Προς το περιεχόμενο

Acer -vs- HP

zaratustra100

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Απο τη στιγμη που θελει games, βασικα χρειαζεται 9600GT,

οι χρονισμοι της μνημης δεν ειναι ισχυρο κριτηριο επιλογης...

Τα υπολοιπα, συνολικα (πρεπει να) μετρανε περισσοτερο :-)

εισαι -20% performance me to hp μονο κ μονο απ την gpu

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Βασικά επειδή το προηγούμενο μου Laptop ήταν Vaio (VGN-FS215S) και τότε, όταν το πήρα "έκανα κάποια υποχώρηση" στη κάρτα γραφικών για να πάρω Sony, ήταν μια επιλογή που μετάνιωσα (η χαμηλότερη κάρτα, όχι το Sony σαν μάρκα). Τσαντιζόμουν που έπρεπε να κάνω τόσες υποχωρήσεις στα settings των παιχνιδιών της εποχής για να τα παίξω στο "μουράτο" μου μηχάνημα. Δεν θέλω να κάνω το ίδιο λάθος ξανά.

Μπορεί να μεγαλώσαμε, αλλά ο gamer ζεί ακόμα μέσα μας...

Αν έχετε να προτείνετε και άλλα μοντέλα στα χαρακτηριστικά που ψάχνω είστε παραπάνω απο ευπρόσδεκτοι ( 17", 3 ή 4 gb μνήμη, 9600GT, τιμή <1100 )

Δημοσ.
Βασικά επειδή το προηγούμενο μου Laptop ήταν Vaio (VGN-F215S) και τότε, όταν το πήρα "έκανα κάποια υποχώρηση" στη κάρτα γραφικών για να πάρω Sony, ήταν μια επιλογή που μετάνιωσα (η χαμηλότερη κάρτα, όχι το Sony σαν μάρκα). Τσαντιζόμουν που έπρεπε να κάνω τόσες υποχωρήσεις στα settings των παιχνιδιών της εποχής για να τα παίξω στο "μουράτο" μου μηχάνημα. Δεν θέλω να κάνω το ίδιο λάθος ξανά.

Μπορεί να μεγαλώσαμε, αλλά ο gamer ζεί ακόμα μέσα μας...

Αν έχετε να προτείνετε και άλλα μοντέλα στα χαρακτηριστικά που ψάχνω είστε παραπάνω απο ευπρόσδεκτοι ( 17", 3 ή 4 gb μνήμη, 9600GT, τιμή <1100 )

Αρχικά δήλωσες ότι το μηχάνημα δεν προορίζεται για gaming pc και οτι απλά ήθελες να παίζεις και μερικά games. Σου προτείναμε τα παραπάνω με γνώμονα πρώτα την ποιότητα κατασκευής, οθόνη, ψύξη, θόρυβο κτλ και μετά την κάρτα γραφικών. Από ότι κατάλαβα όμως τελικά ψάχνεις για το αντίθετο...οπότε καλύτερα βρες τα μοντέλα που έχουν 9600gt και διαλέγεις ενα εξ αυτών...είναι πολύ ευκολοτερη επιλογή.

Δημοσ.
Αρχικά δήλωσες ότι το μηχάνημα δεν προορίζεται για gaming pc και οτι απλά ήθελες να παίζεις και μερικά gameσ. Σου προτείναμε τα παραπάνω με γνώμονα πρώτα την ποιότητα κατασκευής, οθόνης κτλ και μετά την κάρτα γραφικών. Από ότι κατάλαβα όμως μάλλον ψάχνεις για το αντίθετο...οπότε καλύτερα βρες τα μοντέλα που έχουν 9600gt και διαλέγεις ενα εξ αυτών...είναι ευκολη επιλογή.

Βασικά εξαρτάται μάλλον για το τι εννοεί ο καθένας gaming pc ;) . Δεν έχω σκοπό να παίζω FarCry 2 και Crysis στο maximum details. Ούτε σκοπεύω όμως να αναλωθώ σε πασιέντζα. Δεδομένου επιπλέον του πόσο γρήγορα ανεβαίνουν οι απαιτήσεις των παιχνιδιών χρόνο με το χρόνο πιστεύω πως είναι καλύτερο να επενδύσεις σε μια κάρτα αν θές να παίξεις και ετικέτες που θα βγούν στο κοντινό μέλλον.

Είπα πως δεν είναι gaming PC, γιατί απλά δεν είναι. Θα το χρησιμοποιώ για την δουλειά μου, και πρόκειται να αναλώνω πολλές ώρες την ημέρα σε αυτό (για αυτό θέλω και μεγάλη οθόνη). Συνδιαστικά όμως θα παίξω και τα παιχνιδάκια μου σε αυτόν...

Δημοσ.

Εάν δεν σου είναι μονόδρομος το 17', τότε θα σου έλεγα να κοιτάξεις τα εξής :

1) HP PAVILION HDX16-1050ev (~1330€)

2) Acer Aspire 6930G-944G32MN ή Aspire 6935G-944G32BN (~1100€)

(MN σημαίνει με DVD, ενώ ΒΝ σημαίνει Blue Ray) έχουν διαφορετικά

πληκτρολόγια. (στην Ελλάδα δεν υπάρχει το 6930G-944G32BN μόνο στη Γερμανία)

Όλα τα παραπάνω μπες στο http://www.skroutz.gr/ για να βρεις καμία καλή τιμή.

Το ψάχνω αυτό το διάστημα και αυτός που μου φαίνεται πιο καλός είναι ο HP (περιμένω τις εκπτώσεις μπας και κατέβει λίγο ακόμα).

Δημοσ.

Παντως εγω ειμαι σιγουρος οτι και με την 9600 θα απογοητευτεις. Φτανει στα ορια της σε πολλα παιχνιδια του 2007 κ του 2008 ποσο μαλλον σε μελλοντικους τιτλους. (το προ 2009 παιζει ολα φουλ αλλα το 2κ9 θελει ηδη παραχωρησεις, οπως κ τα alone in the dark, ...)

Στο λεω απο προσωπικη εμπειρια και εχοντας την 8600gt που ειναι πανομοιοτυπη με την 9600gt (στο 5930 φιλου μου εχω δει ιδια fps σε αρκετους τιτλους)

τωρα στο σονυ τα πραγματα ειναι ακομα χειροτερα οσο αφορα το gaming αλλα τουλαχ κερδιζεις αλλου

Κατα τη γνωμη μου μπορεις με 1100 ευρω να κανεις πολυ καλυτερες επιλογες, ωστε να παρεις κ εναν σταθερο μαζι μ ενα νετμπουκ η μια παιχνιδομηχανη (σου στελνω πμ)

Απο κει κ περα η αποφαση ειναι δικη σου

Δημοσ.

Στο λεω απο προσωπικη εμπειρια και εχοντας την 8600gt που ειναι πανομοιοτυπη με την 9600gt (στο 5930 φιλου μου εχω δει ιδια fps σε αρκετους τιτλους)

Στα desktop παντως, καμμια σχεση 8600GT με 9600GT,

δηλαδη (χονδρικα) 9600GT = ακομη και 2 X 8600GT :devil:

Δημοσ.
Στα desktop παντως, καμμια σχεση 8600GT με 9600GT,

δηλαδη (χονδρικα) 9600GT = ακομη και 2 X 8600GT :devil:

μη συγκρινεις τις εκδοσεις για desktop μ αυτες των notebooks

Σου λεω οτι αντε να εχει 5-10% διαφορα, δηλ 4-5 fps

Να κ ενα βιντεο για να κρινεις μονος σου

http://www.youtube.com/watch?v=g8rvXdxdZjo

Δημοσ.

Μα, αν η διαφορα ειναι οντως τοσο μικρη 5-10%, τοτε ειναι σχεδον απατη*

Και θα επρεπε να την ονομασουν, σωστοτερα, 8600GTS και οχι 9600GT :mad:

* καθως ολοι ξερουμε οτι η 9600GT ειναι "αλλης κατηγοριας" desktop vga!

Δημοσ.

Ενταξει τι να σου πω εγω σ λεω οτι εχω δει με τα ματια μου, οτι διαβαζω κ οτι πεφτει στην αντιληψη μου..

(κ ας μην αναφερω την 9600 της hp που ειναι ακομα πιο αργη-ψαχνω να παραθεσω κ το λινκ-)

Πιστευω οτι για να δεις διαφορα πρεπει να πας σε 9800GTS κ ανω στους φορητους

Δημοσ.

Τι να δω ρε φιλε σου λεω στα παιχνιδια δεν βλεπεις διαφορα. Θες να το πιστεψεις, πιστεψε το, δεν θες δικαιωμα σου.

Απλα το παλικαρι αν παρει 9600 θα απογοητευτει, καλυτερα να κοιταξει

η για 9800 η να παρει σταθερο κ νετμπουκ (προτεινω το 2ο)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...