Προς το περιεχόμενο

Παράπονα για τιμές στα καταστήματα Γερμανός

skoutsom

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να αναφέρω περιστατικό σαφούς αισχροκέρδειας από τα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ το οποίο θα αναφέρω και στο ΙΝΚΑ. Παρακαλώ τον υπέυθυνο του forum να ανεβάσει και στις ειδήσεις αν το κρίνει σωστό.

Σήμερα η σύζυγός μου αγόρασε 4 επαναφορτζόμενες μπαταρίες Sanyo nimh 2700 mA και χρεωθηκαμε 25,80€.

Μου φάνηκαν ακριβές και ψάχνοντας στο διαδίκτυο βρήκα ότι οι ίδιες μπαταρίες στο http://www.technixx.gr/detail.jsp?gruppe=947618, κανουν μόνο 14€, ενώ στο δήσιο μπαταρίες αντίστοιχες Duracel κάνουν 14,80€.

Θεωρώ ότι η διαφορά είναι τεράστια και αποτελεί αισχροκέρδεια και όχι απλά διαφορετική πολιτική τιμολόγησης.

Το αναφέρω για να ξέρουμε ποιοι μας κλέβουνε και ποιοι συμβάλλουν στην ακρίβεια...(ο Γερμανός είναι θυγατρική του ΟΤΕ)...

Κύριοι στο υπουργείο Ανάπτυξης ακούτε???

Για να προλάβω κάποιους σας λέω ότι επικοινώνησα με το κατάστημα και μου είπαν ότι η τιμολόγηση γίνεται από τα κεντρικά , το οποίο επιβεβαίωσα μετά από επικοινωνία μου.

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Συμφωνω απολυτα μαζι σου αλλα μηπως επρεπε να κανετε μια ερευνα αγορας πριν;

Θα σου πουν για ελευθερη αγορα,οτι τις αγορασαν ακριβα και αυτοι (θα σου δειξουν τιμολογια)... ισως .

ΔΕ νομιζω να βρεις ακρη,παντως αν πας στο ΙΝΚΑ καλως για να μην νομιζουν οτι κοιμομαστε ορθιοι και πληρωνουμε και ξενοδοχειο!!

• Super Moderators
Δημοσ.

απορία:

γιατί δεν ψάχνατε πριν τις αγοράσετε? :o

αν δεν τις έχετε βγάλει από την συσκευασία τους τις πηγαίνετε πίσω και ζητάτε τα χρήματα σας...

Παρακαλώ τον υπέυθυνο του forum να ανεβάσει και στις ειδήσεις αν το κρίνει σωστό.

ούτε με χειροβομβίδες...

Δημοσ.
Εμενα μου πουλησαν ενα καλωδιο τηλεφωνου για 5ευρω , και δεν εκοψαν και αποδειξη.....

Και γιατί δεν την ζήτησες εσύ? ;)

ούτε με χειροβομβίδες...

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

• Super Moderators
Δημοσ.
Κανονικα αυτα τα καλωδια τα πουλανε 2ευρω παντου.

και γιατί δεν πήγες στους άλλους? :P

Δημοσ.
Αλλη ορεξη δεν ειχα, και να την εκοβαν παλι 5ευρω θα ηταν.....Κανονικα αυτα τα καλωδια τα πουλανε 2ευρω παντου.

Δηλάδη εμ σε "κλέβουνε" πουλώντας το κατά 3Ευρώ πάνω εμ τους χαρίζεις και εσύ το 18% φπα από πάνω με το να μην ζητάς απόδειξη...:-(

Ωραία νοοτροπία.Anyway.

Edit: 19% φπα (Εδώ στο UK είναι 15% μουχαχαχαχα)

Δημοσ.
Δηλάδη εμ σε "κλέβουνε" πουλώντας το κατά 3Ευρώ πάνω εμ τους χαρίζεις και εσύ το 18% φπα από πάνω με το να μην ζητάς απόδειξη...:-(

Ωραία νοοτροπία.Anyway.

19% ειναι...:P

Δημοσ.
Καιγομουν και δεν ειχα αλλο μαγαζι σε εμβελεια περα απο αυτο τον γερμανο Thresh.

Μα και να την επαιρνα ΕΓΩ τι θα κερδιζα ?

λιγοτερους φορους

• Super Moderators
Δημοσ.

Ωραία νοοτροπία.Anyway.

Edit: 19% φπα (Εδώ στο UK είναι 15% μουχαχαχαχα)

15% ήταν για το Δεκέμβριο μόνο νομίζω...κανονικά είναι 17.5%

Δημοσ.
Μα και να την επαιρνα ΕΓΩ τι θα κερδιζα ?

Και το να μην σε περνά ο Γερμανός και ο κάθε Γερμανός για μ@λ@κ@ κλέβωντας και εσένα (γιατί το πλήρωσες το 19%) και το κράτος (γιατί δεν θα το αποδώσει) ;)

15% ήταν για το Δεκέμβριο μόνο νομίζω...κανονικά είναι 17.5%

15% θα είναι για ένα χρόνο. Μετά θα μας την φορέσει ο Brown...

Δημοσ.

Ο Γερμανός είναι γνωστό σε όσους έχουν κάνει μια στοιχειώδη έρευνα αγοράς πως είναι πανάκριβος. Μόνο όσοι δεν ενδιαφέρονται για το κόστος ψωνίζουν εκεί (και οι συνδρομητές cosmote).

Έχει όμως μαγαζιά σε κάθε γειτονιά , κυρίως σε κεντρικά σημεία με μεγάλα ενοίκια, και υπαλλήλους που του στοιχίζουν εκατομύρια ευρώ , γι αυτόν ακριβώς το λόγο.

Για να πουλάει την πραμάτεια του πανάκριβα σε αυτούς που δεν έχουν όρεξη να κάνουν έρευνα αγοράς, ή που θα τον βρουν στο δρόμο τους και δεν βρίσκουν κέρδος να ψάξουν σε ακτίνα 10 χιλιομέτρων για να βρουν κάτι φθηνότερο.

Τι καταγγελία θα κάνεις δηλαδή ? Ότι δεν σου πουλάνε στην τιμή που θες και βαριόσουνα να ψάξεις??

Τα ηλεκτρονικά είναι από τις λίγες αγορές που λειτουργεί ο ανταγωνισμός και υπάρχουν επιλογές.

Το να μην είμαστε θύματα , είναι πρώτα απ' όλα δική μας δουλειά κι όχι "του κράτους" ή των εξωγήινων.

Μπαταρίες έχει και στα supermarket ... Ας πρόσεχες..

• Super Moderators
Δημοσ.
Θέλω να αναφέρω περιστατικό σαφούς αισχροκέρδειας από τα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ το οποίο θα αναφέρω και στο ΙΝΚΑ. [...]

Καλό είναι να προσέχουμε ιδιαίτερα για τις εκφράσεις που χρησιμοποιούμε χωρίς να ξέρουμε την έννοιά τους.

αισχροκέρδεια η [esxro<k>érδia] : επιδίωξη και ιδίως επίτευξη υπερβολικού κέρδους με παράνομα ή ανήθικα μέσα· (πρβ. κερδοσκοπία): H ~ των μεσαζόντων / εμπόρων / εργολάβων. Διατάξεις του νόμου για την πάταξη της αισχροκέρδειας. [λόγ. < αρχ. αἰσχροκέρδεια]

Δεν κατάλαβα πού εντοπίζεις την αισχροκέρδεια. Χρησιμοποίησε η επιχείρηση που κατονομάζεις παράνομα ή ανήθικα μέσα; Δικαίωμά της δεν είναι να πουλάει όσο αυτή επιθυμεί, αν δεν σε εξαπατά; Σε ανάγκασε κανείς να αγοράσεις από αυτούς; Φταίει η επιχείρηση "Γερμανός" για το ότι έκανες την έρευνα αγοράς αφού αγόρασες τα συγκεκριμένα προϊόντα;

Είμαστε όλοι έτοιμοι να σπέρνουμε δεξιά κι αριστερά κοσμητικά επίθετα αλλά αυτοκριτική δεν ξέρουμε να κάνουμε... :mad:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...