gastone_gr Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Χρονια πολλα καλη χρονια σε ολους! Εστησα ενα HTPC με τη μητρικη Intel DG45ID miniATX η οποια εχει ενσωματωμενη καρτα γραφικων Intel® Graphics Media Accelerator X4500HD με HDMI και του εχω βαλει 4Gb μνημη ωστε να χρησιμοποιει το ενα η καρτα και αυτη τη στιγμη το δουλευω με τον CoreDuo E2180 2GHz 1MB cache 800 FSB και Vista Home Premium αλλα η αναπαραγωγη Bluray στα 1920χ1080 με το PowerDVD 8.0.22κατι.. δεν μπορω να πω οτι με ικανοποιει. Υποψιαζομαι λοιπον οτι μαλλον ο επεξεργαστης δεν σηκωνει... ή μηπως κανω λαθος??? Εχω τσεκαρει 2 επεξεργαστες που βρισκονται στα ιδια επιπεδα τιμων και θελω τη γνωμη σας για το ποιος ειναι καλυτερος για τη δουλεια που τον θελω δηλαδη μονο αναπαραγωγη Bluray και HDDVD. Core2Quad Q8200 2.33GHz 4MB cache 1333FSB και Core2Duo E8500 3.16GHz 6MB cache 1333FSB Ευχαριστω για τη βοηθεια.
Delirium Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Εισαι σιγουρος οτι μπουκωνει η cpu με 100αρια use ? Ανεβαζοντας τη πχ @ 2.6 GHz βελτιωνεται καθολου ? Εαν ναι, τοτε ειναι αυτο, εαν οχι, ψαξε λιγο για vga
dimitris__ Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Κατα την αναπαραγωγή blu ray θαπρέπει να έχεις 0% CPU utilization γιατί η 4500HD υποστηρίζει hardware acceleration. Κοίτα αν είναι enabled το HW acceleration στο powerDVD και αν η συχνότητα ανανέωσης της οθόνης σου είναι πολλαπλάσια του 24Hz (πρέπει ναείναι ίδια με της ταινίας για βέλτιστο αποτέλεσμα)
gastone_gr Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Κατα την αναπαραγωγη της ταινιας η χρηση της cpu για τα πρωτα 2-3 λεπτα παιζει μεταξυ 65-85% και μετα τελικιαζει στα 100%. Το Hardware acceleration ειναι ενεργοποιημενο αλλα η συχνοτητα της τηλεορασης ειναι 60Hz (1920x1080 60Hz) δεν ξερω αν μου δινει αλλες επιλογες αλλα και αν υποστηριζει καποια αλλη συχνοτητα η τηλεοραση μιας και δεν ειναι 24p. Ευχαριστω για τη βοηθεια παιδια, που θα παει θα τη βρω την ακρη... Οσον αφορα τους επεξεργαστες εχει κανεις αποψη ποιον να προτιμησω? Τετραπυρηνο σε χαμηλοτερη συχνοτητα και μικροτερη cache ή διπυρηνο σε υψιλοτερη συχνοτητα και με μεγαλυτερη cache?
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Moderators Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Nα μην αλλαξεις επεξεργαστη. Να τον ανεβασεις 0,5Ghz για να μη μπουκωνει
gastone_gr Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Να τον παω δηλαδη στα 2.5GHz και θα ειμαι κομπλε!!! Θελει τιποτα σε τασεις και χρονισμους μνημης να πειραξω ή οχι? Απο ψυκτρα εχει τη δικια του της Ιντελ μιας και χωρεσε στο κουτι που ειναι ψιλοστενο δεν μπηκα στο κοπο να κοιταξω για αλλη... Ευχαριστω και παλι!
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Moderators Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Ναι για τοσο μικρο Overclock δε χρειαζεται να αλλαξεις κατι. ΤΟ μονο που φοβαμαι ειναι η μητρικη σου να μην εχει καν overclocking επιλογες, (Intel γαρ)...
grimpr Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Η κακή επιλογή σου ήταν το motherboard της Intel, μπορούσες κάλλιστα να πας σε Geforce 9300/9400 chipset η σε 8200/780G εάν έβαζες AMD και να απολάμβανες HD video πλήρως accelerated απο την ενσωματωμένη καρτα του chipset δίχως να ιδρώνει ο επεξεργαστής.
gastone_gr Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Το board μου δεν υποστηριζει oc αλλα χτες ειδα το Top Gun Blueray με DTS HD ηχο χωρις απολυτως κανενα προβλημα!!!! Τελικα η αλλαγη της εκδοσης του PowerDVD επαιξε μεγαλο ρολο!!! Δυστυχως κι εγω εκ των υστερων συνειδητοποιησα οτι η μητρικη μου δεν ηταν η καλυτερη επιλογη αλλα προκειμενου να ξαναγοραζω τα παντα απο την αρχη ειπα να κανω μια προσπαθεια, και απο οτι φαινεται καλα παμε..... Ευελπιστω οτι με τιποτα καινουριους drivers να εχει ακομα καλυτερη υποστηριξη για την αναπαραγωγη bluray. Ευχαριστω πολυ!!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.