Προς το περιεχόμενο

Ξεκίνημα νέου site - Ηelp με plugins-extensions-modules

Blondeamon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους/ες

έχω αναλάβει για διπλωματική την σχεδίαση και υλοποίηση ενός συλλόγου για την σχολή μου και θέλω να το κάνω σε joomla+smf forum ενσωματωμένο. Τα έχω ήδη σηκώσει και στήσει πρόχειρα αλλά σαν καινούργιος στο joomla θα ήθελα βοήθεια με το ποιά extensions πρέπει να διαλέξω για εγκατάσταση στο cms μου.

http://blondeamon.kamenos.gr/Alumni/

(με wrapper έχω ενσωματώσει smf forum με το JFusion plugin)

Ακούω για το Community Builder οτι είναι must αλλά δεν πρόλαβα να ασχοληθώ με τα θέμα extensions , θα μπορούσε κάποιος να μου αναφέρει 2-3 πολύ δημοφιλή και το τί ακριβώς κάνουνε? Κυρίως ενδιαφέρομαι για θέματα ασφάλειας (SSL ή οτιδήποτε άλλο για ασφαλές login) αλλά και mobile interface στην σελίδα ώστε να είναι πιο εύκολη η πλοήγηση απο κινητό...αν γνωρίζετε κάποια extensions που να αφορούν αυτά η άλλα σημαντικά ζητήματα παρακαλώ προτείνετε.

Έχω χρόνια forums σε smf και ξέρω πόσο σημαντικά είναι τα mods και ο ρόλος τους απλά joomla μόλις πρωτοέβαλα και χρειάζομαι κάποια βοήθεια μέχρι να εγκλιματιστώ.

====================================================

Για αρχή σκέφτομαι :

1) Community Builder

2) AllVideos

3) sh404SEF (pretty urls) ή aRTIOjOOMsef ? Ποιο απο τα δύο για αλλαγή των url ? ΣΟΣ

4) Ίσως κάποιο shoutbox όπως το AJAX για να μιλανε τα μέλη.

5) ReCaptcha

Για διαχείριση events σκεφτόμουν το EventList , γνωρίζετε κάποιο καλύτερο μήπως ?

Δημήτρης

-----Προστέθηκε 7/1/2009 στις 04 : 46 : 56-----

bump ? :D κανείς?

Δημοσ.

Πληροφοριακά, sh404SEF και Joomfish δεν παίζουν μαζί. Μην δοκιμάσεις να τα βάλεις γιατί θα σου κάνουν σμπαράλια το site.

Από extensions,plugins,κλπ:

• Το Docman να βάλεις (διαχείριση εγγράφων, εντύπων αλλά και ότι extension θές)
  • Το image header module (όποιο Banner θές να εμφανίζεται σε όποια σελίδα θές και όχι στατικό Banner ή τυχαίο banner ανά κατηγορία)
  • Το "tabs and slides" από joomlaworks για να φτιάχνεις tabs/slides μέσα στα content items σου
  • Το Events Calendar για διαχείριση events και εμφάνιση με μορφή ημερολογίου
  • Υπάρχει το google custom search αν θές να βάλεις αναζήτηση google στο site σου (πρέπει να περιμένεις να γίνει Index το site σου για να αρχίσει να βγάζει αποτελέσματα και πρέπει να εγγραφείς στην αντίστοιχη υπηρεσία της Google)
  • Μια πολύ καλή φόρμα επικοινωνίας που κυκλοφορεί είναι το Dagon Design Secure PHP Form Mailer. Google It.
  • To mod_php από Fiji Web Design (το μόνο που βρήκα - και να δουλεύει - που σου δίνει την δυνατότητα να γράψεις php κώδικα σε ένα content item (βέβαια και ένας user το ίδιο θα μπορεί να κάνει....όπως το βλέπει κανείς. Ανάλογα την χρήση που θές να κάνεις).
  • Το Morfeoshow (τρομερό gallery component)
  • Το joomlaPack (για backup του site σου. You never know....)
  • To Xmap αν θές να φτίαξεις Sitemap
  • To Communicator component για Newsletter Management.
  • Δές και αυτό το site για απορίες σε Joomla. Ο τύπος ξέρει πολλά κιλά Joomla....

Αυτά.

Σε κάθε ένα από τα components θα χρειαστείς και το αντίστοιχο module και/ή mambot.

-----Προστέθηκε 8/1/2009 στις 06 : 55 : 43-----

Επίσης πολύ σημαντικό όταν γράφεις στο Joomla το encoding του Browser σου να είναι utf-8 αλλιώς θα εμφανίζονται οι ρόμβοι με το ερωτηματικό αντί για κάποιους χαρακτήρες. Το ίδιο ισχύει για ότι κάνεις copy - paste από notepad (default encoding έχει το windows-xxxx -δεν θυμάμαι :-)). Προσωπικά, χρησιμοποιώ το GridinSoft Notepad Lite που υποστηρίζει τέτοια encoding.

Δημοσ.

Πολύ καλή απάντηση φίλε μου , ακριβώς κάτι τέτοιο περίμενα.

Σε ευχαριστώ και θα τα λάβω όλα υπόψιν μου , να σαι καλά

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...