Dante80 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Δηλαδη δεν με πειραζει να δωσω κατι παραπανω για να αγορασω κατι που θα μου μεινει για χρονια,αλλα θα εκνευριστω πραγματικα εαν διαπιστωσω οτι σε 2 χρονια θα υπαρχουν παιχνιδια που δεν μπορω να τα παιξω στην ποιοτητα που θελω παρα τα λεφτα που εδωσα. Γιαυτό σου έγραψα παραπάνω πως έχεις λάθος αντίληψη για το ζήτημα. Σε 2 χρόνια, ΣΟΥ ΕΓΓΥΩΜΑΙ πως θα υπάρχουν αρκετά έως πολλά παιχνίδια που θα σέρνονται στο pc που πας να φτιάξεις (και στην ανάλυση και ποιότητα που εύχεσαι να τα παίξεις). Αυτό είναι το κακό με την ρημάδα την τεχνολογία, εκτός από οικονομικώς, τα εξαρτήματα ΑΠΑΞΙΩΝΟΝΤΑΙ και χρηστικά πολύ γρήγορα. Καταλαβαίνεις λοιπόν την βλακεία που πας να κάνεις? Θες να σου εμβαθύνω για την διαφορά επιδόσεων στο enthusiast segment και το πως υπολογίζουμε το value/cost ενός εξαρτήματος? Για την επίδραση του R&D στην απόσβεση της τεχνολογίας, για τους early adopters, το marketing και την διαστρωμάτωση της αγοράς H/Y σε σχέση με την τιμή ενός προϊόντος με συνολικό χρόνο ύπαρξης στην αυτή αγορά 8-12μήνες? Μπορώ να το κάνω, είναι κρίμα από τον θεό οι γονείς σου ή εσύ να δώσετε τόσα λεφτά για άχρηστα μπλιμπλίκια που θα σου πιάνουν χώρο, θα σου τρώνε ρεύμα, και που του χρόνου θα κάνουν τα μισά λεφτά και θα τα κλαίς γιατί ακόμα και τώρα το GTA IV δεν παίζει με όλα στο full...
wirednails Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Dante80 εξηγησε μου λιγο αυτο "2> Του χρόνου, μια κάρτα που κοστίζει 250euro, θα είναι 25-50% πιο γρήγορη από αυτή που αγοράζεις τώρα με 500euro (do the math).".Δεν το καταλαβα
atropa Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 πήγαινε στο πλαίσιο ψυχικού στον πρώτο όροφο στην αναβάθμιση εκεί δουλεύει ένα παλικάρι που είναι ηχολήπτης και φτιάχνει pc για studio μουσικής από το 2001.. εμενα με έφτιαξε και δεν χρειάστηκε να δώσω όλα τα λεφτά του κόσμου και το pc είναι super turbo και τάφος ησυχίας
Dante80 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Dante80 εξηγησε μου λιγο αυτο "2> Του χρόνου, μια κάρτα που κοστίζει 250euro, θα είναι 25-50% πιο γρήγορη από αυτή που αγοράζεις τώρα με 500euro (do the math).".Δεν το καταλαβα Ναι, φυσικά. Η εξέλιξη της τεχνολογίας στον νευραλγικό τομέα των desktop GPU είναι αλματώδης, και αυτό έχει συγκεκριμένα αποτελέσματα πάνω στην αγορά, στην διάθεση προϊόντων και στις τιμές. Λόγω της αυτής εξέλιξης, ο κύκλος ζωής των προϊόντων είναι πολύ μικρός (πολλές φορές μικρότερος του έτους) και ο ανταγωνισμός τιμών που υπάρχει αυτή την στιγμή στην αγορά μαζί με την πολιτική των εταιριών για ανανέωση της σειράς προϊόντων τους σε τακτά και αναμενόμενα χρονικά διαστήματα έχει οδηγήσει τις επιδόσεις και την εξέλιξη της αγοράς σε ένα φρενήρη ρυθμό. Στα Ελληνικά, το παραπάνω σημαίνει πως η κάρτα που θα αγοράσεις τώρα με 500euro, σε ένα χρόνο θα έχει αποσυρθεί από την αγορά, και ο αντικαταστάτης της θα είναι πιο κρύος, πιο αθόρυβος και φυσικά πιο αποτελεσματικός, καταναλώνοντας και λιγότερο ρεύμα. Το turnaround όμως της αγορά ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ. Δλδ, σε ένα χρόνο δεν θα ισχύουν μόνο τα παραπάνω, αλλά η κάρτα που αγόρασες θα έχει απωλέσει και την θέση της μέσα στο market segment, οπότε θα εξισώνεται σε πραγματικές επιδόσεις με πολύ ποιο φθηνά προϊόντα. Προιόντα που....καλά το μάντεψες, θα είναι πιο κρύα, θα καταναλώνουν λιγότερο, και θα κοστίζουν ακόμα και τα μισά λεφτά.
pappous_soulis Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Coolermaster Cosmos S Black PC Power & Cooling Turbo-Cool 860W Intel Core I7 940 Nexus FLC-3000 Asus P6T Deluxe Corsair 6GB DDR3-1866 Asus GTX 285 Western Digital Velociraptor 300GB 2x Western Digital 1TB WD10EACS LG GGC-H20L + LG LS GH20LS15 M-Audio Fast Track Ultra Samsung SM-T240 ~3470€,άλλα όπως σου'παν και οι προηγούμενοι,σε 6-9 μήνες κάρτα γραφικών και μνήμες θα είναι φθηνότερες και καλύτερες.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 sorry αλλά το monitor είναι "μούφα" για τα λεφτά που μπορεί να δώσει βάλε S-PVA οεο!
Dr.Fuzzy Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Ξεχνα τα ολα και αγορασε αυτον τον υπολογιστη, που ειναι οτι πρεπει για μουσικη! http://en.wikipedia.org/wiki/Atari_ST Βαλε και λιγα περισσοτερα χρηματα και παρε το Commodore 1080S monitor για να βλεπεις ολα τα resolution modes.
pappous_soulis Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 sorry αλλά το monitor είναι "μούφα" για τα λεφτά που μπορεί να δώσει βάλε S-PVA οεο! Μόνο EIzo έχει με S-PVA και την Eizo δεν την πηγαίνω.
oneofthem Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Για να κάνεις καλές ηχογραφήσεις χρειάζεσαι high end κάρτα ήχου και κυρίως μικρόφωνα, όχι PC γενικώς. ηχογράφηση δεν σημαίνει απλά να γράφεις κάτι στο pc και να το κρατάς ως έχει οπότε διαφωνώ, μάλιστα για να κάνεις δουλειά όχι μόνο χρειάζεσαι καλό pc αλλά χρειάζεσαι αρκετά μεγάλη επεξεργαστική ισχύ και πολύ μννήμη και πολλούς δίσκους καλησπερα.το pc το θελω για επαγγελματικη ιχογραφηση(home studio),παιχνιδια,ταινειες,και γενικως για καθε δυνατη χρηση.(το χρηματικο ποσο ειναι δευτερευον ζητημα). Θα ηθελα να κανετε μια αξιολογηση στα παραπανω κομματια και αν εχετε καλυτερες προτασεις να αντικαταστησετε τις δικες μου. συνειδητοποιείς βέβαια ότι δεν μας έχεις γράψει για τη χρήση χρειάζεσαι το μηχάνημα επαγγελματική ηχογράφηση, παιχνίδια και κάθε δυνατή χρήση δεν είναι αρκετές πληροφορίες μπορώ να σου γράψω σύστημα από 1000 ευρώ έως πάνω από 10 χιλιάρικα για αυτά τα πράγματα, ακόμη και αν με ρώταγες τι θα έπαιρνα εγώ για αυτή τη δουλειά πάλι δεν θα ήξερα γιατί είναι πολύ γενικοί αυτοί οι τίτλοι συγκεκριμένες εφαρμογές γράψε μας, αυτό, εκείνο, το άλλο, αυτό θα μας βοηθήσει, παραδείγματα, για τι ηχογράφηση μιλάμε εάν δεν τις ξέρεις δεν σε αφορίζει κανείς, μπορεί απλά να το θέλεις για να μάθεις τις εφαρμογές πάνω στο νέο μηχάνημα, λογικό και αποδεκτό και αυτό, λέω γιατί βλέπω δεν έχεις καταλήξει καν σε λειτουργικό οπότε μάλλον τώρα το ψάχνεις το θέμα αλλά εάν δεν ξέρεις τι εφαρμογές θα τρέξεις, δεν είναι ο σωστός δρόμος να δώσεις πολλά χρήματα όταν παίρνεις ένα νέο σύστημα υπολογίζεις το κόστος αναβάθμισης ανά ένα, δύο, τρία χρόνια τουλάχιστον σε κάρτα γραφικών και δίσκους αφού θέλεις να έχεις δυνατό μηχάνημα δεν παίρνεις την πιο ακριβή κάρτα ελπίζοντας πως θα σε βγάλει, γιατί δεν θα σε βγάλει πόσο μάλλον τώρα που αναμένονται να παίζουν τριών τεχνολογιών κάρτες, πως να προβλέψεις τι θα γίνει, μπορεί να βγουν κάρτες και παιχνίδια που δεν θα μπορείς να πατήσεις ούτε τα κουμπιά με μια σημερινή κάρτα γιατί μιλάμε για δομικές διαφορές οπότε κάνε τα σχεδιά σου πάνω σε πραγματικές βάσεις και όχι απλοϊκά τύπου πληρώνω και παίρνω edit: ορθογραφικά...
PETERANOS Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Coolermaster Cosmos S BlackPC Power & Cooling Turbo-Cool 860W Intel Core I7 940 Nexus FLC-3000 Asus P6T Deluxe Corsair 6GB DDR3-1866 Asus GTX 285 Western Digital Velociraptor 300GB 2x Western Digital 1TB WD10EACS LG GGC-H20L + LG LS GH20LS15 M-Audio Fast Track Ultra Samsung SM-T240 ~3.470€,άλλα όπως σου'παν και οι προηγούμενοι,σε 6-9 μήνες κάρτα γραφικών και μνήμες θα είναι φθηνότερες και καλύτερες. :confused:
PCharon Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Θα ήθελα να ήμουν υπάλληλος στο ΠΛΑΙΣΙΟ και να μου έρθει ο wirednails για σύνθεση και παραγγελία υπολογιστή!!! :cool:
sam_@ Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 μια ετοιμη συν8εση εδω αν και 8α σ ελεγα να πας σε κανα πλαισιο να τους πεις οτι 8ες ενα hi-end pc και πιστευω 8α σ δειξουν κτ αναλογο με αυτα τα λεφτα....αλλα γενικα μπορεις να συν8εσεις μονο σ κατι πιο φτηνο (1.500ε) και να σου αρκει για οτι το 8ες στις μερες μας...και αργοτερα που 8α εχουν βγει καινουργια και καλυτερα να το αλλαξεις...πιστευω πως αυτη ειναι μια καλη επιλογη που μπορεις να την κανεις συνεχεια οσο η τεχνολογια 8α προοδευει, αντι να δινεις 3χιλιαρικα++....! αλλα αν γουσταρεις να δωσεις ΤΟΣΑ λεφτα σε pc....απο μενα μαλακια.
wirednails Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Καταρχας ευχαριστω οσους εκαναν τον κοπο και μου απαντησαν σοβαρα.Θελω τωρα να κανω μια ερωτηση.Πραγματι η καρτα που θα παρω τωρα και θα την χρυσοπληρωσω σε 9 μηνες θα ειναι πιο φτηνη και θα υπαρχουν καλυτερες απο αυτην.Εγω ομως πρεπει να κανω μια επιλογη τωρα.Αν επιλεξω μια καρτα που δεν ειναι τοσο αποδοτικη δεν θα εχω προβλημα για 5 μηνες αλλα μετα δεν θα μου κανει και θα πρεπει να την αλλαξω.Εαν παρω την καλυτερη ο χρονος διαρκειας θα διπλασιαστει και θα χρειαστει να την αλλαξω ισως σε 9-10 μηνες.Παιρνω ομως τωρα μια φτηνη και δινω 200Ε και μετα απο 5 μηνες αλλα 200 για να παρω ισως αυτην που τωρα κανει 500 και μετα απο αλλους 5 μηνες αλλα 200 και παει λεγοντας.Ενω με την αλλη επιλογη εχω μια καρτα που αντεχει 1 χρονο περιπου και ειμαι ενταξει.Ισως να μην παιζει ολα τα παιχνιδια μετα απο 1 χρονο αλλα σιγουρα δεν θα τα παιζουν ολα και αυτες που παιρνετε εσεις κατα καιρους.Αρα λοιπον γλυτωνω λεφτα και για καποιο διαστημα εχω μια καρτα που μου δινει maximum αποδοση και την ευχαριστιεμαι.Μπορει να φαινεται υπερβολικο το ποσο αλλα σκεφτειτε ποσα δινετε εσεις ανα μικρα χρονικα διαστηματα και καντε μια σουμα να δουμε ποιος εχει δωσει τα λιγοτερα σε βαθος χρονου.Δυστυχως ΣΥΝΗΘΩΣ οταν υπαρχει μεγαλη διαφορα στην ποιοτητα υπαρχει και μεγαλη διαφορα στην τιμη,ενω οταν υπαρχει μικρη διαφορα στην τιμη η διαφορα στην ποιοτητα δεν ειναι μεγαλη.Αυτα βεβαια δεν ειναι κανονας αλλα οταν βλεπεις τα χαρακτηριστικα της 4870χ2 και της gtx280 εναντι ολων των αλλων καρτων καταλαβαινεις οτι εδω οντως ισχυει αυτο.Τωρα βλεπετε οτι ο υπολογιστης που μου προτεινει ο pappous δεν εχει και μεγαλη διαφορα στην τιμη απο αυτον που προτεινα εγω.Οντως συμφωνω οτι ειναι υπερβολη η 40αρα οθονη και η Samsung που μου προτεινει μου αρεσει(και η eizo καλη ειναι αλλα δεν εχει tv-tuner ).Θα postarw αυριο και ακριβως ποια ειναι τα προγραμματα που θελω να τρεχω οπως επισης και το τι ακριβως θελω να κανω για να εχετε μια πιο λεπτομερη εικονα.Θελω να κανω μια δημοσκοπηση παντως: 1.Western vs Seagate Baracuda 2.4870 vs 4870x2 vs gtx 280 -----Προστέθηκε 8/1/2009 στις 02 : 03 : 37----- Και θα ηθελα να μου πειτε οσοι πιστευετε οτι δεν αξιζουν τα τοσα λεφτα οι επιλογες μου τι θα παιρνατε εσεις αν ησασταν στη θεση μου με τιμες που θεωρειτε καλες και για ποσο πιστευετε οτι θα σας κρατουσε το καθε κομματι ξεχωριστα.Ετσι για να μην ειμαστε σαν το ΚΚΕ και το Συνασπισμο που γκρινιαζουν αλλα δεν προτεινουν
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.