Ozone Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 το εχει δοκιμασει κανεις? αξιζει? ειναι ποιοτικη η εικονα? http://www.elgato.com/elgato/int/mainmenu/products/tuner/hybrid08/product1.en.html καποια αλλη εταιρια καλυτερη απο αυτη?
xalia Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Έχω ακούσει τα καλύτερα αλλά προσωπικά δεν το έχω δοκιμάσει! Ρίξε καμιά ματιά σε reviews online.
haHa Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Θεωρουνται απο τα καλυτερα για mac, αλλα η τιμη τους ειναι πολυ τσιμπημενη.
kostacurtas Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Αν βρισκεσαι Θεσσαλονικη μπορεις να το δεις εν λειτουργια, ωστε να το κρινεις και μονος σου, στο Apple Store (Αγγελακη 23). Αν οχι, θα σου πω μερικα πραγματα εγω καθως το εχουμε "στημενο" στο μαγαζι αρκετο καιρο. Περιπου εδω και δυο μηνες κυκλοφορει η δευτερη γενια του EyeTV Hybrid με χαρακτηριστικα οπως: Λαμβανει ψηφιακη τηλεοραση οπως και αναλογικη Λαμβανει ραδιοφωνο FM Ειναι αρκετα μικρο σε μεγεθος, αποτελωντας καλη λυση και για φορητους υπολογιστες Δεχεται κανονικο βυσμα απο κεραια χωρις την αναγκη για προσαρμογεα Περιλαμβανει τηλεχειριστηριο Περιλαμβανει μικρη κεραια εσωτερικου χωρου Περιλαμβανει το προγραμμα EyeTV 3 H ποιοτητα της εικονας εξαρταται κατα μεγαλο βαθμο απο την κεραια που θα χρησιμοποιησεις. Αν χρησιμοποιησεις κανονικη κεραια η ποιοτητα της εικονας και του ηχου για το ραδιοφωνο θα ειναι εξαιρετικη. Και κυριως στα ψηφιακα καναλια, οπως ειναι φυσικο βεβαια. Αν δεν χρησιμοποιηθει κανονικη κεραια, αλλα η κεραια εσωτερικου χωρου, τοτε ειναι θεμα χωρου αν θα εχεις καλο σημα ωστε να εχεις και καλη εικονα. Για παραδειγμα εμεις στο μαγαζι που χρησιμοποιουμε την μικρη κεραια που περιλαμβανεται επειδη δεν εχουμε καλο σημα εχουμε "χιονια" στα αναλογικα καναλια και συχνες διακοπες στα ψηφιακα. Απο το ραδιοφωνο οι πιο πολλοι σταθμοι παιζουν ικανοποιητικα ακομα και με την μικρη κεραια. Η τιμη του EyeTV Hybrid 2 ειναι οντως λιγο "τσιμπημενη" σε σχεση με αλλες επιλογες αλλα αυτο που το διαφοροποιει και ανεβαζει και το κοστος του ειναι το προγραμμα EyeTV 3 που περιλαμβανει. Το κοστος του προγραμματος αντιστοιχει σε πανω απο το 50% απο το συνολικο κοστος του EyeTV Hybrid 2. Αλλα πραγματικα πιστευω οτι ειναι το EyeTV 3 ειναι εξαιρετικο με χαρακτηριστικα οπως: Αναπαραγωγη τηλεορασης και ραδιοφωνου σαν να κανεις streaming, μπορεις δηλαδη να κανεις pause σε μια ζωντανη εκπομπη ή σε ενα ραδιοφωνικο σταθμο και να συνεχισεις αργοτερα. Μπορεις να "γυρισεις πισω" ωστε να ξαναδεις καποιο σημειο ή να ξανα ακουσεις καποιο τραγουδι. Εγγραφη τηλεορασης και ραδιοφωνου χειροκινητα ή μεσω schedule. Aκομα και αν ο υπολογιστης ειναι κλειστος θα τον ανοιξει για να ξεκινησει η εγγραφη. Δυνατοτητα επεξεργασιας (για να σβησεις τις διαφημισεις απο καποια εκπομπη για παραδειγμα) και εγγραφης σε DVD μεσω του Toast, το οποιο δεν περιλαμβανεται με το EyeTV Hybrid 2. Δυνατοτητα export σε πολλα format: Ελπιζω να σε καλυψα, αν εχεις καποια αλλη απορια ευχαριστως να βοηθησω.
Ozone Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 ναι ευχαριστω. πολυ καλη παρουρσιαση. ξερεςι καποιο αλο ευρωπαικο σαιτ που να μπορω να το αγορασω εκτος το καταστημα της ιδιας εταιριας?
kostacurtas Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Δυστυχως δεν εχω να σου προτεινω καποιο αλλο ΕυρωπαΪκο site. Ισως μια αναζητηση στο google σε βοηθησει. Απο μια μικρη αναζητηση που εκανα τωρα βρηκα κυριως Αμερικανικα site. Η τιμη παντως που το εχει η ιδια η εταιρεια ειναι αρκετα καλη και στελνουν και σε πολλες χωρες.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 @ kostacurtas: Ευχαριστούμε πολύ για το mini-review του EyeTV Hybrid. Μήπως έχει δοκιμάσει κανείς το Elgato Turbo.264 να μας πει εντυπώσεις;
ripper386 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Μπορείς να το παραγγείλεις απο το ευρωπαϊκο site του http://www.elgato.com/elgato/int/mainmenu/products/tuner/hybrid08/product1.en.html ή να το πάρεις απο http://www.cyberport.de το οποίο το έχει 99 ευρώ αλλά χρεώνει περίπου 50 ευρώ ταχυδρομικά είτε πάρεις αυτό είτε πάρεις ολόκληρο laptop.
jimbo77 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Έχω και Hybrid kai to Turbo.264. Το Hybrid είναι άψογο. Τέλεια εικόνα (φυσικά συνδεδεμένο με κεραία όχι εσωτερική) γενικά το προτείνω ανεπιφύλακτα καθώς έχει βγάλει κάθε ευρώ. Το πήρα από το ευρωπαικό site της elgato. To turbo.264 πολύ καλό και γρήγορο απλά προσωπικά δεν με βόλεψε και το πούλησα. Μια χαρά δουλειά κάνει ο 2.4 και το Visualhub. Εκτός αν θες να κάνεις συνεχώς encode και μεγάλα clips οπότε και αυτό καλό είναι να το πάρεις. Προχώρα άνετα αν αποφασίσεις να τα πάρεις!
Super Moderators paredwse Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Έχω και Hybrid kai to Turbo.264. Το Hybrid είναι άψογο. Τέλεια εικόνα (φυσικά συνδεδεμένο με κεραία όχι εσωτερική) γενικά το προτείνω ανεπιφύλακτα καθώς έχει βγάλει κάθε ευρώ. Το πήρα από το ευρωπαικό site της elgato. To turbo.264 πολύ καλό και γρήγορο απλά προσωπικά δεν με βόλεψε και το πούλησα. Μια χαρά δουλειά κάνει ο 2.4 και το Visualhub. Εκτός αν θες να κάνεις συνεχώς encode και μεγάλα clips οπότε και αυτό καλό είναι να το πάρεις. Προχώρα άνετα αν αποφασίσεις να τα πάρεις! Δεν θέλω να κάνω hijack το topic γιατί ανοίχτηκε για το EyeTV Hybrid. Δυστυχώς αυτό το μηχανηματάκι είναι το μόνο με υποστήριξη ραδιοφώνου FM. Η τηλεόραση δεν με ενδιαφέρει καθόλου (ούτε σπίτι μου βλέπω, πόσο μάλλον στον υπολογιστή) οπότε το μόνο για το οποίο θα έπαιρνα το EyeTV Hybrid είναι το ραδιόφωνο. Ε, πάει πολύ να δώσω 120 ευρώ μόνο για να ακούω ραδιόφωνο, παίρνω ένα φορητό ραδιοφωνάκι και καθάρισα. Όσο για το Turbo.H264, το σκέφτομαι σοβαρά. Μετατρέπω video για το iPhone μου και μ'έχει πιάσει να μετατρέπω σειρές, οπότε το σκέφτομαι σοβαρά. Συν του ότι δεν έχω βάλει ακόμα στο "κόλπο" της μετατροπής το MacBook 2.4 και το προσπαθώ με το iMac G5, το οποίο είναι σχετικά αργό για τέτοιες μαγκιές. Οπότε θα'ναι χρήσιμο το turbo.H264... Thanks για τις πληροφορίες.
Ozone Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 πολυ ωραια με την πρωτη ευκαιρια το αρπαξα
Ozone Δημοσ. 23 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2009 γεια σας. επεστρεψα μετα απο καιρο. απεκτησα σημερα το elgato hybrid. εχω λιγες απογοητευσεις μεχρι τωρα αλλα ειμαι σιγουρος οτι θα ξεπεραστουν. 1) δεν εχει στην λιστα με τις υποστιριζομενες χωρες της κυπρου και δεν ξερω ποια απο τις αλλες ευρωπαικες χωρες ειναι η ποιο κοντινη για να ταιριαξει με την κυπρο. εσεις στην ελλαδα τη βαζεται? 2) εχω οθονη 22 οταν το κανω full screen δεν παιρνει ολη την οθονη αλλα αφινει μεγαλο διαστημα μαυρου και ασπρου στα αριστερα και δεξια. πρεπει να αλλαξω το aspect ratio σε 16:9 για να καλιψει σχεδον ολη την οθονη. αλλα χανοναι οι υποτιτλοι π.χ στο discovery channel. επισης η ποιοτητα δεν ειναι πολυ καλη. μπορω να δικαιολογισω την ασχημη ποιοτητα της αναλογικης αντενας. αλλα εχω καναλια με την υπηρεσια του διαδικτυου οπου μπορω να συνδεσω το hybrid s-video. κατι πρεπει να πηγαινει στραβα. δεν νομιζω να ειναι τοσο ασχημη η ποιοτητα.
georgeadams Δημοσ. 23 Μαΐου 2009 Δημοσ. 23 Μαΐου 2009 Η ανάλυση του τηλεοπτικού σήματος PAL είναι 720x576. Η ανάλυση της οθόνης σου είναι σίγουρα σημαντικά μεγαλύτερη (για παράδειγμα, η δική μου 20" TFT έχει ανάλυση 1680x1050). Αυτό το "τέντωμα" του σήματος για να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια της οθόνης σου είναι που κάνει την ποιότητα της εικόνας να δείχνει τόσο χάλια. Στα Preferences του προγράμματος πιθανόν να έχει κάποιες επιλογές (πχ Progresive Scan) που ίσως να βοηθήσουν στην εξομάλυνση της εικόνας. Ως χώρα, βάλε τη Γερμανία ή όποια άλλη χώρα χρησιμοποιεί το ίδιο σύστημα με την Ελλάδα και την Κύπρο (Pal . Όσο για το μαύρο περιθώριο δεξιά και αριστερά, λογικό δεν είναι, όταν έχεις κανάλια που εκπέμπουν σε 4:3 ενώ η οθόνη σου είναι 16:9 ?? Λογικά, έχει και επιλογή για stretch (τέντωμα) της εικόνας προς στα πλάγια αλλά έτσι θα παραμορφώνεται σχετικά και η εικόνα.
Ozone Δημοσ. 23 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2009 Η ανάλυση του τηλεοπτικού σήματος PAL είναι 720x576. Η ανάλυση της οθόνης σου είναι σίγουρα σημαντικά μεγαλύτερη (για παράδειγμα, η δική μου 20" TFT έχει ανάλυση 1680x1050). Αυτό το "τέντωμα" του σήματος για να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια της οθόνης σου είναι που κάνει την ποιότητα της εικόνας να δείχνει τόσο χάλια. Στα Preferences του προγράμματος πιθανόν να έχει κάποιες επιλογές (πχ Progresive Scan) που ίσως να βοηθήσουν στην εξομάλυνση της εικόνας. Ως χώρα, βάλε τη Γερμανία ή όποια άλλη χώρα χρησιμοποιεί το ίδιο σύστημα με την Ελλάδα και την Κύπρο (Pal . Όσο για το μαύρο περιθώριο δεξιά και αριστερά, λογικό δεν είναι, όταν έχεις κανάλια που εκπέμπουν σε 4:3 ενώ η οθόνη σου είναι 16:9 ?? Λογικά, έχει και επιλογή για stretch (τέντωμα) της εικόνας προς στα πλάγια αλλά έτσι θα παραμορφώνεται σχετικά και η εικόνα. και η δικη μου 1680χ1050 ειναι. εκανα αυτα που μοθ ειπες και ειναι σαφως καλυτερα για τα τηλεοπτηκα προγραμματα δεν εχει φανταζομαι για τα καναλια κυπρου και ελλαδος ωστε να βαλεις schedule για αυτοματη εγραφη?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.