Προς το περιεχόμενο

Εισαγωγή σε πανεπιστήμια χωρίς πανελλαδικές εξετάσεις.

NIXZ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.
Νομίζω πως ναι, έχει λήξει η προθεσμία.

Αν ξαναδώσεις δίνεις όλα τα μαθήματα (6 στο σύνολο), συν όποια έξτρα είναι απαραίτητα για σχολές όπως αρχιτεκτόνων,κτλ.

Τώρα εσύ να φανταστώ ήσουν με τις δέσμες...σ'αυτή τη περίπτωση δε ξέρω τι γίνεται σχετικά με το ποια κατεύθυνση θα πας και πως θα γίνει.

Όχι, δεν ήμουν με τις δέσμες, ήμουν η δεύτερη φουρνιά του νέου συστήματος (δώσαμε 9 μαθήματα πανελλήνιες). Το σκέφτομαι για του χρόνου...

• Απαντ. 213
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Έχει μεγάλο δίκιο ο NIXZ στο θέμα του αντι να παραδεχτούν κάποιοι οτι το σύστημα είναι οτι πιο ΑΝΤΙΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ,ΕΞΟΥΘΕΝΩΤΙΚΟ υπάρχει το υποστηρίζουν κιόλας και μετά κριτικάρουν κιόλας από πάνω οτι φταίνε μόνο οι μαθητές,φοιτητές και καθόλου η δημόσια σκατά παιδία.ΡΕ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ; Με ποιανού πλευρό είστε;Εντάξει το παλικάρι μπορεί να μη γουστάρει να διαβάσει.ΟΚ.Μπορεί απλά να καταλήξει να δουλεύει στα Goodies για ψωρομισθό εμένα τι με ενοχλέι για να τον κριτικάρω να τον πω τεμπέλη, και άλλα ωραία υπονοούμενα.

Αντί να προσπαθήσουμε όλοι μαζί ένας-ένας να βελτιώσουμε ένα κωλοσύστημα που τρώει τα νεανικά μας χρόνια και στην τελική αυτό που αποκομίζουμε είναι ΠΑΣΑΛΕΙΜΑΤΑ γνώσης,το υποστηρίζουμε κιόλας ρίχνοντας το φταίξιμο στους εφήβους που είναι με το ένα πόδι στη παιδική ηλικία και το άλλο στην ενήλικη ζωή.Αλλά NIXZ μια φιλική συμβουλή και είναι το μοναδικό που θα συμφωνήσω με τους άλλους- ΜΗΝ πέφτεις στο τριπάκι να χαιδεύεις τα αυτιά σου με το οτι η κοινωνία είναι σκατά και δεν μπορώ γιατί περπατήσω γιατί μου έκαναν τα βατραχοπέδιλα μεγάλα οι εβραίοι κλπ κλπ.Αντιμετώπισέ το σαν άντρας και βάλε τα κάτω.

Επιλέγεις να ακολουθήσεις μια επιστήμη Αυτό σημαίνει,ξεκόλωμα στο διάβασμα,καταλήψεις,σπαζοκλαμπάνιες συμφοιτητές κ καθηγητές,άβολες καταστάσεις που θα πρέπει να τις αντιμετωπίζεις μόνος σου,οικονομικές δυσκολίες αλλά αν είναι καλός και ανταπεξέλθεις θα επιβραβευθείς αργότερα από τη δουλειά σου και αυτό δεν είναι ανάγκη αν γίνει στην Ελλάδα.

Διαλέγεις τέχνη ή χειρονακτική εργασία.Ετοιμάσου για μερικά χαλαρά χρονάκια στον ΟΑΕΔ και μετά θα αντιμετωπίσεις βαριές δουλειές και εξουθενωτικά ωράρια συνήθως με καλά λεφτά με τη διαφορά οτι στα 50 σου μπορεί να είσαι μεσόκοπος.

Δημοσ.

Kανενας απο την αρχη της κουβεντας,δεν ειπε οτι το παιδαγωγικο συστημα μας, ειναι προτυπο...

Ολοι συμφωνουν γι`αυτο.

Φυσικα και πρεπει να το βελτιωσουμε με προτασεις.

Ο μικρος ομως του χρονου δινει εξετασεις και δεν εχει χρονο για αμπελοφιλοσοφιες.

Και το μονο που βγαζει απο την αρχη,ειναι λουφα και παραλαγη.

Δημοσ.

Οπως ειχε πει και ο Μαρξ(αν δεν κανω λαθος) σε μια σημερινη σωστη κοινωνια θα χρειαζοταν να δουλεψουμε λιγο και να ζουμε περισσοτερο τωρα δουλευουμε στα ακρα μηπως και επιβιωσουμε..

Δημοσ.
Δεν νομίζω πως οι μαθητές του 20 και του 19 είναι εκ φύσεως έτσι έχω να πω πως η πιέση που δέχονται αυτά τα παιδιά απο το σπίτι δεν περιγράφετε

Το θέτεις κάπως καλύτερα τώρα αλλά δεν μπορείς να αποκαλείς τους μαθητές του 19 και του 20 ρομποτάκια. Απλά μερικοί το έχουν και μπορούν να βγάλουν τέτοιους βαθμούς με 1 ώρα διάβασμα, σκέψου τι μυαλά υπάρχουν στο Μετσόβιο πχ. Κάθε άλλο παρά φυτά μπορείς να τους πεις, είναι προσβλητικό.

Correct me if i'm wrong...

Ίσα ίσα πολύ σωστός είσαι απλώς ίσως εκφράζεσαι με λάθος τρόπο και χάνεις αυτομάτως το δίκιο σου.

Έχει μεγάλο δίκιο ο NIXZ στο θέμα του αντι να παραδεχτούν κάποιοι οτι το σύστημα είναι οτι πιο ΑΝΤΙΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ,ΕΞΟΥΘΕΝΩΤΙΚΟ υπάρχει το υποστηρίζουν κιόλας και μετά κριτικάρουν κιόλας από πάνω οτι φταίνε μόνο οι μαθητές,φοιτητές και καθόλου η δημόσια σκατά παιδία.ΡΕ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ; Με ποιανού πλευρό είστε;

Κανείς δεν υποστήριξε το σύστημα ούτε μίλησε για τα καλά του. Όμως αντί να λέμε στο παιδί ότι ναι είναι σκατά το σύστημα, έχεις δίκιο, γράψε στα παπούτσια σου καθηγητές και σύστημα, επανάσταση λίγο πριν τις εξετάσεις που θα καθορίσουν την ζωή του, μήπως θα έπρεπε να του πούμε πως να σκέφτεται με τις τωρινές ρεαλιστικές συνθήκες?

Όπως είπα ο ΝΙΧΖ έχει δίκιο απλά εκφράζεται λάθος και λίγο πριν τις πανελλήνιες δεν ωφελούν σε τίποτα οι φιλοσοφίες..

Δημοσ.
το παιδαγωγικο συστημα μας, ειναι προτυπο...

Ολοι συμφωνουν γι`αυτο.

Και εγώ που είμαι μαθητής σου λέω πως με το παρόν παιδαγωγικό σύστημα

ο καθηγητής κατέχει όλη την εξουσία δεν υπάρχει εξάρτηση όλα είναι γύρο απο

την φράση "κόψε τον λαιμό σου, αφου εσύ δεν ενδιαφέρεσαι θα ενδιαφερθώ εγώ?"

Πολύ υποστήριζαν ότι το ξύλο είναι ο καλύτερος τρόπος διαπαιδαγώγησης μέχρι

πριν απο 5-6 χρόνια αλλά αλλάξε το ιδιο θα συμβεί και τώρα "εξέλιξη" συμβαίνει είδη

γύρω μας στα πανεπιστήμια του εξωτερικού πχ Αγγλία...

...δίνεις γροθιά στο μαχαίρι και γράφεις συνολικά 17.546 μόρια και η σχολή που θές

θέλει 17.547 τότε τι γίνεται? γιατί όλα είναι τόσο μηχανικά δηλαδή επειδή δεν έχεις

αυτό το 1 μόριο δεν είσαι άξιος για να πας σε αυτή την σχολή προσπαθούν να τα

περιγράψουν όλα λές και γράφουν πρόγραμμα σε C++ δεν σου αφίνουν επιλογές,

δεν σε αφίνουν ελεύθερο:

Γιατί να μην δηλώνουμε σε ποια σχολή θέλουμε να πάμε να δίνουμε εξετάσεις για

περνάμε με προσσέγιση εκατοστού όχι χιλιάδες μόρια αν περάσουμε να συνεχίσουμε

τις σπουδές μας σε πανεπιστήμια λίγο πιο αυστηρά απο τα σημερινά θα προτιμούσα

να διάβαζα στο πανεπιστήμιο που θα μου προσφέρει γνώσεις για το επάγγελμα μου

παρα το δίκαιο και τα θρησκευτικά στο λύκειο... (το ξέρω οτι μπάζει απο παντού

αλλά κάνω την αρχή)

Νομίζω πως πρέπει να χαλαρώσουν λίγο δεν χρειάζεται να μάθουμε για την επαγωγή

και τον ηλεκτρομαγνητισμό στην 2α λυκείου ή δεν χρειάζεται να μάθουμε για το Δίκαιο

αποφασίστε...

Δημοσ.

Συμφωνω οτι το συστημα ειναι αναχρονιστικο και κανει το σχολειο απωθητικο για το μαθητη.Πρεπει να αλλαξει,να προωθει την κριτικη σκεψη και οχι την παπαγαλια.Δε χρειαζεται ο μαθητης να ξερει ενα βιβλιο απεξω.Αντιθετα πρεπει να ξερει πως να ψαξει για να βρει μια πληροφορια,να την κατανοησει και να μπορει να εχει και κριτικη αποψη επι του θεματος.Αν αλλαξουν ολα αυτα απο την 1η δημοτικου,τοτε θα πρεπει να αλλαξει και το συστημα εισαγωγης στα πανεπιστημια.Δεν ξερω αν θα πρεπει να ειναι τελειως ανοικτο το πανεπιστημιο,ισως θα μπορουσαν να ειναι ανοικτες καποιες σχολες μεσω των οποιων να εχεις προσβαση σε αλλες(πχ pre-med στην Αμερικη).Τοτε ισως να μορφωνε σωστα το λυκειο,με τους μαθητες να ασχολουνται με ολα τα μαθηματα(χωρις 10ωρα διαβασμα) και οχι να επιλεγουν να διαβαζουν οτι θα δωσουν στις εξετασεις.

Η πανεπιστημιακη μορφωση δεν σημαινει συνηθως "γνωση για το επαγγελμα" οπως γραφεις.Τουλαχιστον οχι στην Ελλαδα,σωστα κατα τη γνωμη μου.Ο σκοπος του πανεπιστημιου δεν ειναι να μαθεις να κανεις μια δουλεια(δηλαδη να μαθεις 10 τυφλοσουρτες).Ειναι να αποκτησεις γνωσεις σε μια επιστημη και δουλευοντας να αποκτησεις εμπειρια.Χωρις θεωρητικη γνωση ακομα και στις πιο θετικες επιστημες,δεν εχεις διαφορα απο εναν τεχνιτη.Για αυτο το λογο,δε μπορεις να πας πολυτεχνειο χωρις να ξερεις μαθηματικα.Ως πολιτικος μηχανικος πχ,δε βαζεις τουβλα το ενα πανω στο αλλο,υπαρχει μια ολοκληρη θεωρια απο πισω για να μεινουν ορθια αυτα τα τουβλα.

Δυστυχως,δεν προλαβαινεις να αλλαξεις το συστημα μεχρι το Μαιο.Αν θες και μπορεις συμβιβαζεσαι με το υπαρχον συστημα και δοκιμαζεις στις πανελληνιες.Αν οχι,βρισκεις αλλες λυσεις να σπουδασεις αυτο που θελεις(Αγγλια,Γερμανια κλπ).Αν δε μπορεις ουτε αυτο,βρισκεις τι θες να κανεις.So simple...

Δημοσ.
Στην πραξη τα Πανεπιστημια ειναι ανοιχτα.

Οι εξετασεις ειναι τελειως τυπικες.

Μεχρι το 1999 οι εξετασεις ειχαν μια Α δυσκολια.

Τωρα ειναι αστειες πλεον.

Έδωσες τώρα τελευταία και γνωρίζεις???

Επισκέπτης
Δημοσ.

Οι εξετάσεις είναι ανταγωνιστικές. Οπότε δεν έχει καμία σημασία αν είναι πιο εύκολα ή πιο δύσκολα τα θέματα. Σε κάθε περίπτωση, ανταγωνίζεσαι τους άλλους.

Άρα souza_t_alogaki, δεν έχει νόημα αυτό που γράφεις.

Δημοσ.

Αν πιστευεις οτι ειναι θεμα προσωπων δυστυχως εισαι γελασμενος.Αν πιστευεις οτι ειναι θεμα κομματων,παλι εισαι γελασμενος.Τοσα χρονια τα 2 κομματα εναλλασσονται,τιποτα ουσιαστικο δεν αλλαξε(δεν ειναι αλλαγη τα 4,9,8,6 μαθηματα των πανελληνιων).

Εχεις κανα χρονο δηλαδη μπροστα σου.Σορυ,αλλα νομιζω οτι παλι δεν προλαβαινεις.Αν δεν την παλευεις να διαβασεις,βρες εναλλακτικες...

Δημοσ.
Αν πιστευεις οτι ειναι θεμα προσωπων δυστυχως εισαι γελασμενος.Αν πιστευεις οτι ειναι θεμα κομματων,παλι εισαι γελασμενος.Τοσα χρονια τα 2 κομματα εναλλασσονται,τιποτα ουσιαστικο δεν αλλαξε(δεν ειναι αλλαγη τα 4,9,8,6 μαθηματα των πανελληνιων).

Εχεις κανα χρονο δηλαδη μπροστα σου.Σορυ,αλλα νομιζω οτι παλι δεν προλαβαινεις.Αν δεν την παλευεις να διαβασεις,βρες εναλλακτικες...

Πως γίνεται να περνάνε έτσι χρονιές και να μην κάνει κανείς τίποτα?

Δίνεται την εντύπωση εσείς οι παλιοί πως "εδώ καράβια χάνονται και το ***** ξυρίζεται"

Προσπαθείτε τόσα χρόνια να διαβάσετε για να ξεπεράσετε αυτό το άδικο σύστημα που οι ίδιοι έχετε δημιουργήσει με την αδιαφορία σας.

Όλο και χειροτερεύει σε λίγο λένε να κάνουν 4 τάξεις λυκείου και ξέρετε πια θα είναι η αντίδραση να βγάλουν την γυμναστική για να βάλουν

γιόγκα να μας βοηθάει να συνεχίζουμε το αδιάλειπτο 10ωρο διάβασμα στο σπίτι με ηρεμία. Όπως είπα και πριν:

This Place Is Doomed Taken By Robots
Δημοσ.
Πως γίνεται να περνάνε έτσι χρονιές και να μην κάνει κανείς τίποτα?

Δίνεται την εντύπωση εσείς οι παλιοί πως "εδώ καράβια χάνονται και το ***** ξυρίζεται"

Μιλας σε εναν παλιο,κραταιο καρεκλοκενταυρο 28 ετων.Εχω ολη τη δυναμη στα χερια μου αλλα δε με συμφερει να κανω το παραμικρο.

Το "εδω καραβια χανονται" δεν ισχυει μονο στην παιδεια,πιστεψε με...Αλλου τα πραγματα ειναι χειροτερα αλλα ειπαμε,δε μας συμφερει εμας τους late twenties να τα αλλαξουμε...

Δημοσ.
hello...εισαι λαθος..Και το εκπαιδευτικό συστημα βεβαια sucks, αλλά οι μαθητες suck στον κύβο. (καταλαβες τι εννοω με αυτο το τελευταίο, ή αυτό δεν ήταν στα sos? )
στρωσε κ***
Τότες δε σε παίρνει να κάνεις τέτοιες συζητήσεις. :o
ΚΟΨΕ ΤΙΣ ΠΙΠΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΣΕ ΔΙΑΒΑΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Το σύστημα έχει σαπίσει !!! και εσείς συνεχίζεται να το υποστηρίζεται με την ουρά στα σκέλια...[/u']
Προσπαθείτε τόσα χρόνια να διαβάσετε για να ξεπεράσετε αυτό το άδικο σύστημα που οι ίδιοι έχετε δημιουργήσει με την αδιαφορία σας.[/u']

Ο Ιησούς Εσιώπα...

Δημοσ.
Χωρίς διάβασμα δεν πας πουθενά.

Και αυτό δεν αλλάζει όσα ποστ και να κάνεις εδώ πέρα.

Δεν κατάλαβες τίποτα απο τα posts μου... δεν κατακρίνω το διάβασμα αλλά το σύστημα και την αδιαφορίας σας

απλός ήθελες να το πεις για να σπάσει η μονοτονία καλοοόοοοςςςςςςςςςςςς....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...