solistas Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Εχω έναν υπολογιστή αρκετά παλιο. Πρόκειται λοιπόν να παρω ένα καινουριο αλλα μόνο 5 πράγματα. Επεξεργαστή, Μητρική, Μνήμη RAM, Τροφοδοτικό και καρτα γραφικών. Εχω κουτι, σκληρό 120GB, DVD, CD-RW, Floppy, οθόνη 19'', πληκτρολόγιο και ποντίκι κι έτσι λέω να πάρω μονο αυτα τα 5 και να τον συνθέσω μόνος μου. Το πρόβλημα μου είναι πως παρόλο που έχω περάσει πολλές φορές τα Windows (λόγω Format) δεν ξέρω να σετάρω το bios. Δηλαδή άντε και βιδώνω τη μητρική στο κουτί, τοποθετώ τον επεξεργαστη στη μητρική, την Pci καρτα γραφικών τον σκληρό κτλ. και πατάω το κουμπί να ανοίξει. μετά? Τι θα κανω? Πως να σετάρω το BIOS? Αυτα που σκέφτομαι να αγοράσω είναι αυτα: http://www.plaisio.gr/basket.aspx?rctl=20&rctg=69977735
antonl Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Είναι πιθανόν να μη χρειαστεί να πειράξεις τίποτα από το BIOS. Το μόνο που ίσως να χρειαστεί ν αλλάξεις είναι το boot priority σε περίπτωση που σ αυτό δεν περιλαμβάνεται ο σκληρός δίσκος ή να θέσεις το CD/DVD σε μεγαλύτερο priority απ ό,τι ο σκληρός για να περάσεις τα windows. Επίσης έχε υπόψη ότι οι νέες μητρικές επιτρέπουν τη σύνδεση μόνο δύο IDE συσκευών, οπότε αν τα 3 drives σου είναι IDE/ATA έχεις πρόβλημα. Τέλος, το link με καλάθι σου μπορείς να το δεις μόνο εσύ. Οπότε είτε ανεβάζεις κάποιο screenshot είτε γράφεις τα parts που έχεις επιλέξει.
solistas Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Δεν κατάλαβα τι εννοείς ακριβώς λέγοντας " έχε υπόψη ότι οι νέες μητρικές επιτρέπουν τη σύνδεση μόνο δύο IDE συσκευών, οπότε αν τα 3 drives σου είναι IDE/ATA έχεις πρόβλημα". Ξέρεις πως μπορώ να το κοιτάξω? Ο δίσκος μου είναι WD 120GB και νομίζω SATA II. τα μέρη είναι: Ram:Adata 4GB DDR2-800 Ram Kit (2 x 2GB, PC2 6400, 4-4-4-12, AD2800E002GOU) 43ευρώ Eπεξεργαστής: Intel Core 2 Duo 8400 (s775, 3.00 GHz, Cache 6MB, Tray) 150ευρώ Μητρική: Asus P5KPL-CM (s775, DDR2, VGA) 48ευρώ Τροφοδοτικό: Premier Hi Flow 450W 12ευρώ Καρτ. Γραφικών: Sparkle 9600 GT SVGA (PCI-Express, 2GB) 127 ευρώ Είναι ένας αρκετά φτηνός υπολογιστής αλλα τι να κανω, είμαι φοιτητής και το μπάτζετ μου δεν μου επιτρέπει να δείνω 1000 ευρώ. Δεν ξέρω, πως το βλέπεις εσυ?
antonl Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Αν είσαι σίγουρος ότι ο σκληρός σου είναι SATA δε θα χεις πρόβλημα μ αυτό που ανέφερα παραπάνω ακόμα και τα δύο οπτικά drives σου είναι ATA. Οι ATA συσκευές έχουν στο πίσω μέρος τους ένα αρκετά φαρδύ καλώδιο ενώ οι SATA ένα αρκετά πιο λεπτό. Οι νέες μητρικές δέχονται μέχρι 2 ATA συσκευές. Μνήμη και επεξεργαστής που προτείνεις είναι μια χαρά, η μητρική είναι πολύ μέτρια, το τροφοδοτικό είναι απαράδεκτο και η κάρτα γραφικών κλεψιά. Η ASUS που διάλεξες πιθανότατα δε θα τα πηγαίνει και πολύ καλά στο o/cing που είναι κρίμα να μην κάνεις με τέτοιο επεξεργαστή. Ένα αρνητικό της είναι πως έχει μόνο δύο slots για RAM. Σήμερα μπορεί τα 4GB να μοιάζουν υπεραρκετά αλλά αν σκοπεύεις να την κρατήσεις μερικά χρονάκια, ίσως σε περιορίσει. Το τροφοδοτικό είναι το πιο φτηνό που βρήκες φαντάζομαι και πιστεύω καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτό. Κάποιοι ίσως που πως τους δουλεύει μια χαρά αλλά σε μένα και σε φίλους no-name τροφοδοτικά είχαν περιορισμένο χρόνο ζωής κι όταν αυτός έφτασε στο τέλος του, πήραν μαζί τους κι άλλα parts. Στην κάρτα γραφικών τα 2GB είναι εντελώς κοροϊδία. Μα εντελώς. Ακόμα και το 1GB γι αυτή πολύ θα ήταν. Γενικά το σύστημα που έκανες μου θυμίζει λίγο τις έτοιμες συνθέσεις κάποιων καταστημάτων με επεξεργαστή (σχετικά) κράχτη, κάρτα γραφικών με "εντυπωσιακά" χαρακτηριστικά, αρκετή μνήμη και τα υπόλοιπα που δεν τα κοιτά κανείς κάτω του μετρίου. Κάρτα γραφικών: 4850 με 512MB 130-140€ Τροφοδοτικό: Enermax PRO82+ 425W 52€ Μνήμες: οι ίδιες Μητρική: Asus P5QL-E 90€ Επεξεργαστής: Intel 5200 70€ Πιθανόν να ναι καλύτερα να πας σε AMD σύνθεση: Μητρική: Asus M3A78 PRO 90€ (ή κάποια αντίστοιχη που να υποστηρίζει τους νέους Phenom για περίπτωση μελλοντικής αναβάθμισης) Επεξεργαστής: AMD x2 6000 από 65€ Σε default συνθήκες ο AMD είναι ισχυρότερος από τον 5200. Αν κάνεις o/cing ίσως αλλάξει αυτό.
mavlamemos Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 ευκολο να τα κοιταξεις.αν συνδεονται με καλωδιοταινια τοτε ειναι IDE.Αυτο εννοει.αν ειναι σατα τοτε δεν θα εχεις προβλημα γιατι οι καινουριες μητρικες προσφερουν αρκετες θυρες.δωσε κατι παραπανω και παρε κατι καλυτερο για τροφοδοτικο.επειδη ειναι λιιιιιγο no-name δεν ειναι εμπιστοσυνης και δεν δες να δωσεις μετα και αλλα λεφτα για καινουρια κομματια.οπως ειπες εισαι και φοιτητης
solistas Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Θέλω να παίζω παιχνίδια τύπου Need For Speed. Εδω και πολλα χρόνια το θέλω αυτο διότι έχω έναν παμπάλαιο υπολογιστή που τρέχει στα 733Mhz με 256 ram και τα υπόλοιπα όλα της μητρικής (καρτα γραφικών, καρτα ήχου). Να φανταστήτε πως τα βίντεο από το youtube κολλανε. Μιλαμε για 32 ολόκληρα mb καρτα γραφικών !!! Τέσπα, θέλω ένα πολύ καλο επεξεργαστή γιατι δουλεύω Photoshop και illustrator άλλα το κολλημα μου είναι που ποτέ δεν μπορούσα να παίξω ενα παιχνίδι σαν παιδί! Για τον επεξεργαστή μάλλον είμαι αμετανόητος. Δεν με ενδιαφέρει το overcloking καθόλου. Να ρωτήσω και κατι αλλο: Μπορώ να παω όλα τα μέρη (καινούρια και παλια) σε καποιο μαγαζί για να μου τα συνθεσουν και να μου περάσουν τα windows? Γιατί αισθάνομαι λίγο αδύναμος σε αυτο παρόλο που έχω συνδέσει πολλές φορές ολο το pc. Αν υπάρχει ποιο είναι και πόσο λέτε να μου πάρει? Αρχικά σκεφτικα το πλαίσιο αλλα μου είπε ο αδερφός μου πως θα με βρίσουν αμα το πω :lol:
antonl Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Άμα είσαι αμετανόητος για τον επεξεργαστή (αν και δεν καταλαβαίνω τον λόγο) θα πρέπει ν ανεβάσεις το budget για κανα 50άρι ώστε να πάρεις ένα τροφοδοτικό τουλάχιστον. Αλλιώς κόψε απ την κάρτα γραφικών και βάλε καμιά 4670 με ~75€ ή 4830 από ~100€.
nske Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Μπορώ να παω όλα τα μέρη (καινούρια και παλια) σε καποιο μαγαζί για να μου τα συνθεσουν και να μου περάσουν τα windows? Γιατί αισθάνομαι λίγο αδύναμος σε αυτο παρόλο που έχω συνδέσει πολλές φορές ολο το pc. Αν υπάρχει ποιο είναι και πόσο λέτε να μου πάρει? Αρχικά σκεφτικα το πλαίσιο αλλα μου είπε ο αδερφός μου πως θα με βρίσουν αμα το πω Ίσα ίσα, θα κάνουν κάτι χαρές... Κάθε πιασοκώ*ο μαγαζί που σέβεται τον εαυτό του θα αναλάβει να το κάνει. Αν πας στο tech support του Πλαισίου έχει και ταμπέλα με τις τιμές για πράγματα όπως "Εγκατάσταση Windows", "Format", "Έλεγχο για Ιούς", κλπ -δε θυμάμαι τιμές αλλά θυμάμαι ότι είναι κοροϊδία-. Φυσικά για να σου περάσουν Windows θα πρέπει να τα πας αυθεντικά (ή τουλάχιστον την άδεια χρήσης), διαφορετικά θα σου πουν να τα αγοράσεις. Τη σύνθεση κάνε την μόνος σου προσεκτικά, ακολουθώντας τις οδηγίες, δεν είναι δύσκολο. Για κάρτα γραφικών, όπως είπε ο Antonl, δεν έχει νόημα να έχει τόσο πολλή μνήμη ένα τόσο παλιό chipset. Μια κάρτα με επεξεργαστή επόμενης γενιάς και τουλάχιστον 512 μνήμη, όπως αυτή που πρότεινε ο Antonl, είναι αναμφισβήτητα καλύτερη. Τροφοδοτικό μην πάρεις no-name με 12 ευρώ. Είναι κάτι που δε θα χρειαστεί να το αλλάξεις για πάρα πολλά χρόνια. Τα no-name: - Έχουν μεγάλη απόκλιση στις τάσεις που δίνουν, ειδικά όταν ζορίζονται, το οποίο δεν είναι ό,τι πιο υγιεινό για το hardware και είναι συχνά υπαίτιος για ανεξήγητες συμπεριφορές του συστήματος - Σε μια αυξομείωση του ρεύματος είναι πολύ πιθανόν να καούν και να την περάσουν στις εξόδους τους, καίγοντας και άλλες συσκευές
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Λάθος section, η ερώτησή σου δεν έχει σχέση με τον προγραμματισμό. Ας το κάνει κάποιος move..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.