Προς το περιεχόμενο

Που πανε τα mhz????

kokaa

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

προσφατα αγορασα τον επεξεργαστη intel core 2 duo e8500....οταν ετρεξα το προγραμμα cpu-z μου εδειξε οτι ο επεξεργαστης μου ετρεχε στα 2,1 ghz και οχι στα 3,16 ghz που θα επρεπε να ειναι....ακομα ο multiplier που κανονικα ειναι στο 9.5 βρισκετε στο 6.5....

ομως οταν τρεχω 1-2 προγραμματακια το cpu-z μου δειχνει τα εργοστασιακα ρολογια του cpu μου δηλαδη 3.16 ghz και multiplier 9.5 ξερετε τι φταιει??????

Δημοσ.

Υποθέτω ότι κάτι ρυθμίζει το clock του επεξεργαστή σου να ανεβαίνει μόνο όταν χρειάζεται, για εξοικονόμηση ενέργειας.

• Super Moderators
Δημοσ.

EIST, C1E, Speedstep...

κάποιο από τα 3 πρέπει να βρεις στο bios της μητρικής σου και να το κάνεις disable αν θες να μην πέφτει το multiplier του CPU όταν αυτός είναι idle

εξοικονόμηση ενέργειας όπως είπε και ο teo64x

• Super Moderators
Δημοσ.

μόνο όταν δεν κάνει κάτι ο επεξεργαστής χαμηλώνει ο multiplier...αλλιώς ακόμα πχ και όταν ανοίγεις τον Firefox έστω και στιγμιαία παίζει στο full

Δημοσ.

Πιθανοτατα να συμβαινει αυτο που ειπαν τα παιδια πρηγουμενως.

Αλλα υπαρχει περιπτωση να εχει αναγνωριστει λαθος ο επεξεργαστης απο την μητρικη και εχει ορισει λαθος multi.Σε αυτην την περιπτωση απλα μπαινεις στο bios και ρυθμιζεις χειροκινητα σε 9,5.

Δημοσ.

Αν εχεις enabled ολες τις επιλογες εξοικονομησης, πρεπει να περασουν το 20%,

και οι 2 πυρηνες (νομιζω εκει 20-25% το ειχα παρακολουθησει) για να ανεβει :-)

Ετσι, μπορεις να κανεις αρκετα & ανετα @ 2.1 Ghz, ενω σε games κορυφωνει!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...