Προς το περιεχόμενο

Αγορά access point

theoritikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρώτα απ'ολα δεν ξέρω αν έπρεπε να ανοίξω το θέμα εδώ, μιας και δεν έχω δει κάποια σχετική κατηγορία.

Τέλος πάντων,θέλω να αγοράσω access point για το σπίτι μου στα Τρίκαλα, με σκοπό να χρησιμοποιώ το δωρεάν ασύρματο δίκτυο του Δήμου (και των γειτόνων βεβαίως βεβαίως :) )

Δεν ξέρω καθόλου τι παίζει στην αγορά με αυτά τα μηχανήματα, επειδή δεν έχω ασχοληθεί ποτέ, μιας και πού πρόσφατα θέλησα να ασχοληθώ μαζί τους.

Το AP που θέλω, πρέπει να έχει την δυνατότητα να συνδέσω εξωτερική κεραία την οποία θα βάλω σε μπαλκόνι του σπιτιού μου, όπου υπάρχει δυνατότερο σήμα.

Ο σκοπός μου με αυτή την προσθήκη, είναι να έχω πρόσβαση σε αυτό το δίκτυο σε όλο το σπίτι, σε σημεία που δεν έχει κάλυψη χωρίς να χρειαστεί να εγκαταστήσω καλώδια σε όλα τα δωμάτια.

Στο θέμα της κεραίας, έχω δει πως υπάρχουν μικρές σε βάση, σαν αυτές που έχουν οι adsl routers, καθώς και κεραίες που θυμίζουν αυτές της αναλογικής TV. Ποια θεωρείται πως είναι η καλύτερη λύση?

Στο μπαλκόνι που έχω το δυνατότερο σήμα, η ισχύς του είναι στις 2 γραμμές, αν στραφώ στο σημείο που είναι το AP του δήμου. Το AP που θα βάλω, θα το βελτιώσει ή θα παραμείνει στις 2 γραμμές?

Επίσης, επειδή η κεραία θα είναι εκτεθειμένη σε κάθε καιρικό φαινόμενο, αυτό θα μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα του σήματος, ή και να μειώσει την ζωή της κεραίας?

Αν υπάρχει κάποιος που να χρησιμοποιεί το δίκτυο του δήμου, ας μου πει τι έχει κάνει, και τι εξοπλισμό έχουν.

Δημοσ.

εδω http://www.aerial.net/shop/product_info.php?products_id=465 το καλύτερο είναι να το βάλεις στην ταράτσα. απο εκεί θα εχεις την καλύτερη λήψη απο αυτό θα κάνεις full ληψη σήματος και στο σπίτι να βάλεις ένα από ap που θα αναπαράγει το σήμα ή απλά βάλε στο μπαλκόνι ένα οποιοδήποτε ap και ορισετο σαν repeater.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...