Προς το περιεχόμενο

Εισαγωγή σε πανεπιστήμια χωρίς πανελλαδικές εξετάσεις.

NIXZ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πόσο έπρεπε να γράψεις σε αυτά δε μας είπες. Τα θέματα της ανάλυσης ήταν γελοιωδέστατα (για κάποιον που θέλει να παέι μηχανικός), την άλγεβρα και την αναλυτική την κάναμε στη β λυκείου, απλά θέλαν εξάσκηση και έγραφες 20. Το σύστημα δεν το κάναμε στο σχολείο αλλά παρακαλούσαμε να πέσει στη γραμμική άλγεβρα στη σχολή στο β εξάμηνο (με παράμετρο). Α και στις ΗΠΑ κάνουν μέχρι την υλη της β γυμνασίου. Τι πάει να πει αυτό?

• Απαντ. 213
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Πάλι χωρίς να θέλω να υπονοήσω τίποτα, και γνωρίζοντας ότι τα rankings είναι μόνο ενδεικτικά και τίποτα παραπάνω, το ULB είναι πιο πίσω από το ΕΜΠ.

http://www.webometrics.info/top100_continent.asp?cont=europe

ΕΜΠ (θέση 87 στην ευρώπη, 244 στον κόσμο)

ULB (θέση 93 στην ευρώπη, 252 στον κόσμο)

Αυτό που θέλω να πω, είναι ότι δεν πρέπει να τα θεοποιούμε όλα. Επειδή ένα πανεπιστήμιο είναι στο εξωτερικό, δεν σημαίνει κατ' ανάγκη ότι είναι καλύτερο από ένα Ελληνικό. Δεν αναφέρομαι στο συγκεκριμένο, πρώτη φορά το ακούω κιόλας, αλλά το λέω συμπληρωματικά σε αυτά που έλεγα πιο πριν. Ας οργανωθούμε λιγάκι, και τότε θα ανέβουμε πολλές σκάλες στις κατατάξεις αυτές.

Δημοσ.

Αυτό που θέλω να πω, είναι ότι δεν πρέπει να τα θεοποιούμε όλα. Επειδή ένα πανεπιστήμιο είναι στο εξωτερικό, δεν σημαίνει κατ' ανάγκη ότι είναι καλύτερο από ένα Ελληνικό. Δεν αναφέρομαι στο συγκεκριμένο, πρώτη φορά το ακούω κιόλας, αλλά το λέω συμπληρωματικά σε αυτά που έλεγα πιο πριν. Ας οργανωθούμε λιγάκι, και τότε θα ανέβουμε πολλές σκάλες στις κατατάξεις αυτές.

Χωρίς επίσης να θέλω να υπονοήσω κάτι... οποιοδήποτε πανεπιστήμιο (ακόμα και στην ουγκάντα) που δεν χάνονται ώρες μαθήματος, εξάμηνα και εξεταστικές, που δεν σπάζονται οι εγκαταστάσεις και υποδομές του απο "περιφρουρητές-φοιτητές" ή/και αναρχικούς ασυλολάγνους, είναι καλύτερο απο οποιοδήποτε ελληνικό. Και για τις βαθμολογίες που παρέθεσες παραπάνω φοβάμαι οτι αυτά δεν λαμβάνονται υπόψην.

Τι να το κάνω εγώ αν στο νούμερο 1 πανεπιστήμιο στην γη (λέμε τώρα) θέλω 8 χρόνια σπουδών (αντί για 4-5) λόγω των παραπάνω "προβλημάτων" που ανέφερα...

Δημοσ.
Πάλι χωρίς να θέλω να υπονοήσω τίποτα, και γνωρίζοντας ότι τα rankings είναι μόνο ενδεικτικά και τίποτα παραπάνω, το ULB είναι πιο πίσω από το ΕΜΠ.

http://www.webometrics.info/top100_continent.asp?cont=europe

ΕΜΠ (θέση 87 στην ευρώπη, 244 στον κόσμο)

ULB (θέση 93 στην ευρώπη, 252 στον κόσμο)

βλεπω αν τα ranking σε βολευουνε δεν εχεις προβλημα:mrgreen:??B)

Δημοσ.

Ρε φίλε, διαβάζεις καθόλου αυτά που γράφω ή απλά προσπαθείς να βρεις πάτημα να μου την πείς???

...και γνωρίζοντας ότι τα rankings είναι μόνο ενδεικτικά και τίποτα παραπάνω...

Σε βαρέθηκα.... Πάντα βρίσκεις μία λέξη από αυτά που λέω και την βγάζεις από το περιεχόμενό της και αλλάζεις το νόημα αυτών που είπα...

Δημοσ.
Επειδή κοίταξα τις ασκήσεις στα μαθηματικά που παρέθεσες, εντάξει, δεν ήταν κάτι το τόσο εξωφρενικό. Κοίτα, τα ίδια δώσαμε και εμείς, ίσως λιγάκι λιγότερα στην γεωμετρία όπου ομολογουμένως δεν κάνουμε και πολλά πολλά αλλά επίσης είχαμε και στατιστική, πιθανότητες, θεωρία αριθμών, κάτι που σε εσάς δεν το βλέπω πουθενά, εκτός αν έχω ξεχάσει τόσο πολύ τα γαλλικά μου ή δεν το πρόσεξα. Όσο για την φυσική, πολύ ασαφή είναι αυτά που λέει για ύλη. Τι εννοεί οπτική? Τις 2,3 βασικές εξισώσεις είπατε ή είπατε π.χ. την εξίσωση κατασκευαστών των φακών που έχει πολύ δουλειά από πίσω. Τώρα και εγώ το έχω ακούσει αυτό που λεει ο Chris_85, αλλά δεν έχω και απτά επιχειρήματα... Πάντως τα ίδια δώσαμε και εμείς ίσως με κάποιες μικρές διαφοροποιήσεις, και τα θέματα Γ Λυκείου κατεύθυνσης, μόνο εύκολα δεν τα λες, με την προυπόθεση βέβαια ότι πας για να τα λύσεις όλα και άριστα.. Αλλιώς άμα θες να πάρεις 13 τα πρώτα είναι σχετικά εύκολα...

για την φυσικη δεν ξερω γτ δεν εδωσα.... τωρα υπαρχει μια περιπτωσουλα η υλη αυτη να αναφερεται στο γενικο εισαγωγικο διαγωνισμα και οχι στο ειδικο του πολυτεχνειου το οποιο εδωσα... το γενικο ειναι για αυτους που το απολυτηριο τους δεν αναγωριζεται απο το βελγικο κρατος..... οσο για τα rankings μας τα εχει κανει να ο πρυτανης να λεει ποσο μας αδικουν και οτι πρεπει να ειμαστε πιο πανω αλλη ορεξη δεν ειχαμε.... μπαι δε γουει ποτε αρχιζετε εξετασεις εκει κατω γτ εγω εχω αρχισει ηδη:X

Δημοσ.

Εμείς στις 26 στο Δημοκρίτειο. Αλλά ακόμη δεν έχει γίνει η διανομή των συγγραμμάτων οπότε παίζει και αργότερα. Βασικά τώρα που το σκέφτομαι ούτε πρόγραμμα έχουμε βγάλει και 26 είναι σε 12 μέρες. Τα σπάμε!

Δημοσ.

Καλά, πλέον φτάσαμε στο θέμα της οργάνωσης των 'εδώ κάτω σχολών'. Καλύτερα να μην μιλήσουμε, ας δούμε τις θα γίνει με καταλήψεις κ.λ.π. και βλέπουμε για εξεταστική...

Δημοσ.
Καλά, πλέον φτάσαμε στο θέμα της οργάνωσης των 'εδώ κάτω σχολών'. Καλύτερα να μην μιλήσουμε, ας δούμε τις θα γίνει με καταλήψεις κ.λ.π. και βλέπουμε για εξεταστική...

κατα τ αλλα το ranking σας μαρανε

Δημοσ.
κατα τ αλλα το ranking σας μαρανε

:devil: Ναι μωρέ επειδή έχουμε λύσει όλα τα υπόλοιπα προβλήματά μας το μόνο πλέον που μας νοιάζει είναι τα rankings. Ας λύσουμε τα βασικά μας προβλήματα ,βιβλία, υποδομές, καθηγητές, κλπ και αφού τα λύσουμε όλα ας νοιαστούμε για την παγκόσμια κατάταξή μας:-D

Δημοσ.
Ρε φίλε, διαβάζεις καθόλου αυτά που γράφω ή απλά προσπαθείς να βρεις πάτημα να μου την πείς???

Σε βαρέθηκα.... Πάντα βρίσκεις μία λέξη από αυτά που λέω και την βγάζεις από το περιεχόμενό της και αλλάζεις το νόημα αυτών που είπα...

τωρα που δεν σε περνει στην κουβεντα,με βαρεθηκες....:cry:

Δημοσ.

Δεν ξερώ... πάντως εγώ είχα περάσει σε ένα τει στην χαλκίδα οπου μαλιστα ηταν σε ένα χωριο στο ψαχνά ακόμα πιο μακρυά και μύριζε όλος ο χώρος κρεμμυδίλα απο κατι εργοστάσια εκεί δίπλα και γενικα σπάνια κάναμε μαθήματα και ήταν μια απαράδεκτη κατάσταση που για να έμενα εκεί τα έξοδα για ενοίκιο και για να ζείς έβγαιναν γυρω στα 900 το μήνα.

Τελικά μετά απο κάποια έρευνα επέλεξα ένα πολύ καλό ιδιωτικό κολλέγιο που συνεργάζεται με το london metropolitan university και ειναι είναι στην αθήνα, ωστε μένω και σπιτι μου, δεν υπάρχει ούτε μια μέρα που να μην κάνουμε μάθημα, η σχολή είναι πολυ οργανωμένη, έχουμε βιβλιοθήκη εργαστήρια, πεντακάθαρα ολα γενικώς και δε χρειάζεται να πηγαίνω φροντιστηριο αφου το student services τμήμα με καλύπτει. Είναι αρκετά δύσκολα βεβαια και δεν μπορεισ να κάνεις απουσίες αλλα έστω είμαι διπλα απο το σπίτι μου και Πληρώνω γύρω στα 500 ευρω το μήνα αλλα έστω ξέρω πως πιάνουν τοπο και υπάρχουν διάφοροι διακανονισμοι για τα χρηματα.

Έχω και student card του london met και κωδικο για να μπαινω στις βιβλιοθηκες του και Το bachelor είναι london metropolitan university όπως σα να ημουν στην αγγλια.

και όσον αφορα την αναγνώριση απο το κρατός για να δουλέψεις στο δημόσιο (λεμε τώρα για όποιον θέλει) εφοσον είναι αναγνωρισμένο απο την ευρωπαική ένωση αργα η γρήγορα θα γίνουν και τα κολλεγια. Όπως επίσης εκανε ένας απόφοιτος αγγλικου πανεπιστημίου που αρνήθηκαν και απευθυνθηκε στην ευρωπαική ένωση και μετα τον δέχτηκαν.

Με όλες αυτεσ τις καταληψεις και τις συνθηκες που υπαρχουν στα ιδρυματα και οι 2 κολλητές μου που φοιτητριες στο τει Αθήνας γραφονται και αυτες στο κολλεγιο που πάω. Είναι χρηματα μεν αλλα Στο τέλος έχεις και καλή δουλειά, και γνώση, και όχι πεταμένα λεφτα σε φροντιστηρια και αγγλικό πτυχιο :-) αυτα απο μένα ελπιζω να βοηθησα κανεναν

Δημοσ.

Έχω και student card του london met

Μεγαλεία. Κάτι άσχετο αλλά έχουμε σκεφτεί ότι κάποιος πρέπει να παράγει κάποια προιόντα? Γιατί αν όλοι εσείς κάθεστε όλη μέρα και διαβάζετε και στο τέλος γράφετε 16 ε μηπως θα ταν καλύτερα να πάτε κάπου αλλού? Γιατί συνηθως τέτοια άτομα, φυτά τα λέγαμε στον καιρό μου εκτός από του ότι ήταν εκνευριστικά στη συμπεριφορά γλείφαν μέχρι εκεί που δεν παίρνει.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Μετά το BAN που έφαγα για ένα μήνα λόγο "tag abuse" είπα να αναστήσω αυτό το topic...

Έχουν μήνει λίγες βδομάδες για το τέλος της σχολικής χρονιάς (εξετάσεις) και θα ήθελα να μιλήσω για την μλκ που δέρνει τους δημόσιους υπάλληλους

πως γίνεται μέχρι πριν απο δύο βδομάδες να είμαστε στο σχήμα Horner και τώρα να έχουμε φτάσει στο τέλος του βιβλίου ?

Μέχρι στιγμής έχουμε:

1. Σκατά κτιριακές εγκαταστάσεις.

2. Καθηγητές δημόσιοι υπάλληλοι (δεν χρειάζεται περαιτέρω σχολιασμός).

3. Υλή στα όρια της παραπαιδείας (βρήκαμε παπά να πάψουμε 5-6, τι είναι αυτο Δίκαιο? χρειάζεται put in there...).

4. Μαθητές ήρωες που προσπαθούν να τα ξεπεράσουν (μεσαίας τάξης 16 και κάτω αλλιώς μιλάμε για καλοκουρδισμένα robots).

Έιχα συζητήσει το θέμα με την φιλόλογο μου και μου είπε πως το σύστημα μας θέλει με το μακαρόνι στο στόμα να τρέχουμε 14:00 στα φροντιστήρια

μετά να διαβάζουμε όλοι μέρα με κίνητρο την βρεγμένη σανίδα.... ντρέπομαι που οι μαθητές έχουν γίνει προιον εκμετάλλευσης.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...