο κλς αυτό ακούω απο όλους (και απο συγγενείς μου): "θα γμθς του χρόνου να περάσεις εκεί που θες και μετά μην ξαναδιαβάσεις ποτέ δεν θα σου ξαναμιλήσει κανείς θα κάνεις την ζωή σου.", Αυτό το τελευταίο είναι που με κρατάει όρθιο. αμπελοφιλοσοφεί για την αδικία του συστήματος. αδικία και πέσατε όλοι να με φάτε. αδικία και την προσπερνάτε λες και δεν συμβαίνει τίποτα. Την εκμεταλλεύεται ο Καραμανλής για να παίρνει ψήφους, πιο ξεφτίλα δεν γίνεται. σαν να σε ταίζει και να σου πέρνει την μπουκιά πίσω. -----Προστέθηκε 8/1/2009 στις 05 : 04 : 41----- Ποιός θα έχει το μεγαλύτερο σκόρ στο Guitar Hero III Η ερώτηση μου ήταν αν ξέρετε αν και πότε θα αλλάξει τίποτα. no response yet Και ποια θα είναι τα κριτήρια εισαγωγής....? (δηλαδη εξειδικευμενες στο αντικειμενο που θα σπουδασεις και με πιο ορθο τρόπο)
afentiko7 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Δεν ξέρω αν οι χτιζοισπιτάδες είναι καλύτεροι από τους χτιζοδρόμους, πάντως τα κτήρια όλων των ελληνικών πόλεων άνετα συγκρινονται με του Καίρου και της Γάζας. Εγώ θα πω κάτι άλλο. Ο πατέρας σου είναι πολ.μηχ αρα φραγκάτος. οπότε θα σε στείλει φροντιστήριο ή στη χειρότερη (όχι από άποψη σπουδών) κάπου στο εξωτερικό. Ομως μπορεί να υπάρχει κάποιο άλλο παιδί εξισου καλό στο σχέδιο, που όμως λόγω αφραγκιάς δεν μπορεί να σπουδάσει. Με αυτόν τι κάνουμε? Μην απαντήσεις, δυο χρόνια που μαι στο φόρουμ όλοι μου τα μασάνε.
teo64x Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 να διαβάσω το έχω σίγουρο το 20 στο ελεύθερο.(δεν το είπα στην αρχή γιατιφένεται εγωιστικό) σκοπεύω να κάνω τρελά πράγματα αλλά δεν νομίζω πως ο bill gates τα έγγραφε σε forums και πάλι σε ποιον να τα πω? όλοι είναι: "κάτσε διάβασε." Ειλικρινά πρέπει να ελαττώσεις το Guitar Hero. Είτε το πιστεύεις είτε όχι, ναι, και το διάβασμα είναι απαραίτητο. Δεν είναι "φυσικό ταλέντο" τα μαθηματικά και η φυσική που χρειάζονται για διάφορες σχολές (όχι συγκεκριμένα γι' αυτήν που έχεις στο μυαλό σου). Φυσικά και χρειάζεται διάβασμα. Και φυσικά δεν τίθεται θέμα του "δε θα ξαναδιαβάσεις μετά της πανελλήνιες". Το επίπεδο των μαθημάτων των πανελληνίων είναι πολύ κάτω από το επίπεδο των μαθημάτων στις σχολές. Ποιος έχει όρεξη να διαβάσει στη Β Λυκείου όταν ξέρει ότι θα λιώσει στη Γ Λυκείου; Κανείς απολύτως. Όμως πρέπει να κατέχεις τα μαθηματικά της Β Λυκείου για να γράψεις αξιοπρεπώς στη Γ. Αλλιώς ...δε μου επιτρέπεται να εκφραστώ, αλλά κατάλαβες. Ανόητο το τρέχον σύστημα, αλλά ούτε τα δικά σου επιχειρήματα έχουν βάση, γι' αυτό και "πέσαμε να σε φάμε". Δεν οραματίζεσαι ένα ανώτερο σύστημα παιδείας, από αυτά που γράφεις απλά ονειρεύεσαι να μην περάσεις "το φοβερό και τρομερό πράγμα που λέγεται πανελλήνιες" (το οποίο δεν είναι και τόσο φοβερό όσο το παρουσιάζουν). Μπορεί να την έχεις δει από τα μεγάλα μυαλά που διαφημίζουν οι ταινίες του hollywood (ξέρεις, που δεν τον πάνε οι καθηγητές του, βαριέται τα βιβλία του αλλά κατά βάθος είναι μια ιδιοφυΐα) αλλά ένα τέτοιο πρότυπο είναι χαμένο. Τα πραγματικά μεγάλα μυαλά που έχω γνωρίσει (ο γράφων δεν είναι από αυτούς) είναι φοβερά διαβασμένα και εντάξει στις υποχρεώσεις τους (και στα διαβάσματα και του σχολείου και της σχολής) και είναι πραγματικά αξιοθαύμαστα άτομα και δε σνομπάρουν κανενός είδους διάβασμα επειδή έχουν σκοπό να γίνουν Bill Gates. Φυσικά αυτά θα τα καταλάβεις μόνο αν είσαι προσγειωμένο άτομο. Αν την έχεις ψωνίσει, θα κάνεις logout σκεπτόμενος τι βλακείες σου έγραψαν αυτοί οι ανόητοι, αφού εσύ είσαι μια ιδιοφυΐα.
deminho11 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Δεν ξέρω αν οι χτιζοισπιτάδες είναι καλύτεροι από τους χτιζοδρόμους, πάντως τα κτήρια όλων των ελληνικών πόλεων άνετα συγκρινονται με του Καίρου και της Γάζας. Εγώ θα πω κάτι άλλο. Ο πατέρας σου είναι πολ.μηχ αρα φραγκάτος. οπότε θα σε στείλει φροντιστήριο ή στη χειρότερη (όχι από άποψη σπουδών) κάπου στο εξωτερικό. Ομως μπορεί να υπάρχει κάποιο άλλο παιδί εξισου καλό στο σχέδιο, που όμως λόγω αφραγκιάς δεν μπορεί να σπουδάσει. Με αυτόν τι κάνουμε? Μην απαντήσεις, δυο χρόνια που μαι στο φόρουμ όλοι μου τα μασάνε. +1000 bjhbjhjbhjbjbhj
evabb Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 ανεδαφικο τελειως συστημα για την ελλαδα αυτο. αν δεν υπαροχουν εισαγωγικες πρεπει να κοβουν κοσμο στο πρωτο ετος αλλα αυτο δεν θα γινει ποτε στην ελλαδα
doctorkostis Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 *Ποιος έχει όρεξη να διαβάσει οταν ξέρει πως του χρόνου θα του κοπεί ο κλς αυτό ακούω απο όλους (και απο συγγενείς μου): "θα γμθς του χρόνου να περάσεις εκεί που θες και μετά μην ξαναδιαβάσεις ποτέ δεν θα σου ξαναμιλήσει κανείς θα κάνεις την ζωή σου.", Αυτό το τελευταίο είναι που με κρατάει όρθιο. Καλα,δεν υπαρχει μεγαλυτερο ψεμα απο αυτο.Τα ιδια μου ελεγαν και μενα....Αν μεσα στη σχολη δε ριξεις διαβασμα και την αφησεις,σε αφησε χαλαρα.Ξερω παιδια που την ειδαν πολυ αραλικι και εφτασαν 4ο ετος με 30 μαθηματα χρωστουμενα.Απιστευτο παλουκι να το μαζεψεις. Μιλαω κυριως για ζορικες σχολες με υποχρεωτικα μαθηματα-εργασιες-προοδους κλπ.Σκεψου να χρωστας πολλα μαθηματα και να εχεις και τις παρακολουθησεις-εργασιες απο 2-3 ετη.ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΑΓΓΟΥΡΙ... Αν δεν κατσεις να διαβασεις απο τωρα,πολυ απλα στην 3η λυκειου θα τα βρεις μπαστουνια και επισης πολυ απλα δε θα περασεις εκει που θελεις. Οσο για την ελευθερη εισαγωγη στα πανεπιστημια,δεν ειναι τοσο απλο πραγμα και σιγουρα το εκπαιδευτικο μας συστημα δεν ειναι ετοιμο για κατι τετοιο.Ακομα και αν γινει ομως δε θα ειναι ολες οι σχολες ελευθερες,θα υπαρχουν 1-2 "προπαρασκευαστικα" ετη στα οποια αν πετυχεις θα μπορεις να συνεχισεις στη σχολη που θες(πχ ιατρικη,νομικη,πολυτεχνειο,ΑΣΟΕΕ).Για παραδειγμα,δε γινεται το 1ο ετος της ιατρικης η των ηλεκτρολογων μηχανικων να εχει 3000 ατομα,ειναι αδυνατον... συμπερασμα: Κατσε διαβασε....
NIXZ Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Ειλικρινά πρέπει να ελαττώσεις το Guitar Hero. Είτε το πιστεύεις είτε όχι, ναι, και το διάβασμα είναι απαραίτητο. Δεν είναι "φυσικό ταλέντο" τα μαθηματικά και η φυσική που χρειάζονται για διάφορες σχολές (όχι συγκεκριμένα γι' αυτήν που έχεις στο μυαλό σου). Φυσικά και χρειάζεται διάβασμα. Και φυσικά δεν τίθεται θέμα του "δε θα ξαναδιαβάσεις μετά της πανελλήνιες". Το επίπεδο των μαθημάτων των πανελληνίων είναι πολύ κάτω από το επίπεδο των μαθημάτων στις σχολές. Ποιος έχει όρεξη να διαβάσει στη Β Λυκείου όταν ξέρει ότι θα λιώσει στη Γ Λυκείου; Κανείς απολύτως. Όμως πρέπει να κατέχεις τα μαθηματικά της Β Λυκείου για να γράψεις αξιοπρεπώς στη Γ. Αλλιώς ...δε μου επιτρέπεται να εκφραστώ, αλλά κατάλαβες. Ανόητο το τρέχον σύστημα, αλλά ούτε τα δικά σου επιχειρήματα έχουν βάση, γι' αυτό και "πέσαμε να σε φάμε". Δεν οραματίζεσαι ένα ανώτερο σύστημα παιδείας, από αυτά που γράφεις απλά ονειρεύεσαι να μην περάσεις "το φοβερό και τρομερό πράγμα που λέγεται πανελλήνιες" (το οποίο δεν είναι και τόσο φοβερό όσο το παρουσιάζουν). Μπορεί να την έχεις δει από τα μεγάλα μυαλά που διαφημίζουν οι ταινίες του hollywood (ξέρεις, που δεν τον πάνε οι καθηγητές του, βαριέται τα βιβλία του αλλά κατά βάθος είναι μια ιδιοφυΐα) αλλά ένα τέτοιο πρότυπο είναι χαμένο. Τα πραγματικά μεγάλα μυαλά που έχω γνωρίσει (ο γράφων δεν είναι από αυτούς) είναι φοβερά διαβασμένα και εντάξει στις υποχρεώσεις τους (και στα διαβάσματα και του σχολείου και της σχολής) και είναι πραγματικά αξιοθαύμαστα άτομα και δε σνομπάρουν κανενός είδους διάβασμα επειδή έχουν σκοπό να γίνουν Bill Gates. Φυσικά αυτά θα τα καταλάβεις μόνο αν είσαι προσγειωμένο άτομο. Αν την έχεις ψωνίσει, θα κάνεις logout σκεπτόμενος τι βλακείες σου έγραψαν αυτοί οι ανόητοι, αφού εσύ είσαι μια ιδιοφυΐα. Νομίζω πως δεν με καταλαβαίνεις δεν σνομπάρω το διάβασμα έτσι όπως το εννοείς εσύ αλλά το διάβασμα του σχολείου αυτό το συστηματικό 4 ώρες για τις μαλακίες που μαθαίνουμε (αν είναι μιά φορά να επιτραπεί αυτή η έκφραση ας γίνει τώρα) τα οποία και ξεχνάμε την επόμενη βδομάδα. Πρώτo κιόλας μήνα στο Λυκείου καταλαβαίνεις πως για να περάσεις κάπου πρέπει να ταλαιπωρηθείς όχι πραγματικά να μάθεις. anyway ειναι κουραστικό να λες όλο τα ίδια και τα ίδια. Δεν οραματίζεσαι ένα ανώτερο σύστημα παιδείας, από αυτά που γράφεις απλά ονειρεύεσαι να μην περάσεις "το φοβερό και τρομερό πράγμα που λέγεται πανελλήνιες" (το οποίο δεν είναι και τόσο φοβερό όσο το παρουσιάζουν). Πως θα είναι αυτό το ανώτερο σύστημα παιδείας ??? PLZ ας τα αριθμήσει κάποιος...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.