deminho11 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Θα ήθελα να ρωτήσω την διαφορά ενός Router και ενος Modem Router. Επίσης θέλω να βάλω ασύρματο στο σπίτι... ένα δυαράκι έχω τί να κοιτάξω σε οικονομικό? Μην δώσω και 60Ε. Επίσης απο το Αμαζον παίζει να βρώ κάτι φτηνό?
antonl Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Τελείως μπακάλικα με router σκέτο δε μπαίνεις internet. Παραπάνω διαφορές από κάποιον πιο γνώστη μιας τα χα μπλέξει παλιότερα με router vs switch.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Moderators Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Μηπως εννοει modem vs modem router? ΕΙναι πιο συνήθης ερωτηση.
antonl Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Μπα, πιο συνήθης είναι το router vs modem router
poulinos Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 εχουμε και λεμε.το ρουτερ που λες απλα παιρνειιντερνετ απο ενα μοντεμ ρουτερ και απλα το μοιραζει ασυρματα η το φιλτραρει αναλογως τι θες να κανεις.ενα modem router κανει και τα 2 και ειναι πιο ευκολο στις ρυθνισεις.οποτε εσυ θες το δευτερο.και παρε κατι καλο απο την αρχη και ας κανει και 100 για να μην κοπανας το κεφαλι σοθ στον τοιχο.κατι πολυ καλο ειναι speedtouch 585.περιου 65 ευρω.μην πας και εσυ οπως και αλλοι στα tp link που τα βρισκουν ολοι φτηνα.
ninos30 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2009 Switch: Μοιράζει δίκτυο χωρίς επιπλέον δυνατότητες, έλεγχου, καταμερισμού, software κλπ. Σκέψου το κάτι σαν πολύμπριζο δικτύου. Ανήκει στα "dummy parts" ενός δικτύου όπως οι μπρίζες και τα καλώδια (UTP/FTP κλπ). Στα σύγχρονα δίκτυα αποφεύγονται σαν ο διάολος το λιβάνι. Το πολύ-πολύ σε κανα Internet Cafe (κάποια παλιά...) Router: Κάνει όλα τα παραπάνω. Φοράει δικό του λειτουργικό (μέσω firmware) και έχει επεξεργαστή για να εκτελεί όλες τις λειτουργίες. Τα επαγγελματικά routers (βλέπε switches) κάνουν εκατομμύρια πράγματα για να ελέγχουν την ποσότητα/ποιότητα των δεδομένων που διακινούνται. Ανήκει στα "clever" parts ενός δικτύου (όπως και οι κάρτες δικτύου, servers κλπ) Modem-Router: Κάνει όλα τα παραπάνω μόνο που έχει την ικανότητα να συνδέεται και στο Internet και να το μοιράζει μετά στο δίκτυο που περνάει από πάνω του. Τα οικιακά M/R έχουν περιορισμένες δυνατότητες στις υπόλοιπες λειτουργίες τους, αλλά είναι αρκετές για Home using όπως πχ το firewall που έχουν (τουλάχιστον έχουν αυτά που σέβονται τον εαυτό τους). Συνδέεται με ένα PC είτε μέσω δικτύου (ενσύρματα ή ασύρματα, βλέπε WiFi αν έχει) είτε μέσω USB. Εννοείται πως συνιστάται η πρώτη σύνδεση!!! USB μόνο αν σας έχουν με απειλή όπλου. Modem: To πιο γνωστό σε έναν οικιακό χρήστη (τουλάχιστον μέχρι πριν 2-3 χρόνια). Έχει την ικανότητα απλά να μπαίνει στο Internet και να συνδέεται με έναν υπολογιστή, είτε σειριακά (τα παλιότερα αλλά καλύτερα) είτε με USB. Τα είπα με όσο πιο απλά λόγια μπορούσα. Ελπίζω να βοήθησα 4
poulinos Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2009 μαλον στο πρωτο δεν πρεπει να γραψεις switch αλλα hubs.switch υπαρχουν παντου και θα υπαρχουν παντου αφου ενας ρουτερ εχει μονο 4 ethernet.αρα τα switch υπαρχουν και απλα οταν καποιος θελει πολυ καλο switch βλεπε cisco catalyst τοτε περνει manage switches.
Thanos1995 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2013 ρε παιδιά, έχω οικιακή χρήση Internet και θέλω να αλλάξω το ρουτερ μου (sagem fast2404) γιατι το έχω εδώ και 3 χρόνια και αρχίζει να πέφτει η απόδοση του και έχω προβλήματα..εγώ θέλω να έχω καλή συνδεση από υπολογιστή (24αρα γραμμή έχω) και να έχω και ασύρματο μιας και στο σπίτι έχουμε πολλά κινητά αλλά και λάπτοπ που συνδέονται με Wi-Fi... αλλά θέλω η εκπομπή του ασύρματου να είναι αρκετά μεγάαλης εμβέλειας.... τι μου προτείνετε??
poulinos Δημοσ. 30 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2013 ρε παιδιά, έχω οικιακή χρήση Internet και θέλω να αλλάξω το ρουτερ μου (sagem fast2404) γιατι το έχω εδώ και 3 χρόνια και αρχίζει να πέφτει η απόδοση του και έχω προβλήματα.. εγώ θέλω να έχω καλή συνδεση από υπολογιστή (24αρα γραμμή έχω) και να έχω και ασύρματο μιας και στο σπίτι έχουμε πολλά κινητά αλλά και λάπτοπ που συνδέονται με Wi-Fi... αλλά θέλω η εκπομπή του ασύρματου να είναι αρκετά μεγάαλης εμβέλειας.... τι μου προτείνετε?? σου εγραψα τις επιλογες με pm αναλογα με τα λεφτα που θες να δωσεις.απλα σκεψου αυτο που ειπαμε για το πως θα καλυψεις ολο τον χωρο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα