Προς το περιεχόμενο

Kατασκευη hi-end pc

wirednails

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα.θελω να φτιαξω ενα HI-END pc και θα ηθελα τις προτασεις σας σε μερικες επιλογες που εχω κανει.το pc το θελω για επαγγελματικη ιχογραφηση(home studio),παιχνιδια,ταινειες,και γενικως για καθε δυνατη χρηση.(το χρηματικο ποσο ειναι δευτερευον ζητημα).τα μαγαζια απο τα οποια θα γινει η αγορα ειναι το plaisio ή το e-shop.

ΚΟΥΤΙ----

1)THERMALTAKE VD4000BWS KANDALF LCS BLACK WINDOW

(http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700488)

2)ANTEC TWELVE HUNDRED BLACK(http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.808559)

3)CoolerMaster Haf 932

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗς-----

Intel Core I7 (*αν συμφωνειτε θα ηθελα να με βοηθησετε και στο ακριβεστερο μοντελο,διαφορετικα να

μου προτεινετε ο,τι πιστευετε οτι ειναι καλυτερο)

ΨΥΧΤΡΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗ---

δε ξερω αμα ειναι απαραιτητη.αν πιστευετε οτι ειναι προτεινετε μου καποια καλη.

MOTHERBOARD-----

ASUS Ή MSI ??? (προτεινετε μου και καποιο πολι καλο μοντελο)

RAM----

DDR2 Ή DDR3? ποιες ειναι καλυτερες και ποιο αξιοπιστες και ποιο αποδοτικες??

για DDR3---Corsair 6GB DDR3-1333 Ram Kit (3 x 2GB)

ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ----

1)XFX GEFORCE GTX280 XT CUDA 1GB GX-280N-ZDE9 PCI-E RETAIL

(http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.519640)

2)Asus GTX280 SVGA (PCI Express, 1GB)

(http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1134922&HYKARTAGRAFIKONMNIMI=1+GB&category=69977735&H

YKARTAGRAFIKONTYPOSCHIPSET=NVIDIA&catalog=20)

3)Sapphire 4870X2 SVGA (PCI- Express, DDR5, 2GB)

(http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&product=1151517&keyword=1151517)

ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ----

Hipro-Tech ST-750-EAJ 750W PSU

(http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&product=1160656&keyword=1160656)

(*αν εχετε καποιο αλλο να προτεινετε να ειναι σε ιδια περιπου watt.)

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΣΚΛΗΡΟΙ ΔΙΣΚΟΙ----

2Χ500 GB ---western digital ή seagate?

1)WESTERN DIGITAL WD3000GLFS VELOCIRAPTOR 300GB 10000RPM SATA2

(http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303947)

2)για seagate δεν εχω επιλεξει μοντελο για 500gb

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΣΚΛΗΡΟς ΔΙΣΚΟς----

τι αποψη εχετε για τους lacie? λεω να παρω ενα lacie εξωτερικο 1 terra (δεν εχω επιλεξει ακριβες

μοντελο περιμενω προτασεις)

DVD RW-------

PIONEER DVR-216DBK BLACK BULK (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.326617)

ΟΘΟΝΗ----

Samsung LE40A786R LED TV 40''

(http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1178148&OTHONILCDTVDIAGONIOS=40+inches&Manufacturer=S

amsung&category=69980053&catalog=19&MSCSProfile=DCCDF22EB27065BE59F6DF1149D8E3091334A2790378DB9C5

77854788C2B115BF52CE2B6438C71682045DC1F06D0B1AC21FD1E2D6565134DEAD9FC67D2518750BD7A30C18C92850E2E

00470D682FB6E9A8DD5E1B3D9869E78B949BA48DEDE4B5039B3A5923604468284EE8C294594CF19956C60FA58B08F0830

4E10FC7B86D74)

WINDOWS----

XP Η΄VISTA??

32 Ή 64 BIT??

αγγλικα ή ελληνικα?

(τα πειρατικα εχουν παντα προβληματα?)

KAΡΤΑ ΗΧΟΥ---

RME FIREFACE 400 (http://www.logothetismusic.gr/pages/product.asp?prID=1140)

τη καρτα ηχου σας την αναφερω σε περιπτωση που δημιουργειται συγκρουση με καποιο απο τα παραπανω κομματια.

Θα ηθελα να κανετε μια αξιολογηση στα παραπανω κομματια και αν εχετε καλυτερες προτασεις να αντικαταστησετε τις δικες μου.

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Eχω να κανω δυο ερωτησεις και μετα 8α προσπα8ησω να βοη8ησω σε αυτα που ζητας...

Μεσω απο αυτο το post 8ελεις να κανεις οντως ενα pc (αν μπορει να 8εωρη8ει pc με αυτα που εχεις βαλει...) η απλα να κανεις ενα αλλο thread με τα hi end προοιοντα ?...

Τα λεφτα τα εχεις βγαλει μονος σου η πληρωνει καποιος αλλος...!?????

Δημοσ.
στο περιπου μηπως μπορεις να μας πεις μεχρι ποσα διαθετεις; :o
Δεν υπαρχει αυστηρος περιορισμος στο μπατζετ.Το pc αποκλειστικα μπορει να παει μεχρι και 3500-4000Ε και μαζι με οτι αλλο χρειαζομαι για το home studio μπορει να παει μεχρι και 7000-8000Ε

-----Προστέθηκε 7/1/2009 στις 09 : 14 : 12-----

Eχω να κανω δυο ερωτησεις και μετα 8α προσπα8ησω να βοη8ησω σε αυτα που ζητας...

Μεσω απο αυτο το post 8ελεις να κανεις οντως ενα pc (αν μπορει να 8εωρη8ει pc με αυτα που εχεις βαλει...) η απλα να κανεις ενα αλλο thread με τα hi end προοιοντα ?...

Τα λεφτα τα εχεις βγαλει μονος σου η πληρωνει καποιος αλλος...!?????[/quote

Θελω ενα pc το οποιο θα κανει αυτα που εγραψα στην αρχη του thread,δηλαδη επαγγελματικη ηχογραφηση,παιχνιδια και ταινιες οσο καλυτερα γινεται.Τα λεφτα ειναι δικα μου,ειμαι μουσικος(παιζω μπασο),μου αρεσει να παιζω παιχνιδια και παροτι δεν εχω αμαξι της προκοπης γουσταρω να δωσω τα λεφτα μου εδω...:-)

Δημοσ.

Λες οτι δεν είναι θέμα τα χρήματα...Αλλά έτσι όπως το πας δε θα σου φτάνουν ούτε 10 χιλιάρικα...

Τη 40ρα τηλεόραση τι την θες;Πρώτων θα σου είναι πολύ κουραστική,και δεύτερον ...Ρε φίλε...Άλλοι δεν έχουν να φάνε και εσύ δίνεις τόσα για μια οθόνη υπολογιστή;;;Εγώ πήρα 1300 ευρώ όλο τον υπολογιστή μου..Και εσύ θα πάρεις μόνο την οθόνη με τόσα χρήματα;

Και για πάνω που λες οτι θες να δώσεις όλα τα λεφτά σου για υπολογιστή...Και με 1400 ευρώ απο ότι νομίζω,άνετα φτιάχνεις ένα high end pc

Εγώ γιατί νομίζω οτι τα κομμάτια που πρότεινες τα διάλεξες ΕΝΤΕΛΩΣ στη τύχη.

Και μου αρέσει,που μετά απο όλα αυτά κόλλησες στα windows(πειρατικά ή αυθεντικά...)Τα 100 ευρώ σε μάραναν...

Συγγνώμη που ήμουν τόσο..."Κακός",αλλά δε μου αρέσε να πετάμε τα λεφτά μας έτσι...Για υπολογιστές.Βέβαια δικαίωμα σου είναι...Οπότε δε θέλω να επέμβω άλλο.

Δημοσ.
woot καιρό είχα να δω ένα τέτοιο topic...

i sense much legend in this one

Ημουν σιγουρος οτι 8α απαντησεις καπως ετσι!8υμαμαι την απαντηση σου σε παρομοιο 8εμα....

Δεν ξερω κατα ποσο ειναι δοκιμο να πας σε μια τετοια λυση / συν8εση υπολογιστη οταν δεν ξερεις να παρεις τα μεγιστα απο ενα τετοιο συστημα

Οκ γουστο σου ειναι να δωσεις εδω τα λεφτα σου αλλα δν ξερω κατα ποσο ειναι σωστο...Μουσικος στα 21 χρονια σου εβγαλες τοσα λεφτα!???!!! Παιζω και γω πιανο αρκετα χρονια 8α κανουμε κανενα κονε?Τζαμπα σπουδαζω αν ειναι στα 21 μ να βγαζω ετσι τα λεφτα ! :P:cool:

• Super Moderators
Δημοσ.
Ημουν σιγουρος οτι 8α απαντησεις καπως ετσι!8υμαμαι την απαντηση σου σε παρομοιο 8εμα....

αν δεις παρόμοια θέματα θα καταλάβεις γιατί το λέω και που κατέληξαν :P

wirednails είνα βλακεία να δώσεις τόσα χρήματα για το PC μιας και σε λίγους μήνες θα έχει πέσει η τιμή του κατακόρυφα...

αν λοιπόν σκοπεύεις πράγματι να σκάσεις τρελά λεφτά το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις normal high end κομμάτια και να τα αλλάζεις κάθε κάμποσους μήνες, γιατί είναι μαθηματικά σίγουρο ότι αν τα ρίξεις μαζεμένα τώρα τα χρήματα πως θα τα κλαις το καλοκαίρι...

Δημοσ.

Το ωραιο ειναι οτι το θελεις για ηχογραφηση, αλλα ο θορυβος δεν φαινεται να σε απασχολει!

Για να μην το παιδευεις αλλο, παρε εναν mac pro.

Αν κ ειμαι σιγουρος οτι το thread εγινε απλα για να γινει..

• Super Moderators
Δημοσ.
Αν κ ειμαι σιγουρος οτι το thread εγινε απλα για να γινει..

obvious topic is obvious... :P

Δημοσ.

Θελω τη συμβουλη σας για να μην δωσω τα λεφτα στο βροντο.Ο καθενας διαλεγει που θα ριξει τα λεφτα του.Εγω επιλεγω να τα σπρωξω εδω δικαιωμα μου δεν ειναι? Ενταξει το Blue-Ray ισως αν το παρω σε 3 μηνες να ειναι πολυ φθηνοτερο.Η καρτα γραφικων ομως για παραδειγμα?Ειναι ενα εξαρτημα που αν δεν ειναι οτι καλυτερο κυκλοφορει για να κανει τη δουλεια που θελεις θα πρεπει να το αλλαζεις καθε χρονο τουλαχιστον.Γιατι να δωσω 300Ε για μια μετρια καρτα γραφικων και αλλα τοσα μετα απο ενα χρονο και να μην δωσω 500ε τωρα?

Δημοσ.

Φίλε wirednails, το έχεις πάρει ανάποδα το θέμα. Στήνουμε το budget μας ανάλογα με τις ανάγκες μας, και όχι το ανάποδο.

Με άλλα λόγια, μπορείς να κάνεις την δουλειά σου τέλεια, να αγοράσεις και αμάξι, και να σου μείνουν και λεφτά για Μπαχάμες άμα λάχει. Θέλεις να σου στήσουμε ένα σύστημα για να κάνεις αυτά που γράφεις παραπάνω όσο το δυνατόν καλύτερα?...

Απλά να σε προειδοποιήσω πως αν πας με το mentality (more $ = better) θα σε πιάσουν κορόιδο από το πρώτο λεπτό. Φαίνεται να μην γνωρίζεις πολλά για το θέμα, γιαυτό σου το λέω το παραπάνω. Εντελώς φιλικά, και σκεπτόμενος το ΔΙΚΟ ΣΟΥ συμφέρον.

Για παράδειγμα:

Γιατι να δωσω 300Ε για μια μετρια καρτα γραφικων και αλλα τοσα μετα απο ενα χρονο και να μην δωσω 500ε τωρα?

1> Δεν υπάρχει μέτρια κάρτα γραφικών που να κοστίζει 300euro.

2> Σε 12 μήνες, μια κάρτα που κοστίζει 250euro, θα είναι ~50% πιο γρήγορη από αυτή που αγοράζεις τώρα με 500euro (do the math).

3> Όσα euro και να δώσεις για κάρτα γραφικών, από ένα σημείο και μετά η πραγματική απόδοση σε παιχνίδια είναι η ίδια (δλδ, οτιδήποτε πάνω από 50-60fps είναι άχρηστο).

Δημοσ.

Για να δεις ταινίες δεν χρειάζεσαι καθόλου ένα high end PC.

Για να κάνεις καλές ηχογραφήσεις χρειάζεσαι high end κάρτα ήχου και κυρίως μικρόφωνα, όχι PC γενικώς.

Για να παίξεις παιχνίδια χρειάζεσαι μια κάπως high end κάρτα γραφικών και όχι ένα high end επεξεργαστή.

Επίσης μπορείς να φτιάξεις ένα PC με πάρα πολύ καλή απόδοση χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψεις τα διπλάσια για να κερδίσεις 5%.

Τέλος, τα νούμερα που αναφέρεις είναι εξωφρενικά ακόμα και για κάποιον που τα διαθέτει.

Εντύπωση μου κάνει που σκέφτεσαι να βάλεις πειρατικό λειτουργικό από τη στιγμή που υποτίθεται πως θα δώσεις μια βαλίτσα λεφτά για τα υπόλοιπα. Χμμμ... μάλλον πρόκειται για το #4 του ThReSh.

Υ.Γ. Πολύ σωστός ο Dante80.

Δημοσ.
Φίλε wirednails, το έχεις πάρει ανάποδα το θέμα. Στήνουμε το budget μας ανάλογα με τις ανάγκες μας, και όχι το ανάποδο.

Με άλλα λόγια, μπορείς να κάνεις την δουλειά σου τέλεια, να αγοράσεις και αμάξι, και να σου μείνουν και λεφτά για Μπαχάμες άμα λάχει. Θέλεις να σου στήσουμε ένα σύστημα για να κάνεις αυτά που γράφεις παραπάνω όσο το δυνατόν καλύτερα?...

Απλά να σε προειδοποιήσω πως αν πας με το mentality (more $ = better) θα σε πιάσουν κορόιδο από το πρώτο λεπτό. Φαίνεται να μην γνωρίζεις πολλά για το θέμα, γιαυτό σου το λέω το παραπάνω. Εντελώς φιλικά, και σκεπτόμενος το ΔΙΚΟ ΣΟΥ συμφέρον.

Για παράδειγμα:

1> Δεν υπάρχει μέτρια κάρτα γραφικών που να κοστίζει 300euro.

2> Του χρόνου, μια κάρτα που κοστίζει 250euro, θα είναι 25-50% πιο γρήγορη από αυτή που αγοράζεις τώρα με 500euro (do the math).

3> Όσα euro και να δώσεις για κάρτα γραφικών, από ένα σημείο και μετά η πραγματική απόδοση σε παιχνίδια είναι η ίδια (δλδ, οτιδήποτε πάνω από 50-60fps είναι άχρηστο).

Γι αυτο εκανα και το thread για να ακουσω τι μου προτεινετε.Εαν ειναι να δωσω λεφτα χωρις λογο θελω βεβαιως να το αποφυγω αλλα γενικα πιστευω στο καλυτερα γαιδουροδερνε παρα γαιδουρογυρευε.Δηλαδη δεν με πειραζει να δωσω κατι παραπανω για να αγορασω κατι που θα μου μεινει για χρονια,αλλα θα εκνευριστω πραγματικα εαν διαπιστωσω οτι σε 2 χρονια θα υπαρχουν παιχνιδια που δεν μπορω να τα παιξω στην ποιοτητα που θελω παρα τα λεφτα που εδωσα.Το ιδιο και για οτι παρω για ηχογραφηση,για παραδειγμα Mac pro δεν θα παρω γιατι θα πρεπει μετα να αγορασω ενα σωρο Plug ins για τα προγραμματα που θα χρησιμοποιω.

Δημοσ.
...θα εκνευριστω πραγματικα εαν διαπιστωσω οτι σε 2 χρονια θα υπαρχουν παιχνιδια που δεν μπορω να τα παιξω στην ποιοτητα που θελω παρα τα λεφτα που εδωσα.

Α, φίλε μου όλα κι όλα, αυτό δε μπορεί να στο εγγυηθεί κανείς!

Μην ξεχνάς τις επισημάνσεις του Dante80 περί καρτών γραφικών. Επίσης πάντα υπάρχει η πιθανότητα να εμφανιστεί ένα "αντίστοιχο Crysis" που θα το παίζει σαν κουτσός ο υπολογιστής σου σε υψηλές αναλύσεις κι ας έχεις δώσει ΤΩΡΑ τα κέρατά σου. Μην κάνεις τέτοιες σκέψεις, αντιθέτως εξοικονόμησε λεφτά για μελλοντικές αναβαθμίσεις που θα σου βάλουν μέσα πολύ καλύτερα υλικά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...