savnik20 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Οταν ανοίξω το κομπιούτερ και μπει στα windows στο system tray εμφανίζονται μόνο 3 εικόνες (απο τις δεκα που έχω). Για να φανούν όλες πρέπει να κάνω log off και μετά log on. Γιατί συμβαίνει αυτό;
PCharon Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Αργεί να ανοίξει το shell του Windows Explorer.
savnik20 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Και πως φτιάχνεται αυτό; Επίσης οταν κλεισω τον Explorer με τον Task Manager και μετα τον τρεξω ξανα τοτε τα δείχνει όλα κανονικά.
PCharon Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Το πιο πιθανό είναι να γίνεται αυτό που λέω. Αυτό σημαίνει πως έχεις κάπως φορτωμένη εκκίνηση και συνάμα με κάποιους άλλους παράγοντες (...) που καθυστερούν το initializing κάποιων threads του W.E. συμβαίνει αυτό το φαινόμενο. Να φανταστώ πως όταν ξεκινάς το PC η μπάρα εργασιών αργεί να εμφανιστεί, ε? Αν είναι αυτό, τότε για να το φτιάξεις υπάρχουν διάφορα πράγματα που μπορείς να κάνεις για να επιταχύνεις κάπως την κατάσταση (τα γνωστά που αναφέρονται απανταχού για τη βελτίωση της εκκίνησης).
smilefreeware Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 missing tray icons - - - - - - - - - 1. Right-click My Computer, and then click Manage. 2. Click Services and Applications. 3. Double-click Services. 4. In the Services list, right-click SSDP Discovery Service, and then click Properties. 5. On the General tab, in the Startup type drop-down list, click Disabled. 6. Click OK. { Το 4. στα Ελληνικά (Υπηρεσία εντοπισμού SSDP) }
savnik20 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Το πιο πιθανό είναι να γίνεται αυτό που λέω. Αυτό σημαίνει πως έχεις κάπως φορτωμένη εκκίνηση και συνάμα με κάποιους άλλους παράγοντες (...) που καθυστερούν το initializing κάποιων threads του W.E. συμβαίνει αυτό το φαινόμενο. Να φανταστώ πως όταν ξεκινάς το PC η μπάρα εργασιών αργεί να εμφανιστεί, ε? Αν είναι αυτό, τότε για να το φτιάξεις υπάρχουν διάφορα πράγματα που μπορείς να κάνεις για να επιταχύνεις κάπως την κατάσταση (τα γνωστά που αναφέρονται απανταχού για τη βελτίωση της εκκίνησης). Δεν έχω καθόλου φορτωμένη εκκίνηση αλλά η μπάρα εργασιών αργεί να εμφανιστεί. -----Προστέθηκε 8/1/2009 στις 12 : 06 : 55----- missing tray icons- - - - - - - - - 1. Right-click My Computer, and then click Manage. 2. Click Services and Applications. 3. Double-click Services. 4. In the Services list, right-click SSDP Discovery Service, and then click Properties. 5. On the General tab, in the Startup type drop-down list, click Disabled. 6. Click OK. { Το 4. στα Ελληνικά (Υπηρεσία εντοπισμού SSDP) } Οι ρυθμίσεις που έχω είναι ακριβώς οι ιδιες.
PCharon Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Δεν έχω καθόλου φορτωμένη εκκίνηση αλλά η μπάρα εργασιών αργεί να εμφανιστεί. Ε, δε συμβαδίζει το ένα με το άλλο που λες ειδικά όταν μου αναφέρεις "καμιά 10αριά εικονίδια". Βάλε ένα hijackthis και δώσε μας μια αναφορά να το δούμε... Υπάρχει περίπτωση να φταίει η σειρά εκκίνμησης των "auto start" προγραμμάτων ή επίσης κάποιο από αυτά να προκαλεί σφάλμα που επηρεάζει την εμφάνιση των υπολοίπων εικονιδίων στο tray. Επίσης έχω την απορία αν οι εφαρμογές των οποίων το εικονίδιο δεν βγαίνει στο tray τρέχουν στο παρασκήνιο (το βλέπεις από τον task manager συνήθως). Υ.Γ. Αυτές οι λύσεις του τύπου "απενεργοποίησε το τάδε, έτσι μου δούλεψε εμένα" που βρίσκουμε στο διαδίκτυο για παρόμοια προβλήματα από δω κι από κει συνήθως είναι τελείως άκυρες.
savnik20 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Ε, δε συμβαδίζει το ένα με το άλλο που λες ειδικά όταν μου αναφέρεις "καμιά 10αριά εικονίδια". Βάλε ένα hijackthis και δώσε μας μια αναφορά να το δούμε... Υπάρχει περίπτωση να φταίει η σειρά εκκίνμησης των "auto start" προγραμμάτων ή επίσης κάποιο από αυτά να προκαλεί σφάλμα που επηρεάζει την εμφάνιση των υπολοίπων εικονιδίων στο tray. Επίσης έχω την απορία αν οι εφαρμογές των οποίων το εικονίδιο δεν βγαίνει στο tray τρέχουν στο παρασκήνιο (το βλέπεις από τον task manager συνήθως). Υ.Γ. Αυτές οι λύσεις του τύπου "απενεργοποίησε το τάδε, έτσι μου δούλεψε εμένα" που βρίσκουμε στο διαδίκτυο για παρόμοια προβλήματα από δω κι από κει συνήθως είναι τελείως άκυρες. Οι εφαρμογές που τρέχουν ειναι αυτές που φαίνονται στην εικόνα. (Antivirus - καρτα ηχου - κονσολα ηχου - καρτα γραφικων - δικτυο - MSN - Updates των windows) Οι εφαρμογές των οποίων το εικονίδιο δεν βγαίνει στο tray τρέχουν κανονικά.
smilefreeware Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Οι ρυθμίσεις που έχω είναι ακριβώς οι ιδιες. Το έχω κάνει σε 2 διαφορετικούς υπολογιστές και πέτυχε. Δοκίμασε να το κάνεις ON και μια κάποια στιγμή μετά από boot κλπ ξανά OFF.
PCharon Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Τα εικονίδια που δε βγαίνουν είναι πάντα τα ίδια και ποιά?
savnik20 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Δοκίμασα το παρακάτω και τώρα βγαίνουν κανονικά και η η μπάρα εργασιών δεν αργεί να εμφανιστεί αλλά είναι λίγο αργη. Μεταφερθείτε στην διαδρομή: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management\PrefetchParameters Δημιουργήστε μια “Τιμή DWORD” (συνήθως υπάρχει από πριν) με όνομα: EnablePrefetcher Από default επιλογή είναι τιμή είναι 3. Οι διαφορετικές επιλογές για του prefetcher είναι οι εξής: 0 = Απενεργοποιημένο Prefetch. 1 = Prefetch μόνο για τις εφαρμογές τους υπολογιστή. 2 = Prefetch μόνο για την διαδικασία εκκίνησης. 3 = Prefetch για τις εφαρμογές και την διαδικασία εκκίνησης. Για αύξηση της ταχύτητας εκκίνησης δώστε τιμή: 2 Αφού κλείσετε την Registry, μεταφερθείτε στον φάκελο C:\Windows\Prefetch και σβήστε όλα τα περιεχόμενά του. Με την κίνηση αυτή διαγράφετε όλα τα παλιά αρχεία Prefetch του υπολογιστή. Κάντε επανεκκίνηση τον υπολογιστή.
PCharon Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Αργεί να ανοίξει το shell του Windows Explorer. ...για να το φτιάξεις υπάρχουν διάφορα πράγματα που μπορείς να κάνεις για να επιταχύνεις κάπως την κατάσταση (τα γνωστά που αναφέρονται απανταχού για τη βελτίωση της εκκίνησης). Επιβεβαιώθηκα λοιπόν. Κομφούζιο συνέβαινε. Υ.Γ. Ώρα να γελάσω για τα ένα σωρό μαντζούνια που διαβάζω από δω κι από κει στο διαδίκτυο.
smilefreeware Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Επιβεβαιώθηκα λοιπόν. Κομφούζιο συνέβαινε. Υ.Γ. Ώρα να γελάσω για τα ένα σωρό μαντζούνια που διαβάζω από δω κι από κει στο διαδίκτυο. Γέλα όσο θες , αλλά την επόμενη φορά που θα χρησιμοποιήσει κάποιος αυτή τη λύση και δεν θα πιάσει ξέρεις τι θα λέει. Ώρα να γελάσω για τα ένα σωρό μαντζούνια που διαβάζω από δω κι από κει στο διαδίκτυο.
PCharon Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 smilefreeware, λάθος κάνεις που το λες αυτό (παρεξηγημένος προφανώς) διότι το διαδίκτο δεν είσαι μόνο εσύ. Για το πρόβλημα, από τη στιγμή που συμβαίνουν αυτά που περιέγραψε, τότε γίνεται αυτό: "Αργεί να ανοίξει το shell του Windows Explorer." ...συνεπώς αν κάνει αυτό: "διάφορα πράγματα που μπορείς να κάνεις για να επιταχύνεις κάπως την κατάσταση" ...θα "πιάσει" διότι αυτή ακριβώς είναι η λύση. Αν πρόσεξες, το "διάφορα πράγματα" δεν το έκανα συγκεκριμένο. Δεν είπα πως το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να καθαρίσεις τον prefetch folder (δεν το είπα καν!). Το αν κάποιος μπορεί να λύσει κάτι εξαρτάται κι από τον ίδιο. Για το συγκεκριμένο πρόβλημα, αυτό πρέπει να γίνει, οι τρόποι είναι πολλοί. Δεν είπα πως είναι το μοναδικό που μπορεί να φταίει (βλέπε #7) συνεπώς σε άλλη περίπτωση που δεν συμβαίνει αυτό είναι λογικό να μην φέρει αποτέλεσμα. Είμαι συγκεκριμένος. ...κατηγορηματικός κι εύστοχος ...και μετριοπαθής ...καλό παιδί κατά βάθος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.