Προς το περιεχόμενο

Εισαγωγή σε πανεπιστήμια χωρίς πανελλαδικές εξετάσεις.

NIXZ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Τι έχει το σύστημα να πει σε έναν μαθητή που δεν μπορεί να διαβάσει πάνω απο 1 ώρα αλλά έχει όρεξη like hell ???

Το σύστημα έχει να πει ότι μπορείς να κάνεις κάτι που δεν χρειάζεται παραπάνω από μια ώρα διάβασμα, υπάρχουν άπειρα τέτοια επαγγέλματα. Αν σου αρέσει ο προγραμματισμός ας πούμε μπορείς να πας σε ιδιωτικό που θα σου δώσει κατευθυντήριες γραμμές και μετά με δικό σου ψάξιμο/πειραματισμό σε 5 χρόνια από τώρα να κάνεις παπάδες σε σχέση με κάποιον που διάβαζε 10 ώρες αλλά "δεν το 'χει".

Αν ενοείς τον χρόνο που αφιερώνω στο διάβασμα δεν ξεπερνάει την 1 ώρα γιατί απλά δεν μπορώ κοιτάω το ταβάνι με μια ματιά μου έχουν μήνει όμως όταν σου λένε ότι του χρόνου πρέπει να διαβάζεις 4 ώρες την ημέρα δεν γίνεται κομπλάρω.

Στο πανεπιστήμιο, σε όποιο κι αν διαλέξεις στην κατεύθυνση σου το 1-3 ώρες διάβασμα καθημερινά δεν θα αρκεί. Ειδικά όταν θα αρχίσεις να κάνεις σοβαρά σχέδια θα σου τρώνε αρκετές ώρες..

Πίστεψε με τα παραπάνω τα λέω σε πολύ ήρεμο τόνο και όχι για να σε πικάρω

Ξέρετε τι άγχος προκαλείται στους μαθητές,ιδιαίτερα της 3ης λυκείου? Ξέρετε ότι κάποιοι παίρνουν χάπια για να αντεπεξέλθουν?

Το αν παίρνουν ή όχι έχει να κάνει καθαρά με τον χαρακτήρα κάποιου και όχι με το σύστημα. Υπάρχουν πολύ πιο στρεσογόνα και άδικα συστήματα (όχι ότι το δικό μας είναι καλό), άρα αυτό με τα χάπια και τις καταθλίψεις ποτέ δεν το δέχτηκα σαν επιχείρημα.

Αν χρειάζεσαι φάρμακα για τις πανελλήνιες τότε παρακάτω όταν θα έχεις οικογένεια, δουλειά και έξοδα να τρέχουν τι θα κάνεις?

• Απαντ. 213
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Το αν παίρνουν ή όχι έχει να κάνει καθαρά με τον χαρακτήρα κάποιου και όχι με το σύστημα. Υπάρχουν πολύ πιο στρεσογόνα και άδικα συστήματα (όχι ότι το δικό μας είναι καλό), άρα αυτό με τα χάπια και τις καταθλίψεις ποτέ δεν το δέχτηκα σαν επιχείρημα.

Αν χρειάζεσαι φάρμακα για τις πανελλήνιες τότε παρακάτω όταν θα έχεις οικογένεια, δουλειά και έξοδα να τρέχουν τι θα κάνεις?

Εγώ μαζί σου αλλά ισχύει ότι είπα πιο πριν:θεωρείται από πολλούς αποτυχία να μη περάσεις στις πανελλήνιες.Αυτή η νοοτροπία καλλιεργείται δυστυχώς από δασκάλους μέχρι και...γονείς.Γιατί νομίζεις ότι αγχώνεται από τώρα ένας μαθητής της Β λυκείου για τις πανελλήνιες? Δεν είναι ο μόνος εδώ που τα λέμε...

Καλώς ή κακώς οι πανελλήνιες είναι η πρώτη μεγάλη δοκιμασία αν θες στη ζωή ενός νέου,που όπως και να το κάνουμε καθορίζει σε ένα βαθμό και το μέλλον του.

Δημοσ.

Στο πανεπιστήμιο, σε όποιο κι αν διαλέξεις στην κατεύθυνση σου το 1-3 ώρες διάβασμα καθημερινά δεν θα αρκεί. Ειδικά όταν θα αρχίσεις να κάνεις σοβαρά σχέδια θα σου τρώνε αρκετές ώρες..

Φυσικός είσαι ε? Ε εντάξει εγώ πχ και στην εξεταστική πάντα έδινα 4 μαθήματα με 3ωρο διάβασμα καθημερινά (με χρυσό κανόνα ποτέ δε διαβάζουμε μετά τη δύση του ηλίου). Μια φορά έδωσα ένα μάθημα με γερό διάβασμα για 3 μέρες (γιατί είχα 3 βδομάδες κενό και όλοι οι φίλοι-ες διαβάζαν και αυτοί). Ξύπναγα 10 και τελείωνα 6 το διάβασμα. Λιώσιμο όμως.

Α και ποτέ δεν αγχώθηκα για τις πανελλήνιες. Ημουνα σίγουρος πόσο θα γραφα στο κάθε μάθημα. Μόνο φυσική κατεύθυνσης με πρόδωσε η ημιπερίοδος και μαμήθηκε το 3ο θέμα. Σωστά το χα λύσει αλλά αντί για τ/2 είχα πάρει τ ή κάτι τέτοιο. Το ίδιο και στη σχολή από πριν (με το που τελειωνα το διάβασμα) και τσεκάροντας παλιά θέματα και βαθμολογίες ήξερα το πόσο θα γραφα.

Δημοσ.
Στα ελβετικά πανεπιστήμια πχ,νομίζεις ότι δεν έχει αγγλικά τμήματα;(εννοώ να διδάσκονται σε αγγλική γλώσσα)

φιλε,δεν εχω ιδεα,αν ξερεις καποιο παντως που να εχει μαστερ στους πολιτικους μηχανικους πες μου,γτ ενδιαφερομαι να κανω μαστερ

Δημοσ.

Αηδίασα με τoν Dark Orion!

Έναν παρόμοιο τύπο συναντώ στο γυμναστήριο και είναι πολιτικός μηχανικός στο Α.Π.Θ.

Από την πρώτη μέρα που πάτησε το πόδι του στο γυμναστήριο, άρχισε μόνος του ένα παραλήρημα παρόμοιο με του Dark Orion, κατά το οποίο έθαβε όλους τους υπόλοιπους.

Μιλάμε το παλικάρι χρίζει ψυχιάτρου.

Αλλά γενικά, γιατί πάντα σε πολιτικό μηχανικό ελληνικού πολυτεχνείου, συναντάς τον ίδιο χαρακτήρα? :lol:

Δημοσ.
Αηδίασα με τoν Dark Orion!

Έναν παρόμοιο τύπο συναντώ στο γυμναστήριο και είναι πολιτικός μηχανικός στο Α.Π.Θ.

Από την πρώτη μέρα που πάτησε το πόδι του στο γυμναστήριο, άρχισε μόνος του ένα παραλήρημα παρόμοιο με του Dark Orion, κατά το οποίο έθαβε όλους τους υπόλοιπους.

Μιλάμε το παλικάρι χρίζει ψυχιάτρου.

Αλλά γενικά, γιατί πάντα σε πολιτικό μηχανικό ελληνικού πολυτεχνείου, συναντάς τον ίδιο χαρακτήρα? :lol:

Λίγα τα λόγια σου. Αν εσύ έφτιαχνες τέτοια τερατούργηματα (Αθήνα, Θεσσ/νικη, Πάτρα, Λάρισα, Ηράκλειο....) που όμοια τους βρίσκεις μόνο σε υποανάπτυκτες χώρες δε θα παινευόσουν? Που να δεις στα προάστια. Εχουν βάλει στόχο να κάνουν το ένα διαφορετικό από το άλλο. Η ομοιομορφία δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο τους. Ας μη μιλήσουμε για εμπρησμούς γκουχ, γκουχ... Οι μόνοι που επωφελούνται. Α ξέχασα είναι και αριστεροί στην πλειοψηφία τους, με φιλελεύθερες τσέπες.

Δημοσ.
Λίγα τα λόγια σου. Αν εσύ έφτιαχνες τέτοια τερατούργηματα (Αθήνα, Θεσσ/νικη, Πάτρα, Λάρισα, Ηράκλειο....) που όμοια τους βρίσκεις μόνο σε υποανάπτυκτες χώρες δε θα παινευόσουν? Που να δεις στα προάστια. Εχουν βάλει στόχο να κάνουν το ένα διαφορετικό από το άλλο. Η ομοιομορφία δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο τους. Ας μη μιλήσουμε για εμπρησμούς γκουχ, γκουχ... Οι μόνοι που επωφελούνται. Α ξέχασα είναι και αριστεροί στην πλειοψηφία τους, με φιλελεύθερες τσέπες.

ενα παιδι απο εμπ πολιτικος μηχανικος που ηρθε να κανει μαστερ εδω που σπουδαζω στην αρχη ειχε ψηλα το τουπε,αλλα οταν ειδε τα ζορια χαλαρωσε και σε συζητηση παραδεχτηκε οτι θα προτιμουσε να ειχε σπουδασει εξωτερικο απο οτι στο εμπ,ετσι οπως το εχουν καταντησει ειπε

σε παρομοια κουβεντα μου ειπε οτι οι καθηγητες εκει μεσα τους ψωνιζουνε και τους φουσκωνουν τα μυαλια και οτι θα βρουν δουλεια με το λιγοτερο 2000ευρω και τετοιες μ......ς

Δημοσ.
σε παρομοια κουβεντα μου ειπε οτι οι καθηγητες εκει μεσα τους ψωνιζουνε και τους φουσκωνουν τα μυαλια και οτι θα βρουν δουλεια με το λιγοτερο 2000ευρω και τετοιες μ......ς

Καλά, αυτά είναι μαλακίες, και αν γίνονται γίνονται από λίγους. Όσο για τα υπόλοιπα, τι άλλω να κάνω ρε παιδιά? Να το γράψω με font 72??? Το λέω ξανά. Το ελληνικό πανεπιστήμιο είναι μπουρδέλο. Ούτε οργάνωση έχει, ούτε σε μαθαίνει να διαβάζεις και να οργανώνεις τον χρόνο σου και σίγουρα δεν σε μαθαίνει να εργαζεσαι κάτω από την πίεση παράδοσης homeworks κ.λ.π. Αλλά εγώ δεν κρίνω αυτό. Μιλάω για κάτι άλλο, εντελώς διαφορετικό, για το οποίο δεν έχετε πει τίποτα. Απλά ότι παραληρώ και έχω φουσκωμένα μυαλά για το ότι το ελληνικό πανεπιστήμιο είναι και γ@μώ. Διαβάστε καλύτερα αυτά που γράφω, και τότε ξανασυζητάμε....

Δημοσ.

ρε παιδια εγω δεν εχω καταλαβει πιο ειναι το προβλημα του τοπικ σταρτερ; το μονο που καταλαβενω ειναι οτι δεν θελει να διαβασει παση θυσια..... τι θελει να κανει στην ζωη του τουλαχιστον το ξερει;

Δημοσ.

Να γίνει αρχιτέκτονας χωρίς να διαβάσει θέλει αλλά μου φαίνεται θα πάρει 40 πόντους μούτσο κι ένα καφάσι μπύρες

Δημοσ.
Να γίνει αρχιτέκτονας χωρίς να διαβάσει θέλει αλλά μου φαίνεται θα πάρει 40 πόντους μούτσο κι ένα καφάσι μπύρες

:lol::lol::lol::lol::lol: τι ειπε θελει να γινει;;;;;;;;;;;; απλος αρχιτεκτονας η μηχανικος αρχιτεκτονας; ερε 3 πουλακια καθονταιιιιιι.... και θελει και εξωτερικο :lol::lol::lol: για να κοπιασει μια μερια απο τα μερη μου να δει τι κανουν απο μαθηματικα και φυσικη και μετα οτι θελει

• Super Moderators
Δημοσ.
θα πάρει 40 πόντους μούτσο κι ένα καφάσι μπύρες

και βγήκε ένα σκυλόψαρο και του φάγε το...

...πόδι?

Δημοσ.

Οχι αλλο κυρηγμα...:lol:

Το θεμα δεν ειναι αν διαβασεις το θεμα ειναι ΤΙ διαβαζεις. Στην ουσια αυτο προσπαθει να θιξει... (απο οτι καταλαβα εγω ή τουλαχιστον κατι τετοιο...).

Και υπαρχει καποια βαση σε ολο αυτο: το συστημα εισαγωγης και γενικα το λυκειο σε "προετοιμαζει" ωστε να παρεις μερος σε εναν διαγωνισμο. (καθε καλοκαιρι τα σχολεια μετατρεπονται σε απεραντα εξεταστηρια) Δεν αξιολογει ουτε τις αναγκες τις κοινωνιας, ουτε τις αναγκες των πανεπιστημιων αλλα κυριως οι ιδιες οι σχολες δεν εχουν κανεναν λογο για τους ανθρωπους που θα εχουν να κανουν μαζι τους.

Καμια καλλιεργεια της κριτικης ικανοτητας, καμια προετοιμασια για τον τροπο που θα διαβαζεις στα πανεπιστημια, καμια επαφη με την πραγματικοτητα γενικως.

Δυστυχως ομως αυτο αποτελει μονοδρομο σημερα και αμα θες να σπουδασεις αυτο που... ονειρευεσαι (ουυυυαοουυυυ:whistle:) πρεπει να προσαρμοστεις και να κανεις τον εργατη και τον μ........α για 9 μηνες.

Δημοσ.
:lol::lol::lol::lol::lol: τι ειπε θελει να γινει;;;;;;;;;;;; απλος αρχιτεκτονας η μηχανικος αρχιτεκτονας; ερε 3 πουλακια καθονταιιιιιι.... και θελει και εξωτερικο :lol::lol::lol: για να κοπιασει μια μερια απο τα μερη μου να δει τι κανουν απο μαθηματικα και φυσικη και μετα οτι θελει

Γιατί τι διαφορά έχουν τα μαθηματικά που κάνεις (μια αποτυχούσα πανελληνίων) εσύ από τα μαθηματικά άλλων παρόμοιων τμημάτων? Σε κάθε συζήτηση μας παινεύεις το βέλγιο και το πανεπιστήμιο σου.

Δημοσ.
Γιατί τι διαφορά έχουν τα μαθηματικά που κάνεις (μια αποτυχούσα πανελληνίων) εσύ από τα μαθηματικά άλλων παρόμοιων τμημάτων? Σε κάθε συζήτηση μας παινεύεις το βέλγιο και το πανεπιστήμιο σου.

Τίποτα... Τα ίδια μαθηματικά είναι ακριβώς...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...