Προς το περιεχόμενο

Acer -vs- HP

zaratustra100

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτό τον καιρό ψάχνομαι για φορητό. Με τα χαρακτηριστικά που θέλω και με τα λεφτά που διαθέτω, έχω καταλήξει σε 2 μοντέλα. Το ένα της Acer και το άλλο της ΗΡ.

Επειδή δεν έχω προσωπική εμπειρία απο τις μάρκες αυτές, θα ήθελα αν μπορεί κάποιος να μου πεί ποιά απο τις 2 θεωρείται καλύτερη (μιλάω για πράγματα όπως ποιότητα κατασκευής, ποιότητα οθόνης, επίπεδα θορύβου, ψύξη, συχνά προβλήματα κτλ-κτλ), και αν κάποια έχει σαφές μεινέκτημα (ή πλεονέκτημα) σε κάποιο σημείο.

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Αυτό τον καιρό ψάχνομαι για φορητό. Με τα χαρακτηριστικά που θέλω και με τα λεφτά που διαθέτω, έχω καταλήξει σε 2 μοντέλα. Το ένα της Acer και το άλλο της ΗΡ.

Επειδή δεν έχω προσωπική εμπειρία απο τις μάρκες αυτές, θα ήθελα αν μπορεί κάποιος να μου πεί ποιά απο τις 2 θεωρείται καλύτερη (μιλάω για πράγματα όπως ποιότητα κατασκευής, ποιότητα οθόνης, επίπεδα θορύβου, ψύξη, συχνά προβλήματα κτλ-κτλ), και αν κάποια έχει σαφές μεινέκτημα (ή πλεονέκτημα) σε κάποιο σημείο.

Δεν ειναι μόνο θέμα εταιρείας αλλά συγκεκριμένων μοντέλων. Καλύτερα να μας πεις τα μοντέλα που έχεις καταλήξει για να σου πούμε την γνώμη μας ή κάποια άλλη πρόταση.

Δημοσ.
Δεν ειναι μόνο θέμα εταιρείας αλλά συγκεκριμένων μοντέλων. Καλύτερα να μας πεις τα μοντέλα που έχεις καταλήξει για να σου πούμε την γνώμη μας ή κάποια άλλη πρόταση.

Εφτασεεεεεεεε :

Acer και HP

Βασικά ψάχνω για 17" οθόνη, 3+ gb μνήμη και καλλή κάρτα γραφικών. (δεν προορίζεται για gaming pc αλλά θα χρησιμοποιηθεί και για αυτό ;) ) Τιμή < 1.100 euro.

Αλλά όπως προ-είπα , το θέμα "μαρκα" είναι ο αστάθμητος παράγοντας. Αυτό που δεν μπορείς να κρίνεις με μια ματιά στο κατάστημα. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά των μοντέλων τα βλέπεις, τα ξέρεις και λίγο-πολύ τα συγκρίνεις.

Δημοσ.

Ενδεικτικά κάνοντας μια μικρή υποχώρηση στην κάρτα γραφικών πέρνεις κάτι πολύ πιο αξιόπιστο και "μουράτο" ;)

http://www.msystems.gr/v_products.asp?v_Cat=1110&v_Item=7849

Θα βρείς και άλλα μοντέλα από διαφορετικές εταιρείες και με μικρότερο πιθανώς κόστος. Μην δεσμευτείς ανάμεσα σε αυτά τα 2 μοντέλα που επέλεξες.

Δημοσ.
Ενδεικτικά κάνοντας μια μικρή υποχώρηση στην κάρτα γραφικών πέρνεις κάτι πολύ πιο αξιόπιστο και "μουράτο" ;)

http://www.msystems.gr/v_products.asp?v_Cat=1110&v_Item=7849

Θα βρείς και άλλα μοντέλα από διαφορετικές εταιρείες και με μικρότερο πιθανώς κόστος. Μην δεσμευτείς ανάμεσα σε αυτά τα 2 μοντέλα που επέλεξες.

Καλό το Sony δεν λέω αλλά α)Όπως είπες έχει χαμηλότερη κάρτα και Β) Είναι 16.4" και όχι 17" που ψάχνω (αν και πρέπει να το δώ απο κοντά για να κρινω αν το μέγεθος με ικανοποιεί).

Εντάξει, δεν έχω καταλήξει 100% ανάμεσα στα 2, σίγουρα το θέμα σηκώνει κι άλλο ψάξιμο, αλλά είναι μια αρχική προσέγγιση.

Δημοσ.

Σαν κάτοχος acer θα σου ελεγα να μην παρεις acer,το hp ειναι ανώτερο σε ποιότητα,και αν κάποιος διαφωνεί να ανεβάσω φωτογραφίες απο τα κατασκευαστικά λάθη που έχει το δικο μου,και δεν μιλάμε για 6-7 ετών άλλα για 3,αυτά όσο άφορα το εξωτερικό μέρος του,μετά δεν κατάφερα πότε μα πότε να του βάλω καινούργια vga drives,δοκιμασα τα πάντα και μου πέταγε μια άσπρη οθόνη μετά από game,αυτα απο μενα !και καλύτερο και το hp λογο εγγυσης που έχεις επίσημα 2 χρονιά

Δημοσ.
Καλό το Sony δεν λέω αλλά α)Όπως είπες έχει χαμηλότερη κάρτα και Β) Είναι 16.4" και όχι 17" που ψάχνω (αν και πρέπει να το δώ απο κοντά για να κρινω αν το μέγεθος με ικανοποιεί).

Όπως εύκολα αντιλαμβάνεσαι η διαφορά δεν είναι τόσο μεγάλη από 16.4 σε 17". Επιπλέον το Sony έχει καλύτερη ανάλυση οθόνης (1600χ900 έναντι 1440χ900) που έχουν τα υπόλοιπα και είναι και αρκετά ελαφρύτερο.

Η μόνη σημαντική διαφορά βρίσκεται στην κάρτα γραφικών χωρίς να σημαίνει βέβαια ότι δεν μπορείς να παίζεις παιχνιδάκια και με την ΑΤΙ 3470.

Δημοσ.

Εχω το ασερ 5920 και το σονυ που προταθηκε. Κορυφαια κ τα 2 στον τομεα τους. Πρεπει να αποφασισεις τι σ ενδιαφερει περισσοτερο σαν χρηστη.

Το hp εχει κουτσουρεμενη καρτα γραφικων και κακη ποιοτητα υλικων, μετρια οθονη

Δημοσ.

για να απαντησω και εγω το ερωτημα σου το αρχικο, πιστευω δεν υπαρχει θεμα συγκρισης αναμεσα στις 2 εταιριες εν γενη. Σαφως πηγαινε για ΗΡ, την στιγμη μαλιστα που δινει πλεον 2 χρονια εγγυηση ενω η ασερ δινει 1 και εχει και προβληματικο σερβις την ΑΛΜΑΝ

Δημοσ.

Gaming στη native [1600x900] VAIO αναλυση,

με καρτα γραφικων την ΑΤΙ 3470 = no way :cry:

Μπορεις να κατεβασεις αναλυση, αλλα σχεδον πουθενα,

δε το εχω δει να γινεται αυτο, "ομαλα", να μην ενοχλει!

Δημοσ.
Gaming στη native [1600x900] VAIO αναλυση,

με καρτα γραφικων την ΑΤΙ 3470 = no way :cry:

Μπορεις να κατεβασεις αναλυση, αλλα σχεδον πουθενα,

δε το εχω δει να γινεται αυτο, "ομαλα", να μην ενοχλει!

Στο tomb raider σε native δεν παιζει. Αν την κατεβασεις λιγο την αναλυση ολα οκ. Απλα η αποδοση χειροτερη απο 8600/9600

Τωρα το βαιο κερδιζει καθαρα σε αλλους τομεις, τους οποιους κ πληρωνεις

Δημοσ.

Παντως οπου εχω δει να κατεβαινει αναλυση, σε games,

μου εβγαζε κατι σα θαμπο & αποτυχημενο photo-resize...

Και gaming προσανατολισμος => 9600 μονοδρομος B)

Δημοσ.
Παντως οπου εχω δει να κατεβαινει αναλυση, σε games,

μου εβγαζε κατι σα θαμπο & αποτυχημενο photo-resize...

Και gaming προσανατολισμος => 9600 μονοδρομος B)

9600gt του ασερ με τα ddr3

κ οχι την 9600gt του hp με τα ddr2

Δημοσ.

Απο τη στιγμη που θελει games, βασικα χρειαζεται 9600GT,

οι χρονισμοι της μνημης δεν ειναι ισχυρο κριτηριο επιλογης...

Τα υπολοιπα, συνολικα (πρεπει να) μετρανε περισσοτερο :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...