kabanario Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Καταρχάς καλησπέρα! Λοιπόν.... Βρήκα πρόσφατα ένα ηχομονωμένο χώρο (πρώην studio) που θα ήθελα να τον κάνω recording studio. Δυστυχώς δεν γνώριζω πολλά πέρι επαγγέλματος γι' αυτό θα ήθελα την βοήθεια των πιο εμπειρων στο θέμα.... τι μηχανηματα πρέπει να αγοράσω! Το μόνο που έχω είναι ένα ζευγάρι Monitor ηχεία Behringer B2031A. (Σκοπός μου είναι η δημιουργία ενός studio για ηχογράφηση μόνο φωνητικών) Ευχαριστώ προκαταβολικά!
Anaz Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Aπο πλευρας hardware δεν υπαρχουν ιδιαιτερες απαιτησεις. Μια καλή καρτα ηχου χρειαζεσαι. Μια καλoυτσικη φτηνη λυση σε USB ειναι αυτη. Τσεκαρε και τις E MU.. Eγω εχω αυτη και ειμαι πολυ ικανοποιημενος! Aπο'κει και περα εξαρταται απο τις απαιτησεις σου και το μπατζετ σου.
SwAToNeR Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Για hardware πας είτε σε firewire (αν και αρχίζει κ χωλένει σιγά σιγά η υποστήριξή του) είτε σε usb. Επειδή πας για studio θές πολύ αξιόπιστα χωρίς θόρυβο πράγματα, μικρόφωνα κλπ. Υπάρχουν ελληνικά forum που ασχολούνται μόνο με ήχο. Αν θες στείλε μου pm να σου δώσω link γιατί δε ξέρω αν επιτρέπει ο admin να δώσω link για άλλο forum.
madsc Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 ... Αν θες στείλε μου pm να σου δώσω link γιατί δε ξέρω αν επιτρέπει ο admin να δώσω link για άλλο forum. Μια χαρά επιτρέπεται. Η γνώση δεν είναι μονοπώλιο. /sc
SwAToNeR Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Ωραία τότε. Υπάρχει το http://www.noiz.gr το οποίο ασχολείται κυρίως με ήχο. Θα σε βοηθήσουν αρκετά.
kabanario Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Ευχαριστώ πολύ για τις απαντίσεις! Μου δημιοργήθηκε όμως η απορία, ποια η διαφορά firewire από hardware? + τα λεφτά που είμαι διατεθιμένος να δώσω είναι γύρω στα 1000 Επίσης τι προτείνετε εσωτερική ή εξωτερική κάρτα ήχου?
Anaz Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2009 To firewire ειναι διαυλος επικοινωνιας που χρησιμοποιειται κυριως για ηχο και βιντεο λογω της υψηλης ταχυτητας μεταφορας δεδομενων . Επίσης τι προτείνετε εσωτερική ή εξωτερική κάρτα ήχου?Aναλογως τι τη θες και τι απαιτησεις εχεις. Πχ ποσα καναλια σκοπευεις να ηχογραφεις ταυτοχρονα. Η εξωτερικη ειναι πιο ευχρηστη σιγουρα, και εχει το + οτι μεταφερεται απο pc σε pc. Απ'την αλλη ειναι λιγο πιο ακριβη, και κατα βαση ειναι πιο αργη οσων αφορα την μεταφορα δεδομενων.Πηγαινε στο forum που σου λεει ο φιλος, ειναι πιο καταλληλο να βρεις τις απαντησεις που θες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.